به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
کودتای خاموش کارگزاران و مشارکت در کابینه یازدهم؟!
انتشار اسامی شماری از نامزدهای تصدی وزارت و معاونت در کابینه یازدهم این تلقی را ایجاد کرده که دو تیم کارگزارانی و مشارکتی درصدد تحمیل شماری از اعضا و نزدیکان خود به روحانی هستند.
در فهرستهایی که توسط نشریات زنجیرهای (از جمله روزنامههای شرق، اعتماد، آرمان، بهار، آفتاب یزد و...) و وابسته به پدرخواندههای کارگزاران و مشارکت منتشر میشود از جمله این اسامی غالبا برای تصدی معاونت یا وزارت تکرار میشود؛ محمدعلی نجفی، مسعود نیلی، مرتضی بانک، عیسی کلانتری، محمود حجتی، اسحاق جهانگیری، توفیقی، نامدار زنگنه، فرجی دانا، ظریفیان، اطاعت، صفدرحسینی، ظریف، روغنی، سهرابپور و... شماری از اعضای دولت اصلاحات و سازندگی.
خاطر نشان میشود برخی اسامی منتشره در فتنههای 78 و 88 نقش فعالی ایفا میکردند.نشریات زنجیرهای و فعالان سیاسی اصلاحطلب اصرار دارند از این طریق چنین القا کنند که رئیسجمهور منتخب هیچ استقلالی از خود ندارد!
شاید به همین دلیل هم هست که یک عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مدعی شد: همه باید این را بدانند که گفتمان اعتدال رای نیاورد؛ چرا که اعتدال گفتمان نیست و این گفتمان اصلاحطلبی بود که رای آورد.
ژاله فرامرزیان در گفتگو با خبرنگار مهر رای روحانی را منبعث از تائید خاتمی، هاشمی وگفتمان اصلاحطلبی دانست و با تاکید بر اینکه شعار اعتدال روحانی یک رویه است نه گفتمان، افزود: شعار اعتدال یک گفتمان و تفکر سیاسی نیست و روحانی باید این اعتدال را تعریف کند.
وی گفت: همه باید این را بدانند که گفتمان اعتدال رای نیاورد؛ چرا که اعتدال گفتمان نیست و این گفتمان اصلاحطلبی و مشی سیاسی و تلاش ارزشمند هاشمی و خاتمی بود که موجب توفیق روحانی در انتخابات شد!
این اظهارات و انتشار فهرستهای القایی و تحمیلی در حالی است که روز گذشته عارف ضمن سخنانی در مشهد هشدار داد: باید دست روحانی در انتخاب کابینه باز باشد زیرا اگر رئیسدولت احساس کند نیرویی به او تحمیل میشود باعث ایجاد فتنه و دعوا خواهد شد. پیش از این خاتمی مسجد جامعی را به عنوان وزیر ارشاد معرفی کرده بود که در پی ابراز ناخرسندی دکتر روحانی مجبور به پس گرفتن حرف خود شد.
از سوی دیگر نمایندگان مجلس ضمن تأکید بر لزوم شفافیت و مرزبندی نامزدهای عضویت کابینه با فتنهگران و جریانهای معارض نظام، خواستار تعامل بیشتر با مجلس در معرفی وزرا شدهاند.مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران دراینباره تأکید کرد: مجلس به هیچوجه به افراد تندرو رأی نمیدهد.
وی در مصاحبه با آریا اظهار داشت: رأی اعتماد مجلس بستگی به وزرایی دارد که آقای روحانی معرفی میکند. مجلس در تأیید وزرای کابینه چند مساله را ملاک قرار میدهد اول بحث اعتدال است. رئیسجمهور منتخب افراد تند را معرفی نکند. مردم هم انتظار دارند وزرایی وارد کابینه شوند که جنجالهای سیاسی به راه نیاندازند.
وی تصریح کرد: مساله دوم که برای مجلس حائز اهمیت است توانایی، تخصص و تجربه مدیریتی افراد معرفی شده است همچنین سلامت کاری وزراء را نیز مجلس ملاک انتخاب کابینه قرار خواهد داد.
