اولین نشست هم‌اندیشی احزاب و تشکل‌های سیاسی در دولت تدبیر و امید، با حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی برگزار شد.

به گزارش مشرق، صبح امروز شنبه 14 دی‌ماه ساعت 08:30 اولین نشست هم اندیشی احزاب و تشکل‌های سیاسی در سالن پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور برگزار شد.

گفتنی است این نشست با حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور،محمدعلی پورموسوی مدیر کل سیاسی وزارت کشور،کاظم میرولد قائم مقام وزیر کشور برگزار شده است.

برپایه این خبر سید کاظم میرولد قائم مقام وزیر کشور در امور سیاسی کشور در آغاز این نشست با بیان اینکه از ابتدای تشکیل کمیسیون ماده 10 احزاب تاکنون 230 حزب از این کمیسیون مجوز گرفته‌اند گفت:‌ حدود یک چهارم احزابی که تابع قوانین و اساسنامه بوده و اقدامات آنان منحصربه دوره انتخابات نمی‌باشد به صورت فعال و نیمه فعال در کشور فعالیت می‌کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت: انشاء‌الله نتایج حاصل از این نشست راهگشایی خیر برای مردم عزیز کشورمان باشد.

میرولد با تأکید بر ضرورت تناسب فعالیت‌های احزاب با نیاز کشور خواستار بررسی آسیب شناسانه از فعالیت‌ها و اقدامات احزاب شد و گفت: می‌بایست اگر موانعی بر سر راه فعالیت آنان وجود دارد، این موانع شناساسی شود.

وی افزود: تاکنون 19 مورد تقاضا درباره تأسیس حزب جدید از شروع فعالیت دولت تدبیر و امید به وزارت کشور ارسال شده است.

میرولد تصریح کرد:‌ درصدد هستیم با هم اندیشی نظرات احزاب را دریافت و موانع پیش روی آنان را در جامعه شناسایی و با تدبیر حل کنیم و در آینده نیز برای تعامل بیشتر با سایر احزاب برنامه ریزی‌های لازم صورت خواهد پذیرفت.

وی گفت: انشاء‌الله با ریشه یابی فعالیت‌های احزاب شاهد حضور احزابی فعال و قوی در کشور خواهیم بود.

بیادی: خانه احزاب باید فعال شود

حسن بیادی دبیر کل جمعیت آبادگران جوان اسلامی صبح امروز در نشست احزاب با وزیر کشور گفت: تا وقتی که دیدگاه‌های امنیتی نسبت به احزاب وجود داشته باشد، کارآیی آنها 10 درصد خواهد بود.

وی با بیان اینکه متاسفانه توجه به نقادی در جامعه ما خیلی کم و برخورد با نمایندگان احزاب در استان‌ها نیز بسیار نامناسب است، تصریح کرد: احزاب و تشکل‌های سیاسی باید به همراه وزارت کشور تلاش کنند تا خانه احزاب مجددا فعال شود. 

محتشمی: حرکت احزاب نباید در جهت ساختارشکنی باشد

مجید محتشمی دبیر کل حزب آزادی در نشست احزاب با وزیر کشور، طی سخنانی اظهار داشت: احزاب در دیدگاه جهانی، رکن سوم دموکراسی محسوب می‌شوند و برای همنی است که باید به آن‌ها بها و فرصت‌ داد. 

محتشمی با بیان اینکه امیدواریم دولت جدید در راستای پیاده کردن حقوق ملت عمل کند، گفت: احزاب یکی از پایه‌های اساسی نظام و مردم سالاری دینی هستند که باید در جهت ساختار گشایی نه ساختار شکنی وارد عمل شوند. 

وی با اشاره به عملکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر تصریح کرد: جبهه اصلاح طلبان در انتخابات یازدهم سعی و عزم خود را برای ساختار گشایی جزم کرد و تمام تلاش خود را در این راستا به کار برد چنان که ما شاهد بودیم ادبیات اصلاح طلبان در انتخابات یازدهم پیروز شد.

وی تاکید کرد: تاسیس شبکه تلویزیونی و پرداخت یارانه به احزاب از موضوعات مهم دیگری است که باید به آن توجه شود.

