گروه سیاسی مشرق - روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
سازش تاکتيکي با اصولگرايان و ماجراي مجلس زوري و ناطق نوري!
عضو تندرو حزب مشارکت، خاتمي را ذاتا متعلق به دنياي مدرن توصيف کرد و منظور او از «مدينهْ النبي» را جدا شدن از سنتها دانست. حجاريان همچنين ميگويد سازش با اصولگرايان تاکتيکي است و ما اصول آنان را نميپذيريم.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، سعيد حجاريان که ترويجکننده نيابتي تئوريهايي نظير «فشار و چانهزني»، حاکميت دوگانه و «عاليجناب سرخپوشسازي از هاشمي» در دوره اصلاحات محسوب ميشد، در مصاحبه با روزنامه قانون و درباره اينکه چرا خاتمي در آن دوره از مدينهًْالنبي سخن گفت، اظهار داشت: تصور من اين است که ايشان ذاتا متعلق به دنياي مدرن است.
شايد ميخواست بگويد مدينهًْالنبي يک جور «کنده شدن» است. ميدانيد مدينهًْالنبي چطور ايجاد شد؟ افراد با رفتن به مدينه «کنده شدن» از قبايلشان را تجربه ميکردند. قبل از آن اساسا «مدينه» نبود بلکه يثرب بود و تعدادي از صحابه نيز در آن شهر زندگي ميکردند. با درخواست پيامبر، افرادي که به اسلام روي آورده بودند از قبيلهشان کنده شده و به يثرب مهاجرت کردند، بدينترتيب يثرب، «مدينه» شد و اين شهر سمبل جدا شدن از سنتها شد.[!]
اين اظهارنظر تحريفآميز در حالي است که تاسيس مدينهًْالنبي(ص) مبتني بر اصول استوار اسلامي بود و حجاريان چون در مصاحبه خود درصدد تخطئه اصول و سنت است، چنين تعبيري از «مدينهْ النبي» ارائه ميدهد.
وي در بخش ديگري از مصاحبه درباره اين سوال که «آيا شما به سازش با اصولگرايان هم فکر ميکنيد؟» ميگويد: سازش تاکتيکي بله! من کلا اعتقاد دارم سياست جمع دو چيز است: ستيز و سازش. در واقع اين دو با هم سياست را ميسازند. (سازش به معني پذيرفتن اصول آنان نيز هست؟) ابدا! اينکه ما اصول آنان را بپذيريم، خير! ما اصول خود را داريم و آنان اصول خود را. همانطور که گفتم ميتوانيم سازش تاکتيکي بر سر منافع متقابل داشته باشيم.
اظهارات اخير حجاريان از آن جهت قابل تامل است که مدعيان دروغين اصلاحات، اکنون به ائتلاف با برخي از اصولگرايان تظاهر ميکنند در حالي که مثلا به هنگام رياست آقاي ناطق نوري در مجلس پنجم که مقارن با روي کار آمدن اصلاحات پس از دوم خرداد 76 بود، همين افراطيون شعار ميدادند مجلس زوري نميخوايم- ناطق نوري نميخوايم»!
برخي عناصر گروهکي خارجنشين نيز بارها تصريح کردهاند حمايت آنها از افرادي نظير هاشمي تاکتيکي است و اگر روزي به موقعيتي دست پيدا کنند اول با همان چهرههاي سياسي تسويهحساب خواهند کرد!
اوج بلوغ سیاسی اصلاحطلبان در انتخابات 92 به روایت مرعشی
حسین مرعشی در گفتگو با 'روزنامه شرق' اظهار داشت: اوج این بلوغ سیاسی را در این میبینیم که آقای خاتمی اصلاحطلب از معاون اصلاحطلب خودش (آقای عارف) میخواهد که به نفع یک میانهرو (آقای روحانی) کنارهگیری کند. این صحنه با صحنه سال 84 که همه باهم رقابت و به نوعی یکدیگر را تخریب میکردند، اصلا قابل مقایسه نیست. صحنه عوض شده و به صحنه خردورزی، از خودگذشتگی و همکاری تبدیل شده است. الان هم اینطور نیست که کار تمام شده باشد. کسانی که برنده انتخابات هستند نباید فکر کنند که همه مسایل با این انتخابات سامان گرفته است. ما با بسیاری از مشکلات مواجه هستیم که همچنان ضرورت همکاری نیروهای سیاسی را طلب میکند. باید با همان شعار زیبای آقای روحانی یعنی تدبیر و امید پیش برویم. در مسیر پیشرو هم نیاز به ازخودگذشتگی داریم. هم کسانی که در معرض همکاری با دولت هستند و هم کسانی که در بیرون از دولت میخواهند به دولت کمک کنند، باید ازخودگذشتگی و حفظ این جبهه متحد خردگرایی را سرلوحه کار خود قرار دهند. ما از آقای روحانی، هاشمی و خاتمی انتظارمان فقط حفظ این جبهه است و اصلا فرصت خطا نداریم.