در همین زمینه اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس میگوید: رویکرد مجلس مخالف حضور افراد تندرو در کابینه است حال این افراد تندرو از هر طیف یا گروهی باشند. عضو هیات رئیسه فراکسیون رهروان ولایت گفت: افراد تندور منافع جناحی و گروهی را به منافع ملی و جایگاهی که میخواهند احراز کنند ترجیح میدهند و مجلس با چنین افرادی مخالف آنهاست.
نماینده مردم مسجد سلیمان تاکید کرد: پیشبینی میشود با رویکردی که آقای روحانی انتخاب کردهاند چنین افرادی معرفی نخواهند شد. اما اگر معرفی شدند مخالفت مجلس قطعی است.
وی ادامه داد: امکان عدم رای اعتماد مجلس به 3 الی 4 وزیر وجود دارد.جلیلی اظهار داشت: هر دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت در تلاشند تا با برگزاری نشستهای مشترک درخصوص کابینه با یک همافزایی عمل شود.
همچنین رمضان شجاعیکیاسری سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت در جمع خبرنگاران گفت: گمانهها بر این است که رئیس در روز مراسم تحلیف میخواهد اعضای کابینه را معرفی کند.
وی با انتقاد از غافلگیر کردن مجلس خاطر نشان کرد: قطعا شناخت کافی از وزرای کابینه به دلیل محدودیت زمانی برای نمایندگان حاصل نمیشود لذا تقاضا این است که اعضای قطعی و احتمالی کابینه را یک هفته قبل از مراسم تحلیف در معرض داوری قرار دهند.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس باید به وزرای پیشنهادی برای مدیریت چهارساله بر وزارتخانههای تخصصی رای اعتماد دهند اما تاکنون علیرغم نزدیک شدن به زمان مراسم تحلیف هیچ یک از کمیسیونهای تخصصی و فراکسیونهای مجلس از گزینهها اطلاعی ندارند.
وی تاکید کرد: تاکنون حتی کمیسیونها و فراکسیونهای تخصصی به مشاوره هم گرفته نشدهاند سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت تاکید کرد: با توجه به سابقه طولانی و ارزشمند روحانی در مجلس مستحضرند بدنه مجلس و کلیت مجلس باید نسبت به پذیرش و رای اعتماد به اعضای کابینه اقناع گردد تا در شروع کار دولت جدید شاهد تعامل و همکاری خوب بین مجلس و دولت باشیم. خدای ناکرده به دلیل غافلگیر شدن و عدم شناخت کافی نمایندگان ممکن است تعدادی از وزرای پیشنهادی موفق به اخذ رای اعتماد نشوند.
فراکسیون اصولگرایان نیز با صدور بیانیهای 6 شرط از جمله «اعتقاد به مبانی انقلاب و التزام به ولایتفقیه، عدم فعالیت در فتنه یا جانبداری از آن، سلامت مالی و اخلاقی، تجربه مدیریتی کافی و روحیه تعامل با مجلس را ملاک خود برای دادن رأی اعتماد توصیف کرد.
روایت جرس از کینهتوزی BBC و نشریات اصلاحطلب علیه اسلامگرایی
افراط رسانههای عضو شبکه عنکبوت در اتخاذ مواضع مغرضانه علیه اسلامگرایی و بیداری اسلامی، صدای ارگان حلقه لندن را هم در آورد.
جرس در تحلیلی اذعان کرد شبکههایی مانند بیبیسی با حقد و کینه تمام درباره اسلامگرایی و بیداری اسلامی گزارش میدهند.
نویسنده خاطرنشان میکند: سالهاست که شبکههای فارسی زبان خارج از کشور را پیگیری و مقالههای زیادی را در این سایتهای متعدد مطالعه کردهام، آما آنچه را بسیار نایاب دیدم انصاف آنان نسبت به اسلامگرایان و بیداری اسلامی است. این صرفا به بیبیسی و صدای آمریکا و به اصطلاح اپوزیسیون نظام محدود نمیشود بلکه حتی در سایتهای وابسته به جنبش اصلاحات نیز دیده میشود.
