گروه سیاسی مشرق- با وجود نزدیک شدن به یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری شاهد انواع و اقسام اظهارنظرهای انتخاباتی از سوی هر یک از کاندیداهای احتمالی هستیم.

جستاری در حرف‌ها و مواضع طرح شده از سوی نامزدهای قطعی و بالقوه انتخابات آتی می تواند زمینه آشنایی بیشتر را با شخصیت ها و گفتمان های این افراد فراهم آورد.

در ادامه اظهارنظرهای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری را که در طول هفته ای که گذشت بیان شده است به اختصار میبینید؛
(صفحه انتخابات)


ائتلاف "پیشرفت" برای مقابله با فتنه و انحراف تشکیل شد


علی‌اکبر ولایتی عضو ائتلاف پیشرفت اصولگرایان ظهر پنجشنبه در جمع روحانیون و طلاب استان البرز با بیان اینکه انتخابات سرنوشت‌سازی در پیش رو داریم، اظهار داشت: در تاریخ جمهوری اسلامی شرایطی که امروز داریم، بی‌نظیر است و قبلاً چنین سابقه‌ای نداشته‌ایم چرا‌که حساسیت وضعیت منطقه و مسائل داخلی زیاد است.
وی با اشاره به تشکیل ائتلاف پیشرفت اصولگرایان گفت: ما 3 نفر با اشتراک‌نظر تصمیم گرفتیم که یک زمینه‌سازی و مقدمه‌سازی به سهم خودمان برای برگزاری انتخاباتی پرشور انجام دهیم تا مصداقی از حماسه سیاسی باشد.

ولایتی با تاکید بر اینکه انتخابات ریاست جمهوری 92 گام اول حماسه سیاسی است، اظهار داشت: در این انتخابات شرایط سخت‌تر و پیچیده‌تر از هر زمان دیگری است و به همین دلیل بود که با آقایان حدادعادل و قالیباف قرار گذاشتیم همبستگی میان اصولگرایان اتفاق بیفتد.

عضو ائتلاف پیشرفت اصولگرایان با بیان اینکه اصولگرایی یک مارک مخصوص بر روی عده‌ای خاص نیست، افزود: این ائتلاف ایجاد شد تا بتوانیم در مقابل فتنه و انحراف بایستیم و لذا فعالیت خود را شروع کردیم و از بقیه نیز برای ائتلاف دعوت خواهیم کرد.(اینجا)


 حداقل 10 درصد آرا در نظرسنجی‌ها، شرط پیوستن به ائتلاف


غلامعلی حداد عادل در گفت‌وگویی، با بیان اینکه تفرقه، جدی ترین رقیب اصولگرایان است که با تعقل و تقوا می توان با آن مبازره کرد، گفت: اصولگرایان تلاش خواهند کرد که با تعقل و رعایت تقوای بیشتر، ازشکست اصولگرایان بوسیله تفرقه جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه نظرسنجی و پذیرفتن نتیجه مباحثی متفاوت از یکدیگرند، ادامه داد: من به هر سازوکاری که در ائتلاف سه گانه برای رسیدن به وحدت تصویب شود پایبند خواهم بود و نظر سنجی نیز می تواند یکی از آنها باشد.

حداد عادل درباره اظهارات اخیر  باهنر مبنی بر اینکه ائتلاف سه نفره در را به روی دیگر نامزدهای اصولگرا بسته است، تصریح کرد: ائتلاف پذیرای اصولگرایانی است که در نظرسنجی ها رای قابل توجهی داشته باشند.

وی با بیان اینکه کاندیداهای اصولگرا برای حضور در ائتلاف سه نفره حداقل باید ۱۰درصد رای را داشته باشند ادامه داد: برای مثال اگر ۲۰کاندیدای اصولگرا با نیم یا ۱ درصد رای وارد ائتلاف سه نفره شوند، رسیدن به وحدت سخت خواهد بود.(اینجا)


اقتصاد کشور در کمتر از 2 سال قابل ساماندهی است


محمد باقر قالیباف پیش از ظهر پنجشنبه در مجتمع فرهنگی میلاد کرج در مجمع طلاب و روحانیون استان البرز بابیان اینکه همه مدیران باید متعهد باشند و با عمل به تعهد خود از دلسردی مردم جلوگیری کنند، تاکید کرد: هرگز به مردم تهران وعده ای نداده ام که عملیاتی نشود.


