کد خبر 20283
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۴

 

انتقاد نادر طالب زاده به احمدي نژاد
چطور است که "چارلي رز" از سي ان ان در مدت 5 سال 5 بار با احمدي نژاد مصاحبه مي‌کند و حتي رييس جمهور با او آنقدر خودماني مي شود که مي گويد: "چارلي ما که با هم رفيقيم، سؤال‌هاي احمقانه نپرس." ولي آيا يک خبرنگار ايراني مي‌تواند با اوباما مصاحبه کند و با او شوخي کند!؟
جهان: نادر طالب‌زاده کارشناس رسانه، فعال فرهنگي و مستندساز در گفت و گويي ضمن انتقاد از رسانه‌ها درباره کوتاهي در رصد اقدامات مشکوک دشمنان ايران، از برخي رفتارهاي رئيس جمهور در مصاحبه با شبکه‌هاي آمريکايي انتقاد کرد.

 

بر اساس اين گزارش، طالب‌زاده در اين گفت و گو با اشاره به نشستي که 8 تا 10 دسامبر (2 روز قبل از تاسوعا) در واشنگتن و با موضوع "مقابله با تهديد ايران" برگزار شد گفت: در اين نشست 3روزه براي تحليل ايران، چند سناتور کنگره آمريکا، نمايندگان پارلمان، نمايندگان سيا، کاخ سفيد، ژنرال سابق ارتش اسرائيل و نزديک به 10 نويسنده صهيونيست حضور داشتند؛ از ميکل لوين تا افراد ديگر مثل ليبرمن و... که اين افراد گروه فشار صهيونيستها بر آمريکا درباره ايران هستند.

وي ادامه داد: اما بزرگترين مسأله اين است که هيچ اطلاع‌رساني درباره اين نشست که موضوعش هم ايران بود نشده و اين نقص بزرگي است. ما در واشنگتن دفتر داريم، اما نتوانستيم خبر بگيريم و حتي مي توانستيم در آن نشست خبرنگار داشته باشيم.

اين مستندساز ادامه داد: بايد رسانه‌ها اين موضوع را رصد مي‌کردند، ولي هيچ کدام از رسانه‌ها و افراد دولت، اطلاع‌رساني نکردند!

وي در پاسخ به اين پرسش که تفاوت اين نشست با نشست‌هاي مشابه چه مي‌باشد گفت: در اين نشست نصف اعضاي کنگره و کاخ سفيد و پنتاگون و... حضور داشتند و خروجي اين جلسه 3 محور بود:

يکي اينکه: گزينه حمله اسرائيل به ايران دروغ است. اسرائيل چند ماه است که ادعاي حمله به ايران را کرده، ولي عملاً اتفاقي نيفتاده است.

دوم اينکه: گزينه "حمله آمريکا به ايران روي ميز است" هم تهديد توخالي است و مؤثر نيست!

سوم اينکه: مدعي شدند آن چيزي که مهم است تحريم‌هاست، که همزمان با اين نشست قصد داشتند تحريم‌ها را افزايش دهند. پس اين نشستها، نشستهاي معمولي نيستند.

طالب‌زاده با ذکر اين نکته که قرار است موضوع برنامه آتي "راز" (روز 5شنبه) به اين موضوع اختصاص يابد، ادامه داد: يکي از نتايجي که از اين نشست گرفته مي‌شود اين است که لازم نيست ما در کنگره يا کاخ سفيد حضور داشته باشيم، بلکه بايد در اين نشست‌ها حضور يابيم. چرا که گروهاي فشار دست اينهاست و اينها تعيين مي‌کنند کجا چه عملي انجام شود. در نتيجه ما بايد در اين نشست‌ها حضور يابيم و تحليل نماييم.

اين کارشناس رسانه در پاسخ به اين سؤال که چرا چنين نشست‌هايي توسط رسانه‌هاي مختلف داخلي از جمله رسانه ملي مورد تحليل قرار نگرفته‌اند گفت: رسانه‌ها درگير مسايل حاشيه‌اي شده‌اند که اين موضوع ديده نشد. وي در ادامه گفت: وظيفه رسانه هم ارسال و هم تحليل خبر مي‌باشد. چرا ما نبايد بگوييم که در آن نشست چه اتفاقي افتاد؟ ما بايد مردم را آگاه کنيم و دنبال شعار دادن نباشيم و دنبال کار جدي باشيم.