وی میافزاید: من، هم بیبیسی عربی و هم فارسی را مشاهده کردهام که در اصل منابع خبری آنها یکی است. اما بیبیسی فارسی بسیار یکجانبه و از سر حقد قضایا را بررسی میکند. حسیب عمار وقتی گزارش میدهد نمیتواند جلو بیننده حقد خود را مخفی کند. و به یک حزب چند میلیونی فرقه اخوانالمسلمین میگوید، من نمیدانم در کدام قاموس فارسی به چند میلیون، فرقه میگویند.
بسیاری از تحلیلگران روزنامههای معتبر دنیا مثل گاردین، نیویورک تایمز و... این رخداد اخیر مصر را کودتای نظامی مینامند نه انقلاب و بسیار منصفانه درباره آن قضاوت میکنند. اما رسانههای فارسیزبان حتی نمیتوانند نظرات تحلیلگران منصف را مانند یک دیدگاه و وجه نظر بازگو کنند.
این نوشته خاطرنشان میکند: کسانی که در تاریخ، کودتای 28 مرداد را بررسی کردهاند و نحوه شکلگیری آن و کشاندن مردم به خیابان را ملاحظه کرده باشند در مییابند که شباهت بسیار نزدیکی بین کودتای 28 مرداد و آنچه که در مصر رخ داده وجود دارد. اما چرا آن را کودتا مینامند و این را انقلاب؟ در 28 مرداد مردم نیز خانه دکتر مصدق را گرفتند و به رادیو و ساختمانهای دولتی حملهور شدند و ارتش در زیر پوشش مردم کودتا نمود و حقیقت امر بعدا آشکار گردید.
جرس مینویسد آیا تظاهرات در خیابان به کودتا مشروعیت داد؟ کدام عاقل آن را انقلاب مردمی مینامد؟ آیا آمریکا پشت قضیه نبود و خود مسئولین آمریکا بعدا اذعان نکردند؟ یا آمریکای آن روز غیر از آمریکای امروز است و امروز سردمدار دمکراسی جهان است و حق آن چیزی است که او میگوید و حق میداند یا امروز پشتیبان فکر خاصی است و برای رعایت بعضی خاطرها نمیتوانیم او را متهم کنیم؟
اگر استراق سمع میکند و مکالمات را نه فقط در کشور خود بلکه در دهها کشور دیگر کنترل میکند، ایرادی ندارد چون مبارزه با تروریسم است و کاری صحیح میباشد. ولی همان کار در کشورهای دیگر محدود کردن آزادیهای شخصی بوده و مغایر با دمکراسی است.
سرنوشت وزیر رفاه را شستا رقم میزند؟!
یک پایگاه خبری اقتصادی فاش کرد: برخی افراد با شرط به دست گرفتن «شستا» وعده حمایت از «م-ب» را برای کسب کرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دادهاند.
پایگاه خبری «اقتصاد آنلاین» ضمن معرفی برخی نامزدهای تصدی وزارت کار و رفاه اجتماعی نوشت: دو سالی هست که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در 8 تیر 1390 و تصویب شورای نگهبان در 12 تیر در راستای طرح کوچکسازی دولت با ادغام سه وزارت رفاه و تامین اجتماعی، کار و امور اجتماعی و تعاون درست شد.
به این ترتیب بود که نخستین وزیر وزارتخانه ادغامی عبدالرضا شیخالاسلامی شد که با 204 رای موافق، 31 مخالف و 10 ممتنع رای آورد و به عنوان نخستین وزیر وزارتخانه ادغامی تعیین شد گرچه دوام چندانی نیاورد و او در تاریخ 15 بهمن 1391 استیضاح و برکنار شد. چنین بود که سپس در 15 اردیبهشت امسال نمایندگان مجلس، با 200 رای موافق، 40 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 252 آرای مأخوذه، اسدالله عباسی را برای تصدی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزیدند.
