کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ادامه افزود: مردم نباید نگران سلامت باشند، سهم مردم از خدمات درمانی امروز 70 درصد است که این میزان باید به حدود 20 تا 30 درصد کاهش یابد.
عارف در همین زمینه تصریح کرد: معتقدم که تولید باید رونق یابد، در سال 90 به دلیل اینکه وضعیت صنعت در حالت تعطیلی قرار گرفت و به جای ایجاد اشتغال، ما 200 هزار فرصت شغلی را از دست دادیم که این نشات گرفته از اجرای غیرکارشناسی هدفمندی یارانههاست.
وی در همین زمینه افزود: ما در دولتهای نهم و دهم 650 تا 700 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم، در دولت خاتمی ما نفت را بشکهای حتی کمتر از 10 دلار میفروختیم ولی با این میزان فروش نفت، رشد اقتصادی ما باید بیشتر از اینها بود.
معاون اول دولت اصلاحات خاطر نشان کرد: گرانی وضعیت کمرشکنی را ایجاد کرده و آثار گرانی، دردسرها و گرفتاریهایش بیشتر از آثار اقتصادی است. تقریبا 160 کشور دنیا توانستهاند مسئله تورم را حل کنند اما کشور ما جزو معدود کشورهایی است که دارای تورم دو رقمی است. البته میزان تورم از سوی منابع رسمی 35 تا 40 درصد اعلام میشود.
عارف در بخش دیگری از سخنانش به آثار روانی تورم اشاره کرد و گفت: امروزه آثار روانی تورم بسیار مشهود است. بیثباتی قیمتها تقاضا را برای خرید کالا از سوی مردم و مصرفکننده بالا برده است. مردم مطمئن نیستند که اگر کالایی را امروز خریداری کنند، آیا میتوانند این کالا را فردا نیز با همین قیمت بخرند.
وی ادامه داد: مردم فقط با آثار اقتصادی تورم روبرو نیستند بلکه نتیجه و آثار روانی تورم این است که یک پدر در مقابل خانوادهاش شرمنده میشود و مجبور است دو شیفت کار کند اما باز هم نمیتواند مایحتاج عمومی را برای خانواده تهیه کند، ما قصد داریم این مشکلات را در برنامههایمان مد نظر قرار دهیم.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در ادامه افزود: ما در این مدت نفت را بشکهای 100 دلار فروختیم اما نتوانستیم مایحتاج عمومی خانواده را تامین کنیم. من آمدهام که این مشکلات را حل کنم، آمدهام که نگذارم پدر خانواده برای تامین مایحتاج زندگی شرمنده همسر و فرزندانش شود.
عارف در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین مسئله کشور، گرانی است. قرار بود یارانهها هدفمند شود اما بخشی از طرح اجرا شد اما آن بخش از طرح که رونق اقتصادی ایجاد میکرد و تامین اجتماعی را نیز گسترش میداد، کاری در موردش انجام نشد.
"پرداخت نقدی انجام شد اما این کار با استقراض از منابع بانک مرکزی بود که فقط به تورم منجر شد، تورم رسما 32 درصد اعلام میشود اما با بررسیهای انجام شده بر روی کالاهای اساسی، نرخ تورم بین 80 تا 90 درصد است. قرار نیست که با افزایش 3 برابری نرخ ارز، ارزش دارایی مردم به یکسوم کاهش یابد."
به گفته کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری، در سال86 ارز تک نرخی را تجربه کردیم و در دولت اصلاحات درآمد ارزی ما مشخص بود. ما نفت را 10 دلار فروختیم که بخشی از درآمدهای نفتی را نیز به صندوق ذخیره ارزی وارد کردیم تا تولید ملی رونق گیرد.
عارف اضافه کرد: نگاه ما این بود که نفت، منبع و ثروت ملی است ما به عنوان دولت فقط مجاز هستیم که این ثروت را در زیر زمین استخراج کرده و در امور تولیدی و رشد اقتصادی هزینه کنیم.