وزارت امور خارجه آمریکا: پروازهای مستقیم میان ایران و امریکا بیاساس است
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: وزارت امور خارجه آمريكا گزارشهاي رسانههاي ايران مبني بر احتمال آغاز پروازهاي مستقيم ميان دو كشور را بياساس خواند. صداي آمريكا گفت: گزارشهايي با اين مضمون در چند روز گذشته در رسانههاي ايران منتشر شده و از فردي نام برده شد كه خود را نماينده يك شركت آمريكايي براي تحقق اين امر معرفي كرده است. اما با پيگيري بخش فارسي صداي آمريكا، وزارت امور خارجه آمريكا گفت گزارشها مبني بر گفتههاي فرد مدعي، تخيلي است.
شركتي كه فرد ايراني خود را نماينده آن معرفي كرده است، دفتر حقوقي وينابل است كه ادعاي نمايندگي آن فرد را تكذيب كرد. شركت هواپيمائي دلتا نيز، كه آن فرد به عنوان شركت آمريكايي مورد نظر از آن نام برده بود، گزارشها را بياساس خوانده و در بيانيهاي گفته است تحريمهاي دولت آمريكا عليه ايران مانع از پرواز هواپيماهاي آمريكايي به ايران، و يا انعقاد قرارداد با همتايان ايراني ميشود. همين گزارش ميافزايد بر مبناي اين گزارشها بود كه علي اكبر صالحي وزير امور خارجه ايران در پاسخ به سؤال يك خبرنگار از احتمال برقراري پرواز مستقيم بين دو كشور استقبال كرده بود.
دي ولت: غرب کور خوانده روحاني به جمهوري اسلامي وفادار است
يک مقام امنيتي سابق رژيم صهيونيستي گفت انتظار تغيير اساسي در سياست ايران به خاطر انتخابات توهمي بيش نيست.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، ليور ايکرمن از مقامات پيشين شينبث (سازمان امنيت داخلي رژيم صهيونيستي) ضمن تحليلي در جروزالمپست تصريح کرد: هرچند انتخاب رئيسجمهوري ميانهرو در ايران، اميد بروز تحولي جديد در اين کشور را قوت بخشيد اما انتظار تغيير واقعي توهم است. البته خوشبيني بخشي از ديپلماسي است اما اهميت درک «واقعيت»کمتر از «خوشبيني» نيست.
تحليلگر جروزالمپست ميافزايد: در ماههاي گذشته رهبري ايران تحت رياست آيتالله «علي خامنهاي» رهبر عالي قدرتمند اين کشور در معرفي ايران به عنوان کشوري دمکراتيک به جهان موفق عمل کرده است. تعداد زيادي از نامزدهاي انتخابات از طيفهاي مختلف سياسي و مذهبي و با ديدگاههاي متفاوت در انتخابات شرکت داشتند. رسانههاي ايران گزارشهايي را از شهرونداني منعکس کرد که در فضاي آزاد نامزد مورد علاقه خود را انتخاب ميکردند. ايران همچنين مناظره نامزدها را در معرض نمايش عمومي قرار داد.
اما واقعيت اين است که شوراي نگهبان همه افراد سکولار، مسن و ميانهرو را رد صلاحيت کرد. در مناظرههاي تلويزيوني نيز خط قرمزهايي وجود داشت. همه کشورهاي جهان فريب اين انتخابات را خوردند و گمان کردند اين يک انتخابات دموکراتيک واقعي است. حتي شهروندان ايراني نيز فريب خوردند(!)
مقام امنيتي سابق اسرائيل در ادامه تحليل توأم با عصبانيت خود مينويسد: رئيسجمهوري منتخب ايران فقط حامي ديگري از حکومت کنوني اين کشور است که از موسسان آن نيز بوده است. روحاني، دقيقا نماد ميانهروي و کثرتگرايي نيست. هرچند که وي دکتراي حقوق دارد و به زبانهاي مختلف مسلط است اما در هر حال وي نيز يک روحاني مذهبي است و عضوي از حکومتي است که پس از سرنگوني شاه در سال 57 به قدرت رسيد.
