تضمین آینده، نگاه به گذشته است. مواضع دولت بر اساس برنامه‌ریزی تهیه شده است و ضمانت تحقق آن عملکرد گذشته من است. من از همه سلایق وفادار به نظام و نخبگان استفاده می‌کنم و معتقدم در هر تصمیم‌گیری باید با مخاطبان آن حوزه مشورت کرد. من از مشارکت افکار مردم در هر حوزه‌ای استفاده می‌کنم.

گروه سیاسی مشرق _ محمد سعیدی‌کیا، مهندس 66 ساله‌ای که در عموم دولت‌های 34 سال گذشته سمت وزارت داشته و جالب آنکه خودش معتقد است در دولت‌های دوم رؤسای جمهور، تحمل نشده است.

سعیدی‌کیا که عزم خود را برای حضور تا لحظه آخر انتخابات ریاست جمهوری جزم کرده است و به گفته خود حاضر نیست به نفع هیچ کس کنار بکشد امروز اولین نشست انتخاباتی خود را برگزار کرد.

او در پاسخ به سوال خبرنگار مشرق مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شما خود را وابسته به هیچ جریان و جناح سیاسی نمی دانید، چه تضمینی برای مردم هست که اگر آقای سعیدی کیا رئیس جمهور شود، ناگهان حلقه ای انحرافی کنار شما بوجود بیاید یا اینکه یک آقای مشایی در کنار شما ظاهر نشود؟، پاسخ داد: من تا اکنون در طول این 34 سال حدود 300 تا 400 حکم گرفته‌ام که هیچ شائبه‌ای در این حکم‌ها شکل نگرفته است. تضمین آینده، نگاه به گذشته است. مواضع دولت بر اساس برنامه‌ریزی تهیه شده است و ضمانت تحقق آن عملکرد گذشته من است. من از همه سلایق وفادار به نظام و نخبگان استفاده می‌کنم و معتقدم در هر تصمیم‌گیری باید با مخاطبان آن حوزه مشورت کرد. من از مشارکت افکار مردم در هر حوزه‌ای استفاده می‌کنم.

سعیدی‌کیا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مشرق مبنی بر این‌ که شما قبلا گفته‌ بودید که برخی دوستان دولتی از شما حمایت می‌کنند، این دوستان را معرفی کنید و نوع حمایت آنها را بیان کنید پاسخ داد: من چنین حرفی نزده‌ام، فقط گفته‌ام ممکن است در کابینه‌ام خود از دولتی‌ها استفاده کنم، اما هنوز کابینه خود را معرفی نکرده‌ام، اما تا پیش از برگزاری انتخابات افراد کلیدی کابینه مانند معاون اول، وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را معرفی می‌کنم.



*** مشروح نشست خبری سعیدی کیا را در ادامه به گزارش فارس ملاحظه می کنید؛

محمد سعیدی‌کیا در اولین نشست انتخاباتی خود که صبح امروز یکشنبه برگزار شد، در خصوص انگیزه کاندیداتوری‌اش در انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: ایران خانه ما و اسلام آئین ماست و در اسلام صیانت از خانه وظیفه است و دین حکم می‌کند از این مردم صیانت شود.

وی افزود: بنده بعد از سی و چند سال خدمت در 4 دولت بعد از انقلاب باتجربه کسب شده به این جمع‌بندی رسیدم که می‌شود کشور را بهتر اداره کرد و من می‌توانم در این زمینه در خدمت نظام، ‌رهبری و مردم باشم.

وزیر مسکن دولت اول محمود احمدی‌نژاد ادامه داد: باسابقه روحیات و روش کارم مطمئنم بسیاری از شخصیت‌های خدوم و ارزشمند از همه سلائق درون نظام من را همراهی خواهند کرد.

وی تاکید کرد:‌ من معتقدم با حفظ اصول و ارزش‌های انقلاب می‌توان با دنیای معاصر رابطه‌ای حکیمانه و بر اساس عدالت و حفظ منافع دو طرف برقرار کرد.

سعیدی کیا با بیان اینکه شعار انتخاباتی من آرامش و انسجام ملی، همکاری جهانی در دولت انقلاب اسلامی است، گفت: این دولت معتقد است خط مشی اساس و اداره کشور باید بر اساس انقلاب و جمهوری اسلامی و پیرو ولایت فقیه و طرفدار مردم باشد.

وی افزود: در دولت آتی به خدمت همه افراد و صنوف نیاز است و دولت من همه کسانی که وفادار به نظام اسلامی هستند را عضو خود می‌داند.

وی تاکید کرد: از برنامه‌های دولت بنده حضور  مؤثر در عرصه بین‌المللی با حفظ عزت، حکمت و مصلحت است و همه امور کشور را بر اساس اسناد بالادستی تعیین می‌کند.

سعیدی‌کیا با تاکید بر استفاده از سرمایه‌های امروز در دولت خود گفت: اقتصاد پویا و فعال و زندگی آرام و برخوردار از رفاه تحقق یافتنی است و باز کردن میدان و برقراری امنیت برای کارآفرینان بخش خصوصی و نخبگان ضرورت قطعی است و دولت آتی به دنبال کاهش وابستگی بودجه به نفت است.

وی ادامه داد: باید در مسیر عدالت و پیشرفت استقامت داشت و به پشتوانه تجربه‌ کسب شده حرکت کرد. استفاده از نقاط قوت دولت‌های قبلی و کنار گذاشتن ضعف‌های دولت‌های قبلی در دستور کار ما است.

