کد خبر 172459
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۶

هفته،‌ هفته علی کریمی است. جدا از اینکه تیم ملی در روز سکو نشینی او نتیجه خوبی مقابل ازبکستان نگرفت ولی آقای جادوگر طی هفته جاری اختلاف یکی دو ماهه با مانوئل ژوزه را کنار گذاشت و چند روز بعد هم جزو کاندیداهای اصلی دریافت جایزه بهترین بازیکن سال آسیا قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق،‌ معمولا هر سال که فهرست نامزدها اعلام می شود بحث هایی بر سر نحوه انتخاب بهترین بازیکن وجود دارد. غیبت همیشگی ستاره های شناخته شده فوتبال آسیا در فهرست و نامزد شدن بازیکنان نامربوط همیشه انتقاداتی را به سیستم عجیب امتیازدهی وارد کرده است.

امسال هم نحوه حضور این بازیکن در جمع 3 کاندیدای اصلی برترین بازیکن سال آسیا آن هم با توجه به اینکه کریمی در دو ماه اخیر نه در پرسپولیس بازی کرده و نه در تیم ملی عجیب به نظر می رسد ولی مرور معیارهای کنفدراسیون فوتبال آسیا در نحوه انتخاب این کاندیداها مشخص می کند که چرا کریمی که یکبار در سال 2004 این عنوان را تصاحب کرد ، دوباره برای این جایزه انتخاب شده است.

بر این اساس مسئولان ای اف سی برای انتخاب بازیکنان مورد نظر خود ،‌ تنها بازی هایی از بازیکنان مختلف را بررسی می کنند که زیر نظر خودشان برگزار شود.

مسابقات انتخابی جام جهانی ، جام ملتهای آسیا و لیگ قهرمانان هم در این بین اهمیت بیشتری دارند.

با این توضیحات مشخص می شود چرا علی کریمی در لیست بازیکنان اصلی این جایزه قرار گرفته. او فصل قبل 7 بازی با پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا انجام داد و در بازیهای مقدماتی جام جهانی هم حاضر بود. بر این اساس مشخص می شود غیبت او در بازیهای دو ماهه اخیر پرسپولیس و تیم ملی آن چنان برای کسب این جایزه مهم نبوده است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا چند شرط عجیب هم برای انتخاب بهترین بازیکن سال آسیا وضع کرده است. بازیکن مورد نظر باید حتما در جشن مربوطه شرکت کند و حتما در تیمهای آسیایی عضویت داشته باشد و لژیونر نباشد .

البته امسال دو جایزه جدید هم به این مورد اضافه شده است . یکی جایزه بهترین لژیونر آسیایی و دوم بهترین بازیکن غیر آسیایی شاغل در لیگ های آسیایی.

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که این جایزه از سال ۱۹۹۴ به‌طور رسمی اهدا می شود و نام رسمی آن "جایزه بازیکن سال سانیو کنفدراسیون فوتبال آسیا" است.

قبل از ۱۹۹۴ این جایزه به‌طور غیررسمی اهدا می‌شد و برندگان جوایز ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۳ از سوی فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال انتخاب می‌شدند.

در ادامه اسامی برندگان قبلی این جایزه می آید:

1988:

در این سال احمد راضی از عراق با کسب 26 امتیاز مرد سال فوتبال آسیا شد . او عضو باشگاه الرشید این کشور بود.

1989

کیم جوسونگ کره ای دومین برنده این جایزه بود . او در زمان عضویت در تیم دوورویالز این جایزه را تصاحب کرد.

1990

در این سال باز هم این بازیکن مرد سال فوتبال آسیا شد . در این سال فرشاد پیوس مهاجم آماده آن زمان تیم ملی و پرسپولیس تا آستانه کسب این عنوان پیش رفت ولی نتوانست کیم جو سونگ را جا بگذارد.

1991

باز هم کیم جو سونگ برای سومین سال متوالی این جایزه را تصاحب کرد تا رکوردی جاودانه را از خود به جا بگذارد. رکوردی که هنوز هم شکسته نشده است.

1992

به دلایل نا معلوم در این سال بازیکنی به عنوان بهترین فوتبالیست سال آسیا انتخاب نشد.