وي مسئول سازماندهي دوباره ارتش ايران بود که به رياست شوراي سرپرستي صدا و سيما منصوب شد و از اين رو توانست اطمينان دهد که فقط صداي رهبر ايران در ايران شنيده ميشود. روحاني، همچنين نماينده رهبر در شوراي امنيت ملي و مذاکرهکننده ايران درباره برنامه هستهاي اين کشور با غرب در بين سالهاي 2003 تا 2005 بوده است.
جروزالمپست نوشت: حاميان رئيسجمهوري منتخب ايران در غرب مدعياند که وي مذاکرهکنندهاي حرفهاي است و داراي استعداد ويژهاي در انجام مذاکرات فقط با اهداف مذاکره است. به عبارت ديگر، وي به صورت ماهرانه توانست مذاکرات را طولاني کند که اين امر اين امکان را به کشورش داد تا به اهدافش ادامه دهد.
اين روزنامه آلماني با بيان اينکه روحاني سال گذشته وفاداري خود به خطمشي نظام را با بيان اين جمله که «اسرائيل يک شيطان بزرگ صهيونيستي» است، به اثبات رسانده است، نوشت: انتظارات توهمآميز درباره او براي اپوزيسيون ايراني که اکنون به ليبرالي شدن امور اميد بسته، خطرناک است. اين امر براي غرب نيز خطرناک است.
غرب اصلا دنبال مذاکره نيست آنها کلام شيرين و عمل تلخ دارند
«غرب کلامي شيرين اما عملي تلخ دارد. هرگز نبايد درباره زبان غرب به اشتباه افتاد. آنها معمولا ميگويند ميخواهيم مذاکره کنيم در حالي که اصلا اين طور نيست.»اين مطلب را محمد برقعي عضو مشترک گروهک اتحاد جمهوريخواهان به گروهک ملي- مذهبي عنوان کرد. وي در مصاحبه با وبسايت گروهک ملي-مذهبي تاکيد کرد: با انتخابات جديد، غرب باز هم با ايران همکاري نخواهد کرد.
او ميافزايد: من بر اين باورم که آمريکا نه ميتواند و نه ميخواهد به ايران امتياز بدهد، هرگز نبايد در رابطه با زبان غرب به اشتباه افتاد. زبان آنها شيرين و ديپلماتيک است و معمولا ميگويند ما ميخواهيم مذاکره کنيم در حالي که اصلا اين طور نيست.
کیهان نوشت: وي با بيان اينکه غرب نميخواهد امتيازي به ايران بدهد، گفت: به لحاظ فني هم مشکلي که وجود دارد اين است که در تمام سالهاي گذشته مرتب در کنگره و جاهاي ديگر عليه ايران قوانيني را تصويب کردهاند. الان بايد براي امتياز دادن به ايران برخي از اين قانونها را لغو کنند و اين يک پروسه عملي غيرممکن است و سالها طول ميکشد.
ضمن اينکه لابيهايي که به شدت عليه ايران فعال هستند و تعدادشان هم کم نيست، هم لابي راست آمريکا و نوچه آن لابي اسرائيل؛ فوقالعاده کار لغو هر کدام از اين مواد را مشکل خواهند کرد. بنابراين اولا بعيد به نظر ميرسد از نظر فني اين کار ميسر باشد که به اين سادگي تحريمها از بين برود. دوم اينکه اراده سياسياش هم وجود ندارد.
برقعي همچنين گفته است: آنها همين بازي کجدار و مريز فعلي را ادامه خواهند داد. بدينترتيب همان کاري را که زمان آقاي خاتمي اتفاق افتاد تکرار خواهند کرد. اين روند فضاي نااميدي ايجاد خواهد کرد و من نگران هستم که اين مسئله در آينده تکرار شود و پايگاه ما ضعيفتر هم خواهد شد.
وي ميگويد: بر اين اساس من فکر ميکنم که روند اوليه يک ماه عسل را در بردارد اما کار زيادي انجام نميشود و سرخوردگي ايجاد ميشود چون در اين روابط بينالمللي - نه از جانب ايران بلکه از جانب غرب - نميگذارند امور اصلاح شود. غرب کلامي شيرين اما عملي تلخ دارد. بدين ترتيب عليرغم همه اميدي که به وجود آمده، اما مثل جريان متوقف ساختن غنيسازي زمان آقاي خاتمي پيامد و نتيجه خاصي نداشت و در عمل نااميدي ايجاد کرد.
منافقین کنترل اعضای خود را از دست دادهاند!
