کد خبر 187505
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۷
مشرق -- انتخابات نماد مردم سالاری دینی در نظام اسلامی است، تلاش مردم برای سپردن دستگاه‌های مختلف از جمله قوه مجریه به افراد مورد اعتماد، تجلی مقبولیت نظام سیاسی در اسلام است اما در این باره باید گفت، اهمیت انتخابات به آن دلیل است که حضور مردم در صحنه موجب تقویب امنیت و افزایش اقتدار نظام برای پیشبرد اهداف کلان فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است، بنابر این انتخابات، روش و وسیله برای تحقق اهداف بزرگ است نه اینکه فی‌نفسه، خود و نتیجه آن هدف باشد.

با مقدمه فوق، نگاهی گذرا به انتخابات آتی ریاست‌جمهوری می‌کنیم، برخی به اشتباه «نتیجه» را مهمترین رکن انتخابات دانسته و بر اساس تحلیل غلط خود به انتخابات نگاهی خاص پیدا می‌کنند. با پذیرش این فرض که انتخابات وسیله و روش در نظام اسلامی محسوب می‌شود، نمی‌توان نتیجه گرفت که انتخابات در نظام اسلامی می‌تواند بالاترین و مهمترین بحث باشد. بحث اصلی نگارنده این است که انتخابات به هیچ دلیلی حق ندارد اولویت‌های مهمتر از خود یعنی ثبات سیاسی، امنیتی را خدشه‌دار و سرمایه‌ها و دستاوردهای انقلاب را زیر سؤال ببرد. بر همین اساس چند نکته قابل طرح است.

1- حراست از اولویت‌های مهمتر از انتخابات، بیش از انتخابات گذشته در انتخابات آتی محل بحث است، علما سرمایه‌های گرانقدر انقلاب اسلامی هستند فلذا برخی نباید تصور کنند که پیروزی در انتخابات، ارزش تخریب شخصیت‌های چون حضرات آیات مصباح یزدی، مهدوی‌کنی، محمد یزدی، جنتی و.. دارد. اخیرا از برخی افراد بی‌توجه به مسائل مهم، مطالبی را علیه یکی از بزرگان شنیدیم که ترویج آْن اظهارات کشور را به مشکلات عمیق و ریشه‌ای گرفتار می‌کند.

2- ثبات امنیتی نیز بنا به تجربه فتنه 88 باید مهم شمرده شود، دلسوزان باید توجه داشته باشد هر اقدامی که امنیت کشور را به مخاطره بیاندازد- حتی اگر به نفع نامزد حداکثری و ایده‌ال باشد- قطعا و یقیناً مغایر با توصیه‌های حضرت آقا و شرعا حرام، عقلا سخیف و اخلاقاً رذیلانه است.

3- نیروهای ارزشی در کنار توجه به نامزد مورد نظر خود باید در نظر داشته باشند که امنیت به مراتب مهمتر از نتیجه انتخابات است، نباید اینطور باشد که حمایت از نامزد ارزشی و یا اصلح، نیروهای ارزشی را نیروهای حزبی کند، حزب‌اللهی ها باید در حمایت از نامزد مد نظر خود ورود تاکتیکی و در باب رعایت مطالبات کلی حضرت آقا نگاهی استراتژیک داشته باشند.
نیروهای ارزشی باید حفظ رسالت خود در انتخابات برای مقابله با هر توطئه‌ داخلی باید ماموریت محور باشند- که هستند- و گام به گام به برای مقابله با توطئه‌های دشمن عمل کنند که همینطور نیز خواهد بود. به عنوان مثال تحت هیچ شرایطی، نباید برخی به هر بهانه‌ای- حتی بهانه حمایت از نامزد ارزشی- نهادهای مقدس نظام که عقبه همه ما به آن نهاد بر می‌گردد، تخریب کنند.

رسالت اول نیروهای ارزشی، تلاش برای مقابله با دشمن بیرونی و برانداز و پادوهای داخلی آن است و این رسالت در هیچ مقطعی، حتی دروان انتخابات نباید مستثی شود.

4- نکته مهم دیگر اینکه، دستاوردهای انقلاب اسلامی نه برای دولت‌ها(governmant) بلکه برای حکومت(State) است بنابراین، هر اقدامی برای زیر سؤال بردن دستاوردهای دولت‌ها شکل می‌گیرد، توهین به مبانی انقلاب اسلامی است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

5- اهمیت ثبات اقتصادی نیز در بیان حضرت آقا مشهود است، در سال تولید ملی نباید این شرایط فراهم شود که مسائل اقتصادی و معیشتی مردم طوری متاثر از انتخابات شود که توصیه‌ها اقتصادی آقا در گیرودار شعارهای سیاسی نامزدها نادیده گرفته شود. انتخاباتی که امنیت اقتصادی جامعه را تهدید کند، با فلسفه وجودی خود مغایرت ذاتی دارد.

6- شرایط جهانی از مقولات مهمی است که در شرایط کنونی با آن مواجه هستیم، غفلت از توطئه آمریکا در سوریه و یا قیام مسلمانان در بحرین به بهانه انتخابات محکوم به شکست است چرا که رسالت انقلاب اسلامی در پرتو گسترش اندیشه اسلامی در جهان و مقابله با ظلم و استکبار است و این مهم، فراموش کردنی نیست.

7- وحدت بحث ارزشمند و مهمی است که نباید در انتخابات به فراموشی سپرده شود. گرچه وحدت امری مطلق نیست اما منظور نگارنده از وحدت، وحدت نیروهای ارزشی و حزب‌اللهی حول رسالت‌های کلی است نه لزوماً وحدت فلسفی یا وحدت بر حمایت از یک نامزد، چراکه وحدت بر مبنای اصول و رسالت ارزشی به مراتب بالاتر از وحدت بر سر نامزد خاص است. بنابراین منظور از وحدت، وحدت حول رسالتی که حضرت آقا شاخص‌های آنرا تعیین می‌کنند و به قول سهرودی اتحادی که در دورن شکل می‌گیرد.

و نکته‌ها بسیار است که می‌گذاریم و می‌گذریم، انتظار می‌رود انتخابات آتی را پیروزی گزینه اصلح، موجبات تقویت مومنان و نیروهای ارزشی را فراهم کند.