سکويي که امروز مديران ورزش با هزينه چند صد ميليارد توماني به دست آورده اند، در اوج دوران جنگ تحميلي و با حداقل اعتبارات و امکانات، با کسب 6 طلا، 6 نقره و 10 برنز توسط غيورمردان ايراني به دست آمد.

به گزارش مشرق آينده نوشت، سکويي که امروز مديران ورزش با هزينه چند صد ميليارد توماني به دست آورده اند، در اوج دوران جنگ تحميلي و با حداقل اعتبارات و امکانات سخت افزاري و نرم افزاري، با کسب 6 مدال طلا، 6 مدال نقره و 10 مدال برنز توسط غيورمردان ايراني به دست آمد و اين يعني تنها ورزشکاران در رقم خوردن اين توفيقات نقش آفرينند..جدول حضور ايران در 60 سال بازيهاي آسيايي را ببينيد

کاروان ايران در بازي‌هاي آسيايي گوانگ‌ژو با کسب 20 مدال طلا، 14 نقره و 25 برنز و ايستادن در مکان چهارم جدول توزيع مدال بازي‌هاي شانزدهم، به کار خود پايان داد تا برخلاف تصور و پيش بيني بسياري از کارشناسان، اساتيد دانشگاه و متخصصان حوزه تربيت بدني، ورزش ايران در بسياري از رشته ‏ها افتخارات چشمگيري به دست آورد و سکويي که چهار سال پيش محمدي علي آبادي در چنين روزهايي وعده اش را داده بود و پس از آن شايد حتي خود او نيز به دست آوردنش را بعيد مي‏دانست، از آن ايران شود. اما اين افتخار بزرگ برخلاف تبليغات برخي نخستين بار نصيب ايران نشده و پيش از اين نيز ورزش ايران چنين توفيقي به دست آورده بود.

ورزشکاران ايران در بازي‌هاي آسيايي گوانگ‌ژو چين حضوري متفاوت داشتند و پس از چند روز رقابت نااميدکننده، درخشش ايشان در بسياري از رشته‏هاي ورزشي آغاز شد و پيروزي ها تا آخرين روز حضورشان در صحنه بازيها ادامه يافت تا ورزشکاران ايراني با به دست آوردن مجموع 59 مدال که 20 طلاي ارزشمند بخش اصلي شان بود، رويايي که تحققش توسط مديران ورزش نيز بعيد به نظر مي‏رسيد را عملي سازند و بدين شکل باعث سربلندي مردم ايران در قاره کهن شوند؛ مردمي که مدت ها بود چنين افتخارات پيوسته اي را شاهد نبودند.


اسامي مدال‌آوران ايران به تفکيک مرغوبيت مدال به شرح ذيل است:

* مدال طلا
سجاد مرادي و احسان حدادي در دووميداني
احمدرضا طالبيان در کاياک يک نفره قايقراني
جاسم ويشگاهي و ذبيح‌الله پورشيب در کاراته
محسن شادي در قايقراني روئينگ
محمد باقري معتمد، عليرضا نصر آزادني و يوسف کرمي در تکواندو
بهداد سليمي در وزنه‌برداري
اميد نوروزي، سعيد عبدولي، طالب نعمت‌پور، بابک قرباني در کشتي فرنگي
صادق گودرزي، جمال ميرزايي و رضا يزداني در کشتي آزاد
محسن محمدسيفي، حميدرضا قلي‌پور و خديجه آزادپور در ووشو

* مدال نقره
سجاد مرادي و کاوه موسوي در دووميداني
شاهو ناصري در قايقراني کانو
تيم‌هاي ملي هندبال ايران، کبدي و واليبال
محمدرضا رودکي در جودو
الهه احمدي و تيم ملي تفنگ بادي 10 متر بانوان در تيراندازي
راحله آسماني و پريسا فرشيدي در تکواندو
مرتضي رضاييان و اصغر ابراهيمي در وزنه‌برداري
مهدي تقوي در کشتي آزاد

* مدال برنز
محمد صميمي در دووميداني
تيم‌هاي ملي بسکتبال، کاياک 4 در 1000 متر، دوچرخه سواري پيست، کبدي بانوان، روئينگ بانوان و تيراندازي تفنگ بادي 50 متري بانوان
محمد ستارپور، علي مظاهري و روح الله حسيني در بوکس
حسين عسگري در دوچرخه‌سواري جاده
مهدي سهرابي در دوچرخه‌سواري پيست
محمدرضا رودکي در وزن 100+ کيلوگرم جودو
فاطمه چالاکي و سميرا ملکي‌پور در کاراته
سارا خوش‌جمال فکري، سمانه شش‌پري، سوسن حاجي‌پور و فرزاد عبداللهي در تکواندو
سجاد انوشيرواني در وزنه‌برداري
فرشاد عليزاده و فردين معصومي در کشتي
احسان پيغمبري، الهه منصوري و سجاد عباسي در ووشو