دبیرکل حزب آزادی اظهار داشت: امیدواریم احزاب بتوانند با برنامه‌های جامع، فعالیت‌های خود را به صورتی شکل دهند تا بتوانند با روسای قوای 3 گانه دیدار کنند.

باهنر: وزیر کشور اصلاح خانه احزاب را در دستور کار قرار دهد

محمدرضا باهنر دبیر کل جامعه مهندسین در نشست مشترک با وزیر کشور که صبح امروز در تالار وزارت کشور برگزار شد، ضمن تشکر از برگزاری این جلسه به مسئله خانه احزاب اشاره کرد و گفت:‌ خانه احزاب در دولت خاتمی پایه‌گذاری شد اما ما حزبی‌ها رشد سیاسی خود را نشان ندادیم و احساس رقابت داشتیم.

باهنر ضمن گلایه از دوستان خودی، ادامه داد: ما خانه احزابی می‌خواهیم که به جای رسانه در آنجا گپ و گفت کنیم از این رو امیدواریم وزارت کشور اصلاح ساختار خانه احزاب را در دستور کار قرار دهد.

دبیرکل جامعه مهندسین با تأکید بر اینکه احزاب و جریانات فعال کشور باید در خانه احزاب کرسی داشته باشند و نتوانند یکدیگر را حذف کنند، افزود: خانه احزاب در واقع به عنوان باشگاه احزاب مد نظر است.

وی با بیان اینکه مردم‌سالاری دینی بدون احزاب فراگیر و قدرتمند در چارچوب مناسب ابتر است، یادآور شد: در کشور کار حزبی وجود ندارد.

باهنر با اشاره به تکمیل سه فاز در فعالیت احزاب، به بحث اصلاح قوانین و اصلاح برخی از موارد قانون اساسی اشاره کرد و گفت:‌ دولت یازدهم وقت بسیار مناسبی برای حرکت جدی و حرکت به سوی نظام حزبی است.

دبیرکل جامعه مهندسین ادامه داد: برخی معتقدند نظام حزبی با نظام اسلامی همخوانی ندارد اما این به معنای این نیست که باید جلوی فعالیت احزاب گرفته شود.

وی ابراز امیدواری کرد که کشور از احزابی برخوردار شود که بتوانند دولت را روی کار بیاورند و دولت را بسازند.

باهنر با اشاره به منشور اخلاقی در خانه احزاب قبلی بیان داشت: مسئله دیگر در بحث فعالیت حزبی بالا بودن هزینه‌هاست چرا که فعالیت سیاسی در کشور ما ارزش به حساب نمی‌آید و حزبی بودن ضدارزش تلقی می‌شود.

دبیرکل جامعه مهندسین با بیان اینکه باید برای تأمین هزینه‌های مالی احزاب فکری شود، یادآور شد: باید احزاب بتوانند از خزانه دولت استفاده کنند و منابعی به آنها تزریق شود چرا که در غیر اینصورت به سمت رانت و وامدار شدن افراد می‌روند.

فرامرزیان: اصلاحیه قانون احزاب از جانب حزب‌های عضو و درگیر صورت بگیرد

ژاله فرامرزیان نماینده انجمن روزنامه نگاران ایران در اولین نشست هم‌اندیشی احزاب و تشکل‌های سیاسی و وزیر کشور که صبح امروز برگزار شد اظهار داشت: وزارت کشور آنچنان که باید در 8 سال گذشته وظیفه خود را در قبال احزاب انجام نداد و احزاب سیاسی جایگاه و رویکردشان از سوی وزیر کشور تعریف شده نبود. این در حالی است که انتظار ما این است تا رویکرد کاملا قانونی در این رابطه صورت بگیرد.

وی افزود: ما انتظار داریم اهمیت تجمعاتی که برای ایجاد احزاب ایجاد شده‌اند، رعایت شده و وزارت کشور به عنوان متولی اصلی نقش خود را ایفا کند، نه اینکه در حوزه‌های دیگر به نام وزارت کشور تداخل ایجاد کند.

