گروه بین‌الملل مشرق -  رسانه‌های رژیم اسرائیل همچنان جریان اصلی خبری خود را به مذاکرات و توافق هسته‌ای ایران و شش کشور در ژنو اختصاص داده‌اند و پروژه بی‌ثبات‌سازی و اعتبارزدایی از این توافق با هدف افزایش فشارها بر ایران و متقاعد کردن کنگره به مخالفت با رویکرد آمریکا، ادامه دارد.

از جمله سوژه‌های مورد توجه این رسانه‌ها، مسائل منطقه‌ای مربوط به روابط ایران با همسایگانش است که در این جبهه نیز تلاش می‌کنند شکافی میان ایران و با کشورهای ترکیه و عربستان ایجاد شود. با تغییر رویکرد آشکار ترکیه و تغییر راهبرد سیاست خارجی این کشور به سمت ایران و سفر وزیر خارجه این کشور، اسرائیل تمرکز خود را بر تحریک عربستان قرار داده است.

سرخط مهمترین اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی در روز گذشته جهت ترسیم جهت‌گیری کلی رسانه‌های این رژیم نسبت به مسائل ایران،  در ادامه آمده است.

- کاترین اشتون خبرنگاران و عکاسان رسانه‌ها را "سوسک" خطاب کرده است

- اسرائیل به دنبال تحریک عربستان برای دستیابی به سلاح هسته‌ای از طریق پاکستان

- نگرانی صهیونیست‌ها از عدم تماس چندماهه اردوغان و نتانیاهو

- توصیه روزنامه هاآرتص به غرب: اسرائیل را تحریم کنید

- 50 کشور جهان از کاترین اشتون بدلیل توافق با ایران تقدیر کردند

- تلاش ترکیه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران همزمان با توسعه همکاری‌های اطلاعاتی

- دستور ویژه نتانیاهو به سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل برای متهم کردن ایران به نقض توافقنامه

- اوباما باید با استفاده از فرصت پرونده هسته‌ای، بحث حقوق بشر ایران را نیز مطرح می‌کرد

یدیعوت آحارونوت: اشتون با توافق ژنو ستایش جهان را برانگیخت

"دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا با هدایت قدرت‌های جهانی به امضای توافق هسته‌ای با ایران، ستایش جهانیان را برانگیخت، درحالی که پس از روی کار آمدن وی در سال 2009، بسیاری در مورد بی‌تجربگی و نداشتن کاریزما به او انتقاد می‌کردند."

"توافق با ایران پس از ماه‌ها مذاکرات محرمانه میان واشنگتن و تهران بدست آمد و پس از سه دهه دشمنی میان ایالات متحده و ایران، به توافق رسیدند."

"دیپلمات‌هایی که در جریان مذاکرات قرار داشتند می‌گویند که تلاش مداوم اشتون در جایگاه یک مدیر ثابت کرد که کشورهای اروپایی – که اهمیت تحریم‌های اقتصادیشان بر ضد ایران چندان کمتر از تحریم‌های واشنگتن برای فشار بر ایران نیست – در مذاکرات آتی نقشی بیش از یک "تماشاگر" بر عهده خواهند داشت."

"دانیل کوهن تحلیل‌گر اندیشکده فراید بلژیک می‌گوید: کاترین اشتون به دلیل پشتکارش اعتباری جهانی کسب کرده است. این توافق در نهایت توافق بین ایران و آمریکا با حمایت اروپاست. اما اشتون باید به ایفای این نقش ادامه دهد. هنوز مذاکرات بسیاری در پیش است."

"اشتون زمانی که این مقام را بر عهده گرفت، بدلیل نداشتن تجربه کافی و کاریزما مورد انتقاد قرار گرفت. چهار سال بعد، پیگیری‌های سرسختانه وی برای توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند، تحسین بسیاری را برانگیخت و قضاوت تاریخ درباره وی را تغییر داد."

"جان کری وی را مذاکره‌کننده‌ای با پشتکار و سرسخت خوانده است. بیش از 50 کشور جهان پس از توافق، برای کاترین اشتون پیغام تبریک و تقدیر ارسال کرده‌اند."