شهردار تهران گفت: به عنوان خدمت گزار مردم با اطمینان می گویم که در همین شرایط سخت و تحریم، نا به سامانی های اقتصادی کشور در کمتر از دو سال قابل ساماندهی است.
قالیباف ادامه داد: مباحث اقتصادی به سرعت قابل جبران است اما آسیب های فرهنگی را نمی توان به سرعت جبران کرد، اگر مردم باورشان را نسبت به مسئولین و نظام از دست بدهند شاید نتوان تا دو دهه آینده نیز این امر را جبران کرد.
(اینجا)


ماجرای دیدار خصوصی با جلیلی/ کاندیدای نهایی با تایید شورای فقاهتی اعلام می‌شود


کامران باقری لنکرانی سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در اولین نشست خبری خود در سال 92 در پاسخ به سوال خبرنگار مشرق مبنی بر اینکه آیا آیت الله مصباح شخصا در خصوص کاندیدای نهایی جبهه پایداری نظر می دهند و یا اینکه صرفا گفتمان این جبهه را تایید می کنند؟، پاسخ داد: معرفی کاندیدای اصلح جبهه پایداری پس از تایید شورای فقاهتی اعلام خواهد شد و ما با افتخار اعلام می‌کنیم که از راهنمایی‌های شورای فقاهتی برخورداریم و از این رو تصمیمات‌مان کارشناسی و مستحکم است.
وی همچنین درباره جزئیات جلسه‌اش با سعید جلیلی عنوان کرد: جلسات خصوصی اینچنینی برای بیان جزئیاتش بایستی با هماهنگی دو طرف اعلام صورت گیرد. اما اجمالش این است که ما در پایداری شخصیت ارزنده‌ای همچون آقای جلیلی را داریم که ایشان محاسن زیادی دارند؛ آقای جلیلی در بسیاری از مواضع انتخاباتی مواضعی دارد که با نظرات پایداری نزدیک است.(اینجا)

دعوت از رضایی برای پیوستن به ائتلاف پنج‌گانه

منوچهر متکی ظهر پنجشنبه در همایش سراسری اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسری کشور  در مشهد مقدس  با بیان اینکه در سی‌وچهار سال گذشته یک متر زمین و آپارتمان دولتی نگرفته‌ام اظهار کرد: بنده تاکنون یک ریال کار اقتصادی، شخصی نداشته‌ام ولی در عین حال معتقدم از هر فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری در کشور در بالاترین سطح ممکن باید حمایت کرد چرا که تولید راهگشای مشکلات کشور است.

متکی با تأکید بر اینکه هر آمدنی رفتنی دارد گفت: باید تا می‌توانیم در زمان مسئولیت هر کاری برای کشور می‌توانیم انجام دهیم؛ بنده برای پز دادن و بازی سیاسی وارد صحنه نشده و برای معامله در انتخابات با کسی و برای سهم‌خواهی نیامده‌ام بلکه در این عرصه معتقدم مبلغ من رهبری به عنوان مرجع هستند و در تمام فعالیت‌ها و در تمام مسیر شرعاً و قانوناً برای بنده فصل‌الخطاب مشخص است.
متکی یادآور شد: به عنوان مثال بنده از محسن رضایی برای پیوستن به این ائتلاف دعوت کرده‌ام که البته ایشان نیز به بنده پیغام دادند که در حال بررسی هستند.
وی در خاتمه گفت: 10 تا 15 اردیبهشت ماه نامزد نهایی ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان معرفی می‌شود.(اینجا)


مطالب جلسه غیر علنی با نمایندگان در خصوص اختلاس بانکی را منتشر می‌کنم

حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، شامگاه چهارشنبه در گردهمایی مجمع طلاب و فضلای قمی که در حسینیه آیت الله مرعشی نجفی قم با اشاره به جلسه غیر علنی خود با نمایندگان در صحن مجلس در خصوص اختلاس بانکی اظهار داشت: در آن جلسه به نمایندگان گفتم که من برای آینده اقتصاد کشور احساس خطر می‌کنم که بعد از ماه‌ها از آن حادثه امروز شاهد این وضعیت اقتصادی در کشور هستیم.

وی افزود: من به زودی مطالبی که در صحن مجلس با نمایندگان به صورت غیر علنی در میان گذاشتم را علنی و منتشر خواهم کرد.