1993

کازیوشی میورا از ژاپن که در تیم کاوازاکی عضویت داشت مرد سال فوتبال آسیا شد. مهدی فنونی زاده بازیکن شوت زن کشورمان نیز جزو کاندیداهای اصلی آن سال بود ولی در نهایت انتخاب نشد.

1994

سعید عویران عربستانی و عضو تیم الشباب عنوان مرد سال فوتبال آسیا را از آن خود کرد.

1995

ماسامی ایهارا از ژاپن که در تیم یوکوهاما مارینوس بازی می کرد این عنوان را تصاحب کرد.

1996

خداداد عزیزی بازیکن ریز نقش فوتبال ایران که در جام ملتهای آسیا در آن سال خوش درخشیده بود توانست اولین بازیکن ایرانی باشد که مرد سال فوتبال آسیا می شود. او آن زمان بازیکن تیم بهمن بود و به صورت قرضی در پرسپولیس بازی می کرد.


1997

هیدتوشی ناکاتای ژاپنی در این سال بهترین بازیکن آسیا شد و کریم باقری نتوانست او را در انتخاب نهایی جا بگذارد.

1998

باز هم هیدتوشی ناکاتا این عنوان را از آن خود کرد .

1999

علی دایی مهاجم آماده آن زمان تیم ملی و باشگاه هرتابرلین آلمان به طلف بازي هاي درخشانش در هرتابرلين و گل هايش مقابل ميلان و چلسي اين عنوان را تصاحب كرد.


2000

نواف تمیاط عربستانی که عضو باشگاه الهلال بود موفق شد مرد سال فوتبال آسیا شود.

2001

فان زیهی چینی که آن زمان از معروف ترین بازیکنان فوتبال آسیا بود موفق شد مرد سال قاره کهن شود .

2002

شینجی اونو از ژاپن موفق شد بهترین بازیکن سال آسیا شود.

2003

مهدی مهدوی کیا بازیکن با اخلاق و موفق هامبورگ بهترین بازیکن آسیا شد و اسم خود را در تاریخ فوتبال قاره کهن به یادگار گذاشت.


2004

علی کریمی جادوگر آسیا موفق شد چهارمین ایرانی باشد که مرد سال فوتبال آسیا می شود. او آن زمان عضو تیم الاهلی امارات بود. هنرنمايي علي كريمي در جام ملت هاي آسيا علت اصلی کسب این عنوان بود.


2005

حمد المنتشری عربستانی جایزه بهترین بازیکن سال آسیا را تصاحب کرد.

2006

خلفان ابراهیم قطری و عضو تیم السد مرد سال فوتبال آسیا شد.

2007

یاسر القحطانی فوتبالیست کهنه کار عربستانی بهترین بازیکن سال آسیا انتخاب شد.

2008

سرور جپاروف ازبکستانی عنوان بهترین بازیکن سال آسیا را به دست آورد.

2009

یاسوهیتو اندو از ژاپن مرد سال فوتبال آسیا شد.

2010

ساسا اوگنهنووسکی از استرالیا اولین بازیکن این کشور بود که این عنوان را به دست آورد. او در انتخاب نهایی بالاتر از فرهاد مجیدی ایستاد.

2011

باز هم سرور جپاروف ازبکستانی موفق شد برای دومین بار جایزه بهترین فوتبالیست سال آسیا را از آن خود کند. او در رقابت نهایی بالاتر از هادی عقیلی ایستاد.

در مجموع ،‌ بازیکنان ژاپنی با تصاحب 6 بار عنوان مرد سال فوتبال آسیا مقام اول و ایران و عربستان با 4 بار تصاحب این عنوان دوم و سوم هستند.

2012

فهرست نامزدها:

علی کریمی و محسن بنگر، لی کئون هو کره ای، لوکاس نیل مدافع استرالیا و ژنگ ژی مدافع گوانگژو اور گراند جزو پنج نامزد این فهرست بودند که با خط خوردن بنگر و و مدافع استرالیایی ،‌سه بازیکن در لیست نهایی انتخاب بهترین بازیکن سال آسیا باقی ماندند.

مراسم انتخاب بهترین بازیکن سال آسیا چهارشنبه هفته آینده در کوالالامپور مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می شود.