کد خبر 199222
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۲

عضو کمیته علمی دومین همایش ملی سوختگی گفت: سوختگی با مواد شوینده، سوختگی با مواد شیمیایی محسوب می شود و این گونه سوختگی ها موجب بروز دفرمیته (بدشکلی) و ناهنجاری های خاص در ظاهر افراد می شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، دکتر ˈرامین هومندˈ روز چهارشنبه افزود: بخشی از سوختگی های اسیدی و شیمیایی در آشپزخانه ها و حمام منازل به دلیل بی دقتی در استفاده از مواد قلیایی، مواد شوینده و استفاده نادرست از مواد لوله باز کن اتفاق می افتد.

وی خاطرنشان کرد این نوع سوختگی ها در نواحی سر و صورت بیشتر مشاهده می شود بنابراین افراد به ویژه در آستانه فرارسیدن نوروز و ایام خانه تکانی -که استفاده از این مواد بیشتر می شود- باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

عضو کمیته علمی دومین همایش ملی سوختگی با بیان اینکه بخشی از سوختگی های شیمیایی عمدی و بخشی دیگر غیر عمدی است، گفت: سوختگی های عمدی شامل اسیدپاشی ها می شود که متاسفانه آمار این نوع حوادث در کشور کم نیست.

هومند افزود:‌سوختگی های شیمیایی از نوع درجه سه (سوختگی خیلی عمیق) هستند که مشکلات فراوانی ایجاد می کنند، افراد دچار این نوع سوختگی دیگر همانند روز اول خود نمی شوند.

وی با بیان اینکه افراد دچار سوختگی شیمیایی برای درمان نیاز به جراحی های متعدد دارند، تاکید کرد پیشگیری در سوختگی مهم ترین مساله است؛ با انجام اقدامات ساده می توان از بروز حادثه جلوگیری کرد.

به گفته عضو کمیته علمی دومین همایش ملی سوختگی، جراحی های سوختگی های شیمیایی، پیچیده و دشوار است.

هومند افزود: اگر افراد در کار با مواد شوینده یا هر ماده قلیایی دیگر دچار سوختگی شدند باید ابتدا ناحیه سوخته شده را حداقل به مدت یک ساعت با آب شهری یا سرم، شست و شو دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دومین همایش ملی سوختگی که از دیروز سه شنبه -پانزدهم اسفند- در سالن همایش های رازی آغاز به کار کرده است ، امروز چهارشنبه به کار خود پایان می دهد.