و اینک در آستانه دولت جدید از چند چهره به عنوان گزینههای تصدی وزارت کار نام برده میشود؛ از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و وزیر وزارت رفاه در دولت خاتمی گرفته تا یکی از رؤسای سابق بانک مرکزی و همچنین وزیران کار و اقتصاد دولت اصلاحات.
اقتصاد آنلاین میافزاید: در این میان اما علاوه بر گزینههای نامبرده نام ع-ر هم در میان گزینهها مطرح شده گزینهای که در کنار م-ب بهعنوان جدیترین گزینههای این وزارتخانه مطرح شده و گرچه برخی افراد با شرط به دست گرفتن شستا (شرکتهای سازمان تامین اجتماعی) وعده حمایت از آقای «ب» را دادهاند، اما طبق اخباری که به اقتصاد آنلاین رسیده بخت آقای «ر» از دیگر گزینههای مطرح شده بیشتر است.
خاتمی به مردم بگوید دروغ تقلب جفا به کشور بود
«آقای خاتمی باید به جای حرفهای شاعرانه، موضع خود را درباره فتنه 88 شفاف کند و به مردم بگوید در فتنهای که به کشور تحمیل شد و بسیاری از دوستان و همفکران شما در آن نقش داشته، شما در کجای ماجرا بودید».
روزنامه جام جم در تحلیلی به قلم مدیر مسئول و تحت عنوان «فرار از گذشته»، به اظهارات اخیر خاتمی پرداخت که باید گذشتهها را فراموش کرد. بیژن مقدم در این باره مینویسد: ما نیز دوست داریم گذشته را فراموش کنیم اما بدانیم گذشته با وجود دهها پرسش بیپاسخ هرگز فراموش شدنی نیست مگر آن که بخواهیم با فرار از واقعیتها از کنار آن عبور کنیم. اگر قرار باشد گذشته، آینده ما را بسازد و گذشته، پل عبور ما به سمت آینده باشد باید گذشتهای روشن و بیابهام داشته باشیم و بدانیم فرار از گذشته با انبوهی از پرسشهای تلنبار شده و بیپاسخ هم کارساز نیست.
وی خطاب به خاتمی نوشت: به همین دلیل جامعه از شما این انتظار را دارد که به جای حرفهای شاعرانه مواضع خود درباره فتنه 88 را شفاف کنید. به مردم بگویید در فتنهای که بر این کشور تحمیل شد و بسیاری از دوستان و همفکران شما در آن نقش داشتند شما در کجای ماجرا بودید؟ آیا امروز هم نمیخواهید درباره جفایی که به ملت، حضرت امام، رهبر انقلاب و عاشورای حسینی روا شد، حرفی بزنید؟
مدیرمسئول جام جم در ادامه این یادداشت خطاب به خاتمی خاطرنشان کرد: امروز که به مدد حماسه سیاسی مردم در انتخابات 92 ادعای دروغ و تهمت بزرگ تقلب در انتخابات 88 رنگ باخت با مردم حرف بزنید و بگویید تهمت تقلب را جفای به انقلاب و نظام میدانید.
حتما به یاد دارید که خود شما در سال 76 محصول همین فضا بودید. آن روز که شما در صحنه انتخابات حاضر شدید و طرفدارانتان پیش از انتخابات این تهمت را متوجه نظام کردند که «بنویسیم خاتمی، بخوانیم ناطق» اما مردم نوشتند خاتمی و خاتمی خوانده شد. نوشتند احمدینژاد و احمدینژاد خوانده شد. به روحانی رای دادند و بدون هیچ تخلفی روحانی رئیسجمهور منتخب مردم معرفی شد. این نظامی است که توسط سران فتنه در خارج و داخل کشور مورد هجمه کینهتوزانه قرار گرفته است.
مقدم در پایان از خاتمی خواسته صادق باشد و به پرسشها پاسخ دهد تا بتوان مرزبندی میان اصلاحطلبان وفادار به انقلاب و براندازان و فتنهگران روشن شود.
