صلاحیت سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات در مجلس مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش مشرق، صلاحیت حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند.

* جهانگیرزاده در موافقت وزیر اطلاعات: دفاع از گزینه پیشنهادی وزارت اطلاعات حمایت از این وزارتخانه است

جواد جهانگیرزاده نماینده موافق وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات صبح امروز در دفاع از علوی گزینه پیشنهادی این وزارتخانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش برجسته وزارت اطلاعات در کشور با وجود دشمنان خارجی و جریانات مسئله‌دار داخلی گفت: اهمیت وزارت اطلاعات بسیار زیاد است و به همین دلیل به روز شدن دستگاه‌های اطلاعاتی قدرتمند یک ضرورت محسوب می‌شود که باید دارای وزارت اطلاعاتی باشیم که آمادگی مقابله با مسائل پیش آمده را داشته باشد.

وی افزود: وزارت اطلاعات باید از فراوانی نیروهای حرفه‌ای کارشناسی گمنام ولی فعال و دلسوز و همچنین مدیریت برجسته مجرب در مبارزه با گروه‌های ضد انقلاب برخوردار باشد و رای ما به علوی به عنوان وزیر اطلاعات نشاندهنده حمایت ما از چنین وزارتخانه‌ای است.

جهانگیرزاده اظهار داشت: مردم انتظار دارند دستگاه اطلاعاتی قدرتمندی داشته باشند که حریم خصوصی آنها را نیز مورد حمایت قرار دهند.

نماینده موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینکه وزیر اطلاعات باید چشم بینای نظام باشد، گفت: علوی با سابقه 4 دوره نمایندگی مجلس، حضور در تدوین قانون وزارت اطلاعات و حضور در نهادهای نظامی می‌تواند در وزارت اطلاعات موفق بوده و این وزارتخانه را به سمت تمرکز روی مسائل کلان نظام سوق دهد.

وی افزود: کاهش هزینه‌ها در شرایط فعلی نظام نیز بحث مهمی است که علوی در برنامه‌های خود به این مورد نیز توجه کرده است.

جهانگیرزاده گفت:‌ما باید به انتخاب رئیس‌جمهور احترام بگذاریم، روحانی دارای بینش امنیتی است که علوی را به عنوان یک روحانی انقلابی فعال و پرتحرک و آشنا به مسائل نظامی انتخاب کرده است، علوی عضو کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان است و به لحاظ عملیاتی فرد فعالی است که می‌تواند در تقویت ظرفیت اطلاعاتی کشور موفق باشد.

* عبداللهی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: وزارت اطلاعات باید بستر را برای سرمایه‌گذاری فراهم کند/علوی گزینه مناسبی است

رضا عبداللهی نماینده ماه‌نشان در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس اظهار داشت: خداوند بزرگ را شاکریم که در سال حماسه سیاسی بنابه فرمایش مقام معظم رهبری انتخاباتی باشکوه برگزار شد و حماسه سیاسی در این سال بزرگ بسیار باشکوه شکل گرفت و امیدواریم پایه‌های حماسه اقتصادی در این سال مهم گذاشته شود و با شکل‌گیری دولتی کارآمد و تدبیر و امید حماسه اقتصادی هم در سال 92 شکل بگیرد.

این نماینده مجلس افزود: کشور در شرایط خاصی به سر می‌برد هم مشکلات داخلی و هم تحریم‌های ظالمانه خارجی شرایط را بسیار سخت کرده است از این رو ضروری است در شرایط حاضر به فرمایش مقام معظم رهبری همه عمل کرده و در ایجاد وحدت، همدلی و همکاری با یکدیگر پایبند باشیم.

وی ادامه داد: همچنین بنابر فرمایش مقام معظم رهبری همه به دولت کمک کنیم؛ چالش‌های پیش روی دولت یازدهم عرصه بزرگ کارزاری است که مواجه به آن نیاز به آگاهی، دانش، تدبیر و توکل دارد و در این میان رئیس‌جمهور منتخب مردم و مورد تایید نظام به دلیل اعتماد مردم از یک سو و انتظارات و مطالبات به جای ملت به جای کاهش مشکلات مسئولیت مضاعفی را برعهده دارد.

عبداللهی تاکید کرد: به همین دلیل باید یاران و مردان همراه خود از میان کسانی برگزیند که ضمن برخورداری از اعتقاد راسخ به ایفای نقش خود به عنوان بنده خدا و خدمت‌گزار مردم در این عرصه از دانش و تخصص برای برعهده‌گرفتن این مسئولیت نیز بهره‌مند باشیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: خوشبختانه آقای روحانی را همه می‌شناسیم و در 7 دوره‌ای که بنده در مجلس بوده‌ام 5 دوره در خدمت وی بودیم و درباره آقای علوی نیز که امروز به عنوان وزیر اطلاعات معرفی شده چهار دوره در مجلس حضور داشت و 8 سال با آقای علوی همکار بوده و از نزدیک وی را می‌شناسم.

وی گفت: در دورانی که معرفی کابینه‌ها مطرح بوده خیلی اشتیاق و علاقه‌ای برای صحبت نداشتم اما در این دوره حیفم آمد ثبت‌نام نکنم هم برای کلیات برای موافقت ثبت‌نام کردم هم برای تعدادی از وزرا که خوشبختانه قرعه بنده به نام آقای علوی و طیب‌نیا بود.

عبداللهی تاکید کرد: خوشبختانه هم امنیت و هم اقتصاد و معیشت با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارد؛ آقای بیرانوند مطالبی را که اشاره کرد مطالب سخت و سنگینی نبود که بنده به آنها بپردازم و مخالفت جدی را در فرمایشات وی مشاهده نکردم و خود آقای علوی نیز به آن موارد اشاره می‌کند.

این نماینده مجلس در ادامه به معرفی مختصری از حجت‌الاسلام علوی پرداخت و اظهار داشت: آقای علوی هم از شخصیت‌های حوزوی است و هم تحصیلات دانشگاهی دارد و دارای دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی را از دانشگاه فردوسی دارد، نماینده ستاد مرکزی انقلاب اسلامی در جنوب فارس، نماینده دفتر امام در لامرد، نماینده دوره‌های اول، دوم، چهارم و پنجم شورای اسلامی بوده است.

وی ادامه داد: مخبر سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی وظایف و اختیارات ریاست‌جمهوری را در کمیسیون خاص پیگیری کرده و عضو کمیسیون خاص تدوین قانون وزارت اطلاعات بوده و کاملا به این وزارتخانه اشراف دارد. نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون سیاست خارجی و همچنین آیین‌نامه داخلی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و کویت و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و مراکش از دیگر سوابق وی به شمار می‌رود.

