به گزارش مشرق به نقل از مهر، یازدهمین گردهمایی پژوهشگران رسانه ملی صبح امروز دوشنبه 27 آذر در تالار خواجه نصیر مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم نادریمنش، معاون آموزش وزارت علوم تحقیقات و فناوری سخنرانی کرد و گفت: دانشکده صدا و سیما از این پس ارتقا پیدا کرده و به عنوان دانشگاه فعالیت خود را ادامه خواهد داد.
در ادامه عابدی رئیس دانشگاه علوم و معارف قران سخنرانی کرد و مراسم با پخش قسمتهایی از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص پژوهش ادامه پیدا کرد.
عزتالله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما سخنران بعدی بود که با اشاره به لزوم توجه به پژوهش در رسانه ملی اظهار کرد: توجه بیشتر به پژوهش در تولیدات همواره پشتوانه تولیدات صدا و سیما خواهد بود. من از فعالیت پژوهشسرا رضایت دارم و تاکنون پیشرفت خوبی حاصل شده است. این اواخر نیز از مستند "آخرین روزهای زمستان" که نقطه قوت اصلی آن پژوهش بود تقدیر شد. این اثر کمنظیر و بی بدیلی بود و یک تیم جوان که کارگردان آن محمدحسین مهدویان فارغ التحصیل دانشکده صدا و سیما بود، آن را بر اساس داستانهای جنگ ساختهاند.
وی ادامه داد: من از غلامرضایی معاون پژوهشی سازمان میخواهم توجه بیشتری به این افراد نشان دهد تا اهمیت این موضوع برای سازمان صدا و سیما آشکار شود.
رئیس سازمان و صدا و سیما با اشاره به فعالیت بخشهای تحقیقاتی سازمان از آغاز تا پایان تولید یک اثر تاکید کرد: این طور نیست که اثر ساخته شده در تلویزیون و رادیو به امان خود رها شود بلکه فعالیت آگاهانه در این عرصه به منزله پشتوانه خوبی برای حوزه تولیدات است. بنابراین من برای پژوهش در سازمان خط قرمزی تصور نمی کنم و این موضوع در همه بخش ها باید حضور داشته باشد.
"رسانه ملی" صدا و سیمای نظام است
ضرغامی افزود: رسانه ملی، صدا و سیمای نظام است و به حق یا ناحق از ما توقع می رود که در زمینه های فراوانی فعالیت کنیم. ما برای موفقیت در این امر نیازمند پشتوانه قوی تحقیقاتی هستیم. به ویژه که ما نیز ارتباط مستقیمی با تحولات داریم. باید با فضاهای جدیدی که پیش رویمان ایجاد می شود با پشتوانه تحقیقاتی برخورد کنیم.
رئیس سازمان صدا وسیما با اشاره به تعبیر آینده پژوهی در این خصوص اظهار کرد: این تعبیر حرف کلیشهای نیست بلکه ما باید هر لحظه با دقت مسایل را رصد کنیم و این تحقیقات مبنای سیاستهای سازمانی قرارگیرد در این خصوص پژوهشگران نقش جدی دارند.
لزوم امیدبخشی در رسانه
وی به تشریح سیاست های صدا و سیما در این عرصه پرداخت و گفت: رسانه ملی باید زیباییها را نشان دهد و امیدبخشی را پررنگ کند، اینها جزو ابلاغ رهبری است و بنده نیز اخیرا در ملاقاتی که با ایشان داشتم مجددا بر دوری از سیاهنمایی و تلاش برای امید بخشی تاکید کردند. من این را فردا در افق رسانه نیز برای همکاران خواهم گفت.
ضرغامی تصریح کرد: رسانه ملی نقش اول در تولید محتوا را بر عهده دارد. اکنون نیز شورای فضای مجازی ایجاد شده و بنده و روسای قوا جزو اعضای آن هستیم و در این شورا بنا است در باره فضای مجازی تصمیم بگیریم.
وی با اشار ه به مفهوم شهروند - خبرنگار اذعان کرد: ما در استفاده از فضای مجازی جزو چند کشور اول هستیم و اخیرا گزارشی تحلیلی درباره آرایش به دستم رسید که از مدیران سیما خواستم در کنار هم آنرا بررسی کنند.
ضرغامی ادامه داد: چرا یوتیوپ موفق میشود؟ چون بستههای فراوان و گوناگونی در خود دارد و حتی باب شده که ایرانیها نیز از جشن تولد فرزندشان بخشی را در این سایت قرار میدهند. مسلم است که نخستین تاثیر یوتیوپ در حوزه سرگرمی است اما قطعا جهت گیری های سیاسی خواهد داشت که برای ما به منزله تهدید به حساب می آید.
رئیس رسانه ملی تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری را وظیفه این رسانه خواند و اظهار کرد: ما باید در همه زمینهها به شدت کار کنیم و در کنار آن به تمام مسایل پژوهشی نیز توجه فراوان داشته و به طبقهبندی موضوعات بپردازیم. رسانه ملی قدرت فراوانی برای انجام کارها دارد و حتی قرارگاه ماهواره که به تازگی راهاندازی شده نیز با مسئولیت صدا و سیما فعالیت خواهد کرد.
در ادامه این مراسم برگزیدگانی از مرکز تحقیقات، اداره کل پژوهش های اجتماعی، مرکز استانها، اداره کل پژوهش های رادیو، مرکز پژوهش های اسلامی، دانشگاه صدا و سیما در تهران و قم، مدیریت پژوهشهای برون مرزی، پژوهش دین شناسی، اداره کل جهاد خودکفایی و... مورد تقدیر قرار گرفتند و پایان نامه های برتر برخی از دانشجویان دانشگاه صدا و سیما نیز معرفی شدند.