واکنش روزنامه «اعتماد» به مراسم تجلیلی از احمدی نژاد، تحلیلی روزنامه رسالت از تفاوت نگرش های اصولگرایان، از جمله مطالب و خبرهای ویژه ای هستند که روزنامه های امروز کشور به آنها پرداخته اند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***

واکنش روزنامه «اعتماد» به مراسم تجلیل از احمدی نژاد

روزنامه اعتماد تیتر یک امروز خود را به خبر تجلیلی از احمدی نژاد در صدا و سیما اختصاص داد و این خبر را با تیتر «تفسيراحمدي‌نژاد از محبوبيتش در دنيا» در صفحه یک خود درج کرد.

روزنامه اعتماد اعتراض خود را به این مراسم اینگونه عنوان می کند:

«نكوداشت هشت سال تلاش جهادي و تجليل از رييس‌جمهور و دولت خدمتگزار» عنوان همايشي بود كه روز گذشته در سازمان صدا و سيما با حضور عزت‌الله ضرغامي براي تجليل از محمود احمدي‌نژاد برگزار شد.

در اين مراسم ديگر حرفي از جريان موسوم به «انحرافي» و اطرافيان پر حاشيه احمدي‌نژاد نبود بلكه سراسر همايش مملو از مدح احمدي‌نژاد بود و «محبوبيت» و «سمبل مقاومت» دانستن او در «جهان» . اينها تعاريفي بود كه روز گذشته هم توسط ميزبان (ضرغامي) و هم ميهمان (احمدي‌نژاد) بيان شد. آري در همايش ديروز احمدي‌نژاد نيز همصدا با ضرغامي خود را مورد ستايش يافت.

از ميزان بالاي محبوبيتش در دنيا سخن گفت: «اگر امروز نام احمدي‌نژاد به عنوان فرزند كوچك ملت در دنيا محبوب شده به خاطر اين فرهنگ و انديشه و ايران و نشانگر موفقيت سياست خارجي است.» ضرغامي نيز آنچنان كه خبرگزاري مهر گزارش داده است با بيان جملات مشابهي و با تاكيد بر «كم نظير بودن» شخصيت احمدي‌نژاد گفت: «به سرعت موفق شد پس از انتخاب شدن به رياست‌جمهوري اسلامي ايران به شخصيتي محبوب و سمبلي براي مقاومت در سطح جهان مطرح شود.»

مهمترین محور سخنان دیروز احمدی نژاد از نگاه «شرق»

اما دیگر روزنامه اصلاح طلب، مراسم تجلیلی از احمدی نژاد را با تاکید بر روی موضوع هلوکاست منتشر کرد.

روزنامه شرق این مراسم با تیتر «داستان «هولوکاست» از آغاز تا پایان یک دولت» منتشر کرد و موضوع هلوکاست را برجسته ترین گفتار دیروز احمدی نژاد خواند و نوشت: طرح جنجالی «نفی هولوکاست» به ترجیع‌بند آغاز و پایان«محمود احمدی‌نژاد» بر دولت هشت ساله‌اش بدل شد. احمدی‌نژاد که نخستین‌بار در سال 84 هولوکاست را افسانه خوانده بود، دیروز و در ماه‌های پایانی ریاست خود بر دولت دوباره به این ایده اولیه بازگشت تا یادآوری کرده باشد که طرح «نفی‌هولوکاست» قرار است به اسم شخص محمود احمدی‌نژاد و دولت نهم و دهم در تاریخ ثبت شود. «احمدی‌نژاد» که دیروز در مراسم همایش «نکوداشت هشت سال تلاش جهادی و تجلیل از رییس‌جمهور و دولت خدمتگزار» سخن می‌گفت، بعد از مدت‌ها نقبی به ایده اولیه خود زد و گفت: «گفتمان نفی بحث هولوکاست را ما از موضع انسانی مطرح کردیم و گفتیم فرض کنیم که چنین اتفاقی افتاده، چرا فلسطینی‌ها باید تاوان آن را بدهند. ما گفتیم اگر بخواهید مساله فلسطین را حل کنید راه‌حل آن این است که مشترکا کسی را که جرمی مرتکب شده مجازات کنیم نه اینکه اینگونه باشد که گنه کرد در بلخ آهنگری/به شوشتر زدند گردن مسگری. طرح مساله هولوکاست ستون‌فقرات نظام سرمایه‌داری را متلاشی کرد چون تنها عنصر قدسی باقی‌مانده در این نظام بود. برای نظام سرمایه‌داری، خدا، پیامبر، دین و ارزش‌ها قداست ندارد و تنها محوری که همه نسبت به آن تعصب داشتند که کسی نباید وارد آن شود مساله هولوکاست بود که ما بسیجی‌وار درباره آن سخن گفتیم.»

