به گزارش مشرق به نقل از تابناک، در همین راستا «فیلیپ لوثر» مدیر بخش آفریقا و خاورمیانه در سازمان عفو بین الملل گفت: حکومت عربستان قول داده بود که کشتار تظاهرکنندگان را مورد بررسی قرار دهد اما تا به این لحظه هیچ اثری از این مسأله مشاهده نشده لذا مقامات دولتی عربستان باید هرچه سریع تر سکوت خود را بشکنند و در مورد جزئیات حوادث جاری در مناطق مختلف کشورشان به ویژه مناطق شرقی، سخن بگویند.
«فیلیپ لوثر» همچنین گفت: باید مشخص شود که کدام مقامات سعودی مسئول قتل غیر قانونی و پایمال کردن حقوق مردم بوده است. عدالت باید اجرا شود. برگزاری هرگونه تظاهراتی مسالمت آمیز باید آزاد باشد زیرا این حق مسلم مردم عربستان است. نباید با زور و سلاح جلوی برگزاری تظاهرات را گرفت.
در همین راستا شب گذشته در استان "قطیف" در شرق عربستان تظاهراتی به مناسبت اولین سالگرد به شهادت رسیدن 40 تن از جوانان و شهروندان طی یک سال اخیر به دست نیروهای امنیتی آل سعود برگزار شد.
تظاهرکنندگان در این مراسم با شعار سردادن علیه رژیم آل سعود، خواستار برکناری فوری شاهزاده «محمد بن فهد» حاکم منطقه شرق عربستان شدند. در گوشه و کنار این تظاهرات شعار "الشعب یرید اسقاط النظام" نیز به گوش می رسید. این تظاهرکنندگان همچنین خواستار آزادی فوری همه زندانیان سیاسی شدند.
از سوی دیگر اخبار رسیده از قاهره پایتخت مصر حاکی از آن است که خانواده های زندانیان مصری در زندان های عربستان اعلام کردند که فردا (دوشنبه) اعتصاب باز خود را مقابل سفارت عربستان در قاهره آغاز خواهند کرد و این اعتصاب تا آزادی همه فرزندانشان ادامه خواهد داشت. آنها این اعتصاب را بزرگ ترین تجمع مقابل سفارت سعودی در مصر نامیده اند.
در همین حال عصر روز گذشته یک خودروی حامل بنزین دیگر در استان "جازان" عربستان آتش گرفت و پنجمین حادثه مشابه در یک هفته اخیر را رقم زد. پس از وقوع این حادثه نیروهای آتش نشانی فورا خود را به محل رسانده و آتش را کنترل کردند.
گفتنی است طی یک هفته گذشته نیز در چهار حادثه متفاوت در ریاض، مکه و جده بیش از 400 نفر جان باخته و زخمی شدند. ابتدا یک مرکز نظامی در ریاض آتش گرفت و سپس یک هتل عظیم در مکه در آتش سوخت. پس از آن در پایان هفته یک خودروی حامل بنزین آتش گرفت و روز گذشته هم فرودگاه در حال ساخت جده آتش گرفت.
به رغم اینکه مقامات رسمی عربستان همه این حوادث را طبیعی و سانحه دانستند اما برخی تحلیل گران سیاسی معتقدند که این احتمال وجود دارد که دست هایی پشت این حوادث بوده که قصد انتقام گیری از عربستان را به دلیل حمایت از گروه های افراطی، داشته باشند.