"کاترین اشتون همواره از کانون توجهات دوری می‌کرد و به ندرت به راحتی با رسانه‌ها صحبت می‌کرد. رابطه وی با رسانه‌ها بسیار عجیب و گاهی بسیار دشوار بود. خبرنگار حتی یکبار شنیده‌ بودند که وی گزارشگران و عکاسان را "سوسک" خوانده بود.

یدیعوت آحارونوت: بهبود روابط اطلاعاتی ایران و ترکیه

"سفیر ایران در آنکارا مدعی شده است دو کشور روابط نزدیک اطلاعاتی با یکدیگر دارند. پیش‌بینی شده است اردوغان سال آینده به تهران بیاید. روحانی قرار است ماه ژانویه به آنکارا سفر کند."

" ترکیه با فاصله گرفتن از اسرائیل به ایران نزدیک‌تر شده است: با وجود تکذیب موضوع افشای هویت‌ جاسوسان اسرائیلی از سوی ترکیه برای ایران، اما صداهایی در تهران به گوش می‌رسد که از همکاری نزدیک تو کشور و رو به پیشرفت بودن این روند خبر می‌دهند."

"سفیر ایران در آنکارا گفته است که تهران روابط نزدیک خود با آژانس‌های اطلاعاتی ترکیه را حفظ خواهد کرد. براساس گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط، سفیر ایران به خبرنگاران گفته است که روابط بین سرویس‌های اطلاعاتی دو کشور بسیار گسترش پیدا کرده است."

"در همین حال روزنامه ترکیه‌ای زمان خبر داد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و اردوغان، از ماه مارس تا کنون با یکدیگر گفت‌وگویی نداشته‌اند."

دبکا: عربستان در انتظار بمب‌های هسته‌ای پاکستان

"ملک عبدالله پادشاه عربستان و بنیامین نتانیاهو از تماس تلفنی باراک اوباما پس از توافق با ایران و تاکید بر اینکه به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد داد راضی نشده و تنها بر تردیدهای آن‌ها افزوده شده است."

"مقامات عربستان سعودی تا کنون بارها اعلام کرده‌اند در صورتی که ایران به سلاح هسته‌ای یا قابلیت تولید آن دست‌ پیدا کند، این پادشاهی نیز – برای تهیه سلاح هسته‌ای – تاخیر نخواهد کرد."

"منابع اطلاعاتی دبکا گزارش داده‌اند تنها اقدامی که عربستان سعودی باید انجام دهد، مطالبه توافقنامه سال 2004 این کشور با اسلام‌آباد است که براساس آن عربستان هزینه برنامه هسته‌ای پاکستان را در قبال دریافت کلاهک یا بمب هسته‌ای ساخته شده به همراه موشک‌های مناسب برای پرتاب آن، تأمین خواهد کرد."

"تماس تلفنی اوباما با پادشاه عربستان بیش از اینکه تلاش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، برای دور نگه‌داشتن بمب هسته‌ای پاکستان از عربستان بوده است."

هاآرتص: تحریم، اسرائیل را مجبور به پایان دادن به اشغالگری خواهد کرد

"به نظر می‌رسد تحریم‌های بین‌المللی مؤثر است و منزوی‌سازی ابزاری بی بدیل است. حتی نخست‌وزیر اسرائیل نیز به این موضوع اعتراف کرده است؛ وی از جهان خواسته است نه تنها تحریم ایران را تعدیل نکنند، بلکه آن را تشدید نمایند."

"موفقیت بدست آمده در تحریم ایران باید به نقشه راه جهان برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل و انکار حق فلسطینیان تبدیل شود. ما در تلاش‌های دیپلماتیک در "روند صلح" طی دهه‌های گذشته ناموفق بوده‌ایم. طرح‌های صلح بی‌شماری در کشوی میز مقامات مانده است و در همین حال اسرائیل نیز بدون هیچ محدودیتی به شهرک‌سازی‌های خود بر خلاف خواسته‌ کشورهای جهان ادامه می‌دهد."

