کد خبر 189060
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۳

در همایش سرطان و پیشگیری اعلام شد که طبق آمار جهانی که تشدید موارد سرطان را تا سال 2020 به صورت افزایش 16 درصدی پیش‌بینی می‌کند در ایران این افزایش به بیش از 20 درصد خواهد رسید.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، فرهاد سمیعی در همایش سرطان و پیشگیری که امروز در سالن همایش های صداوسیما برگزار شد افزود: سرطان مفهوم آزار‌دهنده‌ای در زندگی انسان‌ها است و آمارهای مستند تاریخی از وجود این بیماری از گذشته‌های دور حکایت دارد.

وی ادامه داد: قدیمی‌ترین مستند در جوامع انسانی مربوط به کشف یک تومور توسط فیلسوف چینی در سال 2650 قبل از میلاد است و بعدها به صورت شناسایی انواع تومور‌ها توسط ابن‌سینا معرفی شده است.

دبیر علمی این همایش افزود: سیر فزاینده سرطان و ثبت دقیق آن نشان می‌دهد که میزان بروز سرطان با ثبت موارد آن شدید‌تر شده است. در ثبت سرطان در ۱۰۰ سال گذشته با مدرن‌شدن جوامع انسانی بیش از 200 نوع تعریف شده است.

سمیعی تصریح کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 بیش از 13 میلیون نفر به سرطان مبتلا هستند و 8 میلیون مرگ و میز ثبت شده که 60 درصد آنها در کشورهای کمتر توسعه یافته شناسایی شده است.

وی افزود: در سال 2020 پیش‌بینی می‌شود که میزان ابتلا به 15 میلیون نفر افزایش یابد و میزان مرگ و میر 10 میلیون شود. همچنین مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه به 70 درصد افزایش یابد.

وی اظهار کرد: هر چه کشورهای پیشرفته با توجه به توسعه سبک زندگی سالم میزان نسبی سرطان را کنترل کرده‌اند اما درصد بروز سرطان به کشورهای کمتر توسعه منتقل شده است.

دبیر علمی همایش سرطان و پیشگیری گفت: با وجود اینکه سازمان بهداشت جهانی در برنامه کنترل جامع سرطان که در سال 2002 تصویب شد و سران حکومتی و اعضاء سازمان بین‌المللی را ملزم به اجرای این برنامه کرد متأسفانه تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام نشده است.

سمیعی افزود: علی رغم تلاشهای زیادی که توسط وزارت بهداشت و تخصص های مختلف در زمینه کنترل سرطان انجام شده اما اتحاد رفتار و اجماع نظر در مورد پیشگیری از سرطان به صورت عینی و عملیاتی ارائه نشده است.

وی گفت: طبق نتایج WHO در مورد مصادیق کنترل سرطان در دراز‌مدت نشان داده شده که با صرفه‌‌ترین روش پیشگیری است.

دبیر علمی همایش گفت: 35 تا 40 درصد سرطان‌ها در سبک زندگی قابل کنترل است که کاهش آلودگی هوا، تغذیه مناسب و مراقبت‌های محیطی و پایه‌ای نمونه‌ آن است.

وی بر مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح برای عینیت بخشیدن به این مصادیق تأکید کرد و گفت: در زمینه پیشگیری نیازمند همکاری سازمان‌های دولتی و خصوصی، دانشگاه‌ها، شهرداری، هواشناسی، محیط زیست و ... هستیم تا از این طریق عزم ملی برای یافتن راه‌حل‌های مؤثر و عملیاتی ایجاد شود.

سمیعی با هشدار نسبت به اینکه سونامی سرطان در راه است گفت: افزایش سرطان در ایران به دو علت صنعتی شدن و تغییرات هرم جمعیتی بوده است به طوری که بعد از انقلاب کشور ما جوان‌تر شد و طبق آمار جهانی که تشدید موارد سرطان را تا سال 2020 به صورت افزایش 16 درصدی پیش‌بینی می‌کند در ایران به بیش از 20 درصد خواهد رسید.