روزنامه وطن امروز نوشت: شنیدهها حاکی است آن دسته از اعضای گروهک منافقین که تاکنون به کشور آلبانی فرستاده شدهاند ضمن سرپیچی از دستورات سرکردگان این گروهک، خواستار جدایی از این فرقه شدهاند. دیدهبان نوشت: قریب به اتفاق اعضای فرقه رجوی که تاکنون به کشور آلبانی فرستاده شدهاند، دیگر حاضر به حرفشنوی از دستورات این گروهک نبوده و از کنترل سرکردگان منافقین خارج شدهاند. اخیرا منافقین به مناسبت سالگرد حرکت مسلحانه این گروهك در ایران در 30 خرداد 60 مراسمی بسیار پرهزینه در فرانسه ترتیب دادند.
طبق روال این فرقه در این نوع مراسمها حضور اعضای حاضر در آن کشور الزامی بوده و دیگر اعضا که در کشورهای دیگر بسر میبرند، مجبور به مشاهده پوشش رسانهای این مراسم هستند. برای همین منظور همزمان با این مراسم یکی از اعضای سازمان به نام فرزانه میدانشاهی در تیرانا، پایتخت کشور آلبانی در هتلی اقدام به گرفتن سالن میکند و برنامه مفصلی با پذیرایی پرخرج تدارک میبیند تا نفرات حاضر در آلبانی را برای مشاهده پوشش تصویری مراسم به صورت مستقیم، دعوت کند.
از بین 71 نفری که در آلبانی هستند که میدانشاهی هم جزو آن نفرات است، فقط 10 نفر در برنامه وی در سالن هتل شرکت کردند و دیگر اعضا به نشانه اعتراض و مخالفت با فرقه رجوی، حتی حاضر به حضور در هتل مورد نظر نشدند. این نوع مخالفت و سرپیچی از دستورات تشکیلات در گروهک منافقین نمونه نادری است که با توجه به حضور این اعضا در یک کشور اروپایی و عدم دسترسی کامل سرکردگان محقق شده است.
حمله به خبرنگار «پرستیوی» در تونس
بر اساس گزارش روزنامه وطن امروز، خبرنگار شبکه العالم در تونس از حمله به خبرنگار پرستیوی خبر داد. بر اساس این گزارش، خبرنگار پرستیوی روز پنجشنبه مورد ضرب و شتم قرار گرفت و مهاجمان دوربین شخصی او را نیز شکستند. خبرنگار العالم تاکید کرد: مهاجمان وابسته به گروه موسوم به «انجمنهای حمایت از انقلاب» بودند. عناصر این گروه قبلا نیز در تونس دست به اقدامات خشونتبار زده و چندین بار به روزنامهنگاران حمله کرده و تجهیزات آنها را شکستهاند. این گروه از باندهای نزدیک به حزب «النهضه» (حاکم) است و احزاب مخالف در تونس این گروه را به خدمت برای حزب حاکم متهم کرده و آن را «ابزاری برای خشونت» و ارعاب مخالفان توصیف میکنند.
آخرین وضعیت پرونده هاشمی و خاوری
قاضی ناصر سراج گفت: پرونده مهدی هاشمی همچنان در دادسراست و تحقیقات این پرونده به زمان زیادی نیاز دارد. قاضی پرونده فساد بزرگ مالی در گفتوگو با تسنیم، درباره آخرین وضعیت پرونده مهدی هاشمی و اینکه پرونده از دادسرا برگشته است یا خیر، اظهار داشت: پرونده هنوز در دادسراست و به دادگاه برنگشته و آنطور که اطلاع دارم، تحقیقات دادسرا روی این پرونده به زمان زیادی احتیاج دارد.
سراج درباره رسیدگی به پرونده بانک آریا خاطرنشان کرد: اصل رسیدگی به این پرونده تمام شده است و قسمتهای جزئی باقی مانده به عنوان مثال افرادی که سهام این بانک را خریداری کردهاند باید وضعیتشان مشخص شود که از اصل ماجرا خبر داشتهاند یا خیر تا در صورت اثبات ادعاهایشان، پولشان را دریافت کنند.
وطن امروز در ادامه این خبر نوشت: سراج در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با اجرایی شدن قانون جدید مجازات اسلامی، احتمال تغییر در روند صدور احکام یا بازنگری در احکام صادره وجود دارد، گفت: بعید میدانم چنین اتفاقی بیفتد اما باید همه این مسائل را بررسی کنیم. قاضی پرونده فساد بزرگ مالی درباره صدور حکم محکومیت برای 3 نماینده مجلس مرتبط با این پرونده گفت: در دادگاه انقلاب چنین حکمی صادر نشده و بعید میدانم در دادگاه کیفری استان تهران نیز حکمی در این زمینه صادر شده باشد. سراج درباره زمان اجرای حکم اعدام 4 متهم ردیف اول این پرونده، تنها به این جمله اکتفا کرد که انشاءالله حکم اجرا میشود.
