کد خبر 1933
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۳

کاربران مي‌توانند سبدهاي سرمايه‌گذاري دلخواه خود را طراحي کرده و به‌صورت لحظه‌اي، ميزان نوسانات ارزش کل سبد و همچنين ارزش تک تک سهام موجود در سبد را براساس دامنه هشدار تعريف شده، مشاهده کنند.

مدير فناوري اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازي فاز اول سامانه بورس همراه تا دو ماه آينده خبر داد.
به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، علي عبداللهي اظهارداشت: بورس همراه درگاه اطلاع‌رساني بازار سرمايه از طريق تلفن همراه است و برمبناي سيستم پيام کوتاه (SMS) طراحي شده است، اما قابليت کار بر روي سيستم GPRS و اينترنت دارد که با راه‌اندازي فاز اول سامانه بورس همراه که به‌طور مشترک، بين سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت اطلاع‌رساني و خدمات بورس و شرکت مگفا در حال انجام است، کاربران مي‌توانند به‌طور لحظه‌اي به کليه اطلاعات بازار و اطلاعات سبدهاي سهام اختصاصي خود دسترسي داشته و پيغام‌هاي موردنظر را درخصوص نوسانات بازار دريافت کنند.
وي با بيان اينکه بورس همراه داراي 3 بخش اصلي نرم افزار تلفن همراه، نرم‌افزار سرور و مديريت سامانه است، افزود: نرم‌افزار تلفن همراه به‌صورت رايگان در اختيار کاربران قرار خواهد گرفت و کاربران براساس ميزان تبادل پيامک از طريق سامانه، هزينه پيامک را پرداخت خواهند کرد که البته اعلام نوسانات پرتفوي و به‌روزرساني قيمت سهام از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين بخش است.
مدير فناوري اطلاعات سازمان بورس افزود: حوزه اطلاع‌رساني بورس همراه شامل دو بخش اطلاعات ثابت (مجموعه قوانين و مقررات، اطلاعات تماس سازمان‌ها و شرکت‌هاي فعال در بازار سرمايه، شرکت‌هاي بورسي، کارگزاران، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري و ...) و اطلاعات متغير (اطلاعات لحظه‌اي شرکت‌هاي بورسي، وضعيت شاخص، برترين‌هاي بازار، 5 شرکت داراي بيشترين افزايش و کاهش قيمت، 5 شرکت داراي صف خريد و فروش و ...) است.
عبدالهي در مورد نحوه دريافت اطلاعات متغير بورس همراه اظهار داشت: کاربران با ارسال يک پيام‌کوتاه مي‌توانند آخرين اطلاعات يک شرکت خاص و يا اطلاعات بازار را دريافت کنند.
وي برخورداري از گرافيک بالا، نمايش اطلاعات به صورت جدول و دريافت اطلاعات به صورت خودکار را از ديگر ويژگي‌هاي بورس همراه اعلام کرد و گفت: بورس همراه قابليت اعلام هشدار، مديريت کاربران، تهيه گزارش‌هاي متنوع، دسته‌بندي کاربران و ارسال اطلاعيه‌ها و اخبار عمومي را نيز دارد و کاربران مي‌توانند براي يک سهم خاص، بازده قيمت تعيين کرده تا به صورت لحظه‌اي از تغيير قيمت سهم خود آگاه شوند.
مدير فناوري اطلاعات سازمان بورس درباره نحوه نصب نرم‌افزار بورس همراه افزود: فعالان بازار سرمايه در فاز اول اين طرح مي‌توانند در تالارها از طريق بلوتوث و يا سايت Sena.ir نرم‌افزار بورس همراه را دريافت کرده و از امکانات آن استفاده کنند.
عبدالهي درخصوص مسائل امنيتي بورس همراه اظهار داشت: کليه اطلاعات علاوه بر فشرده‌سازي، رمزنگاري مي‌شود به طوريکه مديريت سامانه نيز هيچگونه دسترسي به اطلاعات کاربران ندارد، اين امر باعث مي‌شود تا احساس امنيت آنان افزايش يابد.
