به گزارش مشرق، احسان خازنی کارشناس علم نجوم در گفتوگو با فارس، گفت: بارش شهابی جوزایی که هر سال در آبانماه قابل رؤیت است، امسال در آذرماه صورت گرفته که این پدیده از امروز 17 آذر آغاز شده و به مدت 10 روز تا 27 آذر ادامه دارد.
وی افزود: پاییز و زمستان امسال، آسمان جنوبی با حضور کوکب هرمز(مشتری) در مجاورت صورت فلکی شکارچی(جبار) و ستاره پرنور شباهنگ (تشتر یا Sirius) جلوهای بسیار زیبا دارد و از سوی دیگر بارش شهاب جوزایی نیز در کنار این پدیدههای آسمانی به ترکیب زیباتری تبدیل میشود.
خازنی ادامه داد: اوج بارش شهاب جوزایی در نیمه شب 23 آذر قابل مشاهده است که در صورت صاف بودن هوا در آسمان تاریک، 120 مورد در دقیقه پیشبینی میشود.
گفتنی است، بارش شهاب جوزایی از سمت صورت فلکی جوزا (دو پیکر) به سمت زمین میآید، زمانی که جسم دنبالهداری از کنار زمین عبور کند، سنگهای دنبالهدار آن در مدار زمین باقی میماند و هنگامی که زمین در هنگام عبور خود به دور خورشید وارد مدار این توده سنگی شود، سنگها به سمت زمین هجوم میآورند و ما آنها را به صورت شهاب میبینیم.
بارش شهاب جوزایی از امروز ۱۷ آذر به مدت ۱۰ شب در آسمان ایران قابل رؤیت است. خبرگزاری فارس: آسمان ایران 10 شب «شهاب باران» میشود