طالب‌زاده ادامه داد: ما که يک طرف اين نشست‌ها هستيم بايد به اين نشست‌ها توجه بيشتري داشته باشيم و ببينيم کجاها مأيوس هستند و کجاها ضعف دارند، تزلزل دارند و چه راهکارهايي تعيين مي‌کنند و اينکه به چه چيزي اميد دارند.

نادر طالب‌زاده همچنين گفت: خيلي راحت خبرنگار پرس تي وي يا خبرنگار صدا و سيما مي‌توانست در اين نشست حضور پيدا کند و شرايط را رصد کند و حتي با آنها مصاحبه کند.

وي در پاسخ به اين سؤال که "سياستمداران آمريکا بودجه هنگفتي را صرف ساخت فيلمهايي مي‌کنند که ايران را تروريست معرفي کنند. در مقابل ما چه کرده‌ايم؟"، گفت: اخيراً در آمريکا فيلمي با موضوع شکنجه ساخته شده است که در اين فيلم عنوان مي شود که 20 ميليون دلار از طرف ايران براي بمب‌گذاري هسته‌اي در شهرهاي مهم آمريکا به تروريستها داده شده، که اين شبهه‌اي است که سالهاست روي آن کار کرده‌اند و حالا فيلمش را ساختند. در صورتي که هيچ وقت ايران چنين کاري را انجام نداده و اين آن جايي است که بايد رسانه نقد کند و نکرده است.

سازنده برنامه "راز" گفت: سالهاست که مي گويند ايران اگر هسته‌اي شود در شهرهاي امريکا بمب‌گذاري هسته‌اي مي‌کند! اينها همان گروه فشاري هستند که اين حرفها را مي‌زنند. کار اوباما هم نيست، زيرا وقتي که رييس جمهور به اوباما نامه نوشت همين گروه فشار نگذاشت اوباما جواب دهد.

نادر طالب‌زاده در بخش ديگري از اين گفت و گو ضمن انتقاد از مصاحبه‌هاي مکرر رييس جمهور با رسانه‌هاي آمريکايي گفت: آنها راحت با رييس جمهور ما مصاحبه مي‌کنند، ولي ما حتي با آدم رده هفتم وزارت خارجه آمريکا نمي‌توانيم مصاحبه کنيم. چطور است که "چارلي رز" از سي ان ان در مدت 5 سال 5 بار با احمدي‌نژاد مصاحبه مي‌کند و حتي رييس جمهور با او آنقدر خودماني مي‌شود که مي‌گويد: "چارلي ما که با هم رفيقيم، سؤال‌هاي احمقانه نپرس." ولي آيا يک خبرنگار ايراني مي‌تواند با اوباما مصاحبه کند و با او شوخي کند!؟

وي افزود: چين سالها امريکا را در اين زمينه تحريم کرد. ما سياست خيلي ضعيفي در اين زمينه داشته‌ايم. مثلاً شبکه "پرس تي وي" در واشنگتن دفتر دارد، ولي نمي‌تواند با مسؤولين امريکايي مصاحبه کند و فقط با مردم در خيابان مصاحبه مي‌کند! ولي خبرنگار آنها در تهران وقت مي‌گيرد و رياست جمهوري براي مصاحبه به آنها وقت مي‌دهد و حتي از رسانه‌هاي داخلي سريع‌تر وقت مصاحبه مي‌دهند!

اين کارشناس امور بين‌الملل در اين زمينه ادامه داد: بارها اين مسأله را به رييس جمهور گفته‌ام و انتقاد من همين است و هيچ توضيحي هم قانع‌کننده نيست. اگر شما پرفسور مولانا را قانع کرديد که اين کار خوب است، من هم قانع مي‌شوم.

وي ادامه داد: اين فقط حرف من نيست. خيلي‌هاي ديگر هم اين موضوع را گفته‌اند. اما متأسفانه هر کس هم که در اين جايگاه مي‌نشيند همين کار را مي‌کند.