به گزارش مشرق، عبدالحسين روح الاميني در گفتگو با نشريه مثلث افزود: ملت ايران يک خانواده بزرگ است که در تلخيها و شيرينيها ميداند که چگونه کشور را اداره و مسائل را حل و فصل کند؛ ولو سختترين مصائب و مشکلات بر ما وارد شود. لذا هيچ موقع کوچکترين گرايش و توجهي به خارج از مرزها پيدا نخواهيم کرد. کساني که دست در دست ضد انقلاب و کشورهاي استعماري دارند، با طرفي همپيمان شدهاند که صدها سال خون مردم ايران را در شيشه کردند و منابع و ثروت ملي ايرانيان را غارت نمودهاند. آنها دل شان به حال ما نمي سوزد و منافع خودشان را پيگيري مي کنند و بسياري از مشکلات کنوني ما ريشه در برنامه هاي گذشته آن ها براي مردم ما داشته و دارد. زماني سرنوشت همه ما تغيير مي کند که خودمان را تغيير دهيم و آن گاه اصلاح حقيقي صورت خواهد گرفت. فرزند من فرزند اين آب و خاک بوده و خود ما هم متعلق به اين کشور هستيم و با توجه به گستردگي کار و پيچيدگي مباحث، اين مسأله تا کنون خوب پيگيري شده و منتظريم کاري که به نيمه رسيده با جديت دنبال شده تا به نتيجه برسد.
بخشي از اين گفت و گو را مي خوانيد:
*آقاي دکتر! به عنوان اولين سوال ميخواهم از زمان تنظيم شکايت در قوه قضائيه بپرسم.
ـ دقيقا هشتم شهريور و بعد از چهلم فرزندم، شکايت خود را تقديم قوه قضائيه کردم و رونوشت آن را نيز همزمان به مقام معظم رهبري و رئيس مجلس دادم.
* آن زمان از پيگيري چهرههاي شاخص مجلس و برخي سياسيون در مورد اين مسأله اخباري منتشر ميشد، در اين رابطه توضيح ميدهيد؟
ـ با کميته مجلس که با مسئوليت آقاي سروري پيگير قضيه بود؛ از طرفي هم در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي کميته اي متشکل از نمايندگان سه قوه، کار گروهي را تشکيل دادند. البته اين کميته به دستور مقام معظم رهبري پيگير موضوع بود. يعني در يک زمان چند تيم روي مسأله زندان کهريزک کار ميکردند تا زواياي آن مشخص شود؛ منتهي اهمّ بررسي قضايا در بازپرسي سازمان قضايي نيروهاي مسلح انجام شد و هزاران صفحه بازجوييها و اسناد را تشکيل داد. به عبارت ديگر يک کميته از شوراي عالي امنيت ملي که منتخب سه قوه بودند، يک کميته در مجلس، همچنين در بازرسي کل کشور، دادسراي انتظامي قضات، بازرسي ناجا و بازپرسي سازمان قضايي نيروهاي مسلح 6 مرجعي بودند که از زواياي مختلف مسأله را مورد رسيدگي قرار دادند. بخش ديگري از اين پرونده مربوط به قضات دستور دهنده براي اعزام بازداشتشدگان مربوط به دادستان سابق تهران و معاون وي مي شود. چندين ماه است درخواست تعليق آنها صادر شده ولي هنوز اقدامي صورت نگرفته است.
*آقاي دکتر! روشنتر راجع به بخش دوم صحبت ميکنيد؟
ـ آقاي مرتضوي و معاون ايشان و همچنين دادياري که احکام آنها را به دستور دادستان سابق تهران نوشته بود، چندين ماه است که درخواست تعليق ايشان در دادسراي انتظامي قضات، کيفر خواستش صادر شده تا محاکمه آنها انجام شود؛ اما متأسفانه بنا به دلايلي که براي ما چندان معلوم نيست، متوقف مانده است. اميدواريم طبق وعدهاي که رئيس محترم قوه قضائيه و رئيس دادگاه انتظامي قضات دادهاند رسيدگي به آن مرحله نيز شروع شود.
*قبل از شهادت محسن آيا خبري از بازداشت ايشان به شما داده بودند؟
ـ خير؛ هيچکس چنين مسألهاي را به من نگفت.
*يعني شما وقتي متوجه شديد که ايشان عروج کرده بودند؟
ـ درست يک هفته بعد از شهادت مظلومانه وي، به من خبر دادند. به عبارت ديگر ظهر چهارشنبه 31 تير ماه 1388، ما را طي تماسي تلفني از پليس امنيت مطلع کردند.
*در روند بررسي اين موضوع، نحوه همکاري با شما چگونه بود؟
ـ تا کنون مانعي وجود نداشته است؛ در واقع به واسطه دستور صريح رهبر معظم انقلاب و پيگيريهاي مجلس و نهادهاي نظارتي، روند بازپرسي و دادگاه از پيگيريهاي ما جلوتر بود. يعني ما پيگيريهاي خاص خودمان را داشتيم، ولي آنها جلوتر از ما بودند.
