روز گذشته بحث مفصلی در خصوص گزینه‌های احتمالی آقای روحانی در وزارتخانه‌های (اطلاعات، کشور، خارجه و وزارت دفاع) داشتیم و آنها را مورد بررسی قرار دادیم.

گروه سیاسی مشرق _ روز 13 مرداد ماه مراسم تحلیف یازدهمین دوره ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی ایران با حضور میهمانانی از اقصی نقاط جهان، در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد و به گفته حسن روحانی قرار است، اسامی گزینه‌های پیشنهادی وی برای وزارتخانه‌های کابینه یازدهم در آن مراسم خوانده شود.

خبرنگار سیاسی مشرق در گفت و گویی با اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تعاملات اخیرشان با دولت یازدهم و وزرای پیشنهادی حجت‌الاسلام حسن روحانی در وزارتخانه‌های اطلاعات، کشور، خارجه و همچنین وزارت دفاع که به طور مستقیم با کمیسیون امنیت ملی ارتباط دارند، اطلاع کسب کرد.

طبق قانون، نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید برای مدیریت چهارساله بر وزارتخانه‌های تخصصی به وزرای مورد نظر حجت‌الاسلام حسن روحانی رأی اعتماد دهند ولی تاکنون به‌رغم نزدیک‌شدن به زمان مراسم تحلیف، هیچ‌یک از کمیسیون‌های تخصصی و فراکسیون‌های مجلس از گزینه‌های قطعی و احتمالی اطلاعی ندارند.

اسماعیل کوثری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی مشرق، درباره ارائه گزینه‌های احتمالی حجت‌الاسلام حسن روحانی در وزارتخانه‌های مرتبط با این کمیسیون نیز اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: تاکنون گزینه‌ای به ما معرفی نشده است و تماسی در این خصوص با دولت نداشته‌ایم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در پاسخ به این سوال که آیا کمیسیون امنیت ملی جلسه‌ای در خصوص گزینه‌های احتمالی آقای روحانی داشته است یا خیر، پاسخ داد: بله. دیروز به صورت مفصل بر روی گزینه های احتمالی بحث شد.

وی در ادامه توضیح داد: کمیسیون امنیت ملی در مجلس بزرگترین کمیسیون موجود است و به نسبت سایر کمیسیون های داخل مجلس با تعداد بیشتری از وزارتخانه‌ها ارتباط مستقیم دارد به همین از اهمیت بیشتری برخوردار است.

کوثری در ادامه با بیان اینکه در کمیسیون امنیت ملی با 4 وزارتخانه (اطلاعات، کشور، خارجه و وزارت دفاع) به طور مستقیم در تماسیم، افزود:ر وز گذشته بحث مفصلی در خصوص گزینه‌های احتمالی این وزارتخانه ها در مجلس داشتیم و آنها را مورد بررسی قرار دادیم.

وی در پاسخ به اینکه نظر کلی فراکسیون در خصوص گزینه‌های پیشنهادی آقای روحانی چیست، عنوان کرد: ما معیارها را به طور مفصل بحث کردیم و معیارهایی را برای دادن رای اعتماد به این افراد تعیین کردیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در ادامه اظهار داشت: یکی از مهمترین معیارها، نقش و عملکرد افراد در فتنه سال 88 بود، که در کمیسیون تصمیم بر این شد که هر گزینه‌ای که کوچکترین نقشی در فتنه سال 88 داشته است، صلاحیت گرفتن وزارتخانه در دولت یازدهم را ندارد و تایید نشود.

وی در ادامه تاکید کرد: این افراد نه در کمیسیون رای خواهند آورد و نه نمایندگان در مجلس به آنها رای خواهند داد.

کوثری در ادامه ویژگی های یک وزیر مطلوب را اینگونه عنوان کرد: کسی که قرار است در دولت یازدهم مسئولیت وزارتخانه را بگیرد باید حافظ و ادامه دهنده دستاوردهای انقلاب اسلامی و همچنین ارزش های ملی و انقلابی ، ولایتمدار ، پرکار و توانمند ، متخصص و همچنین دور از حواشی های سیاسی باشد.

وی در انتها اظهار داشت: در حال حاضر روحیه تعاملی خوبی بین نمایندگان مجلس حاکم است و ما می‌خواهیم در مسیری گام برداریم که به دولت کمک کرده باشیم و حلالی برای مشکلات کنونی کشور باشیم.