روزنامه کیهان: تجلیل از 8 سال خدمات کم‌نظیر دولت خدمتگزار

روزنامه کیهان مراسم روز گذشته تجلیل از احمدی نژاد را با همان موضوع اصلی بازتاب داد و خدمات دولت احمدی نژاد در این 8 سال را کم نظیر توصیف کرد.

روزنامه کیهان در این مورد نوشت: مراسم نکوداشت هشت سال تلاش جهادی برای تقدیر از دولت خدمتگزار و احمدی‌‌نژاد روز یکشنبه به همت رسانه ملی در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.
در این مراسم، رئیس و معاونان سازمان صدا و سیما با اهدای یک جلد کلام‌الله مجید و لوح سپاس از خدمات کم‌نظیر احمدی‌نژاد تجلیل کردند.
محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان روز گذشته در حالی برای بازدید از سازمان صدا و سیما وارد محوطه جام جم شد که در بدو ورود بر سر مزار شهدای گمنام در محوطه مسجد بلال صدا و سیما حاضر گشت و با قرائت فاتحه به روح بلند شهدا ادای احترام کرد.

احمدی‌نژاد همچنین از معاونت برون‌مرزی و مرکز اطلاعات (دیتا سنتر) رسانه ملی بازدید کرد.
انتظار تقدیر نداشتم رئیس‌جمهور در مراسم نکوداشت هشت سال تلاش جهادی دولت خدمتگزار با بیان این که انتظار تقدیر و تشکر قطعا نداشتم اما شما بزرگواری کردید از یک برادر کوچک و البته همکار خودتان قدردانی کردید، گفت: جا دارد من همین جا یاد امام و شهدا را گرامی بدارم که دنیای جدیدی را به روی بشریت باز و افق نگاه ما را از مسائل محدود به سمت بی‌نهایت هدایت کردند.

تحلیلی روزنامه رسالت از تفاوت نگرش های اصولگرایان

امیر محبیان در سرمقاله امروز روزنامه رسالت به تحلیلی مشی اصولگرایان و تفاوت برخی گرایشات در این جبهه پرداخت و نوشت: اخیرا نشانه هایی از بروز شکاف های درونی در میان گرایش های مختلف جریان اصولگرا دیده می شود.جریان اصولگرا در قبال آنچه که رخ داد؛ می تواند سه رویکرد را اتخاذ کند.

1.انکار واقعیت و تلاش برای ایجاد وضعیتی خیالی که در آن اوضاع مطابق میل جاری بوده و اصولگرایان پیروز مطلق تلقی شوند. بر اساس این رویکرد یک اصولگرای کامل پیروز شده است.
2. برخورد انفعالی و ایجاد فضای سرزنش و خود تحقیری و در همین حال کوشش برای یافتن یک مقصر و انداختن همه تقصیر ها بر دوش او تا وادار به رویارویی باواقعیت تلخ شکست نشوند.
3.پذیرش واقعیت و تلاش برای درک شرایط و شناختن دلایل شکست بجای خود تحقیری یا خود فریبی. در این میان خردمندانه آن است که رویکرد سوم را برگزینیم.

نام من در دنیا محبوب است!

روزنامه بهار دیگر روزنامه اصلاح طلب بود که با در ج عکسی از احمدی نژاد در صفحه اول خود تیتری با عنوان «نام من در دنیا محبوب است» را انتخاب کرد و این مراسم را با این عنوان به مخاطبان خود بازتاب رسانه ای داد.

