کد خبر 19980
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۵۹

مشاور فرهنگي رييس‌جمهور و رييس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران گفت: به دليل بي‌اطلاعي مديران از مقررات، شاهد از بين رفتن اسناد هستيم.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا در اصفهان، علي‌اکبر اشعري در حاشيه همايش و کارگاه آموزشي مديريت اسناد در جمع خبرنگاران با اشاره به اين‌که مديران جديد بايد در زمينه کاري خود آموزش ببينند، افزود: از سال گذشته، استان به استان با حضور مديران ادارات و کارشناسان سازمان اسناد، کارگاه‌هايي را براي آگاهي افراد نسبت به قوانين و شيوه‌هاي نگهداري اسناد برگزار مي‌کنيم.

او با بيان اين‌که استان اصفهان، چهارمين استاني است که کارگاه يادشده در آن برگزار مي‌شود، اظهار کرد: به دليل وجود همه دواير حکومتي در اصفهان از طرفي و سابقه فرهنگي اين استان از طرف ديگر، اسناد زيادي در آن وجود دارد و به وجود مي‌آيد.

اشعري با اشاره به اين‌که حفظ اين اسناد، نياز به فضا و مکان مناسب دارد و ساختمان فعلي سازمان اسناد و کتابخانه ملي اصفهان محقر و نامناسب است، اضافه کرد: سعي در به دست آوردن ساختمان مناسب داريم و به سرعت داريم زمان را از دست مي‌دهيم.

اشعري با بيان اين‌که هر سازمان در مسير چشم‌انداز ملي، سند چشم‌انداز چهارساله سازمان خود را تنظيم مي‌کند، بيان کرد: در سند چشم‌انداز چهارساله سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران آمده است که بايد در عرض چهار سال آينده در زمينه ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي به يک مرجع تبديل شويم.

رييس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران با اشاره به راه‌اندازي مرکز مشاوره مجازي براي مشورت دادن به محققان در اين سازمان، ادامه داد: در افق چشم‌انداز هفت هدف تعريف کرده‌ايم و ريز برنامه‌هاي سال به سال براي رسيدن به آن اهداف را نوشته‌ايم.

او با بيان اين که دنيا با تاريخ ادبي ايران آشنايي دارد؛ اما در زمينه ادبيات و علم و فرهنگ معاصر کشور، اطلاعات چنداني ندارد، خاطرنشان کرد: در حال راه‌اندازي اتاق ايران در کتابخانه‌هاي دنيا به منظور ايجاد منابع تحقيق حقيقي و مجازي درباره فرهنگ معاصر کشور در آن‌ها هستيم.

اشعري با اشاره به اين که کشورهاي عضو اکو در کتابخانه ملي ايران، اتاق دارند، گفت: بودجه سازمان سالانه 28 ميليارد تومان است که 3 ميليارد تومان آن براي خريد سند و کتاب صرف مي‌شود.

وي اظهار کرد: در سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران، 2 ميليون کتاب، 6 ميليون نشريه، 1 ميليون منابع غيرکتابي اعم از پايان‌نامه‌ها و جزوات، 200 ميليون سند، 34 هزار نسخه کتاب خطي و 34هزار نسخه چاپ سنگي وجود دارد.

مشاور فرهنگي رييس‌جمهور افزود: شوراي سامان‌دهي مطبوعات کشور در حال چاپ روزنامه‌هاي ايراني چاپ‌شده در داخل و خارج کشور از ابتداي دوره قاجار تاکنون و توزيع آن‌ها در کتابخانه‌هاي کشور است.