تصور کنید وقتی بازیکنان و کادر فنی نفت تهران دوباره خبر انتقال تیمشان را به اراک بشنوند، آیا انگیزه ای برای ادامه حضور قدرتمند در لیگ برتر را خواهند داشت یا اینکه فقط به فکر ساق پای خود و دریافت مبلغ قراردادشان هستند.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، وقتی در تعریف عده ای از قدیم الایام، ظلم بالسویه عدل خوانده می شود، نباید اشکالی به نظر آنهایی وارد کرد که فکر می کنند ترانسفر در همه جای فوتبال کاربرد دارد و فرقی نمی کند که این ترانسفر، بازیکن باشد یا کل باشگاه!

به نظر می رسد پیش از آنکه انتقال تیم ها از پایتخت توسط مسئولان فوتبالی کشور توصیه شود، از سوی افرادی پیگیری می شود که دوست دارند داشتن تیم لیگ برتری فوتبال را هم جزء رزومه کاری خود بنویسند. هیچ کس منکر آن نیست که قصد این مهندسان عاشق طبابت، خیر است اما گاهی خیر آنقدر نسبی تعریف می شود که در جایی از این دنیا، اتانازی را هم نوعی حمایت از حقوق انسانها و خیرخواهی برای بیماران می نامند.

"تلاش می کنیم نفت تهران در پایان فصل به اراک منتقل شود و از فصل بعد در این شهر بازیهایش را انجام دهد" این جدیدترین صحبت علی کفاشیان رییس فدراسیون فوتبال بود که دوشنبه از سوی رسانه ها منتشر شد تا دوباره بحث کهنه انتقال تیمها به شهرستان ها تازه شود.

به نظر می رسد کفاشیان که پیش از این مخالفت خود را با تداوم انتقال تیمهای تهرانی به شهرستان ها اعلام کرده بود، با افزایش فشارها روی فدراسیون از مواضع خود در این زمینه کوتاه آمده است و کما فی السابق روال توصیه پذیری را ادامه می دهد تا خردادماه و زمان تمدید فعالیت او توسط دولت، با خوبی و خوشی برسد.

طی چند سال اخیر بارها و بارها بحث تیم های انتقالی از تهران به شهرستان ها مطرح و ناکامی این طرح تشریح شده اما اینکه چرا در آغاز نیم فصل دوم این بحث دوباره تکرار می شود، جای سئوال و البته واکاوی دارد.

اما وضعیت تیمهایی که تا به حال از تهران منتقل شده اند به چه صورت درآمده است؟

پاس همدان:

تیمی متعلق به نیروی انتظامی بود و سالها در تهران حریفی قدرتمند برای استقلال، پرسپولیس به شمار می رفت. پاسی ها فصل 83- 82  قهرمان لیگ برتر شدند و در جام باشگاه های آسیا هم به یک چهارم نهایی رسیدند. سال 86 روزهای خوب پاس در اکباتان به پایان رسید و این تیم به همدان منتقل شود. وقتی تیم فوتبال این باشگاه به همدان رفت ، رشته های دیگر پاس نظیر فوتسال و کشتی هم منحل شد.



در روزهای منتهی به کوچ پاس از تهران، پیشکسوتان فوتبال همگی مقابل این انتقال موضع گیری کردند ولی فدراسیون فوتبال هیچ مخالفتی نکرد و این کار بالاخره انجام شد. در آن روزها حتی جواد نکونام که از پاس به اوساسونا رفته بود اعلام کرد حاضر است برای همدان یک تیم بخرد ولی پاس را از تهران تکان ندهند.

پاس در اولین سالی که به همدان منتقل شد موفق ظاهر شد و رده پنجم لیگ برتر دوره هفتم را از آن خود کرد. فصل بعد و در حالی که علیرضا منصوریان این تیم را بست، پاس در هفته آخر لیگ و با شکست مقابل استقلال از لیگ برتر کنار رفت.