مرعشی:اصلاحطلبان برای حضور در کابینه روحانی اصرار نکنند
مرعشی در بخشی از گفت و گوی خود با روزنامه شرق می گوید: الان دو دسته از نتیجه انتخابات ناراضی هستند؛ افراطیون داخلی و اپوزیسیون جنگطلب و اسراییل. نکتهای که میخواهم به دوستان خودم در جبهه اصلاحات و جبهه میانهروها پیشنهاد کنم این است که ما نباید همه تمرکزمان را روی این بگذاریم که نیروها در دولت حضور داشته باشند. ما باید به منافع کشور فکر کنیم و نه صرفا به محدوده دولت. کشور مجموعهایاست از دولت؛ بخش خصوصی و نهادهای عمومی. ما اگر به کشور فکر کنیم، نهتنها عرصه کار برای همه نیروها هست که حتی نیروی خوب برای اداره کشور کم میآوریم.
کویت ۲ تبعه ایرانی را بازداشت کرد
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که دولت کویت ۲ تبعه ایرانی را به همراه ۴ هندی و ۲ مصری به اتهام قاچاق گازوئیل از این کشور بازداشت کرد. تسنیم نوشت؛ دو تبعه ایرانی، چهار هندی و دو مصری به اتهام قاچاق و فروش سوخت گازوئیل به تجار ایرانی و عراقی توسط مقامات کویتی دستگیر شدند. این افراد همچنین متهم به عبور و مرور غیرقانونی در دریا هستند. یک عضو دیگر این گروه که یک شهروند کویتی است، در خارج از کویت حضور دارد و هنوز بازداشت نشده است.
بر اساس بیانیهای که توسط وزارت کشور کویت صادر شده، مقامات تحقیقات کیفری کویت با کمک نیروهای گارد ساحلی این افراد را دستگیر کرده اند. بر اساس این بیانیه، مقامات قضایی کویت در حال بررسی فعالیتهای این گروه در زمینه قاچاق سوخت گازوئیل در 16 ماه گذشته با استفاده از یک قایق هستند. در جریان تحقیقات، مقامات دریافتند که این گروه، به شکلی سوخت گازوئیل را ذخیره و قاچاق میکرد که منجر به آلودگی محیط زیست شده است.
تصادف یک دیپلمات ایرانی در اوکراین
شنیده شد که یک رسانه روس از تصادف یک دیپلمات ایرانی در منطقه چرنیگووسک اوکراین خبر داد. بر اساس گزارش آرمان روابط عمومی، رادیو صدای روسیه روز پنجشنبه به نقل از پلیس گزارش داد که یک دیپلمات ایرانی در منطقه چرنیگووسک اوکراین، تصادف کرده که در جریان آن هفت نفر زخمی شدهاند. این تصادف در 145 کیلومتری جاده کی یف - چرنیگوف رخ داده و آسیبدیدگان حادثه در بیمارستان بستری شدهاند. بنا بر این گزارش، این دیپلمات راننده خودروی فولکس واگن بوده و با یک خودروی دایملر کرایسلر که هفت تن سرنشین آن بودهاند برخورد کرده است.
آسیبدیدگی شدید یک نماینده مجلس
شنیده شد که نماینده دشتستان در مجلس هنگام دیدار با مددجویان بهزیستی دشتستان با پارگی شدید تاندون به بیمارستان منتقل شد. آرمان روابط عمومی نوشت: حجتالاسلام سیدمهدی موسوینژاد با تایید آسیبدیدگی خود اظهار کرد: در بازدیدی که از روستای دهقاید هنگام دیدار با مددجویان بهزیستی داشتیم از ناحیه تاندون پای راست دچار آسیبدیدگی شدم. وی اضافه کرد: پس از انتقال به بیمارستان و با تشخیص پزشکان مبنی بر پارگی شدید تاندون، پایم را گچ گرفتند. این نماینده مجلس اظهار کرد: تمام جلسات و ملاقاتهای اینجانب طبق برنامه زمانبندی ادامه خواهد داشت و در امر پیگیری مطالبات مردم از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنم.
