به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری در حاشیه دیدار فرمانده نیروی دریایی نامیبیا با وی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سفر فرمانده نیروی دریایی کشور نامیبیا به دلیل تلاشهای سفیر کشور ما در آن کشور انجام شده است. آنها هم به سرعت دعوت ما را پذیرفتند و به ایران آمدند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه "کشور نامیبیا در بحثهای آموزشی نیازمندیهایی دارد"، اظهار کرد: طبق توافقات انجام شده در بحث آموزشی در ابعاد مختلف، تعمیر، نگهداری و ساخت یگانهای شناور و ساماندهی نیروی دریایی این کشور همکاریهایی انجام میشود.
سیاری اضافه کرد: در بحث ارائه آموزشی، آموزشهای ارائه شده به این کشور توسط دانشگاه امام خمینی(ره) نوشهر و شهرهای رشت و منجیل انجام میگیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به پدیده دزدی دریایی خاطرنشان کرد: در زمینه مقابله با دزدان دریایی نیز با کشور نامیبیا همکاری میکنیم و تجربیات خود را به این کشور منتقل خواهیم کرد.
سیاری همچنین گفت: نیروی دریایی کشور نامیبیا علاقهمند است که از تجربیات و آموزشهای ما استفاده کند زیرا آموزشهای ما در سطح استانداردهای جهانی است.
به گفته دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی نامیبیا احتمالا از ناوشکن جماران نیز بازدید میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد پروژه «لقمان» نیز گفت: پروژه لقمان در واقع ساخت یک ناو آموزشی است. ما باید بدانیم که پرورش افسران و درجهداران در دانشگاه کافی نیست بلکه آنها باید در دریاهای آزاد نیز حضور داشته باشند. ما اکنون این آموزش را با یگانهای رزمی خود انجام میدهیم در حالی که باید یگان آموزشی مخصوص این کار را داشته باشیم. این ناو آموزشی که ساخت آن آغاز شده است، «خلیج فارس» نام دارد.
وی در پایان، درباره رزمایش نیروی دریایی در سال جاری نیز اظهار کرد: ما معمولا رزمایشهای خود را که ولایت نام دارند، در سه ماه آخر سال انجام میدهیم ولی رزمایش ولایت 92 به دستورات سلسله مراتب بالاتر بستگی دارد.
به گزارش ایسنا، در ادامه پیتر ویلو فرمانده نیروی دریایی ارتش نامیبیا با بیان اینکه "در این سفر از بخشهای مختلف نیروی دریایی از جمله دانشگاه امام خمینی(ره) نوشهر بازدید میکنیم"، خاطرنشان کرد: اکنون مساله دزدان دریایی به مشکلی تبدیل شده که کشورها به تنهایی نمیتوانند با آن برخورد کنند و چنین مذاکراتی میتواند موجب انتقال تجربیات و همکاری کشورها و برخورد با دزدان دریایی باشد.
وی همچنین اظهار کرد: ما با کشورهای مختلفی از جمله کشورهای آمریکای جنوبی دارای رابطه هستیم و برای ما بسیار ارزشمند است با کشوری مثل ایران در منطقه خاورمیانه نیز در ارتباط باشیم.
پیتر ویلو در پایان افزود: ما در مذاکرات خود با فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران به این توافق رسیدیم که از تجربیات نیروی دریایی کشور ایران استفاده کنیم تا بتوانیم بوسیله این تجربیات، عملیاتهای خود را با موفقیت بیشتری انجام دهیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در صورت صلاحدید مراتب بالاتر، ناوگروههای نیروی دریایی ارتش به کشور نامیبیا اعزام میشوند.