سعیدی کیا در پاسخ به سؤالی مبنی بر احتمال پیوستن به ائتلاف‌های انتخاباتی گفت: کسی به من برای ائتلاف پیشنهاد نداده و در حال حاضر ائتلاف مفهوم صحیحی ندارد و زمانی که شورای نگهبان اسامی افراد مورد تائید را اعلام کرد آن زمان می‌شود راجع به ائتلاف اقدام کرد.

وی همچنین در خصوص برنامه دولتش در زمینه انرژی هسته‌ای گفت: ما طبق قانون کار می‌کنیم و کارهایمان صلح‌آمیز است. طبق فتوای مقام معظم رهبری ما استفاده غیر صلح‌آمیز را خلاف می‌دانیم.

سعیدی‌کیا  همچنین اظهار داشت: سیاست خارجی ما بر اساس عزت، حکمت و مصلحت خواهد بود. ما اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم و با آمریکا نیز در بسیاری موارد اختلاف داریم اما همه دنیا آمریکا نیست. ما باید با بقیه کشورها نیز رابطه برقرار کنیم.

وی افزود: ما وقتی رابطه سیاسی خوبی با دیگر کشورها داریم باید رابطه اقتصادی را نیز محکم کنیم. رابطه‌ای که در آن منافع هر دو طرف حفظ شود.

سعیدی‌کیا همچنین درباره وضعیت اقتصاد کشور گفت: در کشور سرمایه‌گذاری خوب شکل نمی‌گیرد و رکود بر اقتصاد حاکم است و همچنین قیمت‌ها رشد داشته و قسمتی از یارانه‌ها در بخش‌های مورد نظر پرداخت نشده که این مشکلات اقتصادی زیادی را برای کشور به همراه داشته است.

وی افزود: اصلاح اقتصاد و بهبود آن با تمرکز بر تولید امکان‌پذیر است. اگر تولید رونق پیدا کند مسئله اشتغال هم حل می‌شود.

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری همچنین پیرامون درآمد نفتی گفت: در مورد نفت باید بیان شود که الان درآمد آن مستقیم به خزانه می‌رود، قسمتی هم صرف زیربنا و قسمتی صرف امور جاری می‌شود. در حالیکه پول نفت باید تبدیل به کار و تولید از طریق صندوق توسعه ملی شود.

وی افزود: این درآمد باید در اختیار کارآفرینان قرار گیرد و تحت نظارت دقیق دولت تبدیل به کار و تولید شود. ما باید بدانیم کشور را کار و تلاش فکری و یدی مردم اداره می‌کند.

سعیدی‌کیا همچنین در رابطه با نقاط قوت و ضعف دولت فعلی گفت: نقطه قوت این دولت شناخت کشور و سفرهای استانی بوده است. البته می‌شد موثرتر واقع شود.

وی افزود: نقطه ضعف این دولت نیز بی‌توجهی به برنامه است و این دولت به برنامه‌ریزی اعتقاد خاصی ندارد که نمونه‌اش تغییر شکل سازمان مدیریت بوده است. در دولت آینده باید این سازمان احیا شود.

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری خود پیرامون تکثر اصولگرایان در انتخابات تصریح کرد: هر کس بتواند باعث این شود که تعداد بیشتری از مردم در انتخابات شرکت کنند باید در صحنه حضور یابد و من در این تکثر مشکلی نمی‌بینم.

وی همچنین درباره مشورتش با دولت برای حضور در انتخابات گفت: من هیچ مشورتی برای حضور در انتخابات و کاندیدا شدن با دولت و افراد دولتی نداشتم. همچنین همه وفاداران به انقلاب در این 30 سال گذشته و همه سلایق درون نظام در انتخابات از من حمایت خواهند کرد.

سعیدی کیا ادامه داد: من در 4 دولت کار کردم و در این سال‌ها هیچ شائبه‌ای در مورد افراد زیردستم به وجود نیامد و تضمین آینده من که جریان انحرافی در دولت به وجود نیاید همین گذشته من است.

وی همچنین پیرامون هزینه‌های انتخاباتی خود گفت: منابع مالی من برای انتخابات زیاد نیست و از حقوق ثابتم برای تبلیغات استفاده خواهم کرد. شماره حسابی نیز اعلام می‌کنم که هرکسی که به من اعتقاد دارد به آن حساب پول واریز کند و به همان مقدار برای تبلیغات هزینه خواهم کرد. من نمی‌خواهم بدانم چه کسی برای من پول می‌ریزد تا مدیونش شوم. البته صدا و سیما و خبرگزاری‌ها برای تبلیغات کافی هستند.

وی همچنین درباره احتمال کناره‌گیری‌اش گفت: من به هیچ وجه کناره‌گیری نخواهم کرد. من یا وارد به کاری نمی‌شوم و یا اگر وارد شدم تا آخر می‌ایستم.

سعیدی کیا ادامه داد: من پیش‌بینی از کاندیدای دولت ندارم، اگر هم دولت کاندیدایی معرفی کند در ردیف دیگر کاندیداها قرار می‌گیرد.

وی افزود: هر کار و فعالیتی که دولت‌های قبلی قول داده باشند و عملیاتی شده باشد در دولت آینده نیز باید ادامه داشته باشد؛مسکن مهر نیز همین طور خواهد بود. البته با برطرف کردن نقایص آن.

سعیدی کیا در پایان خاطرنشان کرد که مصلحت نیست درحال حاضر اعضای کابینه معرفی کنم اما معاون اول، وزیر اقتصاد، رئیس‌ بانک مرکزی و رئیس مدیریت و برنامه‌ریزی را که باید احیا شود در زمان تبلیغات معرفی خواهم کرد.