عبداللهی یادآور شد: بالاتر از همه این موارد آقای علوی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با حکم مقام معظم رهبری بوده است و نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان با رای بالای دو میلیون است و شناخت خوبی به مسائل داخلی و قومیت‌ها دارد  و حتی در کارنامه وی شناخت بسیار خوبی از کشورهای اطراف دارد و به بیش از 30 کشور مسافرت کرده است.

این نماینده مجلس گفت: در مطالبی که مورد ایراد نمایندگان قرار گرفت بنده تعجب می‌کنم که این نماینده ایراد داشت که علوی در برنامه حوزه امنیت داخلی چرا گفته است که به چارچوب‌های وظایف ذاتی و قانونی براساس اصول قانون اساسی باز می‌گردیم؛ این حرف بسیار درست و پسندیده‌ای است که وی در برنامه خود اعلام کرده است.

وی افزود: در رابطه با بحث رعایت حقوق شهروندی و قومیت‌ها، مذاهب در چارچوب قوانین موجود و پرهیز از اتخاذ رویکرد‌های امنیتی حرف بسیار سنجیده‌ای است و الان کشور نیاز به این فضا دارد؛ توجه داشته باشیم که سرمایه و سرمایه‌گذار به جایی می‌رود که احساس امنیت کند الان در شرایطی بود که اقتصاد ما با رکود تورمی مواجه است و رشد اقتصادی ما در حد صفر یا منفی است.  تورم بسیار بالا و در حد 32 درصد است و نرخ بیکاری دو رقمی است همه ما به ویژه وزارت اطلاعات باید بستر کار را برای سرمایه‌گذاری بتوانند فراهم کنیم.

عبداللهی گفت: تا سرمایه‌گذاری اتفاق نیفتد حتما رشد اقتصادی ما رو به رشد نخواهد بود و گرانی و تورم که امروز بیشترین فشار را وارد کرده روز به روز تشدید می‌شود و هدف تحریم‌های ظالمانه خارجی متوقف کردن تولید، خواباندن تولید است و افزایش بیکاری و گرانی است و اینها نیازمند این است که وزارت اطلاعات با حضور شخصیتی عارف، دانشمند و متعادل و متفکر مثل آقای علوی می‌تواند خیلی کمک کند.

این نماینده مجلس افزود: الان باید از بحث‌های امنیتی مقداری دور شویم و این ضرورتی است که آقای علوی به خوبی در برنامه‌های خود به آن اشاره کرده است.

بیرانوند در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: وزیر اطلاعات باید شناخت حداکثری از مباحث امنیتی داشته باشد/انتقاد از برنامه‌های علوی

بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت:‌ در خصوص رای اعتماد به وزیران معمولا نمایندگان به دو عرصه صلاحیت‌های عمومی و تخصصی ورود می‌کنند.

وی اضافه کرد: ورود به عرصه صلاحیت‌های عمومی در تریبون عمومی و مخصوصا در حال حاضر دارای آفاتی است که بعضا در رد و بدل شدن مطالب مباحثی بیان می‌شود که به آبروها خدشه وارد می‌شود.

نماینده مردم در خانه ملت، پیشنهاد کرد که در صورت امکان مانند بررسی اعتبار نمایندگان اینگونه مباحث در جلسات غیر علنی بیان شود.

بیرانوند در همین زمینه گفت: در خصوص بحث‌های تخصصی هم توصیه می‌شود ملت در جریان مذاکرات قرار گیرند؛ البته این نکته را هم بیان کنم که در زمان طرح بحث کلیات خوشحال می‌شدیم که آقای رئیس جمهور در جلسه حضور پیدا می‌کردند.

وی در ادامه سخنان خود به ماموریت‌های ذاتی وزارت اطلاعات اشاره کرد و مقابله با جریان‌های برانداز خارجی و ضد انقلاب داخلی، مبارزه با اشکال مختلف فساد، فساد سازمان‌یافته از جمله این وظایف برشمرد.

بیرانوند با بیان اینکه همه این وظایف بسیار تخصصی و عدم تسلط مدیر مجموعه به فضای تخصصی کار خسارت دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به ماموریت‌های ذاتی این وزارتخانه و سطح درگیری این وزارت اطلاعات با دشمنان می‌طلبد نیرویی در راس این تشکیلات قرار گیرد که شناخت کافی را از فضای کار امنیتی و شیوه کارها داشته باشد.

وی موضع فعالیتی وزارت اطلاعات را دارای اهمیت فراوان دانست و افزود: دلیل این اهمیت این است که جریان برخورد با دشمن از این وزارتخانه می‌گذرد، پس اگر بگوییم که اهمیت دارد که دارد در نتیجه لزوم تخصص رئیس حوزه نسبت به فعالیت‌های این بخش کمتر از حوزه‌های دیگر نیست.

نماینده مردم بروجرد در مجلس وزارت اطلاعات را مسئول حفظ سلامت سایر بخش ها در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: البته اگر بگوییم این موضوع اهمیت ندارد پس برخی شنیده‌ها حاکی از چیست؛ شنیده‌هایی که حاکی از این است که در مجموعه ریاست جمهوری معاونت سیاسی و امنیتی در شرف تأسیس است که اگر اینگونه باشد باید مسائلی را ذکر کرد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی این اقدام اولا نقدکننده عدم امنیت کار وزارت اطلاعات است و ثانیا خبر عجیبی؛ شرح وظایف وزارت اطلاعات و حدود کار آن به تصویب مجلس رسیده است اما اگر قرار باشد معاونتی به نام سیاسی و امنیتی در حوزه ریاست جمهوری تاسیس شود این سؤال پیش می‌آید، کدام وظیفه بر زمین مانده وجود دارد که انجام آن در قانون مصوب مجلس نمی‌گنجد.

این نماینده مردم در مجلس همچنین گفت: ‌با وجود تشکیلات موازی و امنیتی جدید در ریاست جمهوری در مواردی که قرار است، رئیس جمهور تصمیمی را اتخاذ کند، کدام گزارش منشأ اثر است؛ البته وزارت اطلاعاتی که شرح وظایف آن مصوبه مجلس است، غیر از ریاست جمهور مدیر ثانویه‌ای نیز خواهد یافت که این خلاف است.

بیرانوند در ادامه بیان مخالفت خود با وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به ارائه دو برنامه از سوی سید محمود علوی، اظهار داشت: یکی از این برنامه‌ها با زیرنویس شخصی وی ارائه شده و دیگری برنامه‌هایی است که نمی‌دانم بگویم که برنامه‌های چیست؛ اگر برنامه‌های دوم ماموریت‌هایی باشد که قرار است وزیر پیشنهادی به دنبال اجرای آن باشد، بحث‌های جدی نسبت به آن وارد است.