" این راه درباره ایران جواب داد و در مورد اسرائیل نیز برای جلوگیری از خون ریزی کارگر خواهد بود. هیچ دلیلی برای ادامه نمایش مذاکراتی که هیچ کس – به جز جان کری وزیر خارجه آمریکا – آن را جدی نمی گیرد وجود ندارد. جان کری نیز در نهایت به این نکته پی خواهد برد که تا زمانی‌که اسرائیل هزینه‌ای برای اشغالگری خود نپردازد، به آن پایان نخواهد داد. این واقعیت است."

هاآرتص: تلاش ایران و ترکیه برای احیاء روابط اقتصادی

"روزنامه‌های چاپ ترکیه گزارش می‌دهند که مقامات ایران و ترکیه به زودی در آینده نزدیک دیدار خواهند کرد."

"توافق هسته‌ای امضا شده میان ایران و قدرت‌های جهانی به افزایش روابط اقتصادی ایران و ترکیه منجر خواهد شد. براساس گزارش روز شنبه روزنامه حریت، یک هیئت ایرانی در آینده نزدیک در حالی برای گفت‌وگو درباره روابط اقتصادی دو کشور، به ترکیه سفر خواهد کرد که ظفر کاگلایان وزیر تجارت ترکیه نیز اواسط ماه ژانویه به تهران خواهد رفت."

هاآرتص: تحکیم اتحاد ایران و سوریه

"هیئتی متشکل از وزرای دولت سوریه برای گفت‌وگو درباره روابط تجاری به تهران سفر کرده‌اند؛ معاون اول رئیس‌جمهور ایران گفته است در جنگ با محور شرارت در کنار سوریه خواهد ایستاد."

"وائل الحلقی نخست وزیر سوریه روز شنبه اظهار داشت که نیروهای دولت سوریه در حال پیروزی در جنگ در برابر شورشیان هستند و تا زمانیکه حتی یک نفر از افراد دشمن باقی مانده است، از پا نمی‌نشینند."

"نخست وزیر سوریه با واکنشی تند به خواسته‌های غرب برای کناره‌گیری بشار اسد گفت که دوره تهدید و ارعاب گذشته است و هیچ‌گاه بازنخواهد گشت و اکنون زمان صلح و غرور در سوریه فرا رسیده است."

"ایران فرماندهان نظامی خود را برای کمک به ارتش اسد به سوریه اعزام کرده است، در حالی که نیروهای حزب‌الله و گروه‌های شیعی عراق طرفدار ایران نیز هم‌اکنون در سوریه حضور دارند و با شورشیان سنی که از سراسر جهان اسلام به سوریه آمده‌اند مبارزه می‌کنند."

تایمز اسرائیل: ادامه مذاکرات درباره "ابعاد فنی" توافق ژنو در هفته جاری

"انتشار اخبار ادامه مذاکرات نشان می‌دهد که توافق هسته‌ای هنوز نهایی نشده است، مهلت شش ماهه ایران در توافق اولیه هنوز آغاز نشده و ایران همچنان به هیچ مقرارتی متعهد نشده است."

"نمایندگان ایران و 1+5 با تأکید بر اینکه هفته جاری در مذاکرات ژنو زوایای باقی‌مانده توافق را بررسی خواهند کرد گویای این حقیقت است که توافق موقتی که هفته گذشته در ژنو امضا شد، هنوز کامل نشده است."

"انتشار اخبار دور جدید مذاکرات ژنو در حالی صورت گرفته است که اویل صبح یکشنبه هفته گذشته اعلام شد که طرفین مذاکره در مورد برنامه هسته‌ای ایران به توافق رسیده‌اند."

"اما روز سه شنبه «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مهلت شش ماهه ایران در توافق موقت و تعدیل تحریم‌ها هنوز آغاز نشده است. وی بدون اشاره مستقیم به مفاد توافق افزود که بر روی برخی از بندهای توافق همچنان باید کار شود تا این توافق نهایی شود."

