کد خبر 263623
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶

پاتریک میسوناو سفیر فرانسه در اسرائیل اظهار داشت: تمامی قدرت های جهانی که در مذاکرات با ایران در ژنو حضور داشتند کاملا در خط موضع فرانسه در قبال برنامه هسته ای ایران بودند.

به گزارش مشرق، انتخاب به نقل از هاارتص نوشت: پاتریک میسوناو سفیر فرانسه در اسرائیل اظهار داشت: تمامی قدرت های جهانی که در مذاکرات با ایران در ژنو حضور داشتند کاملا در خط موضع فرانسه در قبال برنامه هسته ای ایران بودند.

وی طی کنفرانسی مطبوعاتی در تل آویو گفت: امریکا و فرانسه متفق القولند که ایران نباید قدرت هسته ای شود اما فرانسه تضمین بیشتری می خواست.

به گفته ی سفیر فرانسه، جان کری وزیر خارجه امریکا موضع فرانسه را اتخاذ کرد که متعاقبا به موضع تمامی اعضای پنج بعلاوه یک مبدل شد.

وی گفت: قدرت های جهانی به توافق با ایران در دور گذشته مذکرات نزدیک شدند اما لوران فابیوس احساس کرد که شروط فرانسه در پیش نویس نیامده است.

میسنو گفت: فرانسه سه شرط داشت که براساس آن خواستار تضمین های بیشتری در چارچوب توافق شده بود:

1. راکتور آب سنگین اراک: فرانسه اظهار نگرانی کرد که راکتور می تواند برای تولید پولوتونیوم استفاده شود و خواستار تضمین هایی برای منع ایران از استفاده از آن در جهت پیشرفت توانایی هسته ای خود است.

2. دخیره اورانیوم غنی شده ایران: فابوس گفت که ایران به صورت متداوم ذخایر خود را گسترش می دهد و خواستار تضمین های بیشتری در مورد ذخایر اورانیوم شد.

3. غنی سازی اورانیوم در خاک ایران: فرانسه به حق ایران برای برخوردای از انرژی صلح امیز هسته ای معتقد است اما این هدف نیازمند تاسیسات غنی سازی اورانیوم نیست.

به گفته ی سفیر فرانسه در اسرائیل،  موضوع غنی سازی اورانیوم در خاک ایران منبع اختلاف در طول مذاکرات بود که برگزاری دور جدیدی از مذاکرات را ضروری ساخت.

میاسنو نیز سخنان دیپلمات های انگلیسی و آلمانی مبنی بر  آنکه اقدامات فابیوس تنها در جهت جلب توجهات بین المللی بود رد کرد و گفت: سخنان وزیر خارجه فرانسه بر پایه ملاحظات شخصی نبود.

سفیر فرانسه نیز گفت که پاریس و تل آویو در مورد ایران در تماس نزدیک هستند.

وی اشاره کرد: مسئله ایران یکی از مسائل اصلی است که در سفر اولاند به اورشلیم مورد بحث قرار خواهد گرفت.

میسانو همچنین بیان داشت که در طور مذاکرات با مقامات ارشد اسرائیل احساس کرده است که دولت اسرائیل حقیقتا از موضع فرانسه تقدیر کردند.