وی در خصوص حضور خود در صحنه انتخابات نیز ابراز داشت: افراد مختلفی از بین اصولگرایان وارد عرصه انتخابات شده‌اند و در این زمینه دو ائتلاف ایجاد شد که این امر می‌تواند به جامعه اصولگرایی کمک شایانی کند.

حجت الاسلام پورمحمدی ادامه داد: در هر یک از این دو ائتلاف قرار شد یک نفر انتخاب و وارد رقابت شود و من نیز بر عهدی که با ائتلاف پنج نفره بسته‌ام پایبندم، هر چند که در نظر سنجی‌ها من از دیگران در ائتلاف جلو‌تر هستم.(اینجا)


ظرف 6 ماه رابطه ایران و آمریکا را برقرار خواهم کرد

مصطفی کواکبیان در گفتگویی با اشاره به کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری اظهار کرد: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای مرکزی جبهه اصلاح‌طلبان ایران تاکنون بر روی محمد خاتمی بحث و از وی برای کاندیداتوری دعوت به عمل آوردند ولی تا جایی که بنده مطلعم خاتمی در انتخابات یازدهم کاندیدا نمی‌شود.
وی افزود: در عین حال شورای مرکزی جهبه اصلاح‌طلبان ایران بیان کرده در صورت عدم کاندیداتوری خاتمی از بنده به عنوان کاندیدای اختصاصی خود حمایت می‌کند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه ظرف مدت 6 ماه با اجازه رهبری رابطه ایران و آمریکا را برقرار خواهم کرد، گفت: مقام معظم رهبری در بیانات خود در ابتدای فروردین‌ماه سال جاری در مشهد مقدس فرمودند که مخالف مذاکره با آمریکا نیستند بلکه معتقدند خط قرمزها باید رعایت شود.(اینجا)


با تفکیک جنسیتی به شدت مخالفم/ همه سلایق در دولت من حضور دارند

محمد سعیدی کیا در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار مشرق مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شما خود را وابسته به هیچ جریان و جناح سیاسی نمی دانید، چه تضمینی برای مردم هست که اگر آقای سعیدی کیا رئیس جمهور شود، ناگهان حلقه ای انحرافی کنار شما بوجود بیاید یا اینکه یک آقای مشایی در کنار شما ظاهر نشود؟، پاسخ داد: من تا اکنون در طول این 34 سال حدود 300 تا 400 حکم گرفته‌ام که هیچ شائبه‌ای در این حکم‌ها شکل نگرفته است. تضمین آینده، نگاه به گذشته است. مواضع دولت بر اساس برنامه‌ریزی تهیه شده است و ضمانت تحقق آن عملکرد گذشته من است. من از همه سلایق وفادار به نظام و نخبگان استفاده می‌کنم و معتقدم در هر تصمیم‌گیری باید با مخاطبان آن حوزه مشورت کرد. من از مشارکت افکار مردم در هر حوزه‌ای استفاده می‌کنم.

سعیدی کیا صبح جمعه در جمع دانشجویان مشهد و در محل دانشگاه فردوسی از مخالفت خود در تفکیک جنسیتی در شرایط فعلی کشور یاد کرد و افزود: تفکیک جنسیتی نیاز به بسترسازی داشته و اگر کلاس‌های دانشگاه را تفکیک جنسیتی کنیم با جامعه چه می‌توان کرد؟
وی افزود: باید مروج اخلاق اسلامی باشیم چرا که در صورت تبیین اخلاق اسلامی حریم‌ها حفظ شده و نیازی به تفکیک جنسیتی نیست.

سعیدی‌کیا تأکید کرد: ائتلاف فعلاً زودرس است و باید وقتی صورت گیرد که شورای نگهبان کارش را به پایان رسانده و کاندیداهای اصلح را معرفی کند.
سعیدی‌کیا با ابراز نارضایتی از اینکه برخی وی را تکنوکرات می‌دانند، گفت: تکنوکرات نیستم و همواره با پایبندی بر اعتقادات و روحیه جهادی پای کار آمده‌ام.
به گفته سعیدی‌کیا معرفی کابینه در شرایط فعلی بی‌تدبیری محض است.(اینجا)