این روزنامه نوشت: محمود احمدی‌نژاد صبح دیروز در مراسم نکوداشت هشت سال تلاش جهادی (تجلیل از رییس‌جمهوری و دولت خدمتگزار) در جمع مدیران صداوسیما به تشریح مانیفست و دکترین عملکرد دولت پرداخت. رییس‌جمهوری در ابتدا با ابراز خرسندی از حضور در این جمع، گفت: «انتظار تقدیر و تشکر نداشتم و بزرگواری کردید که از همکار خود تشکر کردید. ما در طول این هشت سال هم برای شما زحمت درست کردیم، هم خبر درست کردیم.» احمدی‌نژاد با تاکید براینکه «حتی یک روز و یک ساعت نبود که ندانیم چه کار باید کنیم»، گفت: «ما در طول این هشت سال در یک چارچوب برنامه معین فعالیت کردیم و دولت مطلقا کار پراکنده‌ای نکرد.» رییس‌جمهوری با بیان اینکه «اگر بخواهم مبانی عملکرد دولت در طول هشت سال گذشته را بیان کنم، باید به اصل انقلاب برگردیم»، گفت: بعضی تصور می‌کنند انقلاب تمام شده یا به موزه پیوسته است، در صورتی که این اشتباهی بزرگ و نوعی خودفریبی است. در واقع انقلاب استمرار یک حرکت تاریخی انسانی برای رسیدن به قله‌هاست و تمام‌شدنی نیست.» رییس‌جمهوری با بیان اینکه «انقلاب اسلامی در مناسبات انسانی جاری است»

سایت ملی مذهبی: اصلاح‌طلبان درک سیاسی ندارند

روزنامه کیهان در قسمت اخبار ویژه های امروز خود به تحلیلی یک اپوزیسیون در سایت ملی مذهبی پرداخت و نوشت: تحلیلگران گروه‌های مختلف اپوزیسیون به جای توهین به شعور مردم ایران، صادقانه اعتراف کنند که درباره پیش‌بینی تحریم انتخابات اشتباه کرده بودند.

این مطلب را یکی از عناصر ضد انقلاب مقیم خارج به نام «محسن-ن» مورد تأکید قرار داد و در وب‌سایت ملی- مذهبی نوشت: «گروه‌های مخالف سال 88 می‌گفتند تقلب شده و شاید هیچگاه در گذشته، در فاصله دو انتخابات، تا این حد از طرف رسانه‌‌های فارسی‌زبان بویژه در خارج از کشور درباره انتخابات گذشته و انتخابات پیش‌رو سخن به میان آورده نشده و هرگز جریانات سیاسی تا این حد به گمانه‌زنی درباره انتخابات نپرداخته‌اند.

در چهار سال اخیر انبوهی از مباحثات، گفتگوها و مصاحبه‌ها و گزارشات در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری در ایران از رسانه‌های مختلف فارسی‌زبان پخش شد. به ویژه در هفته‌ها و روزهای پیش از انتخابات تجزیه و تحلیل جامعه و مردم ایران به اوج خود رسید.

بسیاری از جریانات سیاسی و رسانه‌های خارج از کشور، ‌علناً یا تلویحاً، انتخابات را تحریم کردند و از مردم خواستند که در انتخابات پیش‌رو شرکت نکنند، عمدتاً با این استدلال که جمهوری اسلامی فرد مورد نظر خود برای ریاست جمهوری را از پیش در نظر گرفته و رأی مردم تأثیری در نتیجه انتخابات نخواهد داشت.

با این حساب پیش‌بینی تحریم‌کنندگان انتخابات عمدتاً این بود که مشارکت مردم در این انتخابات بسیار پایین خواهد بود و انصافاً با توجه به انتخابات گذشته گمان نمی‌رفت که انتخابات از شور و هیجان زیادی برخوردار شود. اما در عمل نشان داده شد که کمتر انتخاباتی در ایران به اندازه این انتخابات پرهیجان بود.»

وی ادامه می‌دهد: «گروه بزرگی از تحلیلگران مخالف که به خاطر امکان تقلب در انتخابات و یا دلایلی از این دست از مردم خواستند تا در انتخابات پیش‌رو شرکت نکنند انتظار می‌رفت در تحلیل‌های خود و یا مبانی تحلیل‌های خود تجدید نظر کنند و در فرصت مناسب توضیحی عقلانی و استدلالی در باب عدم موفقیتشان در تحلیل خواستهای جامعه و مردم ایران ارائه بدهند.