وی بخش‌هایی از این برنامه را قرائت کرد و انتقادات خود درباره آنها را عنوان کرد.

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه چند دستگاه از جمله وزارت اطلاعات وزنه تعادلی برای نظام اجرایی کشور محسوب می‌شوند، تصریح کرد: آوردن بخشی از مسائل به این وزارتخانه یعنی پذیرش عدم بی‌طرفی وزارت اطلاعات در مواجهه با جریان‌های سیاسی، در حالی که این وزارتخانه سیستم ایمنی پیکر بزرگ این ملت و ساختارهای کشور است.

بیرانوند با اشاره مجدد به بخشی از برنامه‌های ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی موارد مندرج در برنامه را جفا به سربازان گمنام امام زمان (عج) توصیف کرد.

وی با اشاره به فتنه 88 یادآور شد: در آن فتنه عده‌ای با پذیرش لوازم انتخابات به آن ورود کردند و دانسته یا ندانسته باعث تکمیل نقشه شوم دشمن شدند، آنها نقشه شوم دشمنی را تکمیل کردند که هیچکدام از خطوط قرمز این ملت را به رسمیت نمی‌شناسند.

این نماینده مردم در مجلس افزود: عده‌ای خاص پس از حضور 40 میلیونی مردم، زیر بازی زده و از همه خصوص قرمز ملت عبور کردند، آنها تا قیامت به این ملت بدهکارند؛ البته آنها حتی با طرفداران خود که جزو وفاداران به نظام هستند با صداقت رفتار نکردند.

* قوامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: موضع‌گیری علوی بعد از ردصلاحیت در انتخابات دشمن را ناکام گذاشت

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس، در موافقت با وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات گفت: واقعیتی که در برنامه پیشنهادی رئیس جمهور منتخب به خوبی ترسیم شده و مهمترین بخشی که می‌تواند فضایی را ایجاد کند تا برنامه‌های دولت عملیاتی شود، وزارت اطلاعات است. ما اگر با بیکاری، تورم، توزیع نابرابر درآمدها مواجه هستیم و همه اینها به ناامنی کشور کمک می‌کند و شرایط را برای ناامنی افزایش می‌دهد باید از طریق وزارت اطلاعات فضای امنی را ایجاد کنیم تا زمینه برای سرمایه و سرمایه‌گذاری فراهم شود.

وی ادامه داد: چنانچه ما بتوانیم فضای امنی را فراهم کنیم می‌توانیم بر مسائل و مشکلاتی که اقتصاد کشور با آن مواجه است فائق آییم.

قوامی با بیان اینکه می‌توانیم ابعاد مختلف امنیت را در کشور ایجاد کنیم، گفت: ایجاد این فضا در برنامه دولت باید به دست وزیری باشد که توان ایجاد این شرایط را داشته باشد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی اظهارات مخالفین مبنی بر نداشتن تخصص وزیر پیشنهادی اطلاعات در حوزه اطلاعاتی اظهار داشت: وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات چهار دوره در مجلس و در کمیسیون تخصصی با مسائل مرتبط با حوزه امنیتی مواجه بوده است. آیا این جزء سابقه و تخصص محسوب نمی‌شود؟ وزیری که خود در نوشتن قانون وزارت اطلاعات نقش داشته و حتما مباحث کارشناسی زیادی نیز در این زمینه در کمیسیون‌ها و در صحن علنی مطرح بوده که وی در این راستا به دفاع پرداخته است که اینها خود تجربه در این حوزه به شمار می‌رود.

قوامی خاطرنشان کرد: حماسه اقتصادی که مدنظر مقام معظم رهبری است و باید محقق شود زمینه برای تحقق این حماسه باید فراهم شود و دستگاهی که در این زمینه نقش مهمی برعهده دارد قطعا وزارت اطلاعات است.

وی افزود: فرار سرمایه‌ها، فرار مغزها و مواردی از این قبیل به این خاطر در کشور ما اتفاق می‌افتد که به دلیل فراهم نبودن محیط بوده است و اکثر کسانی که از کشور مهاجرت کردند دل‌شان برای کشور می‌تپد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات کشور اضافه کرد:  کسانی که دلشان برای کشور می‌تپد، باید حتما به این مسائل نگاهی عمیق داشته باشند. نگاه سطحی و تک‌بعدی قطعا به افراط منتهی می‌شود و مردم نیز جواب افراط را داده‌اند.

قوامی اظهار داشت: امروز انتظار مردم از دولت جدید این است که حماسه اقتصادی را عملیاتی کنند و شرط حماسه اقتصادی این است که بستر امن فراهم شود و این از نگاه اطلاعاتی محقق می‌شود. قطعا افراط‌گری‌ها و نگاه‌ تک‌بعدی به فرار و ایجاد ناامنی بیشتر کمک می‌کند.

قوامی خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی اطلاعات خود را وزیر نظام می‌داند و به همین خاطر پس از رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان در انتخابات مجلس، رفتاری از وی سر نزد تا دل کسانی را که منتظر واکنش و موضع‌گیری در این گونه موارد هستند را شاد کند و موضعی گرفته است که دل نظام را شاد کرده است و این است که به عنوان ارزش تلقی می‌شود. من اعلام می‌کنم کسانی که صلاحیت آنها رد می‌شود لزوما افراد بی‌صلاحیتی نیستند و نباید اینگونه فکر کرد که اگر فلانی در فلان انتخابات رد صلاحیت شود پس به طور کلی از صلاحیت ساقط است.

وی افزود: رئیس جمهور هنگام تشکیل کابینه در ارتباط با چند وزارتخانه به خصوص وزارت اطلاعات با مقام معظم رهبری مشورت می‌کند و اگر نکاتی که در خصوص صلاحیت آقای علوی مطرح می‌شود، اینگونه بود، قطعا وی به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات انتخاب نمی‌شد. چرا ما به جای کمک به تحقق حماسه سیاسی مباحثی را مطرح می‌کنیم که در این راستا نیست.

نماینده مردم اسفراین در خانه ملت اظهار داشت‌: اگر دلمان برای مردم می‌سوزد، نباید فرصت‌های توسعه را از دست بدهیم. امروز تمام نگاه‌ها متوجه مجلس است که این مجلس چگونه شرط لازم را برای تحقق حماسه سیاسی فراهم می‌‌کند.