نماینده انجمن روزنامه نگاران ایران تصریح کرد:‌ باید نگاه مناسب توسعه سیاسی به احزاب کشور صورت بگیرد، آنچه که در ارتباط با انجمن روزنامه‌نگاران ایران اتفاق افتاد قانونی نبود، همچنین تهدیدات و ممانعاتی که برای مجامع آن صورت گرفت، مکاتبات غیرقانونی بود که باعث می‌شود آنچنان که باید یک تشکل سیاسی به درستی نقش آفرینی نکند. 

فرامرزیان ادامه داد: اصلاح قانون احزاب مطالبه دیگر از وزارت کشور است و ما پیشنهاد می‌کنیم این اصلاحیه از جانب احزاب عضو و درگیر صورت بگیرد و یک فرآیند جدیدی برای اصلاح قانون احزاب پیگیری شود، این اصلاحیه نه تنها مشکلات قانون قبلی را نداشته بلکه باید نواقص آن را نیز رفع کند. 

وی خاطرنشان کرد: خانه احزاب در یک پروسه قانونی می‌تواند رویکرد مدیریتی درستی را بکار گیرد، در 8 سال گذشته این خانه مورد بی‌مهری قرار گرفت و امیدواریم در این مسیر با رعایت حرمت آنچه که گذشت و همکار شورای مرجعیت کشور، خانه احزاب به رسمیت شناخته شده و انتخابات جدیدی صورت بگیرد. 

فرامرزیان در پایان گفت: امیدواریم نشست‌های دیگری هم برگزار شود و نگاه توسعه طلبانه سیاسی به احزاب شرایط جدیدی را برای این تشکل‌ها در کشور ایجاد کند. 

کواکبیان: بحث تحزب باید در کشور تقویت شود

مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری در نشست مشترک با وزیر کشور که صبح امروز در تالار وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه عقل شرعی و سیاسی ما اقتضا می‌کند که احزاب در کشور نهادینه شوند، اظهار داشت: مطرح شدن بحث منشور حقوق شهروندی از سوی رئیس جمهور، نشان می‌دهد که بحث احزاب برای آقای روحانی مهم است و همه به دنبال بحث احزاب هستند.

کواکبیان ضمن انتقاد از عملکرد احزاب در زمینه‌ عملکرد حزبی در نظام سیاسی کشور، تأکید کرد: 60 درصد مشکلات احزاب مربوط به حاکمیت و 40 درصد مربوط به خود احزاب و فرهنگ سیاسی مردم است.

دبیرکل جامعه مردم‌سالاری با بیان اینکه این جلسه باید حتما خروجی داشته باشد، یادآور شد: باید هیئتی و جمعی منتخب شوند و این جلسات ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به بحث اصلاح قانون احزاب خاطرنشان کرد: بنده به آقای مجاهدی گفتم که چرا حزب مشارکت و مجاهدین را توقیف کرده ‌اید که او پاسخ داد ما بنا بر اصل 168 قانون اساسی این کار را انجام داده‌ایم بنابراین هنوز فرق جرم سیاسی و جرم امنیتی در کشور ما مشخص نیست.

وی تصریح کرد: کدام یک از کاندیداهای ما در انتخابات 92 شاخص حزبی بودند و عملکرد حزبی داشتند. از این رو بحث تحزب باید در کشور تقویت شود.

شاکری: نظام حزبی در ایران شکل نمی‌گیرد

مجتبی شاکری عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در نشست مشترک احزاب با وزیر کشور، طی سخنانی با بیان اینکه تأثیرگذاری به تعداد احزاب نیست، اظهار داشت: در کشور ما نظام حزبی شکل نخواهد گرفت چرا که در انتخابات احزاب نمی‌توانند در مصدر قرار بگیرند.

وی تأکید کرد: جلسات مشترک با وزیر کشور باید به صورت شفاف ادامه یابد و قانون‌‌گرایی تعریف شود تا بر این اساس بتوانیم تعامل خوبی داشته باشیم.

راکعی: وزارت کشور از حقوق احزاب دفاع کند

همچنین در این مراسم فاطمه راکعی فعال اصلاح‌طلب گفت: وزارت کشور باید قانون‌مدارانه از حقوق احزاب دفاع کند.