انتشار اسامی شماری از نامزدهای تصدی وزارت و معاونت در کابینه یازدهم این تلقی را ایجاد کرده که دو تیم کارگزارانی و مشارکتی درصدد تحمیل شماری از اعضا و نزدیکان خود به روحانی هستند.
در فهرستهایی که توسط نشریات زنجیرهای (از جمله روزنامههای شرق، اعتماد، آرمان، بهار، آفتاب یزد و...) و وابسته به پدرخواندههای کارگزاران و مشارکت منتشر میشود از جمله این اسامی غالبا برای تصدی معاونت یا وزارت تکرار میشود؛ محمدعلی نجفی، مسعود نیلی، مرتضی بانک، عیسی کلانتری، محمود حجتی، اسحاق جهانگیری، توفیقی، نامدار زنگنه، فرجی دانا، ظریفیان، اطاعت، صفدرحسینی، ظریف، روغنی، سهرابپور و... شماری از اعضای دولت اصلاحات و سازندگی.
خاطر نشان میشود برخی اسامی منتشره در فتنههای 78 و 88 نقش فعالی ایفا میکردند.نشریات زنجیرهای و فعالان سیاسی اصلاحطلب اصرار دارند از این طریق چنین القا کنند که رئیسجمهور منتخب هیچ استقلالی از خود ندارد!
شاید به همین دلیل هم هست که یک عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مدعی شد: همه باید این را بدانند که گفتمان اعتدال رای نیاورد؛ چرا که اعتدال گفتمان نیست و این گفتمان اصلاحطلبی بود که رای آورد.
ژاله فرامرزیان در گفتگو با خبرنگار مهر رای روحانی را منبعث از تائید خاتمی، هاشمی وگفتمان اصلاحطلبی دانست و با تاکید بر اینکه شعار اعتدال روحانی یک رویه است نه گفتمان، افزود: شعار اعتدال یک گفتمان و تفکر سیاسی نیست و روحانی باید این اعتدال را تعریف کند.
وی گفت: همه باید این را بدانند که گفتمان اعتدال رای نیاورد؛ چرا که اعتدال گفتمان نیست و این گفتمان اصلاحطلبی و مشی سیاسی و تلاش ارزشمند هاشمی و خاتمی بود که موجب توفیق روحانی در انتخابات شد!
این اظهارات و انتشار فهرستهای القایی و تحمیلی در حالی است که روز گذشته عارف ضمن سخنانی در مشهد هشدار داد: باید دست روحانی در انتخاب کابینه باز باشد زیرا اگر رئیسدولت احساس کند نیرویی به او تحمیل میشود باعث ایجاد فتنه و دعوا خواهد شد. پیش از این خاتمی مسجد جامعی را به عنوان وزیر ارشاد معرفی کرده بود که در پی ابراز ناخرسندی دکتر روحانی مجبور به پس گرفتن حرف خود شد.
از سوی دیگر نمایندگان مجلس ضمن تأکید بر لزوم شفافیت و مرزبندی نامزدهای عضویت کابینه با فتنهگران و جریانهای معارض نظام، خواستار تعامل بیشتر با مجلس در معرفی وزرا شدهاند.مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران دراینباره تأکید کرد: مجلس به هیچوجه به افراد تندرو رأی نمیدهد.
وی در مصاحبه با آریا اظهار داشت: رأی اعتماد مجلس بستگی به وزرایی دارد که آقای روحانی معرفی میکند. مجلس در تأیید وزرای کابینه چند مساله را ملاک قرار میدهد اول بحث اعتدال است. رئیسجمهور منتخب افراد تند را معرفی نکند. مردم هم انتظار دارند وزرایی وارد کابینه شوند که جنجالهای سیاسی به راه نیاندازند.
وی تصریح کرد: مساله دوم که برای مجلس حائز اهمیت است توانایی، تخصص و تجربه مدیریتی افراد معرفی شده است همچنین سلامت کاری وزراء را نیز مجلس ملاک انتخاب کابینه قرار خواهد داد.