قوامی اضافه کرد: در خصوص برنامه‌ کاری آقای علوی، برنامه اولی که توزیع شده بود برنامه ایشان نبوده و به همین جهت مورد موافقت ایشان قرار نگرفته است. آنچه که باید در اینجا مدنظر قرار گیرد این است که توجه ویژه به وزارت اطلاعات شرط لازم برای تحقق حماسه اقتصادی است.

* رسایی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: افراد دیگری برای علوی برنامه تعیین می‌کنند

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه پارلمان) در سخنانی به عنوان دومین مخالف سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت: امیدواریم انشاالله در این دوره شعار زنده باد مخالف من به صورت حقیقی و واقعی تحقق یابد نه مثل آن دوره‌ای که شعارش را عده‌ای می‌دادند اما ما به آن عمل می‌کردیم.

وی افزود: هدف از مخالفت، برخی شبهات است تا در صورت رای اعتماد مجلس به آقای علوی او بتواند با قوت کار خود را آغاز کند و خدا را شاهد می‌گیرم که قصد و غرض شخصی قطعا بین بنده و آقای علوی وجود ندارد، هر چند ای کاش آقای روحانی رئیس جمهور گزینه دیگری را برای تصدی این وزارتخانه معرفی می‌کرد تا ما مجبور نمی‌شدیم برخی از موارد را مطرح کنیم.

نماینده تهران در مجلس در ادامه یاد آور شد: یکی از اشکالات مهمی که آقای علوی با همه فضائل و سوابقی که دارد، عدم سابقه و تجربه و آشنایی با این حوزه حساس یعنی وزارت اطلاعات را ندارد، در کلیات بسیاری از نمایندگان مطرح کردندکه کابینه آقای روحانی از افرادی برخودار است که تعدادشان هم کم نیست، که این افراد سابقه فعالیت در نهادهای امنیتی را دارند که ما به آن افتخار می‌کنیم، اینجا نظام جمهوری اسلامی حاکم است و هر کس در هر کجای این نظام فعالیت کرده باشد باید به او افتخار کنیم.

رسائی ادامه داد: سوال این است که چرا برخی از این دوستان که سابقه دارند، پیشینه دارند و با این وزارتخانه آشنا هستند به حوزه مسئولیت و نیروهای این وزارتخانه آگاه هستند، برای تصدی این وزارتخانه معرفی نشدند ولی آقای علوی برادر  عزیزی که با این حوزه هیچ ارتباطی نداشته برای تصدی وزارت اطلاعات معرفی شده است، در همین کابینه پیشنهادی، شخصیتی مانند آقای پورمحمدی حضور دارد که با وزارت اطلاعات آشنا بوده، اگر او معرفی می‌شد بهتر بود.

«در هر مجموعه‌ای نیروهای خوب و مناسب و گاهی نخاله‌هایی وجود دارد، حتی در لباس روحانیت نیز چنین چیزی وجود دارد، وقتی فرد بی‌تجربه، بی‌سابقه و ناآشنا به حوزه‌ای برود، افراد با تجربه و کارکشته‌ای اگر خیلی همراه باشند در تمکین کردن مشکل پیدا می‌کنند، و افرادی که شیطنت دارند می‌توانند از این بی‌سابقه بودن، از این عدم آشنایی سوء استفاده کنند چون به حوزه مسلط هستند. این اتفاق قبلا رخ داده و من به آن اشاره می‌کنم.»

نماینده تهران در مجلس در ادامه سخنان متذکر شد: نکته دومی که باید به اشاره کنم، برخی از روحیات شخصی آقای علوی است که این روحیات اگر در غیر از وزارت اطلاعات بود نه تنها عیب و ایراد نبود بلکه خیلی هم حسن بود، مانند این که آقای علوی چهار دوره نماینده مجلس بود، یکی از ویژگی‌ها و مواردی که در مجلس وجود دارد، روحیه لابی‌گری، مبادله و صحبت و پیگیری است و این موضوع در مجلس بدیهی است ولی باید آن را کنترل کرد، گاهی اوقات این موضوع در یک نفر نهادینه می‌شود. گاهی ارتباطات یک نفر با افراد مختلف که این افراد متضاد هم هستند، تقویت می‌شود، این موضوع برای وزارت اطلاعات خوب نیست و این روحیه متاسفانه در آقای علوی وجود دارد.

به گفته وی همین الان بنده اخباری دارم که آقای علوی برای آنکه رای بیاورد با بعضی از چهره‌ها و شخصیت‌هایی که اگر او وزیر شود، باید با آنان برخورد قانونی داشته باشند در حال لابی‌ کردن است؛ این موضوع دست آقای علوی را بعدا برای انجام وظیفه می‌بندد.

رسائی اضافه کرد: حضور در برخی از مکان‌ها که قبلاً بوده است نیز مورد انتقاد ما است، که تصاویر آن در یکی از نشریات رنگی وجود دارد، فردی که سابقه دارد و در پرونده مشهور «شهرام کذا» نقش داشته، از عناصر مختلف دعوت کرده حتی برخی از افرادی که با ساواک مرتبط بودند آقای علوی هم به این جلسه دعوت بوده است، عکس ان هم موجود است، وقتی از آقای علوی درباره این موضوع سوال شد گفت که آنها را نمی‌شناخته، اتفاقأ محل نزا همین است، وزارت اطلاعات و کسی که به عنوان وزیر اطلاعات انتخاب می‌شود باید فردی باشد که همه این افراد را بشناسد و به سوابق آنان آشنایی داشته باشد، فردا برای شما هزاران مورد به این شکل به وجود می‌آید.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: یکی از دوستان عزیزی که الان هم به عنوان وزیر، پیشنهاد شده، او یک موردی داشت دوستان ما نجابت کردند و مطرح نکردند، او خودش هم پذیرفت که در یک موردی متاسفانه او دچار اشتباه شده است.

رسایی ادامه داد: وزارت اطلاعات که خیلی حساس‌تر است، وزیر این وزارتخانه باید بسیار زرنگ‌تر از این حرف‌ها باشد.

وی بر همین اساس تصریح کرد: خود آقای علوی در برخی از محافل گفته بود که من برای وزارت کشور مناسب‌ترم چون در برخی مواقع در وزارت اطلاعات فرد باید موضوعاتی را مطرح نکند و نگوید، البته آقای رحمانی فضلی که برای این وزارتخانه معرفی شده هم مناسب است و ما به او رای می‌دهیم،شاید آقای علوی برای وزارت کشور از جهاتی مناسب‌تر باشد.