تایمز اسرائیل: ایران می‌گوید اولین زیردریایی بومی را عملیاتی کرده است

"زیردریایی کلاس فاتح ایران گفته می‌شود عملکردی عالی در عمق کم و قابلیت پرتاب اژدر را داراست."

"ایران قصد دارد اولین زیردریایی بومی خود را تا 20 مارس سال 2014 به آب بیاندازد که براساس تقویم ایران اواخر سال جاری این کشور خواهد بود."

"در ماه سپتامبر، تهران یک زیردریایی ساخت روسیه را نیز در خلیج فارس مستقر کرد که از سه زیردریایی روسی کلاس کیلو است که ایران در اوایل دهه 1990 خریداری کرده است."

"اسرائیل که ایران را در صورت شکست در پایان دادن به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تهدید به حمله نظامی کرده است، تعدادی زیادی زیردریایی آلمانی کلاس دلفین خریداری کرده است که براساس گزارش‌های خارجی، توان حمله متقابل هسته‌ای را داراست."

تایمز اسرائیل: اسرائیل به دنبال اعتبارزدایی از اوباما در پرونده هسته‌ای ایران

"بنیامین نتانیاهو موساد و اطلاعات ارتش اسرائیل را به جمع‌آوری اسنادی دال بر نقض توافقنامه هسته‌ای از سوی ایران توصیه کرده است."

"در تلاشی آشکار برای تخریب تلاش‌های باراک اوباما، بنیامین نتانیاهو به روؤسای سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل مأموریت داده است اسنادی برای اثبات نقض توافقنامه ایران با جامعه بین‌الملل از سوی این کشور جمع‌آوری کنند."

"براساس گزارش روزنامه انگلیسی ساندی تایمز، به روؤسای سرویس موساد و سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل دستور داده شده است همزمان با تلاش اوباما برای به تصویب رساندن این توافقنامه در کنگره، اسنادی را جمع‌آوری کنند که نشان دهد ایران همچنان در موضع قبلی خود قرار دارد."

رژیم اسرائیل با ابراز ناامیدی و نگرانی از توافق ایران و کشورهای غربی تلاش می‌کند با سندسازی درباره برنامه هسته‌ای ایران، کنگره آمریکا را بار دیگر برای تحریم ایران و بی‌اعتبار کردن رویکرد اوباما در قبال برنامه هسته‌ای ایران تحت فشار قرار داده و ملزم به مقابله کند.

در همین‌ راستا اسرائیل قصد دارد تیمی متشکل از مشاوران امنیت ملی خود را به واشنگتن اعزام کند تا فشار خود بر دولت آمریکا و کنگره را در ادامه روند توافق با ایران حفظ و تشدید کند.

هاآرتص: جاسوس‌های اسرائیلی به دنبال "آثار جرم" در توافقنامه ایران

"نتانیاهو در راستای مخالفت با تلاش‌های اوباما برای متقاعد کردن کنگره آمریکا برای حمایت از توافق ژنو، به سرویس‌های اطلاعاتی این کشور دستور داده است مدارکی برای اثبات تخلف ایران از این توافقنامه بدست بیاورند."

هاآرتص: چرا اوباما پرونده هسته‌ای را با پرونده حقوق بشر ایران پیوند نزد؟

"در توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های 1+5 مشکلات بسیاری وجود دارد. کارشناسان معتقدند سؤالات بسیاری در مورد این توافق وجود دارد از جمله اینکه آیا مجاب کردن ایران به توقف غنی‌سازی بالای 5 درصد توافقی معنادار است، یا وعده بازرسی‌های سرزده که اوباما مطرح کرده است بطور کامل ابعاد پنهان برنامه هسته‌ای ایران را پوشش می‌دهد و آیا تعدیل تحریم‌ها بیش از سخاوتمندانه نبوده است."

"با این حال، بزرگترین مشکل این توافق مواردی نیست که در آن آمده است، بلکه موضوعاتی است که در توافق به آن اشاره نشده است: در این توافق هیچ اشاره‌ای به نقض سیستماتیک حقوق بشر از سوی حکومت ایران و سابقه این کشور در رفتارهای برهم‌زننده ثبات درمنطقه نشده است."