این کوچکترین کاری است که می‌توانند برای جلب اعتماد مخاطبان و یا ترمیم بی‌اعتمادی ناشی از تحلیل‌های امروز خود انجام دهند. اینکه یک جریان یا فرد سیاسی در تحلیل جامعه خود در مقاطعی ناموفق باشد امر بسیار غریبی نیست اما اینکه با وجود عجز و خطای فاحش در شناخت جامعه اصرار بر توجیه پیش‌بینی ‌غلط خود داشته باشد بسیار عجیب است و می‌تواند در ذهن مخاطبان بی‌صداقتی تلقی شود.»

این مخالف خارج‌نشین در ادامه می‌نویسد: «همین تحلیلگران می‌گفتند روحانی شانس پیروزی ندارد و نامزد حاکمیت مشخص است اما حال که نام آقای روحانی از صندوق بیرون آمده این بزرگواران تحلیلگر نشان داده‌اند که ابداً بازنده‌های خوبی نیستند. یک روز می‌گویند که اصلاً هدف حاکمیت از ابتدا این بوده که روحانی را از صندوق دربیاورد و همه برنامه‌ها و مناظره‌های انتخاباتی نمایشی بوده است.

تعجب مديران مطبوعات از احمدي‌نژاد

بر اساس گزارش روزنامه تهران امروز، اظهارات احمدي‌نژاد در گفت‌وگوي تلويزيوني هفته گذشته درباره مطبوعات موجب شگفتي بسياري از مديران مطبوعات شده است. رئيس‌جمهور گفت: روزنامه‌هاي منتقد دولت بيش از روزنامه‌هاي موافق، از دولت يارانه دريافت مي‌كنند. اين ادعاي رئيس‌جمهور نه‌تنها صحت ندارد بلكه واقعيت، درست برعكس آن است.

روزنامه جمهوري اسلامي نوشت:اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آمار و اطلاعات دقيق توزيع يارانه‌هاي مطبوعات در سال‌هاي اخير را منتشر كند مشخص خواهد شد كه با روزنامه‌هاي منتقد در اين دولت چگونه رفتار شده است. ضمنا داستان قطع كردن فرمايشي آگهي‌هاي روزنامه‌هاي منتقد و تحويل يكجاي آنها به روزنامه دولت نيز از اقدامات خلاف عدالت دولت آقاي احمدي‌نژاد است.

ماجراي بازداشت حسن روحاني در انگليس

روزنامه تهران امروز نوشت: روزنامه تايمز بريتانيا نوشت حسن روحاني رئيس‌جمهور منتخب ايران در زمان شاه و هنگامي كه در اسكاتلند زندگي و تحصيل مي‌كرده از سوي پليس به ظن فعاليت‌هاي سياسي دستگير شده است. تايمز نوشت: «پليس در سال آخر حيات رژيم شاه به اقامتگاه روحاني هجوم مي‌برد و او را دستگير و به بازداشتگاه منتقل مي‌كند.

حسن روحاني پليس انگليس را «گستاخ، خشن و بي‌رحم» توصيف مي‌كند. او طي بازداشت به در سلولي در اداره پليس اسكاتلنديارد بسته شده بود.اين اقدام در حالي صورت گرفته بود كه روحاني از منظر قوانين بريتانيا مرتكب هيچ جرمي نشده بود و فقط عليه رژيم محمدرضا شاه فعاليت مي‌كرد.اسكاتلنديارد پس از گرفتن اثر انگشت روحاني و پس از اينكه ساعت‌ها وي را در سلولي تحت بازداشت نگه مي‌دارد، او را آزاد مي‌كند.»


واشنگتن پست: روحانی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی است

«حسن روحانی شخصیتی وابسته به نظام جمهوری اسلامی است و یادداشت‌های او از پایبندی‌اش به اهداف این نظام در زمینه برنامه هسته‌ای حکایت می‌کند».

