کد خبر 240143
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۱

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور از ارائه اصلاح قانون بودجه سال ۹۲ و همچنین تقدیم لایحه بودجه ۹۳ تا پایان صد روز اول کابینه یازدهم به مجلس خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، عصر امروز (دوشنبه)در صحن مجلس شورای اسلامی به تشریح 4 سوالی که مخالفین کابینه پیشنهادی دولت مطرح کردند، پرداخت.

وی با اشاره به نطق یکی از مخالفین درخصوص عدم توجه به حماسه اقتصادی در برنامه دولت گفت: اگر برنامه تقدیمی دولت به ویژه بخش اقتصادی آن مورد مداقه قرار بگیرد، معلوم می‌شود هدف ویژه برای دوره 4 ساله 1392-1396، بهبود معیشت مردم است که این هدف از 2 طریق "افزایش قدرت خرید خانوارها" و "کاهش فاصله درآمدی دهک‌های بالا و پائین" تامین می‌شود. برای این کار از 2 راهبرد همزمان "تولید ثروت ملی" و "توزیع عادلانه ثروت" استفاده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور ادامه داد: درخصوص تولید ثروت ملی، مهمترین رکن ایجاد رشد اقتصادی است که از طریق بهبود فضای کسب و کار صورت می‌گیرد. اگر ما بتوانیم رشد 8درصد اقتصاد را که در سیاست‌های کلی برنامه پنجم ابلاغی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت ایجاد کنیم، می‌توانیم حماسه اقتصادی مورد نظر ایشان را تامین کنیم.

نوبخت با بیان اینکه دولت در برنامه اقتصادی خود به بهبود فضای کسب‌وکار و اجرای دقیق سیاست‌های کلی اصل 44 تاکید و تصریح دارد به سوال دیگری در خصوص نامعلوم بودن وضعیت پرداخت یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: مادامی که قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها اصلاح نشود همانطور که آقای روحانی در بیانات مختلف به آن اشاره کردند اجرا می‌شود پس پرداخت یارانه تا پایان مرحله نخست و آغاز مرحله دوم به همین شکل ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: البته سیاست بر این است که در مرحله دوم افزایش یارانه نقدی را به سمت اقشار کم‌درآمد و به صورت هدفمند بر اساس آنچه در ماده 7 قانون هدفمندکردن یارانه مورد توجه مجلس قرار گرفت را اجرا کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در پاسخ به اظهارنظر یکی از منتقدان پیرامون عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت گفت: با صراحت تاکید می‌کنم که نه تنها هماهنگی در تیم اقتصادی دولت به حد کافی و ضروری وجود دارد و همه توافقات صورت گرفته، حتی در وزارتخانه‌های غیر اقتصادی تلاش شد که یک هماهنگی با واقعیت‌های اقتصادی جامعه وجود داشته باشد و کابینه به صورت منسجم به همان صورت اعتدال که از آن تعادل هم بر می‌آید، کارش را انجام دهد.

نوبخت در خصوص اظهارنظر یکی از مخالفان پیرامون تدوین برنامه صد روزه دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات مردم گفت:‌مخالف محترم چنین گفت که دولت روحانی بیان کرده که مشکلات اقتصادی را در صد روز حل خواهد کرد. قطعا در هیچ‌یک از بیانات روحانی عنوان نشده که در صد روز اول مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: آقای روحانی آنچه گفتند و اکنون مورد بازگویی بنده است این است که برای حل مشکلات اقتصادی برنامه داریم و حتی برای صد روز اول نیز برنامه داریم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در ادامه به برنامه‌های دولت که در صد روز اول صورت می‌گیرد اشاره کرد و گفت: اولین برنامه اصلاح قانون بودجه سال 92 است. عملکرد سه‌دوازدهم و چهاردوازدهم حکایت از عدم دریافت و تحقق درآمدهای پیش‌بینی شده در برنامه دارد؛ بنابراین اگر بخواهیم در ماه‌های پایانی سال با مشکل مواجه نشویم از الان باید روی تخصیص بهینه منابع متناسب با دریافت‌ها عمل کنیم.

نوبخت تصریح کرد: تلاش خواهد شد که با فوریت ضمن اینکه تا جایی که امکان‌پذیر باشد از مکانیسم تخصیص عمل کنیم که زحمتی برای قوه مقننه پیش نیاید. در غیر اینصورت حتما در صد روز اول برای اینکه قانون متقن مورد اجرا قرار گیرد. اصلاحیه آن را تقدیم مجلس کند.

وی اقدام دیگر دولت در صد روز اول را تقدیم لایحه بودجه 93 دانست و اظهار داشت: دولت تدبیر و امید خود را موظف به احترام به قانون می‌داند بنابراین قبل از 15 آذر بودجه و لایحه بودجه را تقدیم مجلس می‌کند و این تعهد در نخستین سخن بر بنده وارد است.