چهارسال از دادگاه فتنه‌گران سال ۸۸ گذشته است و امروز فعالین فتنه نه در دادگاه، یا تحت فشار دستگاه‌های قضایی، که اینبار در رسانه‌های خبری و پشت تریبون مجلس تقلب در انتخابات را رد می‌کنند.

به گزارش مشرق به نقل از رجانیوز: رسانه های اپوزیسیون نیز دیگر ادعایی مبنی بر خوراندن دارو به اعتراف کنندگان و ... ندارند و بعضا با لحنی نزدیک به فحاشی چهره‌های نزدیک به خود را مورد انتقاد قرار می‌دهند.

اظهارات آقای روحانی در روز رای‌گیری درباره اعتقاد برخی از وزرای کابینه‌اش درباره اردوکشی خیابانی سال 88 در کنار نطق نجفی، آخوندی، حجتی، ربیعی و ... به اعتقاد برخی، از بزرگترین دلایل برای اثبات "فتنه " بودن وقایع سال 88 است.

حتی سعید حجاریان که برخی او را تئوریسین اصلاحات می‌دانند و جزو متهمان فتنه بود، در روزهای اخیر صراحتا تقلب در انتخابات را منکر شده است، اما حجاریان رندی خاص خود را نیز به خرج داده است و با واژه‌سازی، تدلیس سیستماتیک را واژه‌ای جایگزین تقلب قرار داده است تا جرم فتنه گران در سال 88 را تخفیف دهد.

شاید حالا که هیاهوی رای اعتماد فروکش کرده است، بد نباشد به این اظهارنظر حجاریان، جدی‌تر و عمیق‌تر پرداخته شود. حجاریان این روزها تمایل عجیبی به گفتگو با رسانه‌ها دارد، به‌نحوی‌که خود برای مصاحبه با رسانه‌ها تماس می‌گیرد. او در پاسخ به این سئوال که آیا در سال 88 تقلب صورت گرفت، گفته است که در این انتخابات تقلب نشد ولی "تدلیس سیستماتیک" رخ داد.

منظور از تدلیس سیستماتیک، عوام‌فربیبی نظام‌مند است که حجاریان در گفتگو با تسنیم اینگونه به این موضوع اشاره می‌کند: "بنده چند بار گفته‌ام که بحث ما این نیست که تخلف و یا تقلب شده است. به‌نظر من واقعه‌ای اتفاق افتاده است که اسم آن "تدلیس سیستماتیک" است. در توضیح تدلیس باید بگویم که مثلاً اگر شما سه سال در شهرداری به مردم پول بدهید، بعد هم چهار سال در دولت به مردم سیب‌زمینی و یارانه و پول یامفت بدهید و رأی بخرید، تدلیس سیستماتیک است. درست است؟"

حجاریان ادامه داد: بنده می‌گویم نه تقلب بوده و نه تخلف، بلکه یک اسم قانونی دارد با عنوان تدلیس سیستماتیک، البته این پول را درون توپ هم می‌ریختید، می‌ترکید. توجه داشته باشید که آقای احمدی‌نژاد رأی آورده است و نام وی از صندوق بیرون آمده است ولی به چه قیمتی؟ به‌ روش تدلیس."

حجاریان از یک سو تقلب در انتخابات را صراحتا رد می‌کند و تایید می‌کند که به درستی نام احمدی‌نژاد از صندوق بیرون آمده است اما از سوی دیگر معتقد است که مردم به خاطر سیب‌زمینی و یارانه و ... به احمدی‌نژاد رای دادند.

هر چند این ادعا توهینی آشکار و تکراری از قماش روشنفکران به مردم ایران است ولی فارغ از این موضوع تدلیس مورد اشاره حجاریان با اصول منطقی و عقلانی هم مطابقت ندارد و اساسا این استراتژیست اصلاح‌طلب در اثبات ادعای خود دچار چنان گاف‎های بزرگی شده است که حتی یک فعال سیاسی نوپا نیز نسبت به اجتناب از آن دقت زیادی را به خرج می‌دهد.

به عنوان مثال آقای حجاریان می‌تواند با یک محاسبه ساده حساب کند که در اختیار گذاشتن یک گونی سیب‌زمنی با وزن تقریبی 50 کیلو به 24 میلیون و 500 هزار نفر چند کلیو می‌شود و آیا این مقدار در توان سیستم کشاورزی کشور است؟

از سوی دیگر تئوریسین اصلاحات، دادن یارانه را مصداق تدلیس سیستماتیک در انتخابات ریاست جمهوری دهم اعلام کرده است گویا فراموش کرده که طرح هدفمندی یارانه‌ها و دادن یارانه از سال 89 یعنی یک سال پس از انتخابات اجرایی شد و قبل از این سال هیچ یارانه نقدی در اختیار مردم قرار نگرفته است. 

با این حال تبری‌جویی از ادعای تقلب که این روزها به حلقه اول مشاوران و نزدیکان موسوی نیز سرایت کرده به یک واقعیت همه فهم و فراگیر حتی برای خود فتنه گران تبدیل شده است‌.

موضوعی که در جلسه رای اعتماد به وزرا نیز کاملا مشهود بود و وزرایی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در فتنه نقش داشتند، با اعلام برائت از اردوکشی خیابانی سال 88 نشان دادند خواسته یا ناخواسته در اتفاقات آن سال در بازی طراحی شده از سوی بیگانگان ایفای نقش می‌کردند.

به نظر می‌رسد با روند گسترده تبری‌جویی از فتنه 88 از سوی برخی از عناصر تاثیرگذار در فتنه شرایط برای محاکمه طراحان و سران اصلی فتنه پیش از گذشته فراهم آمده است.