کد خبر 22124
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۰

بر اساس بانک اطلاعاتي که توسط مديران نادو براي ارائه به آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ تهيه شده است، ورزش ايران طي يک سال گذشته ميلادي 21 دوپينگي داشته است.

 به گزارش مشرق به نقل از مهر، معرفي تعداد دوپينگي‎هاي يک سال گذشته ورزش ايران بنا به درخواست آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا) و با توجه به پايان يافتن سال 2010 ميلادي صورت گرفته است.

مديران نادو ايران که به عنوان متولي مبارزه با دوپينگ در کشورمان مامور تهيه گزارش کاملي از فعاليت‎هاي صورت گرفته در اين زمينه بودند، علاوه بر معرفي تعداد دوپينگي‎هاي ايران، آمار کلي از تمام فعاليت‎هاي صورت گرفته در زمينه کنترل و مبارزه با دوپينگ در تمام رشته‌ها را در قالب "پرونده سال 2010" براي ارائه به وادا آماده کرده‎اند.

لطفعلي پورکاظمي، دبير کل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: "آمار ارائه شده به آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ در برگيرنده فعاليت‎هاي آموزشي، تعداد کلي نمونه‏‎گيري‎ها و نتايج مربوط به آنها و همچنين فدارسيون‌هايي است که از ديدارها يا اردوي تيم‎هاي آنها سرکشي شده است".

21 دوپينگي در ميان 715 ورزشکار ايراني
بر اساس بانک اطلاعاتي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) ماموران و افسران طي يک سال گذشته ميلادي 715 نمونه تست دوپينگ از ورزشکاران رشته‎هاي مختلف گرفته‏اند که همه آنها هم براي آناليز و اعلام نتيجه به آزمايشگاه کلن آلمان ارسال شد. از مجموع نمونه‎گيري‎هاي انجام شده نتيجه 21 نمونه مثبت و حاکي از مصرف مواد ممنوعه توسط ورزشکار مربوطه بود.

وزنه برداري آلوده‎ترين رشته بود
با استناد به نتايج به دست آمده از نمونه گيري‎هاي انجام شده، طي يک سال گذشته ميلادي ورزشکاران وزنه برداري بيشتر از ديگر رشته‎ها متهم به دوپينگ شدند. البته تيراندازي، جودو، دوچرخه سواري، نابينايان، دو وميداني، تنيس، جانبازان و کبدي رشته‎هاي ديگري بودند که ورزشکاران آنها دوپينگي معرفي شدند.

افزايش تعداد دوپينگي‎هاي ايران نسبت به سال گذشته
به گزارش خبرنگار مهر، تعداد ورزشکاران دوپينگي ايران در سال ميلادي که آن را پشت سر گذاشتيم نسبت به سال قبل از آن با رشد چند پله‏اي مواجه بود همان طور که دوپينگي‎هاي سال 2009 ايران نسبت به سال 2008 ميلادي بيشتر شده بودند.

طبق آمار ارائه شده از سوي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ که مورد تائيد آژانس جهامي مبارزه با دوپينگ (وادا) هم بود، ايران در سال 2009 ميلادي 16 دوپينگي داشت و امسال اين آمار با رشد 2 پله‌اي به 21 نفر رسيد. البته مجموع نمونه گيري‎هاي صورت گرفته از ورزشکاران ايراني در سال 2009 تنها 600 مورد بوده است.

همچنين ورزش ايران تنها 12 نمونه مثبت در سال 2008 داشت. در حاليکه اين آمار در سال 2009 با رشد 7 پله‎اي مواجه شد. ضمن اينکه ورزشکاران متخلف ايران در سال 2008 از ميان 558 نفري که از آنها نمونه گيري شد، معرفي شدند.
 


لطفعلي پورکاظمي، دبيرکل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تائيد اين مطالب و افزايش دوپينگي‌هاي ورزش ايران تصريح کرد: "البته نبايد از جمعيتي که مورد تست دوپينگ قرار گرفتند غافل شد. تعداد دوپينگي‌‌‌هاي ايران در سال 2010 افزايش داشته‌اند اما به تناسب آن افراد مورد آزمايش هم بيشتر بودند. در واقع در سال 2009 ورزش کشورمان 1/3 درصد ورزشکار خاطي داشت اما اين آمار در سال 2010 به 93/2 رسيد. اين آمار خوبي است".

آمار دوپينگ فوتبال به نادو نرسيده است
فدراسيون فوتبال در سال ميلادي که به پايان رسيد باز هم به صورت مستقل نمونه گيري، مديريت و کنترل دوپينگ ورزشکاران شاغل در مسابقات مختلف خود را پيگيري کرد. اين فدراسيون موظف است با توجه به پايان سال يک گزارش آماري از عملکرد خود در اختيار ستاد ملي مبارزه با دوپينگ قرار دهد اما هنوز اين کار را انجام نداده است.

دبيرکل نادو ضمن تائيد اين مطلب به خبرنگار مهر گفت: "البته طي سال گذشته افسران نادو طي چند مرحله از فوتباليست‎ها نمونه‎گيري کردند اما انجام کار اصلي بر عهده خود کميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال بود. فدراسيون فوتبال بايد گزارش آماي خود را در اختيار نادو قرار دهد تا در آمار کلي دوپينگ ايران در سال 2010 لحاظ شود. هنوز اين کار انجام نشده است".

فوتبال آسيب پذيرترين رشته است
رئيس فدراسيون پزشکي ورزشي با اشاره به اينکه طي سال ميلادي گذشته در زمينه‎هاي برگزاري دوره‎هاي آموزشي در زمينه‎هاي مختلف هم فعاليت‏هاي زيادي انجام شد، يادآور شد: "يکي از برنامه‎هاي اجرايي در مورد آسيب پذيري رشته‎ها و برنامه ريزي براي کاهش اين آمار بود. طبق آمار فوتبال آسيب پذيرترين رشته است. رشته‏هاي کشتي، تکواندو، کاراته و رزمي هم در رده‎هاي بعدي قرار دارند".

برنامه‎هاي سال 2011 ميلادي
دبير کل نادو همچنين در مورد برنامه‏هاي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ در سال 2011به خبرنگار مهر گفت: "پيگيري همه جانبه آموزش مبارزه با دوپينگ در سطوح مختلف يکي از برنامه‏هاي اصلي است. چون مبناي کاري ما شعار معروف سازمان جهاني بهداشت مبني "آموزش و پيشگيري بهتر از درمان است"، مي‌باشد".