نقش جریان انحرافی در شکست قالیباف
بر اساس گزارش آرمان روابط عمومی، شنیده شد که نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به ادامه روند تخریب محمدباقر قالیباف شهردار تهران توسط جریان انحرافی، گفت: اینکه این جریان پس از اعلام نتایج انتخابات همچنان این خط تخریب را دنبال میکند نشان از توانایی آقای قالیباف و تاثیرگذاری وی است. نادر قاضیپور با بیان اینکه قالیباف یکی از نیروهای خدوم نظام جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: آنها از این مساله اطلاع دارند و برای تخریب وی از هیچ راهی دریغ نمیکنند و این مساله تخریب تنها مختص به شهردار تهران نیست بلکه شامل همه نیروهای توانا و وفادار نظام میشود.
رئیس شبکه الجزیره به کابینه قطر میرود
شنیده شد که مدیرعامل شبکه خبری الجزیره از سمت خود استعفا داد تا عهدهدار سمتی در دولت تازه تأسیس قطر شود. آرمان روابط عمومی نوشت: احمد بن جاسم الثانی، مدیرکل شبکه خبری ماهوارهای الجزیره، در مطلبی که روی وبسایت این شبکه خبری ارسال شده بود اعلام کرد شبکه را ترک کرد تا وارد دولت شود. وی اشارهای به منصبی که در دولت جدید قطر خواهد داشت نکرد. روز چهارشنبه چندین وزیر کابینه شامل نخستوزیر و وزیر خارجه، شیخ حمد بن جاسم الثانی، یک روز پس از اینکه شیخ تمیم بن حمد آلثانی به عنوان حکمران جدید قطر جایگزین پدرش شد، از بدنه دولت خارج شدند. این شبکه خبری نامی از جایگزین احتمالی وی نبرده است.
کمک 9 ميلياردي هيئت دولت به نهاد رياست جمهوري
روزنامه خراسان ذر اخبار ویژه های خود نوشت: بر اساس تصميم هفته هاي اخير هيئت وزيران که توسط محمدرضا رحيمي معاون اول رييس جمهور با شماره "70860/ت47944هـ" به نهاد رياست جمهوري و معاونت برنامه ريزي رييس جمهور ابلاغ شده، مبلغ 98 ميليارد ريال از محل هزينه هاي پيش بيني نشده براي جبران هزينه هاي ضروري و ساير کمکها در اختيار نهاد رياست جمهوري قرار مي گيرد.
پرداخت اعتبار دولتي براي برگزاري همايش شهريار در مسکو و استکهلم
روزنامه خراسان ذر اخبار ویژه های خود نوشت: بر اساس مجوز روزهاي اخير دولت به رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، مقرر شده اين سازمان براي برگزاري همايش هاي بين المللي بزرگداشت يکصدمين سال تولد استاد شهريار در شهرهايي چون تهران، مسکو، دوشنبه و استکهلم مجموعا مبلغ چهار ميليارد و 790 ميليون ريال از محل اعتبارات خود هزينه کند.
ابراز تاسف از درگيري فيزيكي در موسسه مطبوعاتي ايران
روز چهارشنبه، پنجم تيرماه، ميان مديرعامل و هيات مديره موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران بر سر ليست افرادي كه قرار است پيش از تحويل روزنامه به دولت يازدهم رسمي شوند، درگيري فيزيكي پيش آمد كه منجر به دخالت پليس شد.
در همين رابطه غلامعلي دهقان سخنگوي حزب اعتدال و توسعه ضمن ابراز تاسف از رويدادهاي اخير موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران تاكيد كرد، اين رخداد به هيچوجه در شأن فضاهاي فرهنگي و رسانهاي بهويژه روزنامه ايران به عنوان ارگان دولت نيست.
به گزارش روزنامه تهران امروز، دهقان ابراز اميدواري كرد مسائل پيش آمده هرچه سريعتر از طريق مفاهمه ميان مسئولان كنوني موسسه ايران حل شود. وي افزود: هماكنون كه در دوره گذار از دولت مستقر به دولت يازدهم هستيم، رويدادهايي از اين دست بسيار نگرانكننده است.وي افزود: اينكه گفته ميشود قرار است جمع كثيري از افراد غيررسانهاي در اين مدت كوتاه به صرف طرفداري از دولت، در موسسه ايران به استخدام رسمي در بيايند، بسيار تعجببرانگيز است.
پيروزي ميليمتري روحاني مانع راديكالها
تهران امروز نوشت: حسين اللهكرم رئيس شوراي هماهنگي حزبالله با بيان اينكه پيروزي ميليمتري روحاني اجازه پرداختن به مطالبات راديكالي اصلاحطلبان تندرو را نميدهد، گفت: روحاني بايد به جرم كساني كه فرصت انتخابات 40 ميليوني را به تهديدي عليه كشور تبديل كردند، رسيدگي كند.به گزارش فارس،وي با بيان اينكه گذشته روحاني به ديدگاه كارگزاران و توسعه غربي نزديكتر است تا اصلاحطلبان، ادامه داد: البته نميتوان انكار كرد كه وي در دوره اصلاحطلبان به عنوان دبير شوراي عالي امنيت ملي با آنها همكاري داشت.