در همین زمینه اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس میگوید: رویکرد مجلس مخالف حضور افراد تندرو در کابینه است حال این افراد تندرو از هر طیف یا گروهی باشند. عضو هیات رئیسه فراکسیون رهروان ولایت گفت: افراد تندور منافع جناحی و گروهی را به منافع ملی و جایگاهی که میخواهند احراز کنند ترجیح میدهند و مجلس با چنین افرادی مخالف آنهاست.
نماینده مردم مسجد سلیمان تاکید کرد: پیشبینی میشود با رویکردی که آقای روحانی انتخاب کردهاند چنین افرادی معرفی نخواهند شد. اما اگر معرفی شدند مخالفت مجلس قطعی است.
وی ادامه داد: امکان عدم رای اعتماد مجلس به 3 الی 4 وزیر وجود دارد.جلیلی اظهار داشت: هر دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت در تلاشند تا با برگزاری نشستهای مشترک درخصوص کابینه با یک همافزایی عمل شود.
همچنین رمضان شجاعیکیاسری سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت در جمع خبرنگاران گفت: گمانهها بر این است که رئیس در روز مراسم تحلیف میخواهد اعضای کابینه را معرفی کند.
وی با انتقاد از غافلگیر کردن مجلس خاطر نشان کرد: قطعا شناخت کافی از وزرای کابینه به دلیل محدودیت زمانی برای نمایندگان حاصل نمیشود لذا تقاضا این است که اعضای قطعی و احتمالی کابینه را یک هفته قبل از مراسم تحلیف در معرض داوری قرار دهند.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس باید به وزرای پیشنهادی برای مدیریت چهارساله بر وزارتخانههای تخصصی رای اعتماد دهند اما تاکنون علیرغم نزدیک شدن به زمان مراسم تحلیف هیچ یک از کمیسیونهای تخصصی و فراکسیونهای مجلس از گزینهها اطلاعی ندارند.
وی تاکید کرد: تاکنون حتی کمیسیونها و فراکسیونهای تخصصی به مشاوره هم گرفته نشدهاند سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت تاکید کرد: با توجه به سابقه طولانی و ارزشمند روحانی در مجلس مستحضرند بدنه مجلس و کلیت مجلس باید نسبت به پذیرش و رای اعتماد به اعضای کابینه اقناع گردد تا در شروع کار دولت جدید شاهد تعامل و همکاری خوب بین مجلس و دولت باشیم. خدای ناکرده به دلیل غافلگیر شدن و عدم شناخت کافی نمایندگان ممکن است تعدادی از وزرای پیشنهادی موفق به اخذ رای اعتماد نشوند.
فراکسیون اصولگرایان نیز با صدور بیانیهای 6 شرط از جمله «اعتقاد به مبانی انقلاب و التزام به ولایتفقیه، عدم فعالیت در فتنه یا جانبداری از آن، سلامت مالی و اخلاقی، تجربه مدیریتی کافی و روحیه تعامل با مجلس را ملاک خود برای دادن رأی اعتماد توصیف کرد.
روایت جرس از کینهتوزی BBC و نشریات اصلاحطلب علیه اسلامگرایی
افراط رسانههای عضو شبکه عنکبوت در اتخاذ مواضع مغرضانه علیه اسلامگرایی و بیداری اسلامی، صدای ارگان حلقه لندن را هم در آورد.
جرس در تحلیلی اذعان کرد شبکههایی مانند بیبیسی با حقد و کینه تمام درباره اسلامگرایی و بیداری اسلامی گزارش میدهند.
نویسنده خاطرنشان میکند: سالهاست که شبکههای فارسی زبان خارج از کشور را پیگیری و مقالههای زیادی را در این سایتهای متعدد مطالعه کردهام، آما آنچه را بسیار نایاب دیدم انصاف آنان نسبت به اسلامگرایان و بیداری اسلامی است. این صرفا به بیبیسی و صدای آمریکا و به اصطلاح اپوزیسیون نظام محدود نمیشود بلکه حتی در سایتهای وابسته به جنبش اصلاحات نیز دیده میشود.
