کد خبر 193518
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۱

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دوشنبه 30 بهمن بار دیگر ماه و مشتری در کنار یکدیگر در آسمان شامگاهی خودنمایی می کنند اما این هم نشینی بسیار خاص است به نحوی که در ساعت 15:16 دقیقه به وقت محلی جدایی زاویه ای این دو جرم کمتر از یک درجه خواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، مهندس ˈمسعود عتیقیˈ روز چهارشنبه  گفت: هر ماه معمولا یک هم نشینی از ماه و مشتری را شاهد هستیم اما این گونه نیست که در تمام این هم نشینی ها این دو جرم به این میزان به یکدیگر نزدیک باشند.

وی افزود: بدیهی است با تاریک شدن هوا در شامگاه دوشنبه جرم ستاره مانند پرنوری در سمت راست ماه که تقریبا در تربیع اول (یک چهارم اول ماه) قرار دارد قابل مشاهده خواهد بود که سیاره غول پیکر منظومه خورشیدی یعنی سیاره برجیس یا همان مشتری معروف است که ایرانیان باستان به آن نام های هرمز و زاوش نیز داده اند.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران: قدر روشنایی سیاره برجیس منفی 2/2 است و با توجه به این که این دو جرم یعنی ماه و مشتری بسیار به هم نزدیک هستند از درون تلسکوپ و دوربین های دوچشمی جلوه بسیار خاصی خواهند داشت.

عتیقی گفت: این هم نشینی تا نزدیک به هشت ساعت بعد از غروب خورشید ادامه خواهد یافت چرا که جدایی زاویه ای این دو جرم از خورشید 96درجه و این ملاقات در صورت فلکی گاو (ثور) خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: علاقه مندانی که از یکشنبه شب موقعیت ماه و مشتری را دنبال می کنند متوجه جهت حرکت واقعی ماه که از غرب به شرق است خواهند شد و این در حالی است که به علت گردش وضعی زمین رصد گران احساس می کنند ماه از شرق به غرب در حرکت است.

عتیقی با اشاره به این که در سراسر ایران بعد از غروب خورشید در افق غربی حتی با چشم غیر مسلح همجواری ماه و مشتری برای همه قابل مشاهده خواهد بود، افزود: بدیهی است با توجه به درخشش زیاد سیاره برجیس و وضعیت ماه در آسمان رصد گران با تجربه زمان زیادی قبل از غروب خورشید نیز با استفاده از چشم و تلسکوپ های خود می توانند این اجرام را مشاهده و از آنها عکاسی نمایند.

وی ادامه داد: قاره های اروپا، آفریقا، آسیا، استرالیا و نیوزیلند که تقریبا بخش زیادی از جهان را پوشش می دهد شاهد هم نشینی ماه و مشتری خواهند بود. همچنین بخش جنوبی استرالیا و تاسمانی نیز در این شب شاهد اختفا (پنهان شدن سیاره مشتری پشت ماه)خواهند بود.

عتیقی افزود: شاید بتوان گفت قبل از ایجاد امکان مشاهده دنباله دار زیبای ˈپن استارˈ قران (هم نشینی) ماه و مشتری در شبانگاه 30 بهمن جلوه جذاب نجومی تلقی می شود.