اعتراض نهاد رياستجمهوري به پورمحمدي
در پي انتشار سخنان اخير حجتالاسلام پورمحمدي رئيس سازمان بازرسي كل كشور درباره پرونده 450 ميليون يورويي كيش، كه در آن ادعاهاي وي در اين خصوص مجددا تكرار شده، اداره كل روابطعمومي معاونت اجرايي و سرپرستي نهاد رياستجمهوري طي اطلاعيهاي به اين مسئله پاسخ داد.
به گزارش روزنامه تهران امروز ، در متن اين اطلاعيه آمده است؛ شما در مصاحبه اخيرتان مجددا به كشف «فساد در قرارداد 450 ميليون يورويي كيش» اشاره كردهايد. اين در حالي است كه تا اين لحظه از ارائه متن قرارداد اين «فساد بزرگ!!» عاجز ماندهايد. جناب آقاي مصطفي پورمحمدي، خوب است بدانيد مطابق روايات و آموزههاي ديني و اخلاق اسلامي، دروغ گويي و تهمت و افترا و سوءاستفاده از مقام و قدرت، مصداق مفسده بزرگ است.
اگر ادعاي شما مبني بر «كشف فساد 450 ميليون يورويي» شوي تبليغاتي نيست، پس چيست؟ آيا تيزر تبليغات انتخاباتي است؟! جنابعالي كه مدعي كشف فسادهاي بزرگ مالي هستيد بالاخره چرا اقدامي جهت پس دادن مبلغ 250 ميليارد ريال نميكنيد كه در دوران تصدي وزارت كشور به پرداخت غير قانوني آن متهم شده ايد؟ آيا اين مبلغ از بيت المال مسلمين جداست؟!
به نظر ميرسد كه اين بار نبايد از «شوي تبليغاتي» شما گذشت. بايد شكايت از شما را به مراجع قضايي برد و قطعا دادگاه صالح نيز روشنگري بزرگ خواهد بود براي كشف خيالي شما. در خاتمه، براي آخرين بار به شما فرصت ميدهيم كه عين متن قرارداد، اسناد مالي پرداختي و نيز اسامي همه كساني را كه خورده اند! و برده اند! منتشر كنيد. اگر منتشر كرديد كه ما رسما در پيشگاه ملت بزرگ ايران عذرخواهي خواهيم كرد؛ اما اگر منتشر نكرديد بايد بدانيد كه ملت شريف ايران اظهارات شما را يك بلوف آشكار و يك چاخان بزرگ خواهند دانست.
مطالباتي،با رئيسجمهور يا بيرئيسجمهور!
عباس عبدي فعال سياسي اصلاحطلب، در گفتوگويي با روزنامه اعتماد،در تحليل اينكه بخشي از مطالبات موجود فضاي عمومي اجتماعي با مطالبات نيروهاي سياسي اصلاحطلب، وجه اشتراك دارد كه اين مسئله پس از پيروزي آقاي روحاني هم ديده شد، گفت: آقاي روحاني در صحبتهايشان درباره هر وعدهاي اگر حرفي زدهاند بايد انجام دهند اما اگر نگفته است در اين صورت ديگر بايدي وجود ندارد. ولي ميتوان با ايشان صحبت كرد و توضيح داد كه چرا خوب است اين كار انجام شود. اينها دو موضوع متفاوت از يكديگر است.
بر اساس گزارش روزنامه تهران امروز، اما اگر آقاي روحاني حرفي درباره اين مسئله داشتهاند و به خاطر اين شعار، راي گرفته بايد اين مسئله را پيگيري كنند. اما وقتي ايشان چنين چيزي نگفته است، آيا ميتوانم از طرف خودم مطالبهاي را بر او بار ساخته و بگويم كه به اين دليل به او راي دادهام و بايد آن را انجام دهد؟ طبعا اينگونه نيست.
