کد خبر 1684
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۱

مديرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر: مخدر خالص نداريم. / ناخالصي‌ها درمان معتادان را با مشکل مواجه مي‌سازد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مدير کل درمان و بازپروري ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به افزودن ترکيبات دارويي به مخدرها و حتي اضافه کردن تنقلاتي همچون «پفک» به منظور حجيم کردن ترياک اعلام کرد: افزدون ناخالصي‌ها به مواد مخدر علاوه بر مسموميت افراد، پزشکان را در طول دوره درمان و تشخيص با مشکلات بسياري مواجه و همچنين معتادان را از درمان خسته مي‌کند.
دکتر صفاتيان در مورد ناخالصي مواد مخدر به خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، گفت: درصد خلوص مواد مخدر علاوه بر ايران در خارج از کشور نيز بسيار کاهش يافته، اين در حاليست که ناخالصي مواد مخدر در ايران بسيار زياد شده است.
وي ضمن بيان عوارض ناشي ازافزودن شدن ترکيبات ناخالص به مواد مخدر عنوان کرد: ناخالصي‌ها اغلب در بر گيرنده ترکيبات دارويي همچون استامينوفن، کافئين، داروهاي خواب‌آور و غيره مي‌شود. همچنين در ترکيبات مواد مخدر از مواد رنگي و حجم دهنده نيز استفاده مي شود.
مديرکل درمان و بازپروري ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: توليد کنندگان و قاچاقچيان مواد مخدر در حجيم کردن مخدرها از موادي استفاده مي‌کنند تا علاوه حجيم کردن مواد، بوي آن را کمتر کند.
صفاتيان در اين باره که گفته مي‌شود براي حجيم کردن ترياک از تنقلاتي همچون پفک هم استفاده مي‌شود، تاکيد کرد: اين موضوع را نمي‌توان نفي کرد، چرا که قاچاقچيان و فروشندگان مواد مخدر از هر چيز ارزاني بدين منظور استفاده مي‌کنند.
وي در ادامه با بيان اينکه در درمان افرادي که از مخدرهاي ناخالص استفاده مي‌کنند، دچار مشکل
مي‌شويم، در اين رابطه اظهار کرد: ناخالصي‌هاي موجود در مخدرها پس از 20 روز تا يک ماه پس از ترک، عوارض خود را نشان مي‌دهد و افراد را از امر درمان خسته مي کند.
صفاتيان توضيح داد: به دليل استفاده از قرص‌هاي خواب آور در ترکيبات مواد مخدر، فرد پس از ترک اعتياد دچار بي‌خوابي مي‌شود و همين امر علاوه بر آنکه سيستم‌ درمان را با مشکل مواجه مي‌کند، در تشخيص و نحوه درمان نيز مشکلاتي را براي پزشکان ايجاد مي‌کند.
وي «مسموميت‌» را نيز از جمله عوارض استفاده از مخدرهاي ناخالص خواند و تصريح کرد: مخدر خالص نداريم و در مجموع تمامي مواد مخدر موجود ناخالص هستند.
مديرکل درمان و بازپروري ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اين گفت‌وگو در مورد بيمه داروهاي درمان اعتياد نيز خاطر نشان کرد: فعلا کليات اين امر در مجمع تشخيص مصلحت نظام تصويب شده است.
وي با بيان اينکه اين موضوع از جمله پيشنهادات ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است، تاکيد کرد: بر اساس پيشنهادي که ارائه شد، معتادان تحت پوشش امر درمان بيمه مي‌شوند و اين امر تنها دربر گيرنده داروها نيست، چرا که داروها چندان گران نيستند.
به گفته صفاتيان در حال حاضر يک‌هزار و 800 مرکز متادون درماني در کشور فعال است.