 حکیمی‌پور: قانون اساسی بدون تحزب امکان‌پذیر نیست

حکیمی‌پور دبیرکل حزب اراده ملت نیز در این نشست با اشاره به تکیه قانون اساسی به آرای مردم اظهار داشت: قانون اساسی بدون تحزب امکان‌پذیر نیست.

حکیمی‌پور بزرگترین مشکل را عدم تعریف جرم سیاسی عنوان کرد و افزود: در اصلاح قانون فعلی کاری نشده است بنابراین اگر اصلاح قانون احزاب با بحث جرم سیاسی یک جا دیده نشود، فعالیت احزاب ابتر خواهد بود چرا که سیاست، عرصه کار جمعی است.

سجادی: احزاب رقیب دولت‌ها نیستند

کمال سجادی دبیرکل خانه کارمندان در نشست احزاب با وزارت کشور که در این وزارتخانه برگزار شد گفت: تکثر و فعالیت‌های احزاب از ویژگی‌های نظام مردم سالاری است، اما اینکه حضور مردم در چه حدی است، نیاز به آسیب‌شناسی جدی دارد. 

وی افزود: حدود 100 سال است که فعالیت‌های حزبی در ایران شروع شده است اما فراز و نشیب‌های فراوانی را در این موضوع شاهد بودیم و سبب شده که احزاب در کشور ما نهادینه نشود. 

سجادی با بیان اینکه احزاب رقیب دولت‌ها نیستند تصریح کرد: به طور حتم ما می‌توانیم با اصلاح روش‌ها پیشنهادات مثمر ثمری را به دولت‌ها ارائه دهیم. 

دبیرکل خانه کارمندان در پایان تصریح کرد: تدوین نظام جامع احزاب از موضوعات مهمی است که باید فرهنگسازی لازم درباره آن صورت گیرد. 

وی اظهار داشت: رسانه ملی باید با ساخت برنامه‌های مورد نظر عموم جامعه را با پدیده تحزب آشنا کند.

کنعانی‌مقدم: دولت یازدهم لایحه جرم سیاسی را به مجلس ارائه دهد

حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز در نشست مشترک احزاب و وزیر کشور که در این وزارتخانه برگزار شد گفت: احزاب باید در راستای اراده سیاسی، تصمیم سازی سیاسی و مشارکت مردم وارد عمل شوند. 

وی با اشاره به اینکه امیدواریم در دولت یازدهم به احزاب بها داده شود تصریح کرد: خواسته ما این است که براساس قانون احزاب کارآمد شوند و دولت لایحه جرم سیاسی را به مجلس تقدیم کند. 

کنعانی مقدم تصریح کرد: باید صراحتا عرض کنم که نظام ما یک نظام پارلمانی و حزبی نیست و تنها نظام ولایی است.

منتجب‌نیا: حزب ارزش است نه ضد ارزش

رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در نشست وزیر کشور با احزاب که در ساختمان وزارت کشور برگزار شد، درباره نهادینه نشدن حزب در جامعه اظهار داشت: در این زمینه باید گفت برخی از مسئولان نسبت به وظیفه خود در مورد تحزب و فرهنگ‌سازی آن در جامعه عمل نکردند.

وی تصریح کرد: در دولتی که هدفش تحقق مردم‌سالاری است، انتظار می‌رود احزاب که چکیده و عصاره سیاسی مردم هستند مورد توجه بیشتری واقع شوند.

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی با تأکید بر اینکه وزارت کشور باید در جامعه در این راستا فرهنگ‌سازی و برنامه‌ریزی کند، افزود: در واقع باید این موضوع را در جامعه تفهیم کنند که حزب ارزش است نه ضد ارزش.

منتجب‌‌نیا با بیان اینکه باید در رابطه با تأسیس احزاب با آغوش باز برخورد شود، گفت: نباید از تکثر حزبی ناراحت باشیم چرا که جامعه از تکثر صداها آسیب نمی‌بیند بلکه از صداهای مخرب آسیب‌ خواهد دید.

وی یادآور شد: وزارت کشور باید برای احزاب پس از تأسیس آنها نیز برنامه‌ریزی مستمری داشته باشد و علاوه بر فرهنگ‌سازی در جامعه کارگاه‌های آموزشی مختلف را نیز برقرار کند.

