به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:
اعضاي دولت هاشمي در ستاد انتخاباتي حسن روحاني
شماري از اعضاي دولت هاشمي در ستاد انتخاباتي حسن روحاني گرد هم آمده اند.
حسن روحاني كه پيش از اين از نامزدي خود خبر داده قرار است در پايان اين هفته رسما اين موضوع را اعلام كند. به گزارش تسنيم رياست ستاد انتخاباتي حسن روحاني بر عهده محمدرضا نعمت زاده است. وي وزير صنايع و معادن دولت هاي اول و دوم هاشمي رفسنجاني بوده است.
اكبر تركان قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتي روحاني است. وي در دولت اول هاشمي به عنوان وزير دفاع و در دولت دوم به عنوان وزير راه و ترابري مشغول به كار بود. تركان در بين سال هاي 80 تا 88 نيز معاون وزير نفت بوده است.
محمدباقر نوبخت نيز سخنگوي ستاد مردمي انتخابات روحاني است. وي دبيركل حزب «اعتدال و توسعه» و معاون «پژوهش هاي اقتصادي» مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام است كه در سال 84 از هاشمي حمايت مي كرد.
بابك دربيگي مسئول روابط عمومي ستاد انتخاباتي روحاني است. وي پيش تر مديرمسئول سايت خبري آفتاب بوده است.محمد سلطاني فر نيز رياست كميته تبليغات و رسانه ستاد انتخاباتي حسن روحاني را بر عهده دارد. سلطاني فر مدير گروه مطالعات رسانه اي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام و مديرمسئول روزنامه «صبح اقتصاد» است.
تركان در مصاحبه با يكي از روزنامه ها و در پاسخ به اين سؤال كه آيا فكر مي كنيد كه آقاي هاشمي در انتخابات رياست جمهوري حضور پيدا مي كند؟ اظهار داشت: خير، آقاي هاشمي براساس ارزيابي ما در انتخابات حضور پيدا نمي كنند و به عقيده من نزديكترين فرد به آقاي هاشمي، فكر و عقلانيت و مشي ايشان كه طرفداران هاشمي قبولش دارند، دكتر روحاني است.
وي مي افزايد: ما طرفداران و دوستداران آقاي هاشمي هستيم و جزء اعضاي كابينه ايشان بوديم و هنوز هم هاشمي را بهترين گزينه براي اداره كشور مي دانيم، ولي ايشان براي حضور در انتخابات در صحنه حاضر نمي شود و چون نزديكترين شخص از لحاظ فكري به هاشمي، آقاي روحاني است، ما دور آقاي روحاني جمع شده ايم.پيش از اين علي عسكري مشاور هاشمي از حسن روحاني به عنوان هاشمي جديد و دوم ياد كرده بود.
آيا صداي اسرائيل هم يك جناح است؟!
عضو فراكسيون مشاركت در مجلس ششم ادعا كرد منافع كشور در سياست خارجي و در مذاكرات، فداي منافع سياسي يك جناح شده است.
احمد شيرزاد در مصاحبه با سايت اميد گفت: در عرصه سياست خارجي مشكل اساسي داريم. وي به مسئله مذاكره با آمريكا اشاره و تصريح كرد: مشكل مذاكره با آمريكا اين است كه اين مسئله اساساً به جاي اينكه يك مسئله سياسي تلقي شود، به يك مسئله عقيدتي تبديل شده است و در واقع سنجش اينكه آيا با آمريكا مذاكره كنيم و يا نكنيم از يك كار كارشناسي سياسي به يك مسئله عقيدتي تبديل شده است.
وي ادامه داد: اصل مسئله مذاكره با هر كشور و دولت خارجي در كليت يك مسئله كاملاً سياسي است و اصلاً كاري به ارزش ها و عقيده هاي ملت ها ندارد. مشكل اين است كه منافع سياسي كشور فداي منافع سياسي يك جناح شده است.
شيرزاد چهره بدنام مجلس ششم (83-1379) بود كه اظهاراتش حتي مورد اعتراض رئيس مجلس وقت (كروبي) قرار گرفت كه تصريح مي كرد شيرزاد عيناً حرف هاي راديو اسرائيل را تكرار مي كند. وي همسو با تبليغات گروهك تروريستي منافقين و رژيم صهيونيستي از پشت تريبون مجلس مدعي شده بود ايران درباره فعاليت هاي اتمي خود 19 سال به دنيا دروغ گفته و اكنون دم خروس بيرون افتاده است!
