کد خبر 197759
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۹

فرمانده نیروی قدس گفت:‌ نقاط قوتی که باعث شکسته‌ شدن بن‌بست‌ها علی‌رغم نابرابری با دشمن و تفاوت امکانات شد‌، "ویژگی معنویت فرماندهان" ما بود.

به گزارش مشرق، سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در مراسم «پرچمداران دو کوهه» که به مناسبت یادواره یکصد و چهل تن از فرماندهان و مسئولین واحد لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) در تالار وزارت کشور برگزار شد، صحنه جنگ 8 ساله را جامع‌ترین حقیقت در اسلام  دانست که یک جا حقیقت اسلام و به خصوص تشیع را در بُعد جمعیت و‌ بُعد زمان معرفی کرد.

وی اظهار داشت: انسان‌های حاضر در جنگ، عرفان، معنویت،‌ اسلام‌شناسی، انسان‌سازی،‌ تبعیت و ولایت‌پذیری حقیقی را در همه ابعاد ساری و جاری کردند.

وی با ذکر ارزش‌های مذهبی جنگ به دلیل رهبری امام، به داستان سیلی‌زدن یکی از افراد به خلبان اسیر شده دشمن اشاره و تصریح کرد:‌ در عملیات والفجر 8 یک بسیجی به خلبان دشمن که نیروهای ما را بمباران کرده ‌و اسیر شده بود، یک سیلی زد اما فرمانده لشکر به همین خاطر سر آن بسیجی فریاد زد و او را از ادامه جنگیدن محروم کرد.

سرلشکر سلیمانی با بیان اینکه در انتخاب فرماندهی ملاک‌های رفتار مذهبی حاکم بود، افزود: در‌ دفاع مقدس تاثیرگذاری جنگ هم از لحاظ درونی در میان افراد رزمنده و هم از لحاظ بیرونی در بازگشت افراد و تاثیرگذاری آنها بر جامعه بود، لذا یکی از کانون‌های اصلی مذهبی جامعه ما جنگ بود، یعنی آمد و شدهای خیل بسیجیان به داخل جبهه و بازگشت به جامعه تحول عظیمی را در کشورمان به وجود آورد و شاید هیچ عاملی مانند جنگ تا به حال اینگونه در حرکت جامعه به سوی کمال و معنویت تاثیر نداشته است.

وی تغییر ملاک‌های جنگ را از دیگر ویژگی‌های دوران دفاع مقدس برشمرد و گفت:‌ نقاط قوتی که باعث شکسته‌شدن بن‌بست‌ها علی‌رغم نابرابری با دشمن و تفاوت امکانات شد‌، "ویژگی معنویت فرماندهان" ما بود.

"دشمن به اندازه افراد ما تانک داشت و ‌حتی در عملیات کربلای 5 در غرب کانال ماهی به جای نفر عراقی تانک می‌دیدیم و یا وقتی دشمن شروع به ریختن آتش می‌کرد، با نظم خاصی همه جا را گلوله‌باران کرده و تمام زمین آماج توپ و خمپاره بود که بعضاً گلوله بر جای گلوله فرود می‌آمد و یک متر را هم جا نمی‌گذاشت".

فرمانده نیروی قدس سپاه به کمک کشورهای عربی به صدام در قبل و بعد پایان جنگ اشاره کرد و افزود: در چنین جنگ نابرابری، نیروهای تازه تأسیسی به مانند سپاه، پرچمدار و خط‌‌شکن بود و لشکری ساخت که افرادی مانند حاج احمد متوسلیان،‌ شهید شهبازی و شهید چراغی لشکر محمد رسول‌الله (ص) را تاسیس کرده و اولین عملیات به نام فتح‌المبین را انجام دادند.

"آن ویژگی که  باعث شد ‌این نابرابری‌ها کنار رود، ابتکارات و خلاقیت‌هایی بود که در صحنه دفاع مقدس رخ داد. تفاوت فرماندهانی مانند شهید همت،‌ حاج احمد متوسلیان و فرماندهان شهید دیگر با ارتش‌های کلاسیک دنیا در یک کلمه بیا و برو در جنگ بود."

سرلشکر سلیمانی در ادامه‌ با یادآوری شهادت حاج احمد متوسلیان، شهید چراغی،‌ شهید همت و شهید حاج عباس کریمی به عنوان فرماندهان لشکر 27 محمد رسول الله، سردار کوثری را شهید زنده این لشکر خواند و گفت: در جنگ وقتی فرمانده‌ای به نیروها می‌گفت "‌بلند شو بیا"، مانند ملکه زنبور عسل بود که دور او می‌چرخیدند؛ در جنگ اداره و مدیریت کار با این حالت صورت می‌گرفت و بن‌بست‌شکنی انجام می‌شد.

