وی افزود: البته سفر هیات پارلمانی ایران به الجزایر در پاسخ سفر سال گذشته رئیس مجلس الجزایر به تهران صورت گرفت و با استقبال و بدرقه وی سفر ما آغاز و به پایان رسید.
بروجردی تصریح کرد: در این سفر با رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس سنا الجزایر و همچنین با روسای هر دو مجلس الجزایر یعنی آقایان دکتر محمد العطی ولد خلیفه رئیس مجلس ملی الجزایر و دکتر عبدالقادر بن صالح رئیس مجلس سنای این کشور دیدار و گفتگو کردیم.
نماینده بروجرد ادامه داد: همچنین هیات پارلمانی ایران در سفر به الجزایر با وزیر امور خارجه، نخست وزیر و با وزیر امور پارلمانی این کشور دیدار و گفتگو کردیم.
وی اظهار داشت: محور ملاقاتهای صورت گرفته، گسترش همکاری پارلمانی بین مجالس الجزایر و ایران و تلاش برای تقویت روابط دوجانبه بود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: روابط دو کشور ایران و الجزایر با توجه به سفرهای مکرر رئیس مجلس شورای اسلامی به الجزایر و سفر روسای مجلس الجزایر به تهران در حال گسترش است.
بروجردی در ادامه تصریح کرد: روابط پارلمانی ایران و الجزایر، رابطه خوبی بوده و فعال و پرکار است.
نماینده مردم بروجردی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیش از 50 توافقنامه مشترک امضا شده بین ایران و الجزایر در بخشهای مختلف دو کشور وجود دارد که عملی نشده است آقای سبحانینیا عضو هیات رئیسه مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و سیاست خارجی مسئولیت پیگیری این توافقنامهها و روابط دوطرفه را بر عهده گرفتند.
وی در ادامه اظهار داشت: امیدواریم شاهد تحرکی در این زمینه باشیم و با توجه به فضای بسیار خوبی که در الجزایر در خصوص خدمات فنی مهندسی وجود دارد و با داشتن بیش از 200 میلیارد دلار ذخایر ارزی و حجم عظیم نفت و گاز که در اختیار دارد، کشوری ثروتمند بوده و در عین حال نیازمند استفاده از تجربه دیگران است که این بهترین فرصت برای همکاری با این کشور است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ضروری است بخشهای اقتصادی کشورمان در این زمینه فعال باشند و متاسفانه وزارت اقتصاد و دارایی در این زمینه نتوانسته در جهت منافع ملی گام بردارد.
بروجردی افزود: به فرض مثال برای اجرای پروژههای متعددی که بین دو کشور امضا شده شرکت مپنا قرار بود که نیروگاه 300 مگاواتی بسازد و شرکت دیداس قرار بود مخازن نیروگاهی برای آنها بسازد و وزارت اقتصاد باید بانکهایی را که با طرف الجزایری کار میکند تضمین بکند ولی این کار عملی نشده است، بنابراین با توجه به اهمیت ایجاد اشتغال و حدود هزاران مهندس بیکار در کشورمان که دارای مدارک بسیار خوبی هستند، میطلبد این کمکاری صورت گرفته توسط وزارت اقتصاد و امور دارایی دولت یازدهم جبران شود.
وی تصریح کرد: البته وزیر اقتصاد دولت قبلی دستور اجرای این مهم را صادر کرده که این مسئله عملیاتی نشده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: روابط ما با کشور الجزایر در زمینه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و بینالمللی با توجه به اینکه ما از آنها خواستیم از نماینده معرفی شده ایران برای دبیرکلی اپک حمایت کنند و آنها نیز درخواست مشابهی برای عضویت در یونسکو داشتند، خوب است.
بروجردی اظهار داشت: ما در بعد اقتصادی و تجاری با الجزایر دچار لنگی هستیم و باید تحرک جدی در این زمینه صورت بگیرد.
وی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از جمله آقای سبحانینیا عضو این کمیسیون این موضوع را با جدیت پیگیری خواهند کرد و با دعوت از ارگانهای ذیربط سعی خواهیم کرد به تحقق این بخش مهم کمک کنیم.
نماینده مردم بروجرد در ادامه به حمایت نخستوزیر و مسئولان الجزایری از برنامه هستهای ایران اشاره کرد و ادامه داد: نخستوزیر و مسئولان الجزایر به این نکته تاکید داشتند که ایران قدرت اول منطقه خاورمیانه است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: مسئولان الجزایر ضمن حمایت از برنامه هستهای ایران به قدرت اول منطقهای بودن ایران تاکید داشتند و الجزایر از حق غنیسازی جمهوری اسلامی ایران در راستای برنامههای صلحآمیز حمایت خواهد کرد.
بروجردی در پایان از دعوت رئیس مجلس الجزایر از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: این دعوت در دستور کار قرار خواهد گرفت تا جزئیات آن مشخص شود.
اضافه میشود؛ علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، حجتالاسلام حسین سبحانینیا عضو هیات رئیسه و عضو این کمیسیون، محمد آشوری تازیانی عضو ناظر هیات رئیسه مجلس و عضو این کمیسیون و همچنین عباسعلی منصوری آرانی چهار نمایندهای بودند که روز شنبه (20 مهرماه) تهران را به مقصد الجزایر ترک کردند و پس از 4 روز اقامت در این کشور بامداد امروز (چهارشنبه) وارد تهران شدند.