10 سال پس از اين اظهارات اكنون معلوم شده كه طرف دروغگو كيست و چه كساني آماده بودند كشور را به آمريكا و ديگران بفروشند. به دليل اظهاراتي از نوع اظهارات شيرزاد و نامه هاي ننگين برخي مشاركتي هاي مجلس ششم بود كه مقامات اروپايي و آمريكايي مانند بوش اعلام كردند از اصلاح طلبان در ايران حمايت مي كنند و انتخابات مجلس هفتم را بدون حضور آنها مشروع نمي دانند. طرف مذاكره كننده غربي 9-8 سال پيش پاي ميز مذاكره به هيئت ايراني گفته بود كه شما بايد كوتاه بياييد و موضع ما را بپذيريد چرا كه نمايندگان مجلس مخالف شما و همسو با ما موضع مي گيرند.
اين نكته نيز گفتني است كه برخي اعضاي فراكسيون مشاركت نظير رجب مزروعي، علي اكبر موسوي خوئيني و فاطمه حقيقت جو پس از فرار از كشور در كشورهاي اروپايي و آمريكايي پناهندگي گرفتند تا معلوم شود برخي اختلافات اساسي يك دهه گذشته نه جناحي و سياسي بلكه تقابل منافع ملي با جريان هاي قائل به كشور و انقلاب و مردم است.
سلفي هاي مالي تروريست و سلفي هاي سوريه دموكراتند؟!
يك مقام سابق سرويس اطلاعات خارجي فرانسه نسبت به حمايت تسليحاتي غرب از گروه هاي معارض سوريه ابراز شگفتي كرد.
آلن شوئه در مصاحبه بانشريه لوپوئن ضمن بيان اينكه تسليح سلفي ها راه حل بحران سوريه نيست، گفت: من كه حسابي گيج شده ام و ما در شرايطي كاملاً به دور از حدود و قوانين بين المللي و در شرايط بي سابقه اي قرار داريم.
وي گفت: در مورد سوريه ما مي خواهيم گروه هايي را تسليح كنيم كه كسي آنها را به نمايندگي از مردم نمي شناسد. سازمان ملل متحد نيز آنها را به عنوان اپوزيسيون نمي شناسد و ضمن اينكه ما از كدام اپوزيسيون صحبت مي كنيم؟ اين اپوزيسيون كاملاً متفرق و چند دسته است و نظاميان مقامات سياسي را قبول ندارند و در درون شاخه نظامي شبه نظاميان سلفي بر ديگران تقدم گرفته اند.
شوئه ادامه مي دهد: مقامات سياسي فرانسه مي گويند كه ما به عنوان سرويس هاي اطلاعاتي خوب مي دانيم كه به چه افرادي سلاح بايد تحويل شود اما من از 40 سال پيش سوريه را مي شناسم و به مدت 30 سال عضو سرويس اطلاعات خارجي فرانسه بوده ام و حاضرم بگويم كه چنين قطعيتي كاملاً براساس پيش فرض نادرست است.
خبرنگار لوپوئن سپس از وي مي پرسد كه اگر پاريس و لندن مي خواهند معارضان را تسليح كنند هدفشان پايين كشيدن بشار اسد است؟ پاسخ مي دهد: ما هيچ مجوز و حكمي از سوي سازمان ملل متحد يا هر جاي ديگري كه براي سرنگوني رئيس جمهور اسد به ما مشروعيت دهد، در دست نداريم.
وي مي افزايد: اين كار وظيفه فرانسوي ها يا انگليسي ها نيست، اين مردم سوريه هستند كه بايد در اين خصوص تصميم گيري كنند اما از دو سال پيش فرانسوي ها به معارضان سوري كمك لجستيك، فني داده و از طريق سرويس هاي اطلاعاتي خود آنها را آموزش مي دهند.