رسائی خاطر نشان کرد: یک نکته دیگری هم وجود دارد که من خیلی با خودم کلنجار رفتم که بگویم یا نگویم، اما بالاخره دفاع از یک نهاد است، آقای علوی دو بار برای نمایندگی مجلس کاندیدا شد ولی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد، بالاخره یک نهادی به نام شورای نگهبان، چنین تصمیم گرفته است. بنده به برخی از دوستان در کمیسیون گفتم که اگر رد صلاحیت شورای نگهبان را در نظر نگیرید در تایید صلاحیت‌های شورای نگهبان تردید می‌شود. یعنی همه نمایندگانی که امروز در مجلس حضور دارند هم با تردید مواجه می‌شوند.

این عضو کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه ما باید حرمت یک نهادی به نام شورای نگهبان را نگهداری کنیم، گفت: بالاخره هر کسی وزیر اطلاعات کشور شود، تا چند روز دیگر در مورد صلاحیت‌ها اعلام نظر می‌کند، در مورد داوطلبان مجلس دهم می‌خواهد اعلام نظر کند.

نماینده تهران در خانه ملت افزود: اگر به هر دلیلی شورای نگهبان فردی را برای یک پستی مناسب ندانست به معنای آن نیست که بگوییم آن فرد به درد هیچ کاری نمی‌خورد، ولی قطعا برای پستی که مهمتر از نمایندگی مجلس است، مناسب نیست؛ بنده از آقای روحانی سوال می‌کنم که آیا معرفی آقای علوی برای تصدی وزارت اطلاعات از روی اعتدال بود یا تندروی؟ به نظرم قدری تندروی بود و با اعتدال همخوانی نداشت.

به گفته وی عدم آشنایی و تسلط بر امور درباره وزارتخانه حساسی مانند وزارت اطلاعات آسیب‌های جدی به کشور ما وارد می‌کند، همه شما به یاد دارید که در سال 76، وقتی دولتی روی کار آمد وزیری را معرفی کرد که او هم هیچ سابقه و آشنایی با این حوزه نداشت، اکثر اعضای شورای مرکزی حزب منحله مشارکت، افرادی بودند که یا از وزارت اطلاعات عذر آنها را خواسته بودند یا خودشان از وزارت اطلاعات استعفا داده بودند و این حزب یک حزب امنیتی بود که اتفاقا جنگ روانی دوره دوم خرداد بود، همان زمانی که ما به آقای هاشمی انتقاد داشتیم. همان زمان در جنگ روانی در انتخابات مجلس ششم، آقای هاشمی که نفر سی‌ام شده بود بلائی سر او آوردند که آقای هاشمی از حضور در مجلس ششم انصراف داد، در تریبون مجلس گفتند، حق نداری انصراف دهی باید روی صندلی مجلس بنشینی، حتی اتهام قتل زدند، قتل‌های زنجیره‌ای، ما منتقد آقای هاشمی هستیم ولی نگفتیم که آقای هاشمی قاتل است.

رسائی با طرح این سوال که چه چیزی موجب اتفاق افتادن این مسائل شد، تاکید کرد: وزارتخانه‌ای وزیرش بر امور تسلط نداشت  یک تیم امنیتی که مسئله داشتند؛ این هشدار است، این آقایان آن روز اصلا با انتصاب این وزیر مخالفت نکردند، نتیجه‌اش این شد که بی‌تجربگی موجب شود وزیر را دور بزنند، قتل‌های زنجیره‌ای تحقق پیدا کردند، مهمترین هدف قتل‌های زنجیره‌ای زدن و تخریب وزارت اطلاعات بود.

وی افزود: تا حدودی هم موفق شدند البته از آن روز تا به امروز خوشبختانه طی 16 سال گذشته وزارت اطلاعات توانسته خودش را بازسازی کند ولی بالاخره با این هدف انجام شد.

رسایی با اشاره به قرارداد دو برنامه از علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات در کازیه نمایندگان گفت: دو برنامه از آقای علوی به شما نمایندگان مجلس داده شده است، بنده این موضوع را پیگیری کردم، گفتم آقای علوی اصلا این برنامه را قبول ندارد و مورد تاییدش نیست، آقای علوی! همین الان دارند برای شما برنامه تعیین می‌کنند، باید مشخص شود برنامه اول از دولت به مجلس ارائه شده است یا نه؟ وزیر باید برنامه‌اش را خودش بنویسد، آن هم با مشورت تیمی که دارد، در سال 76 هم همین اتفاق افتاد. نتیجه این شد که به بهانه قتل‌های زنجیره‌ای وزارت اطلاعات را تخریب کردند، همان روزنامه‌ها و مطبوعاتی که رهبر انقلاب گفت این نشریات پایگاه دشمن هستند، وزیری که از آن پایگاه دشمن حمایت می‌کرد و مورد تایید دولت وقت بود الان در BBC و  VOAفعالیت می‌کند.

«به بهانه کوی دانشگاه، نیروی انتظامی را تخریب کردند و گفتند وزارت اطلاعات پیرمرد و پیر زن را سلاخی می‌کند، نیروی انتظامی را در مطبوعاتی و رسانه‌ها با کمک رسانه‌های بیگانه به عنوان نیرویی معرفی کردند که دانشجویان را از طبق چهارم به پایین پرتاب می‌کند. به بهانه ترور یک چهره افراطی که در فتنه هم نقش داشت و الان مجددا فعال شده، سپاه و بسیج را مورد هدف قرار دادند، نیروهای بسیجی به عنوان یک افراد لمتن معرفی شدند که برای ترور می‌رفتند، نهاد‌های امنیتی و نظارتی ما را مانند یک تک تیرانداز نشستند و مورد هدف قرار دادند. نتیجه این شد که این نهادها تخریب شدند.»

نماینده تهران در مجلس در بخش پایانی سخنانش گفت: آقای روحانی فردی است که خودش آن زمان تخریب شد، تعجب می‌کنم که چرا نسبت به این موضوع دقت و توجه نشده است، آقای روحانی خودش به این موضوع آگاه است، در این شرایط برای انتخابات مجلس ششم زمینه سازی شد، در این انتخابات، وزارتخانه‌ای که از نظر آنان تخریب شده بود، وقتی شورای نگهبان یک سری استعلام‌ها انجام داد، پاسخ‌هایی از وزارت اطلاعات دریافت می‌کرد که این افراد سابقه‌ای در اینجا ندارند، در حالی که همان افراد قبل از سابقه داشتند و وزارت اطلاعات سوابق این افراد را به شورای نگهبان داده بود، در انتخابات مجالس ششم و هفتم چون چشم‌های نظام را زده بودند، عملا باعث شد که بعضی از این عناصر در مجلس ششم، نفوذ کنند، امروز عناصر افراطی مجلس ششم که یا در سازمان‌های جاسوسی هستند همان اصلاح طلبان آمریکایی یا در VOAو  BBC هستند، بنده نگرانم این موضوعات مجددا تکرار شودند به دلیل عدم تسلط آقای علوی.

