کد خبر 167159
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۴

تحقیقات جدید نشان داد: افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کردند کمتر دچار حملات قلبی و سکته مغزی می‌شوند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس محققان دریافتند که واکسن آنفلوانزا ممکن است در سلامتی افراد بیشتر مشهود شود.

یعقوب یودل، متخصص قلب و عروق در بیمارستان کالج زنان و دانشگاه تورنتو گفت: واکسن آنفلوانزا نه تنها از شما در برابر بیماری آنفلوانزا محافظت می‌کند بلکه در برابر حملات قلبی نیز محافظت می کند.

بودل در تحقیقات خود دریافت افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کردند خطرات حملات قلبی و دیگر مشکلات قلبی و عروقی جدی در حدود نیم برابر در یک سال دوره پیگیری در آنها کاهش یافت.

وی یافته‌های خود را در کنگره قلب و عروق کانادا 2012 در تورنتو ارائه داد.

یودل به همراه تیم خود نتایج حاصل از آزمایشهای خود را که چگونه واکسن آنفلوانزا می تواند بر سلامت قلب موثر و کمک کننده باشد را دوباره ارزیابی کردند.

در این تحقیقات بیش از 3200 بیمارمورد بررسی قرار گرفتند. تحقیقات اولیه از سال 1994 تا 2008 انجام شد.

این تحقیقات نشان داد که افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت کردند 50 درصد حملات قلبی، سکته مغزی یا سایر حوادث قلبی عروقی در آنها کاهش یافت.

در طول پیگیری در این تحقیقات، نزدیک به 200 مورد حمله قلبی عروقی، از جمله 65 مرگ و میر مربوط به مسائل قلبی عروقی گزارش شد.

یودل گفت: اول اینکه این واکسن احتمال دارد از بیماران آسیب پذیر که قبلاً به دلیل یک بیماری از سلامت ضعیفی برخوردار بودند، محافظت کند و دوم اینکه این حفاظت احتمال دارد مانع التهاب به همراه ابتلا به آنفلوانزا شود.

در قرن بیستم ویروس آنفلوآنزا در سال 1918 شیوع پیدا کرد و تا امروز آمار مرگ و میر یک سیر نزولی را طی کرده‌ است. به این صورت که در آغاز فعالیت این ویروس مرگ‌های جمعی حتی 40 میلیون نفر در یکسال گزارش شده‌ است اما به مرور کاهش یافت. امروزه گونه‌های جدیدتر این ویروس مانند آنفلوآنزای پرندگان یا آنفلوآنزای خوکی نیز ظهور کرده‌اند.

بیماری‌هایی چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به انفلوانزا را افزایش می‌دهند. همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. چون این بیماری واگیر دار است در مکان‌های عمومی امکان انتقال این بیماری زیاد می‌شود.

تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)، گلودرد، خشونت صدا، آبریزش از بینی از علایم شایع بیماری هستند. آنفلوانزا در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی دیده می‌شود. شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفلوانزا تقریباً هر زمستان رخ می‌دهد و شدت آنها متفاوت است.