کد خبر 169584
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۱

سیدمحمد حسینی گفت: هر چند بر اساس آمار‌های موجود نسبت به کشورهای منطقه رتبه اول را داریم اما به هر حال به شرایط موجود بسنده نمی‌کنیم و باید هر روز به آگاهی و دانش مردم ایران افزوده شود.

به گزارش مشرق به نقل از شبستان، مراسم افتتاحیه بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران صبح امروز 20 آبان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان و مدیران این وزارتخانه و جمعی از خادمان و پیشکسوتان نشر کشور در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: مطرح‌کردن موانع و اقداماتی که در عرصه کتاب و کتابخوانی در کشور صورت می‌گیرد در این هفته بسیار مناسب است، اینکه کتاب به عنوان یادگار ماندگار انتخاب شده است می‌تواند تحول ایجاد کند. در نظام اسلامی اصل بر بصیرت است و برخلاف بسیاری از نظام‌های دنیا که در پی فریب مردم و سرگرم‌کردن آنها هستند در نظام اسلامی ارتقای سطح دانش مردم اصلی مهم است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب تهران، هفته کتاب، نمایشگاه‌های کتاب استانی و برنامه‌هایی از این دست که به نشر کتاب در جامعه می‌انجامد فضایی را در جامعه ایجاد می‌کند که مردم با اهالی قلم و فرهنگ مأنوس شوند.

حسینی با اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت و مقام آیت‌الله قاضی و آیت‌الله گلپایگانی گفت: برپایی مراسم بزرگداشت برای اندیشمندان نشر کشور از جمله مجموعه اقداماتی است که هم‌اکنون در حال انجام است چرا که بنا به نظر مقام معظم رهبری باید این نوع جریان‌سازی‌ها در جامعه صورت گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اقدامات خوبی در کشور با تأکیدات رهبر معظم انقلاب صورت می‌‌گیرد، اظهار کرد: در این خصوص می‌توان به میزان تولید و فروش کتاب که روندی رو به افزایش دارد، اشاره کرد؛ همچنین دسترسی به کتاب آسان‌تر شده است اما خلاصه همه این موارد در این مسئله تجلی یابد که میزان مطالعه در کشور افزایش پیدا کند.

وی افزود: هر چند بر اساس آمار‌های موجود ما نسبت به کشورهای منطقه رتبه اول را داریم اما به هر حال به شرایط موجود بسنده نمی‌کنیم و باید هر روز به آگاهی و دانش مردم ایران افزوده شود.

وزیر ارشاد گفت: امسال به خاطر شرایط خاص اقتصادی با رکود مواجه هستیم اما از همه دست‌اندرکاران نشر به این دلیل که با پشتکار و سختی فراوان کارها را پیش می‌برند، تشکر می‌کنیم.