به گزارش مشرق، اسفنديار مشايي، رئيس دفتر رئيس جمهور و مشاور ويژه محمود احمدي نژاد در امور خاورميانه، بامداد امروز، در سفري از پيش اعلام نشده عازم کشور آلباني شده است تا با تني چند از مقامات اين کشور، ديدار و گفت وگو کند.
مشايي بامداد امروز در پروازي از تهران به استانبول ترکيه رفت و پس از چند ساعت توقف، اين شهر را به مقصد تيرانا ترک کرد.
قرار است وي در اين سفر، علاوه بر حضور در سفارت جمهوري اسلامي ايران در تيرانا و ديدار با "بامير توپي" رئيس جمهور اين کشور، از مرکز اسلامي آلباني بازديد کند. کالج سعدي نيز از جمله مراکزي است که گفته مي شود احتمال ديدار مشايي از آن وجود دارد.
وي در شرايطي عازم اين کشور اروپايي شده است که سمت ديپلماتيک وي به عنوان مشاور امور خاورميانه، هيچ ارتباطي با حوزه اروپا ندارد.
اوج گيري تحرکات ديپلماتيک حلقه دفتر رئيس جمهور در حالي صورت مي گيرد که موازي کاري در سياست خارجي از جمله مواردي بود که مقام معظم رهبري در ديدار امسال هيئت دولت، بر ضرورت پرهيز از آن تأکيد کرده بودند و علاوه بر اين، اين تحرکات که در نبود وزير امور خارجه، شدت بيشتري به خود گرفته است با اعتراض مکرر نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي و رسانه ها مواجه شده است.
سکوت رسانه اي و عدم اطلاع رساني مناسب درباره سفرهاي وقت و بي وقت اسفنديار مشايي به خارج از کشور، پس از حساسيت نهادهاي نظارتي و رسانه ها افزايش يافته و مشخص نيست به چه علت، دفتر رئيس جمهور در خصوص اين سفرها سکوت مي کند.
قرار بوده محمدجعفر بهداد، معاون سياسي دفتر رئيس جمهور نيز در اين پرواز که ساعت 3 بامداد امروز انجام شد حاضر شود که به رغم پيج مکرر نام وي توسط دفتر اطلاعات فرودگاه بين المللي امام خميني(س)، به علت تأخير نتوانست خود را به اين پرواز برساند.
اين در حالي است که تحرکات ديپلماتيک علي اکبر صالحي، سرپرست وزارت امور خارجه از بدو انتصاب تا کنون، به اندازه نيمي از فعاليت هاي ديپلماتيک مشايي در عرصه سياست خارجي نبوده و عملاً مشاور امور خاورميانه اي احمدي نژاد، عهده دار تنظيم روابط منطقه اي بوده است.
گفته مي شود مسؤولان وزارت امور خارجه و اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در جريان چند و چون اين سفرهاي پياپي قرار ندارند.
مشايي که پس از بازگشت از مأموريت اردن و به فاصله يک روز پس از عزل متکي، با سفير سوئيس و حافظ منافع آمريکا در ايران و سفير قرقيزستان ديدار و مذاکره کرده بود، در جلسه اي با عنوان "جلسه همانديشي دستگاههاي دولتي داراي دفاتر و نمايندگي در خارج از کشور" که ارتباطي با پست مشاور ويژه رئيس جمهور در امور خاورميانه ندارد، سخنان مبسوطي درباره حوزه سياست خارجي کشور ايراد کرده بود.
مجتبي ثمره هاشمي، دستيار ارشد احمدي نژاد نيز دو هفته پيش عازم سودان شد تا مذاکرات ديپلماتيک ويژه اي با مقامات اين کشور برگزار کند که اين سفر نيز بدون اطلاع رساني قبلي انجام گرفت.
اين در حالي است که محمد عباسي، وزير تعاون نيز بتازگي از سوي رياست جمهوري به مراسم تحليف رئيس جمهور جديد برزيل اعزام شده بود که به علت پايين بودن سطح هيئت ايراني و بي ارتباط بودن وي با حوزه سياست خارجي، بازخورد چنداني نداشته است.
حميد بقايي، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و مشاور احمدي نژاد نيز بتازگي در سفري از پيش اعلام نشده، به صنعا رفت و با ژنرال علي عبدالله صالح، رئيس جمهور اين کشور که بتازگي به عنوان رئيس مادام العمر اين کشور معرفي شده و موروثي کردن حکومت خود را به تصويب رسانده، ديدار و گفت وگو کرد.
جالب اينکه محور مذاکرات وي با مقامات يمني و همچنين گفت وگوهاي وي در جريان سفر به مصر که روابط آن با ايران از حساسيت ويژه اي برخودار است نيز بيشتر متمرکز بر حوزه ديپلماتيک و روابط دو جانبه بوده است که وي هيچ تخصصي در آن ندارد.
پروژه اعزام فرستادگان ويژه و مشاوران رياست جمهوري به اطراف و اکناف جهان در حالي انجام مي گيرد که وزارت امور خارجه که بدون وزير باقي مانده است، تحرک به مراتب کمتري از دفتر رياست جمهوري دارد و علاوه بر اين، 14 تن از ديگر مشاوران رياست جمهوري نيز به عللي که براي صاحب نظران مشخص است، از کار برکنار شده اند.