رسایی در خاتمه گفت: شخصیت آقای روحانی شخصیتی مقتدر است و اجازه نمی‌دهد برخی اقدامات در دولت انجام شود، انتخاب وزرا آزمونی برای مجلس است، مردم در حال اندازه گیری مجلس هستند، بالاخره ما توقع نداریم روحانی کابینه فرد دیگری را معرفی کند.اینجا بزنگاه است، اینجا شاخص اندازه‌گیری‌هاست و مردم دارند حرف‌های ما را می‌شوند و قضاوت می‌کنند.

* هروی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: علوی شخصیتی تحصیلکرده، خلاق و با تفکر باز است

 جواد هروی نماینده قائنات در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار داشت: بنده با توجه به اینکه برخی اشاره کرده‌اند که برخی از نمایندگان جلساتی را با آقای علوی گذاشته‌اند، اعلام می‌کنم که هیچ جلسه و نشست خاصی در این زمینه را با وی نداشته‌ام و اگر امروز در مورد شخصیت آقای علوی صحبت می‌کنم، صرفا به دلیل شخصیت و شأن والایی است که وی از آن برخوردار است.

وی افزود: شاید امروز یکی از نخستین دفعاتی است که قرار است شخصیتی توانا، تحصیلکرده و دارای مدارج دانشگاهی دکترای حقوق اسلامی برای ریاست یکی از حساس‌ترین وزارتخانه‌های کشور منصوب شود که در نوع خود بی‌بدیل است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد:‌ همواره در تاریخ این نکته وجود داشته که هرگاه یک مملکت از فضای امنیتی برخوردار شود، چرخه اقتصاد، بازرگانی و تولید رشد کرده و به حرکت در آمده است، بنابراین جای تشکر که آقای روحانی شخصیتی تحصیلکرده، آگاه و با سوابق بسیار خوب را به مجلس معرفی کرده است.

هروی تصریح کرد: با توجه به آشنایی که از برنامه‌های آقای علوی دارم وی انسانی با تفکر باز و خلاق است و نمی‌دانم چرا ما همیشه این حق را از وزارت اطلاعات می‌‌گیریم که وزیر اطلاعات نباید یک شخصیت پخته، کاردان، و تحصیلکرده و آن هم در زمینه تخصص خود باشد، حال که این اتفاق رخ داده من احساس می‌کنم که حواشی این قضیه بسیار بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه برخی از دوستان اشاره کردند که آقای علوی سوابق اطلاعاتی ندارد، ادامه داد: در این زمینه باید گفت که تاکنون کدام یک از وزرای اطلاعات پیشین در آغاز کار خود از سوابق اطلاعاتی برخوردار بوده‌اند که وی هم از این جمع مستثنی باشد.

نماینده قائنات با اشاره به سوابق وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: آقای علوی در بحث سوابق خود عضویت کمیسیون خاص تدوین قانون در اداره اطلاعات، معاونت نظارت و بازرسی نیروهای مسلح، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی، عضویت در مجلس خبرگان رهبری و چهار دوره نمایندگی در مجلس را داشته‌اند که به عنوان پیشینه قوی برای وی محسوب می‌شود.

وی گفت: ‌برخی از دوستان اشاره کردند که سوابق وی به گونه‌ای است که متصل به بحث اطلاعات نمی‌تواند باشد و تعجب من از دوستانی است که به عنوان مخالف صحبت می‌کنند این است که چرا نباید وزیر اطلاعات ما یک شخصیت جامع، تحصیلکرده و با این سوابق باشد.

هروی ادامه داد: در بحث مسائل خارجی آنچه که امروز در فضای بین‌المللی ما را دچار تحریم کرده مسلما قضایای مختلفی دست داشته، اما دو عامل اصلی در این قضیه وجود دارد که نقش اصلی را در این قضایا دارد.

وی افزود: یکی فتنه‌ها و دسایسی است که دولت‌های بیگانه برای سرکوب استقلال نظام جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهند و این امری طبیعی است، چراکه ما با گذشت 34 سال همواره سعی کرده‌ایم که استقلال خود را با چنگ و دندان حفظ کنیم و نگذاریم که به ناموس و غیرت ما تجاوز شود.

هروی اضافه کرد: اما بحث اساسی دیگر که معمولا کمتر به آن توجه می‌شود، بحث عدم برخورد مناسب دستگاه اطلاعاتی کشور در این قضایا بوده که همیشه آن را فاکتور گرفته‌ایم، در حالی که این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی افزود: بنده به عنوان نماینده‌ای که در مناطق محروم کشور حضور دارم، در بسیاری از مسائل و مشکلاتی که در مناطق مرزی و محروم وجود دارد، متأسفانه رنگ و بوی اداره اطلاعات بسیار ضعیف بوده و چه اشکالی دارد که یک وزیر خلاق و توانا بیاید و بتواند مشکلاتی را که در مناطق مختلف وجود دارد را جبران کند.

نماینده قائنات با بیان اینکه عدم انتقال صحیح اطلاعات  درست به مرکزیت کشور از عمده مشکلات این وزارتخانه است، گفت: متأسفانه وزارت اطلاعات  معمولا خیلی به این مسائل توجه نمی‌‌کند و این مسئله در واقع نتیجه‌ای جز بی‌عدالتی و عدم بازتاب دقیق و صحیح در کشور به دنبال نخواهد داشت.

هروی در پایان یادآور شد: امروز بسیاری از ضرباتی که بر پیکر نظام نواخته می‌شود به دلیل این است که ما نتوانستیم آنگونه که بایسته و شایسته است یک وزیر اطلاعات خلاق، تحصیلکرده و با تفکر باز را در این پست بگذاریم تا بتواند از این مقوله دفاع درست را به عمل آورد.

* علوی: پیوند‌های مردمی برای وزارت اطلاعات یک امتیاز است/ از وزرای پیشین تشکر می‌کنم

سیدمحمود علوی، وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات در مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه‌های خود با سپاس از مقام معظم رهبری که پیشنهاد رئیس‌جمهور مبنی بر تصدی وی در وزارت اطلاعات را تایید کردند گفت: وزارت اطلاعات نهادی خطیر و حساس و از نقش بی‌بدیلی در تمام عرصه‌های کشور برخوردار است.

وی افزود: حساسیت وزارت اطلاعات مورد توجه مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است به طوری که پس از تصویب قانون وزارت اطلاعات مجلس ماده واحده‌ای به آن افزوده و شرط تحصیلات در حد اجتهاد را در این ماده واحده بیان کرده است.