وی میافزاید: من، هم بیبیسی عربی و هم فارسی را مشاهده کردهام که در اصل منابع خبری آنها یکی است. اما بیبیسی فارسی بسیار یکجانبه و از سر حقد قضایا را بررسی میکند. حسیب عمار وقتی گزارش میدهد نمیتواند جلو بیننده حقد خود را مخفی کند. و به یک حزب چند میلیونی فرقه اخوانالمسلمین میگوید، من نمیدانم در کدام قاموس فارسی به چند میلیون، فرقه میگویند.
بسیاری از تحلیلگران روزنامههای معتبر دنیا مثل گاردین، نیویورک تایمز و... این رخداد اخیر مصر را کودتای نظامی مینامند نه انقلاب و بسیار منصفانه درباره آن قضاوت میکنند. اما رسانههای فارسیزبان حتی نمیتوانند نظرات تحلیلگران منصف را مانند یک دیدگاه و وجه نظر بازگو کنند.
این نوشته خاطرنشان میکند: کسانی که در تاریخ، کودتای 28 مرداد را بررسی کردهاند و نحوه شکلگیری آن و کشاندن مردم به خیابان را ملاحظه کرده باشند در مییابند که شباهت بسیار نزدیکی بین کودتای 28 مرداد و آنچه که در مصر رخ داده وجود دارد. اما چرا آن را کودتا مینامند و این را انقلاب؟ در 28 مرداد مردم نیز خانه دکتر مصدق را گرفتند و به رادیو و ساختمانهای دولتی حملهور شدند و ارتش در زیر پوشش مردم کودتا نمود و حقیقت امر بعدا آشکار گردید.
جرس مینویسد آیا تظاهرات در خیابان به کودتا مشروعیت داد؟ کدام عاقل آن را انقلاب مردمی مینامد؟ آیا آمریکا پشت قضیه نبود و خود مسئولین آمریکا بعدا اذعان نکردند؟ یا آمریکای آن روز غیر از آمریکای امروز است و امروز سردمدار دمکراسی جهان است و حق آن چیزی است که او میگوید و حق میداند یا امروز پشتیبان فکر خاصی است و برای رعایت بعضی خاطرها نمیتوانیم او را متهم کنیم؟
اگر استراق سمع میکند و مکالمات را نه فقط در کشور خود بلکه در دهها کشور دیگر کنترل میکند، ایرادی ندارد چون مبارزه با تروریسم است و کاری صحیح میباشد. ولی همان کار در کشورهای دیگر محدود کردن آزادیهای شخصی بوده و مغایر با دمکراسی است.
سرنوشت وزیر رفاه را شستا رقم میزند؟!
یک پایگاه خبری اقتصادی فاش کرد: برخی افراد با شرط به دست گرفتن «شستا» وعده حمایت از «م-ب» را برای کسب کرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دادهاند.
پایگاه خبری «اقتصاد آنلاین» ضمن معرفی برخی نامزدهای تصدی وزارت کار و رفاه اجتماعی نوشت: دو سالی هست که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در 8 تیر 1390 و تصویب شورای نگهبان در 12 تیر در راستای طرح کوچکسازی دولت با ادغام سه وزارت رفاه و تامین اجتماعی، کار و امور اجتماعی و تعاون درست شد.
به این ترتیب بود که نخستین وزیر وزارتخانه ادغامی عبدالرضا شیخالاسلامی شد که با 204 رای موافق، 31 مخالف و 10 ممتنع رای آورد و به عنوان نخستین وزیر وزارتخانه ادغامی تعیین شد گرچه دوام چندانی نیاورد و او در تاریخ 15 بهمن 1391 استیضاح و برکنار شد. چنین بود که سپس در 15 اردیبهشت امسال نمایندگان مجلس، با 200 رای موافق، 40 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 252 آرای مأخوذه، اسدالله عباسی را برای تصدی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزیدند.