پاس پس از سقوط به دسته اول تلاش زیادی برای حضور به لیگ برتر کرد ولی هیچ کدام از این تلاش ها حاصلی نداشت. مسئولین این باشگاه حتی متوسل به برخی مربیان ستاره دار هم شدند ولی نتوانستند به لیگ برتر بازگردند.

این تیم در فصل جاری لیگ دسته اول در رده سوم جدول است. پاس دیروز از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به خاطر بدهی های فراوان به ممنوعیت نقل و انتقال بازیکن محکوم شد تا این فصل هم امید زیادی به صعود به لیگ برتر نداشته باشد.

پیکان:

باشگاه پیکان که حدودا سابقه ای طولانی در فوتبال ایران دارد در سال 1345 تاسیس شده است. این تیم در سال 87 و با این توجیه که مردم قزوین هم خواهان یک تیم لیگ برتر هستند به این استان منتقل ولی در همان سال به همراه پاس راهی لیگ دسته اول شد.

پیکان در هفته آخر لیگ 5 گل از پرسپولیس خورد و به لیگ دسته اول رفت. در یک فصلی که پیکان در قزوین بود، مسئولان این تیم اختلافات زیادی را با هیات فوتبال استان پیدا کردند و بارها به خاطر عدم وجود زمین تمرین مناسب به مشکل خوردند.



پس از سقوط پیکان از لیگ برتر، مسئولان تیم تصمیم گرفتند از قزوین به تهران بازگردند. همین بازگشت باعث شد پیکان خیلی زود به لیگ برتر بازگردد و اکنون با عبدالله ویسی روزهای متوسطی دارد. مشخص نیست اگر پیکان به تهران و زمین اختصاصی خود در پیکان شهر باز نمی گشت، تا چه زمانی مثل پاس می خواست در لیگ دسته اول دست و پا بزند.

صبای قم

نام جدید باشگاه صبا باتری تهران است که روزگاری تیم قدرتمند و در چند رشته ورزشی فعال بود. صبا که مایه دلخوشی جوانان جنوب غرب تهران به خصوص رباط کریم بود، در سال 87 به قم منتقل شد تا این استان هم سهمی در لیگ برتر داشته باشد. صبا که در کارنامه 8 ساله خود در تهران به قهرمانی جام حذفی و سوپر جام ایران رسیده بود، تنها تیمی است که پس از انتقال از تهران به لیگ دسته اول سقوط نکرده است.



عدم حضور تماشاگر در دیدارهای خانگی صبا از مشکلات عمده این تیم است که از زمان حضور در قم دامن گیر صبا شده است. البته این مشکل در تیمهای پیکان و پاس نیز وجود دارد و حاکی از این نکته بارز است که فوتبالدوستان هر استان تمایل دارند تیم شهر خودشان به لیگ برتر صعود کند نه اینکه امتیاز جایی دیگر را به واسطه روابط سیاسی خریداری کنند.

عبدالصمد مرفاوی در حال حاضر سرمربی صبا است. او که در میانه نیم فصل اول جانشین یحیی گل محمدی شد ، اکنون درگیر شایعات مبنی بر برکناری اش است. به هر حال مشخص نیست صبا تا چه زمانی می تواند رکورد عدم سقوطش به لیگ دسته اول را حفظ کند. این تیم که به تازگی مدیر عاملش تغییر کرده، با مشکلات شدید مالی نیز روبه رو است.



پس از این سه تیم حالا دوباره نوبت به نفت تهران رسیده که در آتش این گونه انتقالات بسوزد. تیمی که در برهه ای از لیگ امسال جزو بالانشینان جدول بود و با هدایت منصور ابراهیم زاده فوتبال روانی را ارائه می داد، حالا مشخص نیست وقتی بازیکنان و کادر فنی نفت دوباره خبر انتقال تیمشان را به اراک بشنوند، آیا انگیزه ای برای ادامه قدرتمند لیگ خواهند داشت و یا اینکه فقط به فکر ساق پای خود و دریافت مبلغ قراردادشان هستند.