روزنامه کیهان در این باره نوشت: ری‌تکیه ضمن تحلیلی در واشنگتن پست نوشت: مقامات غربی که تلاش می‌کنند بدانند در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی با چه نوع مدیریتی در ایران مواجه خواهند بود، یادداشت‌های دقیق وی در سال 2011 می‌تواند اطلاعات زیادی را درباره روش مدیریتی‌اش در جمهوری اسلامی آشکار کند.

کتابی که در ایران و تنها به زبان فارسی منتشر شده، در دوره‌ای به رشته تحریر درآمده است که روحانی در سمت مذاکره کننده ارشد سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی خدمت می‌کرد. آنچه که از مطالب کتاب برمی‌آید، روحانی شخصیتی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی و آمال هسته‌ای آن است که برای حفظ هر چه بیشتر منافع ایران، غرب را فریب خواهد داد.

ری‌تکیه همچنین در بخش دیگری از این تحلیل خاطرنشان کرد: صرف‌نظر از برخی حامیان سیاسی که روحانی در میان اصلاح‌طلبان دارد، او یک اصلاح‌طلب نیست. به ندرت دیده شده است که آزادی سیاسی از اولویت‌های او باشد- اواخر دهه 90 میلادی، وقتی خاتمی و متحدانش به دنبال توسعه سیاسی بود، هیچ اهمیتی به این تلاش‌ها نمی‌داد- با این حال، برخلاف بسیاری شخصیت‌های متعصب روحانی به جناح میانه‌روتر نظام تعلق دارد.

سرنوشت مجری اخراجی VOA چه شد؟

تلویزیون فارسی صدای آمریکا (VOA) رسانه‌ای وابسته به وزارت خارجه این کشور است که به منظور کمک به پیشبرد اهداف استکباری دولت ایالات متحده راه‌اندازی شده و فعالیت می‌کند.

به گزارش روزنامه وطن امروز، عملکرد ضعیف و ناکامی دست‌اندرکاران این شبکه در جلب اعتماد مخاطبان فارسی‌زبان طی سالیان اخیر موجب شده است که هر از گاهی شاهد تغییرات وسیع در سطح مدیران رده‌بالا و کارمندان دون‌پایه صدای آمریکا باشیم.

مهشید ندیری از جمله کارمندان و مجریان تلویزیون فارسی صدای آمریکا بود که مدتی پیش به همراه یکی از همکارانش (نگار مرتضوی) قربانی عدم اقبال بینندگان به این شبکه شد و با دریافت حکم اخراج، جایگاه خود را در برنامه گفت‌وگومحور «روی خط» به مهدی فلاحتی و همکارش (آرش سیگارچی) واگذار کرد.

مهدی فلاحتی همان کسی است که پس از افشای اقدام غیراخلاقی‌اش در تجاوز به یکی از مجریان زن صدای آمریکا (الهام ستاکی) برای مدتی مقابل دوربین این شبکه ظاهر نمی‌شد. نامبرده از جمله کارمندان بسیار فاسد رسانه دولتی آمریکاست که همکاران سابقش از اعتیاد، شرب خمر و هوسرانی‌های او خاطره‌های زیادی نقل می‌کنند. وی در عین حال -به قول همکاران سابقش- به دلیل زرنگ‌بازی و گوش به فرمانی توانسته در طول این سال‌ها جایگاه خود را در صدای آمریکا حفظ کرده و از اخراج در امان بماند.

اما آنچه موجب شد دوباره به ماجرای اخراج این دو مجری زن اشاره کنیم، پیامی است که مهشید ندیری در همین رابطه از طریق توئیتر منتشر کرده و راجع به سرنوشت برنامه روی خط ابراز نگرانی کرده است. در توئیت مورد اشاره آمده است: «حس اون مادری رو دارم که بچه‌اش رو به حکم دادگاه ازش گرفتن دادن به بابای معتاد و زنباره‌اش.» وی پس از دریافت واکنش‌ها به این پیام، در پیام بعدی خود با لحنی گلایه‌آمیز نوشته است: «همون روزایی که سر شما به انتخابات 92 گرم بود، سر دو تا از ما رو بریدند گذاشتند روی سینی! هیچکس هم هیچی نگفت».