ايشان خودش را در سخنان و برنامههايش عرضه كرده است و ما هم به او راي دادهايم اما در اين مورد خاص به نظرم بايد از زاويه رسيدن به وحدت ملي و اجماعي كه در اين انتخابات به وجود آمده وارد شد تا اين وحدت ملي استمرار داشته باشد. رفع حصر و آزادي زندانيان سياسي هم يك عنصر بسيار مهم در افزايش ضريب تحكيم وحدت ملي است. عبدي،درخصوص اينكه،برخي نيروها به دليل شباهت دوسومي مطالبات خود با مطالبي كه روحاني مطرح كردند، آمدند و به آقاي روحاني راي دادند.
سوال اينجاست كه آيا با اين شرايط ميتوان مطالبات موجود مطرح نشده پيش از انتخابات را پس از پيروزي ناديده گرفت يا آنها را كنترل كرد؟ گفت: دو بحث وجود دارد؛ يكي مبارزه در سطح حوزه عمومي و جامعه است. قبل از اينكه اين رئيسجمهور هم بيايد اين مطالبات مطرح بوده است همچنان كه بعد از اين هم بايد مطرح باشد.
همه افراد و اصناف ميتوانند مطالبات خود را داشته باشند و قرار نيست كه با رئيسجمهور شدن كسي كه به او راي دادهاند اين مطالبات كنار گذاشته شود، قرار نيست يك رئيسجمهور اگر كاري را انجام نداد يا نتوانست انجام دهد همه ساكت شوند و بگويند دنيا به آخر رسيد، نه اينگونه نيست و نيروهاي سياسي بايد با رئيسجمهور و بيرئيسجمهور پيگير مطالباتشان باشند.
نشانه هایی از تأثير رسانههاي اروپائي زبان ايراني بر افكار عمومي غرب
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: شركت خدمات ماهوارهاي "اينتل ست" تصميم گرفته است برنامههاي شبكههاي وابسته به جمهوري اسلامي را از 10 تير ماه قطع كند. شبكه خبري پرس تي وي، شبكه تلويزيوني انگليسي زبان جمهوري اسلامي ايران، روز چهارشنبه، پنجم تيرماه اعلام كرد كه شركت خدمات ماهوارهاي "اينتل ست"، كه مقر آن در لوكزامبورگ است، با ارسال نامهاي به صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد تصميم به قطع برنامههاي شبكههاي ايراني گرفته است.
شبكه خبري پرس تي وي و شبكه اسپانيايي زبان هيسپان تي وي از جمله شبكههايي هستند كه پخش برنامه هايشان از دوشنبه هفته آينده، 10 تيرماه، قطع ميشود. اين اقدام نشان دهنده تأثير رسانههاي اروپائي زبان ايراني بر افكار عمومي غرب است.
مرگ مرد پشت پرده تحریمهای ایران
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که سرمایهدار مشهور یهودی که به سلطان نفت جهان شهرت داشت در سن 78 سالگی درگذشت. صراط نوشت؛ مارک ریچ که در کارهای نفتی فعالیت داشت و از سوی دولت بیل کلینتون رئیسجمهوراسبق آمریکا با معافیت مالیاتی مواجه شده بود و نقشی اصلی در افزایش و سختتر شدن تحریمها علیه ایران داشت، عصر چهارشنبه در سن 78 سالگی در بیمارستانی در کشور سوئیس از دنیا رفت.
ریچ از پدر و مادری یهودی در بلژیک متولد شده بود و شایعاتی مبنی بر اینکه وی از بازماندههای هلوکاست بوده نیز وجود دارد. بعد از جنگ جهانی وی به همراه خانوادهاش به آمریکا رفت و توانست به یکی از تاجران معروف آمریکایی تبدیل شود اما با این وجود همواره از دستگاه دادگستری ایالات متحده فراری بود.
امیر جدید قطر قرضاوی را اخراج میکند!
شنیده شد که برخی منابع از تصمیم امیر جدید قطر برای اخراج شیخ یوسف القرضاوی مفتی اهل سنت مصریالاصل خبر دادند.
بر اساس گزارش آرمان روابط عمومی، روز پنجشنبه اطلاعاتی در این زمینه درصفحات شبکههای اجتماعی منتشر شده؛ اما تاکنون به صورت رسمی مورد تایید قرارنگرفته است. فعالان شبکههای اجتماعی در صفحات خود، نوشتهاند «تميم بن حمد» امیر جدید قطر به یوسف القرضاوی مفتی اهل تسنن مصری 48 ساعت مهلت داده تا خاک قطر را ترک کند و به این ترتیب تابعیت قطری وی سلب شود. القرضاوی از حمد آل ثانی امیر سابق قطر تابعیت قطری گرفته و سالهاست که از مصر به دوحه مهاجرت کرده است. یوسف القرضاوی به دشمنی علیه ایران و سوریه و همچنین شیعیان معروف است.