کد خبر 2112
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۸

محمدعلي رامين فضاي هفدهمين جشنواره و نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها را "کمي متفاوت با گذشته" توصيف کرد و گفت: امسال با يک محاسبه درست و منطقي رسانه‌هاي غربي را از حضور در اين نمايشگاه حذف کرديم.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمدعلي رامين صبح امروز در نشست خبري هفدهمين جشنواره و نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها، از برگزاري اين جشنواره در اوايل آبان ماه امسال و در محل مصلاي امام خميني (ره) تهران خبر داد.
وي فضاي اين دوره از نمايشگاه را "کمي متفاوت با گذشته" توصيف کرد و از جمله گفت: سابق بر اين بخش خارجي نمايشگاه آن بخشي بود که تعدادي رسانه غربي مي‌آمدند و توجه ما هم به آنها جلب مي‌شد. امسال با يک محاسبه درست و منطقي رسانه‌هاي غربي را از حضور در هفدهمين جشنواره و نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها حذف کرده‌ايم و اجازه حضور رسانه‌هاي پرمدعا و دروغگوو و متقلب غربي که خودشان را سلطان بلامنازع رسانه‌هاي جهان مي‌دانند، نخواهيم داد.
معاون مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد در عين حال تاکيد کرد: موارد استثنايي از اين قاعده جداست و اگر در جهان غرب رسانه‌هاي مستقل و شايسته و مردمي علاقه‌مند به مشارکت در اين نمايشگاه و جشنواره باشند، محروم نخواهند شد کما اينکه در غرب رسانه‌هاي اسلامي وجود دارند که از حضور رسانه‌هاي اسلامي و مستقل جهان غرب در اين نمايشگاه استقبال خواهيم کرد.
رامين اولويت براي حضور رسانه‌هاي غيرايراني را در اين نمايشگاه مشارکت گسترده رسانه‌هاي مختلف کشورهاي همسايه و منطقه و رسانه‌هاي فارسي زبان کشورهاي مختلف عنوان کرد و افزود: در مرحله بعد رسانه‌هاي جهان اسلام براي ما اهميت ويژه‌اي دارند. در مرحله سوم هم رسانه‌هاي فراگير کشورهاي مستقل براي حضور در اين نمايشگاه دعوت خواهند شد.
وي همچنين از دعوت از "شخصيت‌هاي برجسته رسانه‌اي کشورهاي مختلف" به اين جشنواره خبر داد و يکي ديگر از ويژگي‌هاي نمايشگاه امسال را حضور رسانه‌هاي علمي و تخصصي دانشگاه‌هاي مختلف جهان اسلام به همراه مديران و سردبيرانشان البته با توجه به ظرفيت نمايشگاه عنوان کرد و از تدارک "برنامه‌هايي نسبتاً وسيع براي پذيرايي از آنها" خبر داد.
معاون مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد از شناسايي حدود 600 نشريه علمي تخصصي و دعوت از تعدادي از آنها براي حضور در نمايشگاه با توجه به توان و امکانات در اختيار اين معاونت خبر داد و سه امتياز اين اقدام را اينگونه تشريح کرد: نشريات تخصصي که غالباً براي گروههاي خاصي تدوين مي‌شوند از اين محدوديت خارج مي‌شوند و اختيار افکار عمومي قرار مي‌گيرند.
رامين ادامه داد: رسانه‌هاي عمومي ما با محتواي علمي و تخصصي اين نشريات آشنا مي‌شوند و مي‌توانند مطالب مورد نظرشان را از محتواي آنها استفاده کنند. دانشمنداني که در اين رسانه‌هاي علمي و تخصصي مشغول به کار هستند تعامل جدي و مفيد و سازنده با رسانه‌ها برقرار خواهند کرد.
وي گفت: ما عادت کرده‌ايم هميشه رسانه‌هاي فراگير غربي را ملاک و معيار ديدگاهمان قرار دهيم و وقتي مي‌گوييم رسانه‌هاي مستقل ممکن است شما (خبرنگاران) بگوييد آنها که برَندي ندارند و کسي نمي‌شناسدشان. اين حرف درست است به شرطي که ما نخواهيم خود و آنها را از زير سيطره چند رسانه غربي نجات دهيم.

حضور گسترده نشريات دانشجويي در نمايشگاه امسال
معاون مطبوعاتي وزير ارشاد در ادامه با اشاره به فعاليت حدود 7000 نشريه دانشجويي در کشور از دعوت تعداد معتنابهي از آنها به هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها خبر داد و افزود: برخلاف سال‌هاي گذشته که فقط تعداد معدودي غرفه در اختيار نشريات دانشجويي قرار مي‌گرفت، امسال اين تعداد به مراتب بيشتر مي‌شود.
رامين شعار نمايشگاه امسال را هم "تبيين راهبردها و راهکارهاي تحقق رسالت مطبوعاتي" عنوان کرد و موضوعاتي مانند همت مضاعف و کار مضاعف، نقش نظام امت و امامت در تحقق آرمان‌هاي اسلام و انقلاب اسلامي، جنگ نرم عليه اسلام و مسلمين در رسانه‌هاي غربي مانند ايران‌هراسي، اسلام‌هراسي، قانون هدفمندکردن يارانه‌ها و مسجد در جامعه اسلامي برشمرد.
وي در پايان درباره فضايي که امسال مصلي با توجه به ساخت و سازهايش در اختيار نمايشگاه مطبوعات قرار خواهد داد، گفت: نمايشگاه و جشنواره امسال آنقدر گسترده است و آنقدر نشست تخصصي و سمينار در آن برگزار خواهد شد که هر چقدر به ما جا اختصاص داده شود، کم مي‌آيد.