علوی ادامه داد:‌مجلس برای وزیر اطلاعات نقش راهبردی مبتنی بر محور ارزش‌های اخلاقی را در نظر گرفته است زیرا شرط تحصیلات در حد اجتهاد به معنی اعمال نظرات فقهی وزیر نیست. بلکه حجت شرعی متبع مقام معظم رهبری در وزارتخانه است.

وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات گفت: من ده سال در درس خارج فقه حضور داشتم و با نظرات و منش ایشان آشنا هستم.

وی در ادامه با بیان اینکه روحانی در انتخاب اعضای کابینه تناسب را در نظر گرفته است، با لحنی مزاح‌گونه گفت: روحانی تناسب‌ها را در نظر می‌گیرد و این مسئله در روز تحلیف مشخص شد. زیرا روحانی به من گفت به استقبال رئیس‌جمهور سودان بروم که نشان دهنده در نظر گرفتن تناسب‌ها است.

علوی اظهار داشت: آنچه ریاست جمهوری را به پیشنهاد من برای وزارت اطلاعات واداشت استحضار از پیشینه من بود. عضویت در کمیسیون تدوین قانون وزارت اطلاعات در مجلس شورای اسلامی، مخبر و نایب‌رئیس کمیسیون شوراها که کمیسیون تخصصی وزارت اطلاعات بود، نایب‌رئیس کمیسیون سیاست خارجی و آیین‌نامه داخلی مجلس پنجم، معاون بازرسی وزارت دفاع در سال‌های 68 تا 70، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در سال‌های 79 تا 88، عضویت در کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان از سوابق اجرایی من است.

وی در رابطه با شبهه‌ای که در برنامه ارائه شده خود به مجلس پیش آمده بود، گفت: نسخه‌ای از یادداشت‌هایی که در جلسه مشورتی در دستم بود به اشتباه به همراه برنامه ارائه کردم. در صورتیکه آن نسخه اصل برنامه نبود و به اشتباه ارائه شده بود.

وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات با اشاره به اهداف و برنامه‌های خود برای وزارت اطلاعات خاطرنشان کرد: با رویکرد ملی و سازمانی در حوزه‌های ضدجاسوسی و امنیتی برای تحقق جامعه امن تلاش می‌کنیم و همچنین برای اجرای مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری در مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز همت می‌شود.

علوی اضافه کرد:‌ هماهنگی کامل با ارکان دولت و نظام، تلاش برای افزایش اعتماد جامعه، دفاع از حقوق عامه و عدم دخالت در حریم خصوصی، جلوگیری از ایجاد ناامنی‌ها در کشور بدون امنیتی کردن جامعه و بکارگیری هوشمندانه دیپلماسی پایدار با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی از اهداف من در برنامه پیشنهادی‌ام است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به رویکردهای خود در وزارت اطلاعات ادامه داد: حفظ جایگاه و نقش حاکمیتی آن در پرتو هدایت و رهنمودهای مقام معظم رهبری، حفظ استقلال وزارت و جلوگیری از تاثیرپذیری آن از جریان‌های سیاسی، تقویت نگاه فراجناحی و ملی در سطح وزارت، رعایت موازین شرعی و قانونی در اقدامات اطلاعاتی، صیانت از مسئولان سازمان در مقابل تهدیدات و آسیب‌های احتمالی، تدوین منشور اخلاق حرفه‌ای در وزارت اطلاعات، توسعه و حفظ سرمایه انسانی و بازنگری در چرخه گزینش، بهره‌گیری از فناوری و روزآمد کردن دستگاه‌ها و ابزارها در فرآیند اطلاعاتی، ایجاد نشاط و امید در میان کارکنان و توجه به نیازهای به حق معیشتی‌شان از جمله رویکردهای درون سازمانی بنده است.

وی با بیان اینکه امروز امنیت حاکم در کشورمان ثمره مجاهدت خاموش سربازان گمنام امام زمان در وزارت و دیگر نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی است. تصریح کرد:‌ کارکنان وزارت اطلاعات از کلیت نظام در عرصه جنگ نرم، حراست و صیانت می‌کنند و متقابلا این کلیت نظام است که باید از آنها حمایت کند.

علوی با بیان اینکه این نکته در بیان و عمل مقام معظم رهبری تجلی خاصی دارد، خاطرنشان کرد: انطباق وظایف سازمانی نیروهای وزارت با احکام شرع نظام اسلام از مهمترین دغدغه‌های آنهاست و این به عهده رئیس دستگاه است که با حساسیت نسبت به شرع محوری دستگاه مربوطه اهتمام داشته باشد و این همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینکه بنده عبور از احکام شرع را با هیچ توجیهی نخواهم پذیرفت، اضافه کرد: وزارت اطلاعات که مقتدرترین تشکیلات امنیتی در خاورمیانه و دنیاست، گره خوردن اقتدار با اخلاق و قانون را ضامن آرامش و فضای روانی پاک در جامعه می‌داند.

وی ادامه داد: ‌ارزشمندترین سرمایه وزارت اطلاعات نیروی انسانی متدین، متعهد،‌متبحر و متخصص است و نه تنها نیاز مدیریتی خود را تامین می‌کند بلکه نیاز دستگاه‌های دیگر به نیروهای کیفی را نیز تامین می‌کند از این رو برای اداره این وزارت نیازی به نگاه به بیرون نیست.

علوی تاکید کرد که در صورت کسب رای اعتماد نه با اتوبوس بلکه با دوچرخه به وزارت اطلاعات خواهد رفت و با مدیران کارآمد همان جا به انجام وظیفه خواهد پرداخت.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینکه مرزبندی وزارت در هر زمینه‌ای از جمله خودی و غیرخودی، دوست و دشمن، فتنه و انحراف تابعی از مهندسی رهبر معظم انقلاب خواهد بود و آن را نقشه راه و حجت شرعی دانست، در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ‌«اصل ممنوعیت تجسس» بر پایه آیه کریمه لاتجسسوا و حدیث نبوی که می‌فرماید ماموریت نیافتم که دل‌های مردم را بشکافم تا درون آن چه باشد، از پایه‌های بنیادین وزارت خواهد بود مگر آنجا که احتمال توطئه باشد.

علوی یادآور شد: وزارت اطلاعات با هوشمندی و تعهد و خود را در محضر خدا احساس کردن می‌تواند نقش سازنده‌ای در همگرایی سران نظام و مدیران عالیرتبه این کشور ایفا کند و در عین حال با اندک غفلت و کم‌اندیشی نقش مؤثری در واگرایی مسئولان کشور دارد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار داشت: این طلبه کوچک با تمام توان خود این دستگاه حساس را در جهت تحکیم پیوند برادری میان بزرگان نظام و پیشگیری از واگرایی آنها مدیریت خواهد کرد.