بايد به اين قهرمانان دستمريزاد گفت که باعث فخر فروختن مردم ايران به آسيايي‏ها شدند تا امروز مديران ورزش بتوانند از اين توفيقات پله بسازند و برخلاف روزهاي ناکامي که گاه از دسترس خارج مي‏شوند، در کنار ورزشکاراني که چنين دلاورانه جنگيدند و کوله باري از مدال را به وطن آوردند، به رسانه ملي بروند و توفيفات ورزشکاران را به نام خود تمام کنند! مديراني که برخي از ايشان اگر در بازيها حضور نداشتند، شايد ورزشکاران ايران با استرس کمتري مسابقه مي‏دادند.

بي شک 60 درصد علت اين توفيقات متوجه تلاش و غيرت ورزشکاران بود، 30 درصد آن متوجه تلاش و برنامه ريزي مربيان و مسئولان فدراسيون هاي ورزشي بود. البته مديران ارشد ورزش هم از طريق در نظر گرفتن پاداش‏هايي که هنوز پرداخت نشده، در رقم خوردن اين موفقيت نقش داشتند و بر اين اساس قائل شدن نقش 80 درصدي براي علي آبادي و سعيدلو و معاونشان، ظلمي است به ورزش ايران که قطعاً اين دو و اطرافيانشان، در روزهاي آينده رفتارهايي از خود بروز نخواهند داد که چنين برداشتي را به دنبال داشته باشد.

مسئله مهم ديگري که بايد مورد توجه قرار بگيرد، اين است که نبايد با اظهارنظرهاي دروغين، ارزش افتخارات به دست آمده را کمرنگ کرد. بدون شک مردم ايران فراموش نکرده اند که کاروان ورزشي ايران در بازيهاي آسيايي 1970 تايلند و 1986 سئول جايگاه چهارمي را به دست آورده و در واقع سکويي که امروز مديران ورزش با هزينه چند صد ميليارد توماني به دست آورده اند، در اوج دوران جنگ تحميلي و با حداقل اعتبارات و امکانات سخت افزاري و نرم افزاري، با کسب 6 مدال طلا، 6 مدال نقره و 10 مدال برنز توسط غيورمردان ايراني به دست آمد و اين يعني ورزشکاران در رقم خوردن اين توفيقات نقش اصلي را ايفا کردند.

امروز نيز کسب اين سکو به همان ميزان که به دليل موفقيت ورزشکاران ايراني بود، به دليل افزايش تعداد نشان هاي چين و کره جنوبي نيز بود که در واقع اين دو کشور، بسياري از مدال هاي رقباي اصلي ايران بر سر سکوي چهارمي را تصاحب کردند. در واقع اگر چين اين حجم مدال نمي آورد و به شکل غيرمستقيم به ورزش ايران لطف نمي‏کرد، شايد با وجود اين حجم مدال آوري جايگاه ايران، حتي ششمي دوره گذشته نبود و ديگر مدعيان ميان چرخ دهنده هاي ماشين عظيم ورزش چين له شدند و ايران برخلاف رقبايش به شکل محدود گرفتار اين وضعيت در مقابل چيني ها شد.

همچنين بايد متذکر شد افزايش مدال آوري ايران، بي ارتباط با افزايش حجم کاروان ايران و افزايش تعداد رشته هاي ورزشي و همچنين افزايش شديد بودجه ورزش نيست، چرا که تعداد ورزشکاران ايران نسبت به دوره گذشته، 154 ورزشکار بيشتر شده که حتي از حجم کمي ورزشکاران ايران در بازيهاي آسيايي تهران نيز بيشتر بوده، اما هنوز موفقيت ها آن دوره به دست نيامده، هرچند بخشي از اين موفقيت‏ها را بايد مديون ميزباني ايران در آن دوره دانست. با اين وجود چيزي از موفقيت‏هاي ورزشکاران ايراني کم نمي‏شود و اين البته نشان مي دهد حضور کاملتر در رشته هاي گوناگون ورزشي، چگونه مي تواند باعث سربلندي شود؛ امري که چيني ها هم البته چند برابر رعايت کرده اند و سود آن را برده اند و به هر تقدير بايد به تمام مديران ورزشي که از مدتها پيش براي فعال شدن ورزشکاران کشورمان در رشته هاي جديد زحمت کشيده اند نيز خسته نباشيد گفت.