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه احزاب حلقه وصل حکومت و مردم هستند، افزود: در این زمینه می‌توانند اقدامات بسیاری انجام دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم وزارت کشور نسبت به برخی احزاب تعیین تکلیف کند، احزابی که اکنون مدارکش به تاراج رفته و هیچ نهاد و مقامی نیز مسئولیت آن را نپذیرفته‌اند.

زاکانی: احزاب باید در جامعه تولید حرف کنند

علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در نشست مشترک با وزیر کشور که صبح امروز شنبه در تالار وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه بنده به عنوان مسئول کمیته احزاب در مجلس توضیحاتی دارم که باید ارائه دهم، اظهار داشت: دوستان مکرر درباره این قانون صحبت کرده‌اند در حالی که این قانون مربوط به 32 سال قبل است و اساسا خود وزارت کشور از دوره قبل فعال شده بود که تجربیات را در این زمینه گردآوری می‌کند.

زاکانی افزود: بیش از یک سال و نیم تلاش وزارت کشور در کمیسیون ماده 10 احزاب امکانی را فراهم کرد که مقدمه آن ارتباط با 10 نفر از شخصیت‌های سیاسی و احزاب با سلایق مختلف بود.

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه همزمان تجربیات کمیسیون ماده 10 احزاب در این زمینه به کار گرفته شده بود، خاطرنشان کرد: در مجمع این مسائل مقدمه‌ای شد که در یکی از دانشگاه‌ها برای کمیسیون کار پژوهشی انجام شود و مقدمه به عنوان پیشنهاد لایحه به مجلس ارائه شد و در داخل مجلس هم برای اولین بار در کمیسیون شوراها مطرح شد و 5 نفر از دوستان حزبی انتخاب شدند.

وی ادامه داد: جلسات بررسی این قانون در کمیسیون با حضور خود دوستان در دستور کار قرار گرفت؛ البته ممکن است این اعتقاد وجود داشته باشد که همه نکاتی که مطرح می‌شد به تصویب نمی‌سید.در حالی که ماحصل چیزی که تصویب می‌شد موضوعات مورد نظر کمیسیون بود.

زاکانی با بیان اینکه از ویژگی‌های این موضوع استماع نظرات دوستان و کار کارشناسی در داخل مجلس بود، تصریح کرد: مجلس و مرکز پژوهش‌ها و کارشناسان مختلف نظرات خود را در این زمینه ارائه می‌دادند.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: قانونی که در این زمینه به تصویب رسید، در کمیسیون مصوب شده و در حال حاضر آماده نوبت صحن مجلس است، از ویژگی‌های آن توجه رسمی به احزاب است و وظیفه حکومت دانسته که رسانه ملی و رسانه‌های مختلف در اختیار احزاب قرار گیرد.

وی حمایت جدی از احزاب و اختصاص یارانه به آنها را از دیگر ویژگی‌های این قانون برشمرد و گقت: با دسته بندی احزاب سعی شده به توسعه فعالیت احزاب توجه شود لذا ما در کمیسیون ماده 10احزاب این دغدغه را داریم که چرا احزاب فعال نبودند.

زاکانی با بیان اینکه ما دقت و مسئولیت‌پذیری را از احزاب طلب کرده‌ایم، به لزوم شفافیت و ارائه امکانات جهت باز کردن راه احزاب اشاره کرد و یادآور شد: ما در این قانون تشکیل جبهه‌های سیاسی را نیز مشاهده می‌کنیم و اگر نکته‌ای در این زمینه است بنده آمادگی دارم آنها را بشنوم.

عضو کمیسیون ماده 10 احزاب با طرح این پرسش که توقع ما از احزاب چیست، ادامه داد: توقع ما این است که کشور حزب را به رسمیت بشناسد اما آیا خود ما به عنوان احزاب آن را به رسمیت شناخته‌ایم. آیا خودمان قائل به حرف‌زدن و تفاهم در اصول کلی و انقلابی هستیم؛ ما چقدر نقدپذیر بوده‌ایم. از این رو اولین اشکال به خود احزاب باز می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: فارغ از هر موضوعی ابتدا باید قانون شفاف‌تر شود هر چند قانون فعلی شفاف است اما ما تن نمی‌دهیم. اگر می‌خواهیم احزاب در کشور پا بگیرند، باید حتما از خودشان شروع کنند و درباره اعتقادی که دارند آن را در مرامنامه‌شان بگنجانند و طبق آن عمل کنند.

