کد خبر 225225
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۲

یک متخصص روانپزشک با بیان اینکه بیشترین علت مکیدن انگشت کودکان، کاهش اضطراب به ویژه در سنین 4 تا 5 سالگی است، گفت: اگر کودک در سنین بالاتر نتواند عادت خود را ترک کند از طرف والدین و اطرافیان با واکنش‌های بدی مواجه می شود که باعث کاهش اعتماد به نفس و بدتر شدن این عادت در وی می‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر حامد محمدی کنگرانی با اشاره به اینکه عادت مکیدن انگشت در کودکان تا پیش از دو سالگی طبیعی است، گفت: در این سن نیاز به خوردن کودک با مکیدن ارضاء می‌شود، با بالا رفتن سن کودک، هنوز حس مکیدن شیر مادر وجود دارد و کودک برای برطرف کردن این حس با مکیدن انگشت خود احساس آرامش می کند.

این متخصص روانپزشک با بیان اینکه بیشترین علت مکیدن انگشت کودکان کاهش اضطراب به ویژه در سنین 4 تا 5 سالگی است، گفت: ممکن است عادت مکیدن انگشت به شکل دیگری مانند جویدن ناخن و یا بازی کردن با موها در کودک باشد چرا که از نظر اطرافیان زشتی اجتماعی کمتری دارد.

دکتر محمدی کنگرانی با تاکید بر اینکه مکیدن انگشت می تواند مشکلات جدی در زمینه دندان ها، لثه و آرواره به وجود آورد، گفت: مک زدن‌های طولانی کودک به شست یا انگشتش در طول روز و شب، موجب جلو آمدگی دندان‌ها و ناهنجاری‌های استخوان فک او می شود.

وی در ادامه انتقال عفونت به دهان را از دیگر عوارض مکیدن انگشت عنوان کرد و افزود: اگر کودک در سنین بالاتر نتواند عادت خود را ترک کند، از طرف والدین و اطرافیان با واکنش‌های بدی مواجه می‌شود که باعث کاهش اعتماد به نفس و بدتر شدن این عادت در وی می‌شود.

دکتر محمدی کنگرانی برطرف کردن عامل اضطراب را بهترین راه درمان ترک مکیدن انگشتان دست دانست و افزود: نادیده گرفتن مکیدن انگشت و پرت کردن هواس کودک مانند دعوت کردن او به بازی توسط والدین و اطرافیان از دیگر راهکارهای درمانی هستند.

این متخصص روانپزشک به والدین توصیه کرد: اقدام مادران برای تشویق کودک خود برای ترک مکیدن انگشت به صورت دادن کادو بهتر است به شکل نامنظم باشد.

وی در پایان تاکید کرد: والدین باید مراقب باشند که انگشت مکیدن کودک خود را با عادت دیگری جایگزین نکنند چرا که این کار درست نیست و توصیه نمی‌شود.