به گزارش مشرق، جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با تسنیم در مورد بازگشت ارز واردات برنج از مبادلهای به مرجع اظهار داشت: طی این مدت هر روز تصمیمات جدیدی در مورد اختصاص ارز به کالاهای اساسی مطرح می شد ولی روز گذشته اعلام کردند که ارز مرجع برنج بازخواهد گشت، همچنین آقای رحیمی نیز این مسئله را رسماً در رسانهها اعلام کردند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نامهای به شما ارسال شده که به برنج ارز مرجع تعلق میگیرد، گفت: هیچ وقت نامهای مبنی بر اینکه ارز مرجع حذف شده و یا تعلق میگیرد ارسال نشده بلکه همه چیز از طریق رسانهها اعلام میشود و از دی ماه 6 بار تصمیمات در خصوص ارز مرجع تغییر کرده و بر اساس آخرین تصمیم اعلام کردهاند که ارز مرجع به برنج نیز تعلق میگیرد.
دبیر انجمن برنج تصریح کرد: داستان حذف ارز مرجع اعلام شد ولی به طور کامل اجرایی نشد و اختصاص ارز مرجع ادامه داشت . به خواست دولت به برخی از افرادی که اقدام به واردات میکردند ارز مرجع و برخی ارز مبادلهای اختصاص داده میشد که مشخص نبود بر اساس چه معیاری است ولی به طور کلی ارز مرجع هیچ وقت به طور کامل حذف نشد.
شایق در پاسخ به این سوال که قیمت برنج قبل از اینکه ارز مرجع آن حذف میشود چه میزان بود، بیان کرد: در شهریور و مهر سال گذشته قیمت هر کیلو برنج وارداتی 2000 تا 2500 تومان بود که در حال حاضر بین 4000 تا 4500 تومان است که در برخی از برنجها از هر کیلو 4500 تومان نیز قیمتها بیشتر است. دلیل این گرانی نیز با توجه به اینکه ارز مرجع برنج هیچ وقت به طور کامل حذف نشد، بیشتر روانی بود زیرا قیمت جهانی برنج طی یک سال اخیر خیلی تغییر نداشته است که بر روی واردات اثر بگذارد.
وی ادامه داد: آخرین برداشت برنج ایرانی در شمال هفته اول مهر سال گذشته بود که از آن زمان به بعد نه برنجی کاشته شده و نه برداشتی انجام شده است ولی قیمت آن افزایش یافته است بنابراین علاوه بر اثر روانی که موجب افزایش قیمتها شد، تأثیر افزایش سایر قیمتها بر روی برنج بوده است.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر ارز مرجع به طور کامل همانند گذشته به برنج تعلق گیرد قیمتها کاهش خواهد یافت، گفت: اگر رسماً ارز مرجع به برنج تعلق گیرد و عملاً اجرا شود قیمتها کاهش مییابد البته باید این را بگویم که تجربه نشان داده هر وقت قیمت کالایی افزایش مییابد برگشتی در قیمت آن نیست و اگر کاهش یابد نیز درصد آن کم است.