وي در ادامه مي افزايد: زماني كه وزارت امور خارجه اعلام مي كند كه از خارجي هايي كه مايل به سرنگون سازي دولت خود هستند به رغم مخالفت نهادهاي بين المللي، با كمك نظامي از آنها حمايت خواهد كرد، عملاً وارد شكلي جديد و خطرناك از بي قانوني بين المللي مي شويم.
اين مقام اطلاعاتي سابق فرانسه همچنين گفته است: ما وارد منطق جنگ داخلي شبيه آنچه كه لبنان 15 سال پيش با آن روبرو بود، شده ايم و من خيلي صريح بگويم كه دستيابي به يك راه حل، از طريق تسليح سلفي ها نيست.
شوئه در بخش ديگري از سخنان خود همچنين مي افزايد: فرانسه به شيوه رياكارانه خواستار راه حلي از طريق مذاكره و رد صلاحيت بخشي از طرف هاي مناقشه يعني حاكميت موجود، شده كه در اين صورت با كي بايد مذاكره كرد؟ از زمان آغاز اين ماجرا از بعد نظامي، حقوقي، سياسي يا حتي اعتقادي در ابهام و سردرگمي به سر مي بريم و من به سختي مي توانم تحليل كنم و ما با حمايت از افرادي كه در جاهاي ديگري با آنها مي جنگيم، در ابهامي كلي به سر مي بريم گويي كه سلفياني كه در مالي (با فرانسه) مي جنگند همان هايي نيستند كه در سوريه مي جنگند. من به عنوان مسئول سابق يكي از سرويس هاي مهم دولتي مي گويم كاملاً از اين گزينه متضاد ديپلمات ها و سياسيون فرانسه گيج هستم.
پيغام انتخاباتي شبكه دولتي انگليس براي گروهك ها
شبكه دولتي انگليس دستورالعمل هاي لازم براي گروهك هاي ضدانقلاب در زمينه انتخابات را صادر كرد.
وب سايت بي بي سي در تحليلي با بيان اينكه نظام تلاش مي كند انتخاباتي بدون دردسر برگزار كند، نوشت: ماه هاي قبل از انتخابات كه جريان هاي مختلف حاكميت در رقابتي شديد درگير مي شوند، بهترين فرصت براي مخالفين نظام و جريان هاي اعتراضي است تا تحت نام شركت در انتخابات، مخالفت و اعتراضات خود را نسبت به 34 سال مملكت داري از سوي افرادي كه به نام آزادي و عدالت، ايران را تحت كنترل دارند، به نمايش بگذارند.
بي بي سي در عين حال نوشت: اما علي رغم تمام تلاش هايي كه براي به چالش كشيدن رژيم از سوي نيروهاي مخالف به كار گرفته خواهد شد، بايد اين واقعيت را پذيرفت كه امكانات نظام در تمام زمينه ها از جميع امكانات نيروهاي مخالف بيشتر است و به اين لحاظ تاكتيك و استراتژي مخالفين بايد طوري تنظيم شود كه حاكميت به همان ميزان و بلكه به طور تصاعدي در روزها و ماه هاي بعد از پايان انتخابات هم، به چالش كشيده شود(!)
بي بي سي اذعان كرد: در حال حاضر، اگرچه بهانه اصلي مخالفت ها با جمهوري اسلامي، پرونده هسته اي است، ولي ساده انديشي خواهد بود اگر پنداشته شود كه در صورت رسيدن به توافقي به منظور حل اين مشكل، بدون عقب نشيني آشكار حاكميت از مواضعي كه در دهه گذشته آنها را دنبال كرده، تمام مشكلات ديگر حل شود.
رژيم انگليس حامي اصلي استبداد 54 ساله رژيم پهلوي و تعطيلي جمهوريت و دموكراسي و انتخابات در ايران بود. راديو بي بي سي در بحبوحه نهضت نفت نقش بي سيم ارتباطي سرويس جاسوسي ام آي سيكس با كودتاچيان را ايفا مي كرد.
اصلاح طلبان چرا قادر به معرفي نامزد نيستند؟
عضو مستعفي حزب مشاركت علت عدم معرفي نامزد از سوي اصلاح طلبان را تناقضات و تضادهايي دانست كه در ذهن آنها وجود دارد.
