تهران 1500 بیشتر از این که به داستان فیلم بپردازد، خیلی از زمان خود را صرف شناساندن سال 1500 و تغییرات آن دوران می کند. داستان کلی فیلم تنها در دقایق ابتدایی گیرا و بامزه بوده و قبل از رسیدن داستان به نیمه، مخاطب احساس می کند دیگر فیلم حرفی برای گفتن ندارد.

مجله سینمایی مشرق - «تهران 1500» به کارگردانی بهرام عظیمی عنوان اولین انیمیشن بلند سینمایی کشور است که تولید آن 4 سال طول کشید و داستانش همان طور که از نام آن پیداست در سال 1500 هجری شمسی جایی که ربات ها همه جا را گرفته اند و ماشین ها پرواز می کنند و ... می گذرد. نازی (هدیه تهرانی) که برای تحصیل به ماه رفته است به درخواست پدربزرگ 160 ساله اش (مهران مدیری) به زمین بازمی گردد تا مراسم کفن و دفن پدربزرگ را که طبق قانون بیشتر از 160 سال نباید زندگی کند، ساماندهی کند. جواد (بهرام رادان) یک راننده تاکسی است که در دام عشق نازی گرفتار می شود و باید دیگر رقبا را از سر راه کنار بزند. داستان فیلم از همان نوع کمدی رمانتیک های ساده ای است که پسر فقیر عاشق دختر پولدار می شود و کمی پیچش های عشقی ـ مثلثی دارد و در آخر قهرمان قصه به دختر محبوبش می رسد.

*کوتاه درباره کارگردان

بهرام عظیمی دیپلم اتومكانیك و لیسانس صنایع دستی دانشگاه هنر را دارد و بعد از حدود 20 سال كار در زمینه انیمیشن موفق شد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یك نشان درجه 2 (معادل فوق‌لیسانس) دریافت کند. جالب اینجاست که وی بارها در مورد خودش عناون کرده که انیمیشن ساز نیست و باید او را به کاریکاتوریست بشناسند.




*فراز و نشیب های مهمترین انیمیشن ایرانی

نقطه آغاز این پروژه به حدود 4 سال پیش برمی گردد که بهرام عظیمی به عنوان مدیر خانه انیمیشن در سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران مشغول به کار شد. او در همان زمان برای نخستین بار ایده ساخت یک فیلم یا سریال بلند انیمیشن با حضور بازیگران مطرح سینما و تلویزیون را با مدیران این سازمان مطرح کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

«تهران ۱۵۰۰»  از نظر امکانات انیمیشن سه‌بعدی، شخصیت‌ها، نور و صحنه‌پردازی با کارتون‌های خارجی حدود پنج یا شش سال پیش برابری می‌کند، طراحی‌های جذاب و چشمگیری دارد که تمام طراحی‌های این کار توسط حمید بهرامی (متخصص در زمینه‌های انیمیشن، کاریکاتور و طراحی در آمریکا) انجام شده است.

نقدهایی هم البته بر محتوای این انیمیشن وارد است. تهران 1500 بیشتر از این که به داستان فیلم بپردازد، خیلی از زمان خود را صرف شناساندن سال 1500 و تغییرات آن دوران می کند. داستان کلی فیلم تنها در دقایق ابتدایی گیرا و بامزه بوده و قبل از رسیدن داستان به نیمه، مخاطب احساس می کند دیگر فیلم حرفی برای گفتن ندارد. ضمن این که پرش های بی دلیل و بدون مقدمه از یک موضوع  به موضوعی دیگر هم آزار دهنده است.

پروژه پر هزینه عظیمی که هرگز آمار دقیقی از خرج و مخارج آن به بیرون درز نکرد، در جشنواره فجر سال 90 (بخش خارج از مسابقه) به اکران درآمد و پس از آن قرار شد در نوروز 91 به صورت سراسری در کشور به روی پرده برود اما بی نظمی هایی که در اکران های سال پیش به وجود آمد گروه سازنده را بر آن داشت که نمایش فیلم را به تعویق بیاندازند.

البته بهرام عظیمی همان سال در انتقاد به عدم حضور این فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران  گفت: از زمانی که نگارش این فیلم را شروع کردم، مطمئن بودم که اثر خوبی از آب درخواهد آمد و عوامل بسیاری از بازیگران و پروژه تولید تا متخصصین حرفه‌ای انیماتور زحمت کشیده‌اند تا این فیلم به ثمر برسد. من کارگردانی سراغ دارم که فیلمش در بخش فیلم اولی‌ها پذیرفته شده‌است و زمانی که با او صحبت می‌کردم گفت که این فیلم را 15 روزه به پایان رسانده‌است؛ البته منظور من این نیست که چون فیلمی 15 روزه به پایان رسیده لزوما فیلم بدی است و فیلمی مثل تهران 1500 که چهارسال ساخت آن به طول انجامیده فیلم خوبی است، نه اصلا منظورم نیست بلکه دلیل هیئت انتخاب مبنی‌بر دلایل عدم پذیرش فیلم خودم را نمی‌پذیرم. هیات انتخاب عدم امکان رقابت این انمیشین با سایر فیلم‌ها را دلیل حضور نداشتن تهران 1500 در بخش مسابقه سی‌امین جشنواره فیلم فجر دانست که به نظرمن این دلیل بسیار غیرکارشناسی و غیرمنطقی است.

*اکران و حواشی ها

با تمام جارو جنجال هایی که برای این اثر پیش آمد، سرانجام فروردین 92 تهران 1500 مجوز ارزشمند اکران نوروزی را کسب کرد و طی حدود 20 روز نمایش به فروش حدود 700 میلیونی در تهران و یک میلیارد و صد میلیونی در کل کشور رسید.

لازم به ذکر است که غیر از سانس های عادی روزانه سانس فوق العاده نیمه شب به بهرام عظیمی و شخصیت های کارتونی اش رسید



رسوایی رقیب جدی این فیلم بود که حدودا سه برابر آن فروش داشت و با دو میلیارد تومان فروش سراسری بر صدر گیشه قرار گرفت و سینماگران معتقدند امسال با فروش خوب فیلم های نوروزی سینما شروع خوبی داشته است.

بهرام عظیمی کارگردان انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» از فروش این فیلم با وجود در اختیار نداشتن تعداد مناسب سینما ابراز خرسندی کرد و گفت: از فروش «تهران 1500» رضایت کامل دارم و با عنايت خداوند، این فروش در حال صعود است.هرچقدر تبلیغات ما بیشتر شود به نظرم روی فروش تاثیر بسزایی می‌گذارد. وی ادامه داد: از فروش راضی هستم ولی در خصوص نحوه اکران باید بگویم که ای کاش سینماهای ما بیشتر بود. در پایان از پخش تیزر تبلیغاتی انیمیشن «تهران 1500» در شبکه‌های مختلف سیما ابراز خرسندی کرد و گفت:‌ از تبلیغات تلویزیون راضی هستم اما قسمتی از این تیزر تبلیغاتی که در آن یکی از بازیگران که من قادر به نام بردن وی نیستم حذف شده است. وی افزود: این در حالی است که قسمت‌هایی از بازی همان بازیگر در برنامه «سین مثل سریال» به تصویر کشیده می‌شود.

و حاشیه جالب این روزهای تهران 1500، حضور منوچهر متکی ویز اسبق امور خارجه در یکی از سینماها برای دیدن این انیمیشن بود. وی سپس در یک مصاحبه دیگر شخصیت های سیاسی را برای تماشای این فیلم به سینما دعوت کرد.