به گزارش مشرق به نقل از عصر امروز، روزنامه هلندی NRC در مطلبی نوشت تماسهای تلفنی سفیر ایران در هلند از سوی سازمان اطلاعات این کشور زیرنظر بوده است.
این روزنامه منبع خود را سازمان اطلاعات هلند (AIVD) ذکرکرده؛ منابع که نامشان ذکر نشده، دلیل شنود را گردآوری اطلاعاتی درباره شهروندان هلندی در ایران ذکر کردهاند؛ افرادی چون زهرا بهرامی، شهروند هلندی ایرانی تبار که در ژانویه ٢٠١١ در ایران اعدام شد.
بنا بر این گزارش، NRC در گزارش خود نوشته است، برای شنود تماسهای کاظم غریبآبادی، سفیر در لاهه، به اجازه وزیر کشور هلند نیاز بوده است. ولی هنوز روشن نیست که پیت هین دونر، وزیر کشور در آن زمان، این اجازه را داده است یا خیر؛ چرا که سفارتخانه، جزیی از خاک هلند به شمار نمیآید.
همچنین این روزنامه میافزاید، گرچه شنود تماسهای تلفنی سفیران سابقه داشته ولی این کار به شکل دایمی صورت نگرفته، زیرا این حرکت میتواند روابط دیپلوماتیک هلند با دیگر کشورها را دچار مشکل سازد.
هیب مودرکولک، نویسنده گزارش خاطر نشان کرده، عملیات سازمان اطلاعات هلند در رابطه با سفارت جمهوری اسلامی در لاهه چندان به نتیجه مورد نظر نرسیده است و ظاهرا سفیر ایران در لاهه اساساَ در جریان تصمیم جمهوری اسلامی برای اعدام زهرا بهرامی نبوده است.
بن بوت، یکی از وزیران پیشین امور خارجه هلند به NRC گفته است: "شنود تلفنهای سفیر ایران موضوع شگفت آوری نیست چرا این پرونده دارای حساسیت بسیاری بوده و اگر چنین موضوعی در ایران نیز اتفاق میافتاد، مقامهای ایرانی هم چنین کاری میکردند.» !!
سازمان اطلاعات هلند و سفارت جمهوری اسلامی در لاهه هنوز واکنشی به فاش شدن شنود تلفنهای سفیر نشان ندادهاند.
بنا بر این گزارش «زهرا بهرامی» فرزند علی به اتهام فروش و نگهداری مواد مخدر، به دار آویخته شده است. محکوم علیه یاد شده عضو یک باند بینالمللی ترانزیت مواد مخدر بود که با همکاری رابط هلندی خود، از آن کشور کوکائین به ایران قاچاق میکرد و به واسطه مشارکت با این باند، طی دو مرحله کوکائین به داخل کشور منتقل و توزیع شده بود.
NRC در گزارش خود نوشته است، برای شنود تماسهای کاظم غریبآبادی، سفیر در لاهه، به اجازه وزیر کشور هلند نیاز بوده است. ولی هنوز روشن نیست که پیت هین دونر، وزیر کشور در آن زمان، این اجازه را داده است یا خیر؛ چرا که سفارتخانه، جزیی از خاک هلند به شمار نمیآید.