کد خبر 26678
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۶

هزاران زلزله زده شرق کرمان از ترس بروز زمين لرزه در اوج سرماي زمستان شب گذشته را در فضاي باز گذراندند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، پس از بروز زمين لرزه هاي شديد روز گذشته محمد آباد ريگان که بزرگترين آنها به شدت شش ريشتر ثبت شد تا ساعت 10 و 4 دقيقه صبح جمعه 57 بار با زمين لرزه هايي بالاي سه ريشتر لرزيد.

اين درحالي است که طي همين مدت سه زمين لرزه 3 ريشتري نيز در بهرمان رفسنجان، سيرچ، کرمان و حسين آباد فهرج نيز روي داده است.

بدون شک طي سالهاي اخير استان کرمان در سال جاري شاهد بروز بيشترين زمين لرزه ها و همچنين شديدترين زمين لرزه هاي پي در پي بوده است اما در کمال تعجب که برخي آن را معجزه الهي ناميدند اين زمين لرزه ها خوشبختانه کمترين خسارت را بجاي گذاشته اند.

مردم شب سرد را در محيط باز صبح کردند

اين درحالي است که تنها از صبح امروز در منطقه زلزله زده ريگان 17 زمين لرزه روي داده است که حداقل در مجموع زمين لرزه ها 9 زمين لرزه بالاي چهار ريشتر روي داده است که همين مسئله موجب بروز ترس و هراس بين مردم مناطق زلزله زده شده است.

وحشت از بروز زمين لرزه هاي شديد و همچنين وجود هزار و 800 خانه ترک خورده از زمين لرزه 6.5 ريشتري 29 آذرماه و هزار و 200 خانه در فهرج و همچنين تعدادي خانه ترک خورده در نرماشير نيز شرايطي را مهيا کرده است که هزاران نفر از ساکنان منطقه زلزله زده شب سرد زمستاني را در معابر عمومي و يا حيات خانه ها بگذرانند.

اين درحالي است که پس از زمين لرزه ماه گذشته هنوز اسکان موقت در اين مناطق صورت نگرفته است و مردم همچنان در خانه هاي ترک خورده اي زندگي مي کنند که اکثرا خشت و گلي و نامقاوم هستند.

همچنين هزاران دانش آموز اين منطقه به دليل غيرمقاوم بودن مدارس طي يک ماه گذشته مجبور شدند در فضاي باز تحصيل کنند و همچنان منتظر کانکس هستند.

از سوي ديگر اکثر مردم شرق کرمان حتي در شهر بم به دنبال چادر هستند و همين مسئله بازار چادر را با کمبود و همچنين افزايش قيمت در بازار سياه مواجه کرده است.

گسلهاي شرق کرمان مجددا فعال شده اند

معاون سازمان زمين شناسي کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان با اشاره به فعال شدن مجدد گسلهاي شرق کرمان اظهارداشت: در استان کرمان 18 گسل اصلي فعال و صدها گسله فعال در مناطق مختلف وجود دارد.

علي رشيدي افزود: مطالعات در خصوص گسلهاي کرمان ادامه دارد اما مردم مناطق زلزله زده بايد نکات ايمني را رعايت کنند.

وي با اشاره به زلزله خيز بودن اکثر مناطق جمعيتي کرمان ادامه داد: مقاوم سازي در اين شرايط مهمترين عامل ايمني است.

6 هزار خانه نياز به بازسازي دارند

معاون عمراني استاندار کرمان نيز در خصوص خسارات زمين لرزه روز گذشته به خبرنگار مهر گفت: در اين زمينه ارزيابي خاصي صورت نگرفته و تعداد خانه هاي خسارت ديده اين زمين لرزه مشخص نيست زيرا اين خانه ها همان مکانهايي هستند که در زمين لرزه 29 آذر صدمه ديده اند و بايد بازسازي شوند که در اين خصوص منتظر اعتبارات هستيم.

محمد جواد کامياب افزود: شش هزار واحد مسکوني براي بازسازي و مقاوم سازي شناسايي شده اند.

مقاوم سازي در تمام استان کرمان بايد با جديت انجام شود

وي گفت: استان کرمان زلزله خيز است و بايد مقاوم سازي در مناطق مختلف در دستور کار قرار گيرد که در همين راستا نزديک 90 هزار واحد مسکوني روستايي در کرمان طي سالهاي اخير بازسازي شده است.

وي گفت: زمين لرزه اخير ريگان در مناطق کوهستاني و همچنين خسارت ديده از زمين لرزه قبل روي داده است و همين مسئله موجب شد خسارت جاني نداشته باشيم ضمن اينکه وجود برخي منازل بازسازي شده نيز در اين زمينه تاثير گذار بوده است.