کد خبر 219902
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۴

لغو تحریم‌ کامپیوتر و تلفن همراه وعده‌ای است که به گفته نماینده آمریکا در گروه 1+5 از ۹ خردادماه اجرایی شده است؛ بازاری که اکنون نیز مملو از کالاهای تحریم شده است و مصرف‌کنندگان ایرانی از خدمات پس از فروش این شرکت‌ها بی‌بهره‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، وندى شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در آخر هفته جاری از لغو تحریم‌ فروش تلفن همراه و کامپیوتر به ایران خبر داد و گفت که آمریکا در پی رفع موانع فروش مواد غذایی و دارو به ایران است.

شرمن که به نمایندگی از آمریکا در گروه 1+5 با ایران مذاکره می کند، گفت: پنجشنبه (9 خرداد) مجوز کلى براى لغو این تحریم ها صادر خواهد شد و راه براى فروش قانونى وسایل ارتباطى به ایران باز می شود.

او گفت: «این تصمیم را گرفتیم تا تحریم ها مانعى براى استفاده از تکنولوژى هایى که مردم براى ارتباط بهتر و سریعتر به آنها نیاز دارند، ایجاد نکند. این موضوع هم شامل سخت افزار می شود و هم شامل نرم افزار».

این مقام آمریکایی گفت: دولت آمریکا سه سال پیش هم تعدادی از اقلام و نرم افزارهای ارتباطی را از شمول تحریم ها خارج کرده بود و اوباما متعهد است که جلوی ایجاد یک «پرده آهنین ارتباطی»دور ایران را بگیرد و دولت اوباما هیچ علاقه اى ندارد که ارتباط مردم ایران با هم و با خارج محدود یا قطع شود.

 این اظهارات مقام آمریکایی در حالی بیان شده که ایران انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو دارد و این عامل شائبه اهداف سیاسی پشت پرده این خبر را بسیار محتمل می کند.

از سوی دیگر در واقعیت بازار فناوری اطلاعات ایران، هم اکنون تحریم ها مانعی در ورود کالاها به بازار ایران نیستند؛ فعالان و دست اندرکاران بزرگ این بازار همواره عنوان کرده اند که همیشه راه هایی برای ورود کالا به ایران وجود دارد؛ مخصوصا از طریق کشورهای عریی، اما در نتیجه اعمال تحریم ها، کالاها با واسطه و در نتیجه با افزایش قیمت وارد بازار می شوند که در صورتی که مقامات آمریکایی به وعده ای که داده اند عمل کنند، کاهش قیمت در رسیدن اجناس به ایران اتفاق خواهد افتاد.

همچنین در صورت برداشته شدن واقعی تحریم فناوری، خدمات پس از فروش و ورود قطعات این شرکت ها که سهم قابل توجهی در کالاهای بازار مصرفی فناوری اطلاعات دارند تسهیل و بهبود می یابد.

علاوه بر این سوی دیگر تحریم های فناوری اطلاعات ایران متوجه خود آمریکا بوده است؛ برای مثال فروشگاه های آمریکایی نرم افزارهای گوگل برای سیستم عامل اندروید، نرم افزارهای جاوا، فروشگاه نرم افزارهای اپل (که در دوره ای باز و در دوره ای بسته بود) و به مشتری ها در سراسر دنیا محصول می فروشند، از بازار ایران محروم بودند؛ زیرا به ایرانی ها اجازه خرید از این فروشگاه ها داده نمی شد که ضرر مستقیم این ممنوعیت برای این شرکت های آمریکایی است و با لغو تحریم پای شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا نیز به بازار 70 میلیون نفری ایران باز می‌شود.