انتخابات سه‌قطبی به سود اصلاح‌طلبان است

جعفر توفیقی، وزیر علوم دولت اصلاحات در گفتگو با روزنامه اصلاح طلب آرمان روابط عمومی گفت: آقاي عارف در صورت حضور آقای خاتمی حتما کنار خواهند کشید و اگر اجماع روی آقای عارف نباشد بازهم به آن احترام خواهند گذاشت. اگر آقای هاشمی هم حضور داشته باشند، کنار خواهند کشید.
توفیقی افزود: اگر جریان دولت بخواهد وارد انتخابات شود، بزرگ‌ترین رقیب اصلاح‌طلبان خواهد بود. رای جریان دولت و اصولگراها را باید در یک سمت حساب کنیم. به عبارت دیگر رای اصلاح‌طلبان و پایگاه آنها مستقل از دو قطب دیگر است بنابراین معتقدم انتخابات سه‌قطبی به سود اصلاح‌طلبان است.(اینجا)


از طرف جامعه روحانیت کاندیدا نشده‌ام

محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی و یکی از کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گفتگویی در پاسخ به سوالی که آیا شما از طرف جامعه روحانیت مبارز برای کاندیداتوری حمایت نشده‌اید و یا در آینده نخواهید شد؟ پاسخ داد: خیر، جامعه روحانیت مبارز فعلا نظری در مورد کاندیداها اعلام نکرده است.
ابوترابی فرد از جمله آن سیاسیون است که همواره در گفت‌و‌گوها بر لزوم رسیدن به راهکاری برای وحدت اصولگرایان تاکید داشته است و این بار هم می‌گوید که درنهایت به نظر جامعتین تمکین خواهد کرد و تمامی جریان ها نیز همین رویه را پیش خواهند گرفت.
وی گفت: بر این باور هستم که در زمان پیش‌رو نیروهای اصولگرا با احترام و التزام به جایگاه جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و همچنین جایگاه حضرت آیت‌الله مهدی کنی و یزدی به یک تصمیم اصولی دست خواهند یافت که تمامی دغدغه‌ها را برطرف خواهد کرد.(اینجا)


از اصلاح‌طلبان و وزرای دولت دهم در کابینه‌ام استفاده می‌کنم

محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین  و یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از ائتلاف پنج‌گانه در گفتگویی با بیان این پیش‌بینی که گزینه نهایی این ائتلاف خواهد بود، در عین حال گفت که اگر ادامه حضورش در انتخابات به ضرر جریان اصولگرا باشد، از عرصه کنار می‌کشد.
باهنر می‌گوید نه در سال 84 و نه در سال 88 حامی احمدی‌نژاد نبوده است و در عین حال اشاره می‌کند که در دولت احتمالی‌اش، اصلاح‌طلبان و برخی وزرای دولت فعلی نیز حضور خواهند داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره اطلاع از تمایل آقای لاریجانی برای کاندیداتوری گفت بنده هر زمان که از ایشان سوال کردم، پاسخ این بوده است که در عرصه حضور پیدا نمی‌کنم نباید از این نکته غافل شد که درعالم سیاست، هیچ چیزی غیرممکن نیست.(اینجا)


تلخ‌ترین خاطره ام استعغای نمایندگان مجلس ششم است

حسن سبحانی کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در گغتگویی با اشاره به ویژگی های رئیس جمهور آینده گفت: من بر این باورم که فعالیت های رئیس جمهور باید کارآمد باشد و معتقدم الآن با فعالیت هایی که دولت فعلی انجام می دهد، کشور را ناکارآمد می کند بدین معنی که از امکانات موجود بهره بسیار کمی می گیرد.
سبحانی استعفای دسته جمعی نمایندگان مجلس ششم را از تلخ ترین خاطرات خود در مجلس خواند و افزود: اصلا دوست نداشتم چنین اتفاقی در مجلس جمهوری اسلامی بیفتد. درباره شیرین ترین خاطره نیز موارد زیادی وجود دارد مانند سهمیه بندی کردن بنزین و خیلی موارد دیگر.(اینجا)

اسفندیار رحیم مشایی در گفتگو یی در مورد کاندیداتوری برخی افراد در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری اظهار داشت: من از تمامی کسانی که فکر می‌کنند می‌توانند به کشور خدمت کنند برای حضور در این عرصه دعوت می‌کنم.
وی با بیان اینکه شعار "زنده باد بهار" شعار انتخاباتی دولت نیست، تأکید کرد: بارها گفته‌ام زنده باد بهار شعار انتخاباتی دولت و کاندیدای دولت نیست لذا شما اگر به سخنرانی‌های رئیس‌جمهور در سازمان ملل و یک سال پیش نگاه کنید متوجه این حرف من خواهید شد.

