کد خبر 213270
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۰

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ آسیایی دارای مشخصه‌های خوب و بسیار فاخر است و اگر بخواهیم آینده منطقه همراه با صلح و عدالت باشد باید از امروز به فکر تربیت سیاستمداران آینده باشیم.

به گزارش مشرق، علی لاریجانی که در جمع وزیران فرهنگ شرکت‌کننده در اجلاس وزیران فرهنگ مجمع گفت‌وگوی همکاری‌های آسیایی سخن می گفت با اشاره به اقدامات چند سال دولت‌های غربی برای جنگ‌افروزی در منطقه، گفت: جنگ‌افروزی‌هایی که امروز در منطقه آسیا در حال رخ دادن است مشکلات زیادی را در این منطقه ایجاد کرد و این منطقه را از مسیر آرامش و امنیت دور کرده است و نوعی پرورش تندروی‌ها و افراطی‌گری‌ها در منطقه به قدری آرامش منطقه را به خطر انداخته است و این گروه‌های تروریستی و تندرو در افغانستان، پاکستان، عراق و امروز در سوریه مشکلات امنیتی را برای مردم ایجاد کرده‌اند.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: گرچه این گروه‌ها پرچم مبارزه با آمریکا را در دست دارند اما عملا مردم کوچه و بازار را می‌کشند و در پشت پرده با آمریکا مذاکره می‌کنند که این نوعی دغل‌کاری سیاسی است و یک هدیه نامبارک غرب به منطقه آسیا است و قطعا غرب بداند تربیت گروه‌های این‌چنینی برای فردای آنان مشکلات زیادی را خواهد داشت.

دیگر اظهارات رئیس مجلس به نقل از ایسنا به شرح زیر است:

*آسیا دو دوره مهم را پشت سر گذاشته است. یکی زمانی که مهم‌ترین قدرت‌های تاثیرگذار در عرصه جهانی بر سرزمین‌های آسیایی حکمرانی می‌کردند و سپس بعد از اسلام نیز در دوره‌ای دو قدرت بزرگ صفویه در ایران و عثمانی در ترکیه‌ امروزی به عنوان قدرت‌های جهانی مطرح بودند اما متاسفانه در 200 سال گذشته با برنامه‌های استکباری قدرت در این منطقه رو به افول رفته است و بعد از جنگ جهانی اوج افول قدرت‌های آسیایی بود.

* اما بعد از فروپاشی شوروی شرایط دنیا تغییر کرد و می‌توان گفت حوزه تمدنی آسیا در دو دهه اخیر اصالت خود را یافته و به این باور رسیده است که از جایگاه بالایی برخوردار است لذا از جهت قدرت اقتصادی نیز یک خیزش بزرگ در حوزه آسیا ایجاد شده است که همین خیزش باعث اضطراب در قدرت‌های جهانی و غربی شده است.

* اختلاف بین مذاهب و اقوام آسیایی و ایجاد تفرقه با وجود فرهنگ غنی آسیایی یک سیاست وارداتی است که این در حالی است که آسیا از غنای فرهنگی خوبی برخوردار است و بازگشت به شاخصه‌های فرهنگی آسیا می‌تواند راهکار حل مشکلات امروزی باشد.

* اولین مشخصه فرهنگی آسیا، معنویت‌گرایی و میل به خداجویی است و توجه به موضوع معنویت در فرهنگ آسیا جلوه فاخری داشته است. هم‌چنین توجه به خانواده به عنوان یکی از ارکان استحکام جامعه یکی دیگر از مشخصه‌های فرهنگ آسیایی است که غرب در آن دچار مشکل است. ضمن آنکه قناعت و صرفه‌جویی در مقابل مصرف‌زدگی غربی نیز از امتیازات فرهنگ اصیل آسیاست که بازگشت به همه این فرهنگ‌ها می‌تواند پیشرفتی چشمگیر در آسیا ایجاد کند.

* افراطی‌گری و پدیده تندروی در آسیا ریشه در سیاست‌های غربی دارد. صرف‌نظر از ریشه اصلی مشکلات امروز وقتی جوانان منطقه شاهد اشغالگری و تاراج منابع خود هستند به طور طبیعی به مبارزه خواهند پرداخت و اگر غرب ادعای مبارزه با تروریسم را دارد باید دست از اشغالگری بردارد اما ما متاسفانه در منطقه خود نیز شاهد آموزش افکار تندروانه هستیم که برخی از کشورها عده‌ای را کافر و مهدورالدم معرفی می‌کنند و عده‌ای را به از بین آنان تشویق می‌کنند که این کار درستی نیست و قطعا دود این نوع آموزش‌ها بر چشم خود مردم منطقه خواهد رفت و در کنار تشویق و ترغیب کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا برای آتش‌افروزی در منطقه که نمونه آن را در حمله اسراییل به سوریه شاهدیم این نوع فرهنگ‌های افراطی نیز مشکلات متعددی را ایجاد خواهد کرد.

* اگر ما می‌خواهیم آینده‌ای را بسازیم که در آن صلح و انسانیت اهمیت داشته باشد باید کار فرهنگی و آموزش‌های انسانی را در پیش‌روی خود قرار دهیم و بتوانیم بین فرهنگ مدرن و تکنولوژیک در دهه اخیر و فرهنگ غنی آسیایی هم‌گرایی ایجاد کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی امروز در حاشیه اجلاس وزیران فرهنگ مجمع همکاری آسیایی (ACD) با وزیر فرهنگ قطر دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار علی لاریجانی و حمدبن العزیز الکواری، بر گسترش مناسبات و تعمیق ارتباطات دوجانبه تاکید شد.
علی لاریجانی در این دیدار ضمن بیان این نکته که غربی‌ها سیاست در هم ریخته‌ای را در منطقه دنبال کرده و به دنبال ماجراجویی هستند، بر ضرورت توجه سیاستمداران دو کشور به این موضوع تاکید کرد.
در این دیدار هم‌چنین دو طرف بر همکاری‌های فرهنگی متقابل در راستای اهداف اجلاس مجامع همکاری‌های آسیایی (ACD) تاکید کردند.