* سوالي را از همسرتان پرسيدم و ميخواهم جواب شما را هم بدانم. مرگ برخي افراد در آن دوران دستاويزي براي رسانههاي بيگانه شد، در حاليکه اين اتفاق در رابطه با خانواده شما رخ نداد؛ چرا؟
ـ خط قرمز ما از روز اول، مصاحبه با رسانههاي بيگانه بود و نگران سوء استفاده ضد انقلاب بوده و هستيم. چون مطمئن هستم روح پسرم از اين بابت آزرده ميشد و علاوه بر آن موجبات ناخرسندي بسياري از مردم انقلابي را هم فراهم ميآورد. ملت ايران يک خانواده بزرگ است که در تلخيها و شيرينيها ميداند که چگونه کشور را اداره و مسائل را حل و فصل کند؛ ولو سختترين مصائب و مشکلات بر ما وارد شود. لذا هيچ موقع کوچکترين گرايش و توجهي به خارج از مرزها پيدا نخواهيم کرد. کساني که دست در دست ضد انقلاب و کشورهاي استعماري دارند، با طرفي همپيمان شدهاند که صدها سال خون مردم ايران را در شيشه کردند و منابع و ثروت ملي ايرانيان را غارت نمودهاند. آنها دل شان به حال ما نمي سوزد و منافع خودشان را پيگيري مي کنند و بسياري از مشکلات کنوني ما ريشه در برنامه هاي گذشته آن ها براي مردم ما داشته و دارد. زماني سرنوشت همه ما تغيير مي کند که خودمان را تغيير دهيم و آن گاه اصلاح حقيقي صورت خواهد گرفت. فرزند من فرزند اين آب و خاک بوده و خود ما هم متعلق به اين کشور هستيم و با توجه به گستردگي کار و پيچيدگي مباحث، اين مسأله تا کنون خوب پيگيري شده و منتظريم کاري که به نيمه رسيده با جديت دنبال شده تا به نتيجه برسد.
* پيام راي دادگاه اوليه به خارجنشينان و افکار عمومي داخل را چه ميدانيد؟
- قبلا هم عرض کردم که اصلاح رويهها مهمترين دستاورد پيگيري اين پرونده است. بچههاي ما که بر نميگردند، از روز اول هم والده ايشان گفت محسن ما که رفت محسنهاي مردم را دريابيم. انشاءالله اين پيگيريها باعث جلوگيري از تکرار اين قبيل جنايات شود. لذا آنچه براي ما اهميت دارد، اصلاح رويههاست. نکته مهم آن نيست که افراد چه انتسابي دارند و منسوبين آنها چه جايگاهي دارند؛ به حمدالله از آقاي کامراني که به عنوان يک شهروند عادي شکايت کردهاند تا حقير که دسترسي بيشتري به مسئولان کشور دارم، هيچ تفاوتي وجود نداشته است. پيام اين مسأله اين است که مظلومين ميتوانند در دستگاه قضا حق خود را بگيرند. البته باور اين شايد براي همه قدري سخت باشد ولي از باور گذشته و محقق شده است. چرا که شهادت جواديفر، کامراني، قهرماني و روحالاميني و مطالباتشان پيگيري قضايي شده و اين همان توقعي است که از دستگاه قضايي جمهوري اسلامي انتظار ميرفت که خارج از انتسابات، ارتباطات و تفاوت دسترسيها، هر مظلومي بتواند حق خود را پيگيري کند و به حقوقش برسد. پيام به خارج هم اين است که نقش دايههاي دلسوزتر از مادر را بازي نکنند. کساني که با نقابهاي فريبنده به نام حقوق بشر مشتهاي آهنينشان را عليه نظام، انقلاب و ايرانيان گره کردهاند و دستشان با جانيان و منافقين در يک کاسه است، با هر ادعاي واهي که داشته باشند ما گول آنها را انشاءالله نخواهيم خورد.
*روند دادگاه تجديد نظر چگونه خواهد بود؟
ـ ما منتظريم و انتظار داريم که اين حکم عادلانه تأييد شود و به اجرا در بيايد. در اين مسير تابع روند قانوني هستيم.
*در مورد علت فوت پسرتان موارد زيادي مطرح شد و تناقضات زيادي بود. بعد از گذشت يکسال و پس از اعلام نظر دادگاه، راجع به اين مسأله توضيح ميدهيد؟
ـ يکي از مسائلي که در دادگاه به روشني آشکار شد، نظريه پزشکي قانوني بود که در چندين نوبت رفت و برگشت به کميسيونها و مراجع مختلف، قطعي شد که اين جوانان بر اثر ضرب و شتم و شرايطي که آنجا بوده به شهادت رسيدند. در اين راستا سناريو سازي در خصوص موضوع مننژيت مشهود شد. در دادگاه مشخص شد که افرادي به دستور يک مقام قضايي سابق موضوع مننژيت را مطرح کردهاند که در جاي خودش بايد دادگاه انتظامي قضات و دادگاه کارکنان دولت به آن مسأله رسيدگي کند.
*اين متهمان که در دادگاه به عنوان مباشر در انجام اقدامات صورت گرفته در کهريزک محاکمه شدند، آيا از نسبت بين شما و پسرتان آگاهي داشتند؟
ـ براي ما محرز نشده که اينها ميدانستند، گرچه همراه پسر من موقع دستگيري کارت ويزيت قديمي مسئوليت سابقم به عنوان رئيس موسسه پاستور بود و ايشان هم آدرس، شمارههاي تلفن و تماس را اعلام کرده بود؛ ولي با اين وجود براي ما اين امر که با علم به اين موضوعات، اين اقدام درباره پسرم صورت گرفته باشد محرز نشده است. لذا شرايطي که در آنجا بوده به گونهاي نبوده که افراد خاصي را مورد شناسايي قرار دهند.
کد خبر 265
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۸۹ - ۰۱:۱۳
عبدالحسين روح الاميني پدر محسن از کشته شدگان حوادث کهريزک گفت: خط قرمز ما از روز اول، مصاحبه با رسانههاي بيگانه بود و نگران سوء استفاده ضد انقلاب بوده و هستيم. چون مطمئن هستم روح پسرم از اين بابت آزرده ميشد.