محمدعلي زلفي‌گل که در بدو تأسيس بنياد ملي نخبگان قائم مقام اين بنياد بود طي نامه‌اي از عزت‌الله ضرغامي رئيس سازمان صدا و سيما خواستار شد شبکه‌اي با عنوان نخبگان راه‌ اندازي شود.

به گزارش مشرق، محمدعلي زلفي‌گل در گفتگو با مهر در اين باره گفت: طي نامه‌اي به رئيس سازمان صدا و سيما پيشنهاد تأسيس شبکه‌اي جديد با عنوان شبکه نخبگان يا فرزانگان يا فرهيختگان را ارائه کردم.

وي با يادآوري اينکه بنياد ملي نخبگان در حال حاضر چندين هزار عضو دارد گفت: شبکه نخبگان زمينه‌اي براي معرفي الگوهاي متنوع در زمينه‌هاي هنري، ورزشي، علمي پژوهشي، صنعتي، نوآوري، کارآفريني و ... باشد تا روش زندگي آنها و اينکه چطور اين موفقيت برايشان کسب شده است در اين شبکه مطرح شود.

اين استاد دانشگاه با تأکيد بر تحول در نظام برنامه‌ريزي رسانه ملي گفت: به جاي اينکه نسل جوان‌مان به دنبال توجه به ماهواره‌ها باشد و در زمينه‌هاي زندگي، رفتاري، ظاهري و ... به ديگران نگاه کند، بايد خودمان برايشان برنامه داشته باشيم چون اگر خودمان برنامه نداشته باشيم ديگران برايمان برنامه‌ريزي مي‌کنند.

رئيس دانشگاه بوعلي همدان افزود: در حال حاضر شبکه 3 رسانه ملي بيشتر الگوهاي ورزشي را معرفي مي‌کند و گويي به اشتباه اين را منتقل مي‌کند که اگر مي‌خواهيد وضعتان خوب شود بايد فوتباليست يا بازيگر سينما شويد. در مراسم مختلف اعم از عيد و روزهايي که مردم بيشتر براي برنامه‌هاي تلويزيون وقت مي‌گذارند بيشتر براي بازيگرهاي سينما و فعالان ورزشي برنامه ترتيب مي‌دهند.

وي اضافه کرد: فاصله‌اي که در مجموع بين توجه به ورزشکاران و هنرمندان با پژوهشگران وجود دارد باعث دلسردي پژوهشگر مي‌شود البته دانشمندان به دنبال اينکه کسي تشويق‌شان کنند نيستند بلکه آنها عاشق کارشان هستند اما اگر مي‌خواهيم شيب رشدمان در توليد علم و فناوري مرتب صعودي باشد نيازمند الگوسازي از شخصيت‌هاي علمي نيز هستيم.

زلفي‌گل با بيان اينکه "برخي اوقات يک جرقه ذهني يک دانشمند مسير جامعه را تغيير مي‌دهد" به مهر گفت: بارها گفته‌ايم که توجه نسبتا خوبي به قهرمانان و پهلوانان جسمي مي‌شود ولي آن بهايي که بايد به قهرمانان و پهلوانان فکري داده نمي‌شود.

رئيس دانشگاه بوعلي همدان خاطرنشان کرد: وقتي دانشمندان‌مان آنقدر براي دشمنان‌مان مهم هستند که دشمنان براي نابود کردن آنها سرمايه‌گذاري مي‌کنند، اين نشان مي‌دهد که دانشمندان کشورمان تأثيرگذارند.