مشاور رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت اصلا شعار انتخاباتی ندارد، تصریح کرد: دولت همچنان بر سرکار و در حال فعالیت است لذا علاقمند نیست فضای کشور فضای انتخاباتی شود و دلیلی هم ندارد که وارد این جریانات شود.
مشایی با بیان اینکه کسانی که مدعی هستند که می‌توانند خدمت کنند باید بیایند و تنور انتخابات را گرم کنند، افزود: دولت بنا ندارد در فعالیت‌های انتخابات ورود پیدا کند چون این موضوع به نفع روند خدمتگذاری دولت که همچنان توصیه همه مسئولان در همه سطوح بوده است، نیست.(اینجا)


خودم به قالیباف و رضایی گفتم بیایند، الان پشیمانم!

علی فلاحیان وزیر اسبق اطلاعات و از کاندیدای انتخابات ریاست جموری درباره حضورش در انتخابات گفت: به بنده گفتند برای انتخابات نامزد نشوید تا بین اصولگریان اختلاف ایجاد نشود، در جواب گفتم اگر کسی هست که می‌تواند برنامه‌های ما را پیاده کند من کفش‌هایش را هم واکس می‌زنم.
وی افزود: راستش من خودم به قالیباف و رضایی گفتم بیایند چوم فکر می‌کردم شاید نتوانم و رای نیاورم، اما بعدا احساس کردم با این افراد هم نمی‌توانم برنامه‌هایم را عملی بکنم.
فلاحیان در ادامه گفت: برخی آقایان برای اینکه ما مطرح نشویم می‌گویند وی از طیف هاشمی است، طیف هاشمی یعنی چه، چرا این حرف‌ها را می‌زنند، من از طیف هاشمی نیستم.(اینجا)


دولت در اجرای هدفمند‌ي يارانه‌ها ناکام ماند

"يحيي آل‌اسحاق" ، عضو ائتلاف اکثريت اصولگرايان و کانديداي حزب موتلفه اسلامي در انتخابات رياست جمهوري در نشست خبری درباره بحث هدفمندی یارانه‌ها گفت: اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها آثار مثبتی داشته اما آسیب‌هایی هم به جا گذاشته است، در ادامه دادن اجرای این طرح هیچ شکی نیست اما باید درباره جهت گیری و شیوه آن بازبینی شود تا بتوان تورم را کنترل کرد.
عضو  ائتلاف اکثریت اصولگرایان با بیان اینکه دولت هدفمندکردن یارانه ها را به خوبی شروع کرد اما در اجرای آن ناکام ماند، اظهار داشت: متأسفانه تورم سبب شد که یارانه‌ای که به مردم داده می‌شود بلعیده و مشکلات متعددی را برای کشور بوجود بیاورد.

آل اسحاق ادامه داد: طرح مسکن مهر در دولت احمدی‌نژاد با توجه به نیازهای اساسی کشور طرح خوبی بود اما باید مقداری آن را تعدیل کرد.
وی افزود: درست یا غلط بودن این طرح در حال حاضر اهمیت ندارد بلکه مهم این است تمامی مسکن‌های مهر باید تکمیل شده و به مردم تحویل داده شود و برای این کار حدود 40 هزار میلیارد تومان لازم است.(اینجا)


هاشمی و اصلاح‌طلبان هر دو به یک نقطه مشترک رسیده‌اند

عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و عضو مجمع روحانیون در گفتگو با روزنامه آرمان روابط عمومی گفت: سران اصلاحات نظرشان در مورد آقای هاشمی مثبت است. آقای هاشمی به عنوان یک چهره سابقه دار و ریشه‌دار در نظام و انقلاب شناخته می‌شود. او در بحران‌ها به نظام خدمت می‌کند بنابراین حضورشان می‌تواند برای عبور از مرحله افراطی گری موثر باشد. تا آنجا که من می‌دانم آقای هاشمی داعیه کاندیداتوری ندارد. طبیعی است که اگر آقای هاشمی اعلام آمادگی و اعلام حضور کند، جریان اصلاح‌طلبی با اقای هاشمی با نگاهی متفاوت از گذشته برخورد خواهد کرد.
وی افزود: فکر می‌کنم آقای هاشمی و اصلاح‌طلبان هر دو به یک نقطه مشترک رسیده‌اند که وضعیت کشور به وضعیتی رسیده که باید به حداقل‌ها بسنده کرد.(اینجا)