براساس اين گزارش، مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان بورس هم با بيان اينکه سامانه بورس همراه، در راستاي توسعه ابزارهاي اطلاع رساني، طراحي و پياده سازي مي‌شود، گفت: در اين سامانه اطلاعات مورد نياز فعالان بازار شامل قيمت و نوسانات سهام شرکت‌ها، NAV صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، برترين‌هاي بازار (بيشترين افزايش و کاهش قيمت، بهترين عرضه و تقاضا، افزايش و کاهش ارزش بازار، نمادهاي پربيننده در سامانه)، ميزان و نوسانات شاخص‌ها، حجم و ارزش معاملات و ارزش کل بازار را به‌صورت لحظه‌اي و براساس نياز کاربر، در اختيار وي قرار مي‌گيرد.
سعيد مستشار امکان مشاهده لحظه‌اي اطلاعاتي همچون پيغام‌هاي ناظر بازار را از ويژگي‌هاي برجسته اين نرم‌افزار برشمرد و گفت: سامانه بورس همراه به گونه‌اي طراحي شده است که حتي درصورت غيرفعال بودن نرم‌افزار نيز کاربر مي‌تواند پيغام‌هاي ناظر بازار و ساير پيغام‌هاي تعريف شده توسط کاربر را به محض انتشار، در گوشي تلفن همراه خود مشاهده کنند.
مديرعامل شرکت اطلاع‌رساني و خدمات بورس افزود: کاربران اين سامانه، مي‌‌توانند سبدهاي سرمايه‌گذاري دلخواه خود را طراحي کرده و به‌صورت لحظه‌اي، ميزان نوسانات ارزش کل سبد و همچنين ارزش تک تک سهام موجود در سبد را براساس دامنه هشدار تعريف شده، مشاهده کرده و هشدارها و پيغام هاي موردنياز را بطور خودکار دريافت کنند.
مستشار با اشاره به سياست سازمان براي ترغيب سرمايه‌گذاران غيرحرفه‌اي به استفاده از صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترک افزود: در اين راستا، قابليت تشکيل سبدهاي سرمايه‌گذاري متشکل از واحدهاي سرمايه‌گذاري صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري در سامانه بورس همراه ديده شده است و کاربران اين سامانه مي‌توانند علاوه بر تشکيل سبد متشکل از سهام، سبد ترکيبي شامل سهام و واحدهاي سرمايه‌گذاري صندوق‌ها را نيز تشکيل داده و بصورت لحظه‌اي، نوسانات و ميزان ارزش سبد سرمايه‌گذاري خود را مشاهده و کنترل کنند.
وي توسعه فرهنگ‌سازي در بازار سرمايه را از ديگر اهداف طراحي سامانه بورس همراه برشمرد و گفت: کاربران اين نرم‌افزار را، علاوه بر فعالان بازار، سرمايه‌گذاران نوپا تشکيل مي‌دهند، چراکه اين دسته از افراد مي‌توانند از طريق سامانه بورس همراه، براي ارزيابي ميزان توانمندي خود در سرمايه‌گذاري و کسب مهارت‌هاي لازم، سبد سهام مجازي تشکيل داده و سبد خود را مديريت کنند.
مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار امکان ادامه داد: پس از راه‌اندازي فاز اول، اجراي فازهاي بعدي در راستاي توسعه نرم‌افزار پيگيري خواهد شد.
مستشار همچنين به طراحي بخش آموزش و فرهنگ‌سازي در سامانه بورس همراه اشاره کرد و گفت در اين بخش، بيش از 150 پرسش و پاسخ متداول بورسي با قابليت جستجو براي آشنايي مخاطبان با بورس و بازار سرمايه قرار داده شده است. هدف کلان از انجام پروژه سامانه بورس همراه، آماده سازي بسترهاي فني و فرهنگي لازم براي راه اندازي Mobile Trading در بازار سرمايه است.