و اینک در آستانه دولت جدید از چند چهره به عنوان گزینههای تصدی وزارت کار نام برده میشود؛ از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و وزیر وزارت رفاه در دولت خاتمی گرفته تا یکی از رؤسای سابق بانک مرکزی و همچنین وزیران کار و اقتصاد دولت اصلاحات.
اقتصاد آنلاین میافزاید: در این میان اما علاوه بر گزینههای نامبرده نام ع-ر هم در میان گزینهها مطرح شده گزینهای که در کنار م-ب بهعنوان جدیترین گزینههای این وزارتخانه مطرح شده و گرچه برخی افراد با شرط به دست گرفتن شستا (شرکتهای سازمان تامین اجتماعی) وعده حمایت از آقای «ب» را دادهاند، اما طبق اخباری که به اقتصاد آنلاین رسیده بخت آقای «ر» از دیگر گزینههای مطرح شده بیشتر است.
خاتمی به مردم بگوید دروغ تقلب جفا به کشور بود
«آقای خاتمی باید به جای حرفهای شاعرانه، موضع خود را درباره فتنه 88 شفاف کند و به مردم بگوید در فتنهای که به کشور تحمیل شد و بسیاری از دوستان و همفکران شما در آن نقش داشته، شما در کجای ماجرا بودید».
روزنامه جام جم در تحلیلی به قلم مدیر مسئول و تحت عنوان «فرار از گذشته»، به اظهارات اخیر خاتمی پرداخت که باید گذشتهها را فراموش کرد. بیژن مقدم در این باره مینویسد: ما نیز دوست داریم گذشته را فراموش کنیم اما بدانیم گذشته با وجود دهها پرسش بیپاسخ هرگز فراموش شدنی نیست مگر آن که بخواهیم با فرار از واقعیتها از کنار آن عبور کنیم. اگر قرار باشد گذشته، آینده ما را بسازد و گذشته، پل عبور ما به سمت آینده باشد باید گذشتهای روشن و بیابهام داشته باشیم و بدانیم فرار از گذشته با انبوهی از پرسشهای تلنبار شده و بیپاسخ هم کارساز نیست.
وی خطاب به خاتمی نوشت: به همین دلیل جامعه از شما این انتظار را دارد که به جای حرفهای شاعرانه مواضع خود درباره فتنه 88 را شفاف کنید. به مردم بگویید در فتنهای که بر این کشور تحمیل شد و بسیاری از دوستان و همفکران شما در آن نقش داشتند شما در کجای ماجرا بودید؟ آیا امروز هم نمیخواهید درباره جفایی که به ملت، حضرت امام، رهبر انقلاب و عاشورای حسینی روا شد، حرفی بزنید؟
مدیرمسئول جام جم در ادامه این یادداشت خطاب به خاتمی خاطرنشان کرد: امروز که به مدد حماسه سیاسی مردم در انتخابات 92 ادعای دروغ و تهمت بزرگ تقلب در انتخابات 88 رنگ باخت با مردم حرف بزنید و بگویید تهمت تقلب را جفای به انقلاب و نظام میدانید.
حتما به یاد دارید که خود شما در سال 76 محصول همین فضا بودید. آن روز که شما در صحنه انتخابات حاضر شدید و طرفدارانتان پیش از انتخابات این تهمت را متوجه نظام کردند که «بنویسیم خاتمی، بخوانیم ناطق» اما مردم نوشتند خاتمی و خاتمی خوانده شد. نوشتند احمدینژاد و احمدینژاد خوانده شد. به روحانی رای دادند و بدون هیچ تخلفی روحانی رئیسجمهور منتخب مردم معرفی شد. این نظامی است که توسط سران فتنه در خارج و داخل کشور مورد هجمه کینهتوزانه قرار گرفته است.
مقدم در پایان از خاتمی خواسته صادق باشد و به پرسشها پاسخ دهد تا بتوان مرزبندی میان اصلاحطلبان وفادار به انقلاب و براندازان و فتنهگران روشن شود.