وی اضافه کرد: ماموریت‌های ذاتی وزارت اطلاعات ایجاب می‌کند که در جهت صیانت کادرهای نظام آنها را رصد اطلاعاتی کند؛ همانگونه که باید از کادرهای نظام از جمله نمایندگان مجلس صیانت شود در مقام خدمت و تصمیم‌‌گیری نیز باید به آنها کمک و از طریق اطلاعات سرویس داده شود.

علوی با بیان اینکه در چاره‌اندیشی برای مشکلات و به ویژه مدیریت بحران بر این باورم که گزینه برخورد قهر‌آلود باید آخرین گزینه و در واقع امنیت نرم مقدم بر امنیت سخت باشد ، گفت: وزارت اطلاعات نقش موثری در ایجاد امنیت نرم دارد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات بیان داشت: وزارت اطلاعات ممکن است در معرض این فرایند انحرافی قرار بگیرد که پرونده‌ای را برای نتیجه‌ای از پیش تعیین شده سامان دهد؛ اما بنده در محضر نمایندگان اعلام می‌کنم که در وزارت اطلاعات نتیجه تابع محتوای بررسی شده پرونده‌ها خواهد بود نه نتایج از پیش تعیین شده که وزارت بخواهد به ابزاری برای اعمال حب و بغض‌ها و تسویه حساب‌های سیاسی تبدیل شود.

وی افزود: بنده با تمام وجود ملتزم به راهبردی هستم که ریاست جمهوری در جلسه افطاری با مجلس اعلام کرد که اگر از شان و کرامت رفیع مجلس و نمایندگان کاسته شده باشد باید به آن بازگردانده شود از این رو این نهاد مردمی همچنان باید در راس امور در کشور نقش‌آفرینی کند.

علوی یادآور شد: انقلاب اسلامی در طول عمر خود با دشمنانی رویارویی کرده است که در خصومت با انقلاب از پای ننشسته و در مواجهه با آن از هر وسیله‌ای در جنگ نرم استفاده کرده و از پیچیده‌تر بودن سازوکارهای اطلاعاتی در جهت ضربه به جمهوری اسلامی استفاده کرده است.

علوی ادامه داد:‌ دشمنان از پیچیده‌ترین ساز و کارهای اطلاعاتی برای ضربه به جمهوری اسلامی ایران استفاده کردند اما همواره در دستیابی به اهداف ناکام ماندند. راز این ناکامی در هوشمندی دیدگان بیدار و همیشه هوشیار ملت ایران، وزارت اطلاعات نهفته است که کوچکترین بازیگوشی اطلاعاتی دشمن را رصد می‌کند.

وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت اطلاعات با بیان اینکه من پیوند‌های مردمی را برای وزارت اطلاعات یک امتیاز می‌دانم، اظهار داشت: وزارت اطلاعات در خدمت مردم و تامین‌کننده امنیت فراگیر مردم است چه امنیت فیزیکی و چه امنیت روحی و آرامش روانی و بنابراین وزارت سازمانی نخواهد بود که از آن بترسند بلکه با پیوند‌های مردمی خود، سازمانی خواهد بود که مردم به آن دل ببندند و نام آن آرام بخش باشد و تنها کسانی که نیتی ناسالم دارند و مخل امنیت جامعه هستند و نیز دشمنان سوگند خورده نظام باید از آن بهراسند.

علوی خاطرنشان کرد: توانمندی‌های کنونی وزارت اطلاعات که آن را به مقتدرترین و توانمند‌ترین دستگاه اطلاعاتی خاورمیانه تبدیل کرده حاصل همت و تلاش همه کارکنان و وزرای پیشین از آغاز تا کنون بوده است. امیدوارم این طلبه کوچک بتواند ادامه دهنده موفق راه آنها و امین دستاورد آن عزیزان باشد که شایسته می‌دانم در اینجا از یکایک آنها به احترام یاد کنم.

وی افزود: لازم می‌دانم از دو نفر از نمایندگان که در مخالفت، مسائلی را متذکر شده‌اند از صمیم قلب تشکر کنم و امیدوارم همچنان ما را از نگاه‌های واقع‌بین خود بهره‌مند سازند.

علوی ادامه داد: شخصیت شما نمایندگان مردم برای ما عزیز است، رای شما خواه مثبت یا منفی برای ما محترم است و در صورت کسب رای اعتماد شما نمایندگان، امیدوارم این برادر کوچک خود را با دعای خیرتان همراهی کنید باشد که دعای خیر شما در این راه پرخطر یاریگرش باشد و بسترساز توفیق خدمتی که رضای خدا و خشنودی امام عصر (عج) ارواحنا فداه و مسرت خاطر مقام معظم رهبری و خرسندی ریاست جمهور و امید و دلگرمی مردم عزیزمان در آن نهفته باشد.

علوی با اشاره به رد صلاحیت خود در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این ثمره پرونده‌سازی به دور از اخلاق و مقتضیات شرع بود که به همه آنها پاسخ دادم و در نشستی که با آقای دکتر علیزاده داشتم که به درخواست آیت‌الله مومن پرونده اینجانب را تمام با دقت ملاحظه کرده، ایشان به صراحت اظهار داشت که من چیزی که مبنای درستی برای رد صلاحیت باشد در پرونده نیافتم و مشابه آن را برادران ارجمند دکتر اسماعیلی و امیری اعضای حقوقدان شورای نگهبان ابراز کردند.

وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت اطلاعات خاطرنشان کرد: هرچند این اتفاق تلخ بود اما ملاطفت مقام معظم رهبری نسبت به این سرباز کوچک مرهمی شفا بخش بود که بر این زخم نهاده شد. بوسه‌های پدرانه معظم‌له بر گونه‌های این فرزند کوچکش آرام‌بخش و اظهار تاثرش از این اتفاق این حادثه را در کام این بنده ناچیز تبدیل به شیرینی کرد.

وی ادامه داد: آنچه در این رابطه قابل توجه است نوع واکنشی است که این سرباز انقلاب و ولایت در برابر این اتفاق بروز داد که در مصاحبه با فارس اشاره کردم خود را پایبند به ساختار سیاسی نظام می‌دانم حتی اگر تصمیمات به ضررم باشد، هیچ تاثیری در سربازی اینجانب برای نظام جمهوری اسلامی نخواهد داشت و در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو اشاره کردم که ما در هر شرایطی سرباز نظام، ولایت و مقام معظم رهبری هستیم.


*فارس