عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: علوم انسانی که بومی نیست ما را آزار می‌دهد و باید نگران این موضوع باشیم.

گروه سیاسی مشرق، محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی سخنانی در برنامه تلویزیونی شب آفتابی که امشب از شبکه 5 سیما پخش شد اظهار داشت: در حال حاضر به لحاظ زمانی ما در موقعیتی هستیم که جهان گوش شنوایی نسبت به گذشته برای شنیدن حقایق پیدا کرده است.

وی افزود: ممکن است در این برهه برخی‌ها آدرس غلط بدهند و بگویند که شرایط کنونی علیه ماست و اینطور وانمود کنند که ما آماج حملاتیم؛ اگر ما به دلیل اینکه شاگر اول کلاس می‌شویم مورد حمله و حسد قرار گیریم نگرانی ندارد.

صفارهرندی با بیان اینکه ما یک سابقه فرهنگی و تمدنی داریم که رشک‌ برانگیز است، ادامه داد:‌ امروز ما در قیاس با وضعیت قبل از انقلاب وضعیت بهتری داریم اما فرهنگ امروز ما در خور پیام بزرگ انقلاب نیست ولی ما در مسیری هستیم که می‌شود به آینده آن امیدوار بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در حال حاضر علوم انسانی که بومی نیست و خارج از جبهه فکری ماست ما را آزار می‌دهد و باید نگران این موضوع باشیم؛ همچنین ما باید در مورد صنایع فرهنگی هم نگرانی داشته باشیم چرا ما می‌توانستیم در این زمینه مؤسس باشیم و با توجه به راهی که در این زمینه طی کرده‌ایم باید گفت که هنوز در این زمینه بالغ نشده‌ایم و حتی در برخی مواقع متوقف بودیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: زمانی که رهبری در سال 82 در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع مهندسی فرهنگی اشاره کردند برخی اقدامات در این رابطه آغاز شد؛ در سال 85 هم رهبری در این زمینه هشداری داده‌اند که تکان‌دهنده بود و ایشان فرمودند که من به شما در این رابطه تذکر دادم و در روز قیامت هم گریبان شما را می‌گیرم؛ بعد از آن ما دنبال این کار را گرفتیم و امروز سبد مهندسی فرهنگی به شکر خدا تهیه شده است.

صفارهرندی گفت: در فرهنگ گذشته ما صداقت و امانت‌داری جزء خصیصه‌های فرهنگی پیشینیان بود و حتی اگر در برخی مواقع به 20 سال پیش هم مراجعه کنیم دست نخوردگی در این موضوع را می‌بینیم اما از زمانی که دستخوردگی در این حوزه پیش آمد دچار مشکل شدیم.

وی اظهار داشت: جهانی که سردمدارانش می‌گویند اوج فرهنگ ما بی‌فرهنگی است کار دشواری را در زمینه فرهنگی پیش رو داریم.

صفار هرندی در ادامه و در پاسخ به سؤالی درباره اینکه در دوره‌ای از این استان به آن استان سفر می‌کردید و در دانشگاه‌ها به سخنرانی می‌پرداختید، گفت: من در آن روز احساس می‌کردم که کلاه بر سر جوانان به اسم دفاع از رأی مردم می‌گذارند که هدف از آن نیز خروج علیه رأی مردم بود البته من در آن زمان عضو دولت نبودم و تلاش من این بود تا نسل جوان که آماده‌ترین گروه برای پذیرش حق بودند را جذب کنم.

وی افزود: به عنوان مثال در یکی از سخنرانی‌ها من به سه نفر از دانشجویان به نمایندگی از بقیه پیشنهاد کردم تا به مناطق جنوبی کرمان سفر کنند تا ببینند اکثریت در آنجا با آقای احمدی‌نژاد رأی داده است که البته آنها نیز در آنجا به این حقیقت پی بردند.

صفارهرندی در پاسخ به این سؤال که چرا هنوز این سفرها را ادامه می‌دهید، گفت:‌من احساس می‌کنم که هیچ وقت باب معرفت بسته نیست و می‌توان با منطق بسیاری را قانع کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که بهترین وزیر ارشاد را چه کسی می‌دانید، گفت: به نظر من آقای لاریجانی در دوره کوتاهی که وزارت ارشاد را در دست داشت باب تازه‌‌ای در خصوص علم و فرهنگ باز کرد که گرچه کوتاه بود اما توانست در آن مدت کوتاه مقبول باشد.

صفارهرندی در پاسخ به این سؤال که آیا دوباره سمت وزارت را قبول می‌کنید، گفت: من احساس می‌کنم حالا که سن 60 سالگی را رد کرده‌ام باید بیشتر به دنبال ورود به اتاق‌های فکر باشم تا اینکه سمت‌های اجرایی را در دست بگیرم.