وی به عملیات کربلای 4 اشاره و تصریح کرد: در عملیات کربلای 4 که نیروها در حال پوشیدن کفش‌های غواصی بودند، عملیات لو رفت و دشمن در یک منطقه کوچک، آتش عظیمی به راه انداخت که در همان موقع فرمانده گردان چشم در چشم من دوخت و با نگاه خود از من می‌خواست کسب تکلیف کند که در این حال جوی خون به سوی رودخانه روان شده بود و 15 نفر در همان جا شهید شدند لذا به رغم اینکه برخی فکر می‌کنند عملیات کربلای 4 ناموفق بوده است اما به اعتقاد من یکی از موفق‌ترین عملیات‌ها به دلیل حضور همین فرماندهان بزرگ بوده است.

فرمانده نیروی قدس سپاه افزود: یکی از قصه‌های دردناک، شهادت حاج همت و یکی از زیباترین آنها نیز شهادت مهدی باکری بود که در سالروز شهادت هر دو آنها هستیم که این قله‌ها بودند که دامنه‌ها را سرسبز کرد.

سرلشکر سلیمانی با یادآوری هم‌نشینی خود با حمید باکری در یکی از جزیره‌های جنوبی‌، گفت:‌ ‌در آن روز حاج همت و حاج عباس کریمی فرماندهانی بودند که تقریباً 40 نفر نیرو داشتند و با همان تعداد به مواضع دشمن حمله کردند اما وقتی دشمن  عملیات پاسخ را شروع کرد، بلافاصله‌ به یکی از بچه‌ها به نام میرافضلی گفتم که برو و یک گردان نیرو از رزمندگان چاه نفت در جزیره جنوبی را در اختیار شهید همت قرار بده‌ اما در آن عملیات هم حاج همت و هم عباس کریمی به شهادت رسیدند و حتی پیکر شهید همت تا چند ساعت در آنجا افتاده بود و کسی از آن اطلاع نداشت.

"در جنگ شهیدان با هم عهد می‌بستند که اگر یکی شهید شد، دیگری نیز زودتر شهید شود تا با هم به بهشت بروند. به عنوان مثال شهید مهدی باکری و شهید احمد کاظمی با هم صحبت‌های عجیبی داشتند. وقتی مهدی به غرب رودخانه دجله رفت و در کنار یک گروهان ماند، نوار صدای او در‌حالی‌که مجروح بود، آرامش و طمأنینه ‌خاصی داشت که واقعاً شنیدنی است که در کمتر از 20 دقیقه بعد در محاصره کامل و بدون نیرو در غرب رودخانه دجله به شهادت رسید."

فرمانده نیروی قدس سپاه اضافه کرد: احمد کاظمی اصرار داشت که باکری حتماً به عقب برگردد اما وی می‌گفت احمد بیا اینجا که اگر بیایی من چیزی را می‌بینم که تا ابد از هم جدا نخواهیم شد و بعد باکری به شهادت رسید که تاکنون نیز مفقو‌د‌الجسد است.

به گزارش تسنیم، سرلشکر سلیمانی با بیان اینکه نقش معنویت فرماندهان در دفاع مقدس بی‌نظیر بود، اظهار داشت: اگر از فرماندهان شهید زنده سوال کنید، می‌گویند که در اخلاق، رفتار، دین،‌ معنویت و صبر بدون استثنا کسانی مانند همت،‌ متوسلیان، ‌چراغی، کریمی و ... در قله بودند و این تاثیر یک انسان صالح در رأس یک ساختار است که تحول اساسی به وجود می‌آورد.

"اگر در رأس انقلاب اسلامی ما در ابعاد مختلف انسان‌های صالحی مانند امام خمینی (ره) و فرماندهان در دوران جنگ و هم اکنون مقام معظم رهبری نبودند،‌ هیچ‌وقت این حجم ارزش‌ها در نظام بوجود نمی‌آمد،‌ لذا جنگ به دلیل اینکه در راس آن امام راحل و فرماندهان به عنوان انسان‌های صالح حضور داشتند، جنگی پرافتخار و تاثیرگذار شد."

وی تصریح کرد: اگر هم‌اکنون می‌بینیم که در دیگر کشورها مجاهدین مشابه صحنه 8 سال دفاع مقدس ما را انجام می‌دهند و بعضاً علیه آمریکا یا اسرائیل ایستاده‌اند یا مجاهدین فلسطینی یا لبنانی علیه اسرائیل می‌جنگند، باز هم تفاوت‌های اساسی با این سرچشمه دارند.

 فرمانده نیروی قدس سپاه در انتهای سخنانش به حوادث سوریه اشاره و خاطرنشان کرد: ‌مشکل امروز سوریه نیز این است که به چنین سرچشمه‌ای متصل نیست.

"اگر دولت و کشور سوریه تنها یک همت و خرازی‌ از خودش داشت، وضعیتش به این‌گونه نمی‌شد و شاهد چنین اتفاقاتی در کشورشان نبودیم. در حقیقت حلقه مفقوده در سوریه وجود چنین انسان‌هایی است که در دوران دفاع مقدس ما بسیار وجود داشتند که منجر به تحول‌های متحیرکننده‌ای شدند".