کد خبر 25368
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۷

با ساخت اولين دستگاه مرده شور، شستشوي مکانيزه اموات بزودي در مشهد آغاز مي شود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مدرنيته اين روزها بسياري از مظاهر زندگي انسانها را با تغييرات شگرفي مواجه کرده است و تعجبي ندارد که غسالخانه بهشت رضاي مشهد نيز تحت تاثير اين موضوع قرار گرفته باشد.

در روزگاري که همه چيز ماشيني شده است، اين روزها تکنولوژي هم به کمک غسال ها آمده و قرار است بخشي از وظايف سخت و دشوار را برعهده بگيرد.

در اين ميان غسال ها، ديگر مرده شور نيستند، چراکه آنان تبديل به اپراتورهاي دستگاهي شده اند که تنها با فشردن يک کليد، مسافران ديار باقي را با همان آداب وتشريفات اما بدون دخالت مستقيم انسانها شستشو و آماده دفن در خانه ابدي مي کند.

اما اين که چگونه غسال "ماشيني" سر از آرامستان بزرگ مشهد درآورده است، پرسشي است که معاون اجرايي سازمان فردوس هاي شهرداري مشهد به آن پاسخ مي دهد.

محمد پذيرا در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد، اظهارداشت: اين شهر پس از تهران از بيشترين آمار مرگ و مير برخوردار است، به همين دليل ساخت دستگاهي مناسب براي شستشوي اموات از مدتها قبل در دستور کار قرار گرفته بود.

وي افزود: بر اين اساس؛ پس از کسب نظر مراجع اين پروژه در قالب يک طرح پژوهشي در دانشگاه فردوسي مشهد ،مورد پيگيري قرار گرفت.

وي با بيان اين که اکنون دستگاه مرده شور آماده بهر ه برداري است، ادامه داد: در مرحله اول قرار است روزانه 6 تا 7 مرده عادي مذکر در اين دستگاه شستشو داده شود.

معاون اجرايي سازمان فردوس هاي شهرداري مشهد گفت: اپراتور و دو ناظر شرعي بر عمليات شستشو هر ميت که 20 دقيقه طول خواهد کشيد، نظارت دارند.

وي با بيان اين که اپراتور دستگاه از ميان غسال ها انتخاب شده است افزود: با نظر خواهي که از علما شده، استفاده از اين دستگاه مشکل شرعي ندارد.

پذيرا خاطر نشان کرد: با استفاده از اين دستگاه، ميت ضربه يا تکان نخواهد خورد و دستگاه به صورت گردشي جسد را خواهد شست.

دراين باره مديرعامل سازمان فردوس‌هاي شهرداري مشهد هم گفت: تمامي مراحل براي آغاز شستشوي مکانيزه اموات طي شده و در حال حاضر ساختمان ويژه آن در مجاورت سردخانه بهشت‌رضا آماده بهره برداري است.

کمال‌الدين شاه‌چراغي افزود: از اين پس، شستشوي اموات به ‌صورت دستي انجام نمي‌شود و همه اموات مشهدي با دستگاه شستشوي مکانيزه غسل داده خواهند شد.

وي کاهش مخاطرات و آلودگي‌هاي بهداشتي، حفظ کرامت ميت و کاهش قابل توجه مصرف آب را از مزاياي دستگاه شتسشوي مکانيزه اموات ذکر کرد واظهارداشت: شتسشوي مکانيزه اموات در مرحله اول با يک دستگاه شروع مي‌شود و پس از آن، دستگاه ديگري نيز آماده بهره‌برداري مي‌شود.

وي اضافه کرد: پس از تاييد نهايي علما در رابطه با شستشوي مکانيزه اموات و تست آزمايشي،اين پروژه در آرامستان ها اجرايي مي شود.

وي اظهارداشت: براي اجراي اين پروژه که از دو سال پيش با همکاري دانشگاه فردوسي آغاز شده است، تمامي تمهيدات لازم براي اجراي مناسب اعمال تغسيل و کفن با استفاده از نظر مراجع ديده شده است.

در شش ماهه اول امسال غسال ها 4 هزار و 955 ميت مرد با ميانگين 52 سال و 2 هزار و 362 ميت زن را با ميانگين 64‌سال در مشهد شسته وآماده دفن کرده اند.