وی گفت: گفتمان دولت ما معیشت است. ما برنامهریزی کردیم که در زمان کوتاهی تورم و گرانی را کنترل کنیم که برای این کار ابتدا دولت باید کنترل شود.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، تاکید کرد: دولت نباید از مردم و بانک مرکزی هزینه کند، تزریق پول در جامعه، تورمزاست.
عارف افزود: معتقدم که منابع بانکها باید صرف تولید و اشتغال شود، باید به دنبال رونق اقتصادی باشیم. ما باید تولید داشته باشیم که برای این کار نیز باید سهم 30 درصدی تولید از یارانهها را به تولیدکنندگان پرداخت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما در سال 83 جشن خودکفایی گندم را برگزار کردیم اما در محصولی که خودکفا شده بودیم، بیشترین وابستگی را امروز پیدا کردهایم.
وی افزود: ما به دنبال رونق اقتصادی هستیم. باید پول های سرگردانی که بین مردم است را در چرخه رونق اقتصادی و تولید بهکار گیریم تا شاهد پیشرفت و رونق اقتصادی کشور باشیم.
عارف ادامه داد: کسانی در این مدت اقدام به خرید دلار کردهاند که حتی برای اولین بار رنگ آن را دیدهاند، افراد تصور میکنند که اگر دلار نخرند ارزش پولشان کاهش مییابد؛ ما میخواهیم با جذب سرمایههای ایرانیان خارج از کشور زمینه را برای ورود سرمایه به کشور فراهم کنیم.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به رمز پیروزی انقلاب به پشتوانه مردمی و اجتماعی به رهبری امام خمینی(ره) گفت: انقلاب به این دلیل پیروز شد که دارای پشتوانه و سرمایه عظیم مردمی بود. مردم با تمام قوا پشت سر رهبری انقلاب ایستادند که این سرمایه بزرگی برای نظام و انقلاب محسوب میشود. ما باید سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم و این جهتگیری انقلاب و نظام ماست. ما برای اینکه به اهداف سند چشمانداز برسیم، باید سرمایههای اجتماعی را تقویت کنیم.
وی اضافه کرد: ما بر اساس تجربهای که از دولت اصلاحات داریم تورم را یک رقمی کنیم. ما هدفمندی یارانهها را با ارزیابی به آسیبشناسی ادامه میدهیم. منابع اقتصادی و سیاستگذاریها در اختیار دولت است که به همین دلیل باید ابزارهای لازم برای ایجاد فرصتهای شغلی فراهم شود.
عارف تصریح کرد: باید کاری کنیم تا حداقل یک نفر در هر خانواده دارای شغل پایدار باشد. ما نیازمند ایجاد یک میلیون شغل در سال هستیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، افزود: امروزه نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی نسبت به فوقدیپلمها دو برابر شده است و باید این معضل حل شود. برنامهریزی کردهایم تا در مدت 4 سال نرخ بیکاری را یک رقمی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: نرخ مشارکت زنان در امور اجتماعی 13 درصد و مردان 62 درصد است که این میزان باید متناسب شود.
عارف در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات ایجاد شده در مسکن مهر اشاره کرد و افزود: قرار بود مسکن مهر، مشکل مسکن اقشار کم درآمد را حل کند در صورتیکه امروزه اینطور نیست. ما قصد داریم مسکن مهر ماندگار را در کشور ایجاد کنیم.
معاون اول دولت اصلاحات افزود: من قصد دارم تا تدبیرات لازم برای ازدواج و مسکن را برای جوانان پیگیری کنم.
وی در پایان سخنانش، حضور حدکثری مردم در انتخابات را ضروری دانست و گفت: ما در انتخابات به حضور مردم نیاز داریم. باید رئیسجمهوری انتخاب شود تا بتواند با قدرت رایی که از مردم میگیرد، مشکلات داخلی و خارجی را حل کند لذا حضور و مشارکت مردم در انتخابات ضروری است.