زاکانی کادرسازی، برنامه‌داشتن برای کشور و تولید حرف و انتقال آن به جامعه را از دیگر وظایف احزاب برشمرد و تاکید کرد: اگر احزاب صادقانه در این مسیر حرکت کنند، با اقبال مواجه خواهند شد چرا که نمی‌توان فقط به پوسته حزب توجه کرد و با محتوای آن کاری نداشت.

راکعی: حزب باید خواست و اراده مردم را به مسئولان برساند

فاطمه راکعی،دبیرکل جمعیت زنان نواندیش در نشست مشترک با وزیر کشور که صبح امروز در تالار وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه حزب باید خواست و اراده مردم را به مسئولان برساند گفت: در گذشته جمعیت ما دچار محدودیت‌های زیادی بود تا حدودی که با وجود نامه نگاری‌هایی که انجام داده بودیم آخرین مجمع عمومی ما به دلیل اینکه از ما اسامی تمام کسانی را که قرار است در نشست مذکور حاظر شوند خواسته بودند برگزار نشد.

وی با طرح این سوال که وزارت کشور برای بازگشایی فضای سیاسی کشور چه راهکارهایی دارد گفت: ما به دنبال این هستیم که با رعایت مسائل قانونی، از بداخلاقی‌های سیاسی و نگاه‌های سیاسی برخی افراد عبور کنیم.

وی با اشاره به تعطیل شدن برخی احزاب به دلیل ارتکاب جرم تصریح کرد: اگر اعضای یک حزب یا دبیرکل آن مرتکب جرمی شوند، باید جور آن را خودشان بکشد و نباید آن حزب منحل شدود.

کرباسچی: هیچ حزبی نباید خود را حق مطلق بداند

غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران در اولین نشست هم‌اندیشی با وزیر کشور که صبح امروز شنبه در وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به حضور 11 آیه از احزاب در قرآن کریم اظهار داشت: در قرآن، احزابی که گمراه بوده و یا به سمت گمراهی می‌روند مورد نقد قرار گرفته‌اند.

وی افزود: احزاب می‌توانند بیمه‌ای برای مسائل اجرایی کشور فراهم آورند لذا در این صورت هیچ حزبی نباید خود را حق مطلق بداند.

کرباسچی ادامه داد: زمینه تفاهم در احزاب این است که هیچ ‌یک خود را حق مطلق ندانیم. از این رو وزارت کشور در بعد سیاسی و امنیتی وظیفه دارد و باید به وظایف خود عمل کند. در بحث امنیت، دست دولت در سیاست باز است.

دبیرکل حزب کارگزاران با بیان اینکه وزارت کشور باید از حزبی کردن و دخالت در کانون‌های غیرمتشکل جلوگیری کند، خاطرنشان کرد: این کار بزرگترین خدمت به جمهوری اسلامی محسوب می‌شود و قطعاً آن را پایدار خواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانی که دانشگاه‌ها در زمینه حل مسائل اقتصادی موثر عمل می‌کنند، باید به مباحث سیاسی نیز توجه داشته باشند.

کرباسچی خاطرنشان کرد: اگر احزاب بالاترین شخصیت‌های سیاسی کشور را در خود داشته باشند، از شکست ترسی نخواهند داشت و از این رو تنها شخصیتی که در مقام ریاست مجلس سینه سپر کرد و حزب تشکیل داد، جناب آقای کروبی بود در حالی که بقیه شخصیت‌ها به نوعی به احزاب نظر دارند اما از آنها پشتیبانی نمی‌کنند.

دبیرکل حزب کارگزاران در پایان متذکر شد: عدم حضور شخصیت‌های سیاسی در احزاب احتیاج به آسیب‌شناسی و بازنگری دارد و توجه به این نکته به شکست و پیروزی مسائل سیاسی منجر خواهد شد.