عباس عبدي كه پيش از اين رفتار راديكال طيفي از اصلاح طلبان را زيانبار و به بن بست رسيده توصيف كرده، در مصاحبه با فرارو مي گويد «اصلاح طلبان به دليل تناقضات و تضادهايي كه در ذهنيت آنها به وجود آمده فعلا قادر به معرفي فردي كه نامزد ممكني براي حضور درانتخابات باشد نيستند و يا حداقل از زماني كه بتوانند اين كار را به نحو مطلوبي انجام دهند گذشته است.»
همزمان محمدرضا خباز از اعضاي حزب اعتماد ملي با بيان اينكه «وقت كشي به صلاح اصلاح طلبان نيست و زمان در حال از دست رفتن است» به پايگاه اينترنتي «اميد» (حامي نامزدي محمدرضا عارف) گفت: براي خود اصلاح طلبان نيز سوال است كه چرا توجهي به زماني كه از دست مي دهند ندارند چرا كه سال 84 يكبار اين تجربه را داشته اند و تكرار آن عواقبي دارد.
وي با اشاره به ترديد خاتمي گفت: اگر قرار باشد كه آقاي خاتمي پا به عرصه انتخابات نگذارد بنابراين فرصت براي كانديداهاي ديگر در حال سپري شدن است بنابراين يكي از آسيب هاي تعيين تكليف نكردن كانديداي اصلاح طلبان مي تواند، عدم معرفي مناسب از سوي آنها باشد.
اين نماينده دور پيشين مجلس گفت: اين موضوع مي شود و اين آسيب هاي فراواني دارد.
وي ادامه داد: با اتلاف وقت از سوي اصلاح طلبان فرصت به دست رقيب براي قوي تر شدن مي افتد. در اين ميان نيز حتي برخي اصلاح طلبان نيز كه از معرفي كانديدا از سوي جناح خود مايوس مي شوند به سمت كانديداي اصولگرايي مي روند كه تا حدودي به جناحشان نزديك تر است و اين خود به نوعي ريزش ميان اصلاح طلبان محسوب مي شود.
وي در توضيح اين مطلب كه چرا تاكنون اصلاح طلبان از اجماع نتيجه اي نگرفتند، گفت: آقاي خاتمي در راس مجمع روحانيون است و طبق آنچه ما در جريان هستيم هنوز براي حضورشان به جمع بندي و نتيجه قطعي نرسيده اند.
در اين ميان در حالي كه قنبري نماينده اصلاح طلب مجلس احتمال داد خاتمي تا هفته آينده نظر خود را اعلام كند، سايت بهارنيوز نوشت: خاتمي به زودي با صدور بيانيه اي به گروه هاي اصلاح طلب براي نامزدي پاسخ احتمالا منفي خواهد داد.
در همين حال غلامحسين كرباسچي دبيركل كارگزاران و از مشاوران خاتمي ضمن مصاحبه با ايسنا اعلام كرد: مطمئناً كشوري كه بيش از 75 ميليون جمعيت دارد، اينگونه نيست كه تنها يك نفر لياقت رياست جمهوري را در آن داشته باشد، آقاي هاشمي و آقاي خاتمي شخصيت هاي برجسته و سرمايه هاي ملي كشور هستند، اما كاربرد اين افراد تنها نبايد در حوزه اجرايي باشد، در موقعيت هاي غيراجرايي مي توانند نقش گسترده تر و موثرتري ايفا كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه اگر مجموعه اصلاح طلبان به اين نتيجه برسند كه خاتمي گزينه مطلوب است، آيا از وي حمايت مي كنيد؟ گفت: مجموعه اصلاح طلبان به اين نتيجه نمي رسند. كارگزاران هم جزئي از اصلاح طلبان است. خودشان همچنين انگيزه اي ندارند. آقاي هاشمي و آقاي خاتمي خود مشوق اين هستند كه مجموعه اصلاح طلبان شخصي را از ميان خود انتخاب كند و روي آن فرد اجماع شود.
وي افزود: در گذشته نيز اگر ما از نامزدي آقاي هاشمي حمايت كرديم، نوعي عكس العمل به رفتارهاي جريانات سياسي بوده و خود آقاي هاشمي هم آن روز فرمودند اگر روي فردي لايق توافق شود ضرورتي به حضور من نيست.