در حالی مسعود سلطانی فر نتوانست به وزارت ورزش و جوانان برسد که شناخت یارانش و دلیل نه گفتن نمایندگان مردم به آنها می تواند راهگشای رئیس جمهوری باشد.

گروه ورزشی مشرق - لحظه شماری ها برای مشخص شدن ترکیب کابینه حسن روحانی به پایان رسید و سرانجام پس از 4 روز بحث و بررسی در مجلس و بیش از یک هفته جلسات گوناگون نمایندگان، 15 نفر از 18 وزیر معرفی شده رئیس دولت یازدهم از مجلس رای اعتماد گرفتند و 3 نفر نیز از رسیدن به جلسات هیئت دولت بازماندند.  
 
البته با توجه به روند حرکتی مجلس در 4 روز گذشته و مخالف ها و موافقت هایی که با وزرای پیشنهادی مطرح می شد، مشخص بود که میلی منفرد و نجفی به عنوان گزینه های پیشنهادی وزارت خانه های علوم و آموزش و پرورش، کار سختی برای گرفتن رای اعتماد دارند. اما عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به طور حتم نشان از پیگیری های مکرر و توجه ویژه وکلای ملت به ورزش و امور جوانان بود.  
 
یاران سلطانی فر و نه ملت به آنها
ساعاتی بعد از عدم رای اعتماد مجلس به سلطانی فر، برخی رسانه ها گمانه زنی در خصوص گزینه های جایگزین را آغاز کردند و دراین راه از فردی به عنوان یکی از گزینه های اصلی نام بردند که جزو یاران و حامیان اصلی وزیر رای نیاورده کابینه دولت یازدهم بود.  
داورزنی، هاشمی طبا، پولادگر و علی کفاشیان به همراه چند تن دیگر از روسای فدراسیون های ورزشی طی یک 10 روز اخیر تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا بتوانند خود را به سلطانی فر نزدیک کرده و در رای آوردن وی نیز از هیچ کوششی دریغ نکردند. آنها که جزو یاران نزدیک سلطانی فر برای دستیابی به وزارت ورزش و جوانان نیز محسوب می شوند، حالا بعد از عدم رای اعتماد مجلس به وی در تلاش هستند تا یک نفر از جمع خود را به عنوان گزینه اصلی این وزارتخانه معرفی کنند.  
از همین رو ساعاتی پس از عدم رای اعتماد مجلس به سلطانی فر، برخی رسانه ها گمانه زنی درباره وزیر پیشنهادی بعدی دولت را آغاز کردند و از داورزنی به عنوان گزینه اصلی دولت روحانی نام بردند. اما سوالی که در این بین مطرح می شود این است که آیا داورزنی صلاحیت رسیدن به جایگاه وزارت ورزش و جوانان را دارد؟


گزینه های مطرح شده از ساعات پایانی شب گذشته همچون داورزنی (به عنوان نزدیک ترین یار وزیر رای نیاورده) جزو افرادی به شمار می روند که فقط سابقه ورزشی در کارنامه خود دارند و خصوصیت دیگر در کارنامه آنها جایگاهی ندارد و همین موجب تکرار "نه" نمایندگان به وی خواهد شد...

چرا سلطانی فر رای نیاورد؟
 یکی از مهمترین دلایلی که مجلسی ها راضی نشدند به مسعود سلطانی فر رای مثبت بدهند، نداشتن سابقه ورزشی در کارنامه این وزیر پیشنهادی بود. این در حالی است که وزیر ورزش و جوانان به عنوان یکی از وزرای کابینه هر دولتی در تمام جلسات هیئت دولت حضور و حق صحبت کردن دارد از همین رو روسای دولت ها به دلایل مختلفی اعم از مسائل سیاسی مطرح شده در جلسات هیئت دولت، همواره سعی بر این دارند تا افرادی که در ترکیب کابینه قرار می گیرند را از بین کسانی انتخاب کنند که بیشترین اعتماد را به آنها دارند و به نوعی مورد وثوق باشند. به همین دلیل وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان باید 3 خصوصیت بارز داشته باشد.  
 
این وزیر بنا به دلایل مطرح شده اول باید سابقه سیاسی داشته باشد. دومین خصوصیت وزیر ورزش و جوانان داشتن سابقه ورزشی و خصوصیت سوم نیز داشتن سابقه اجتماعی و برنامه در حوزه جوانان است.  
 
مسعود سلطانی فر به عنوان وزیر پیشنهادی حسن روحانی فقط سابقه سیاسی داشت و از دو خصوصیت بارز دیگر بی بهره بود. گزینه های مطرح شده از ساعات پایانی شب گذشته همچون داورزنی نیز جزو افرادی به شمار می روند که فقط سابقه ورزشی در کارنامه خود دارند و دو خصوصیت دیگر در کارنامه آنها جایگاهی ندارد. پس بنابراین حسن روحانی و مشاورانش در انتخاب وزیر بعدی ورزش باید این 3 خصوصیت را مورد توجه قرار دهند. 

امیر قربانی (دبیر ورزشی سایت فردا)