 رحمانی فضلی: با فعال شدن خانه احزاب مخالفت نداریم

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پیش از ظهر امروز در حاشیه نشست با احزاب که در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: همانگونه که برنامه خود را در مجلس ارائه دادیم و منطبق با برنامه آقای روحانی بود اصل تحزب و حمایت و تقویت آن مبنای کار ما است.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه این نشست مقدمه‌ای برای جلسه مشترک با آقای روحانی خواهد بود، افزود: حتما جلسه‌ مشترک احزاب با رئیس‌جمهور را برگزار خواهیم کرد.

وزیر کشور ادامه داد: جایگاه حزب را قانون اساسی، امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و خواست مردم به خوبی مشخص کرده‌ است.

وی با تأکید بر اینکه رویکرد احزاب باید تحقق اسلام، ارزش‌های اسلامی، انقلابی و توسعه و پیشرفت کشور باشد، یادآور شد: هیچ حزبی در داخل کشور نیست که بگوید توسعه و پیشرفت را در چارچوب نظام اسلامی قبول ندارم چرا که در این صورت حتما دارای اشکال است.

رحمانی فضلی درباره اصلاح قانون احزاب خاطر نشان کرد: مجلس طرحی را با همکاری وزارت کشور شروع کرده و دوستان ما در وزارت کشور با کارشناسان مختلف کار را انجام خواهند داد و از آقای میرولد می‌خواهیم که به عنوان پیش‌نویس آن را در سایت وزارت کشور قرار دهد و اشخاص نظرات خود را به ما ارائه نمایند و جمع‌بندی در این زمینه صورت گیرد.

وی بر همین اساس گفت: اصلاح قانون احزاب همانند اصلاح قانون انتخابات، تدوین قانون NGOها و تقسیمات کشوری در دستور کار وزارت کشور قرار دارد.

وزیر کشور درباره فعال شدن خانه احزاب نیز اظهار داشت: وزارت کشور در این زمینه مخالفتی ندارد اما از سال 83 تاکنون تمدید نشده و وزارت کشور تقصیری نداشته است و ظاهرا به دلیل تفاوت دیدگاه‌ها این امر صورت گرفته است.

وزیر کشور ادامه داد: در تمدید خانه احزاب بازنگری یا تشکیل خانه احزاب جدید در وزارت کشور در خدمت شما هستیم و مدارک و اسناد به صورت امانت در اینجا قرار دارد و هر وقت خواستید از آن استفاده نمایید.

وزیر کشور در ادامه سخنان خود درباره عدم توفیق احزاب در کشور اظهار داشت: ممکن است برخی سوابق احزاب موجب این امر شده باشد از این رو باید در حوزه اعتمادسازی تلاش کرد و باید اعتماد عمومی به احزاب را تعریف شده محقق کرد.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه در سخنان احزاب مختلف بحث قانون‌گرایی مطرح شد، تصریح کرد: اینکه قانون مبنا باشد بسیار امر خوبی است چرا که در برخی مقاطع متأسفانه هیجانات و یا دخالت‌‌های بی‌مورد و عدم تدبیر لازم موجب شد از مسیر قانون بیرون روند.

رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه بعد از 34 ساله به درجه‌ای از نخبگی رسیده‌ایم که مبنا قانون باشد، اظهار داشت: وزارت کشور روش‌های حمایت خود را که یکی از آنها حمایت‌های حقوقی و قضایی از احزاب است، پیگیری می‌کند.

وزیر کشور در ادامه سخنان خود به نشست دوره‌ای احزاب اشاره و بهترین مکان برای فعال شدن خانه احزاب را آنجا عنوان کرد و گفت: این نشست‌ها خوب است که با سران قوا باشد و جلسات مشترک با موضوعات تخصصی در آنجا مطرح شود.

وی درباره فعالیت برخی از احزاب که به صورت موسمی انجام شده و اینکه فقط به دنبال فرصت هستند اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر موضوع هدفمندی یارانه‌ها مطرح است که در مسیر خلاف قانون است و یا آقای رئیس‌جمهور مسئله مبارزه با خشونت و افراطی‌گری را مطرح کردند و حال باید پرسید احزاب چه اقداماتی در این راستا انجام دادند؟ از این رو باید عملکردمان به گونه‌ای باشد که به نظام جمهوری اسلامی و مردم کمک کنیم.

وزیر کشور همچنین به لایحه جرم سیاسی نیز اشاره کرد که قوه اجرایی و وزارت کشور به صورت جدی آن را پیگیری می‌کنند.

رحمانی فضلی همچنین به رسانه ملی و تأثیرگذاری آن اشاره و خاطر نشان کرد: اگر لازم باشد از آقای ضرغامی طی یک جلسه دعوت به عمل خواهیم آورد.

وزیر کشور با بیان اینکه به نوعی در نگاه همه احزابی که اینجا حضور دارند وابستگی به دولت مشاهده می‌شود، خاطر نشان کرد: چرا وزارت کشور باید آموزش تقرب بدهد؟ البته ما کمک و حمایت خود را داریم اما بنده از قبل با این نگاه نیز مخالف بودم.

وزیر کشور در ادامه سخنان خود تأکید کرد: باید مجوز احزابی که یک یا دو سال است کار حزبی نکرده‌اند، باطل شود.

وی در عین حال به نظام مهندسی حاکم بر احزاب اشاره و خاطر نشان کرد: ایجاد برنامه محوری بسیار امر پسندیده‌ای است و باید در این راستا تلاش کرد.

وزیر کشور در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم خروجی این جلسه تشکیل خانه احزاب باشد.



اسامی احزاب و تشکل‌های دعوت شده به نشست هم اندیشی با وزیر کشور

1-انجمن روزنامه نگاران مسلمان، 2- انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، 3- انجمن اسلامی معلمان ایران، 4- انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا)، 5- جامعه اسلامی دامپزشکان، 6- جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران، 7- جامعه اسلامی فرهنگیان، 8- جامعه اسلامی کارگران، 9- جامعه اسلامی کارمندان، 10-جامعه اسلامی مهندسین، 11- جامعه اسلامی ورزشکاران، 12- جامعه زنان انقلاب اسلامی، 13- جامعه زینب (س) 14- جمعیت آبادگران جوان، 15- جمعیت ادوار جنبش دانشجویی کشور، 16- جمعیت اسلامی فرهنگیان، 17- جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، 18- جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، 19- جمعیت تولید گرایان، 20-جمعیت حمایت از حقوق بشرزنان، 21-جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، 22- جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران، 23-جمعیت زنان مسلمان نواندیش، 24-جمعیت فدائیان اسلام، 25- جمعیت مستقل ایران اسلامی، 26-جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، 27- حزب آزادی، 28- حزب آیین مردم، 29- حزب اراده ملت، 30-حزب اسلامی ایران زمین، 21- حزب اسلامی کار، 32- حزب اعتدال و توسعه، 33- حزب اعتماد ملی، 34-حزب تمدن اسلامی، 35- حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی، 36-حزب جوانان ایران اسلامی، 37- حزب دفاع از قانون اساسی و منافع ملی، 38-حزب زنان جمهوری اسلامی ایران، 39- حزب سبز، 40- حزب عدالت طلبان ایران اسلامی، 41- حزب فرزندان ایران اسلامی، 42-حزب کارگزاران سازندگی ایران، 43-حزب مؤتلفه اسلامی، 44-حزب مردم سالاری، 45- حزب مردم مسلمان ایران، 46- حزب نواندیشان ایران اسلامی، 47-حزب وحدت و همکاری ملی ایران اسلامی، 48- حزب همبستگی ایران اسلامی، 49-خانه کارگر، 50-خانه کشاورز، 51-سازمان دفاع از منافع ملی ایران، 52-کانون تربیت اسلامی، 53-کانون جمعی از زندانیان سیاسی مسلمان دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، 54-کانون دانشجویان ودانش آموختگان بوشهر، 55-کانون فارغ التحصیلان شبه قاره هند، 56-کانون مهستان، 57-کانون نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، 58-مجمع جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی، 59-مجمع روحانیون مبارز 60-مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، 61-مجمع نمایندگان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، 62-مجمع نیروهای خط امام (ره)


*فارس