کد خبر 2790
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۹

در نيمه دوم سال ????، درخواست‌هاي جعلي از شبکه‌هاي اجتماعي، مهم‌ترين روش ارسال هرزنامه بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از ايتنا، اصلي‌ترين تهديدات هرزنامه‌هاي که به صورت ايميل‌هاي با فرمت HTML بوده است، بر اساس دعوت يا مشارکت‌هاي جعلي براي حضور در شبکه‌هاي اجتماعي پايه‌ريزي شده است.
بر اساس اين گزارش، اين قبيل ايميل‌ها در شکل ظاهري کاملا مشابه دعوت‌نامه‌هاي شبکه‌هاي اجتماعي هستند و از نام‌هاي آشنايي همچون فيس‌بوک، توييتر، آمازون، ويندوز لايو، يوتيوب، اسکايپ و ويکي پديا استفاده مي‌کنند.
کاربران نيز با کليک روي آدرس‌هاي گفته شده در ايميل به وب‌سايت‌هاي ديگري که حاوي اسکريپت‌هاي آسيب‌رسان هستند هدايت مي‌شوند. اين گزارش مي‌افزايد، اغلب اين لينک‌ها از تروجان Trojan-Downloader.JS.Pegel.S استفاده مي‌کنند که متداول‌ترين تروجان موجود در هرزنامه‌ها است.
اين نوع خاص، از صفحات HTML استفاده مي‌کند که در داخل آن برخي اسکريپت‌هاي جاوا نوشته شده است. هدف اسکريپت نيز هدايت کاربر به يک سايت جعلي به منظور نمايش تبليغات و دانلود ناخواسته انواع بدافزارها است.
در همين زمينه نمونه‌هايي از به‌کارگيري تروجان‌هاي خانواده Redirector نيز ديده شده است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد فصل گذشته نزديک به ??درصد از اين بدافزارها در آمريکا، حدود ?/? درصد در هند، چيزي در همين حدود در ويتنام باعث آلودگي سيستم‌ها شده‌اند.
ميزان آلودگي سيستم‌ها در ماه آوريل گذشته نيز ??/? درصد در آمريکا، ??/? در هند و ??/? درصد در ويتنام بوده است. ضمن آنکه ميزان آلودگي به هرزنامه‌ها در آمريکا در ماه مي به رکورد جديد بيست درصد رسيده است.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است که در کمال تعجب کشورهاي ايتاليا (?/?درصد) و اسپانيا (?/?درصد) نيز به جمع ده کشور اصلي ارسال کننده هرزنامه پيوسته‌اند. در حالي که در فصل قبل، اين کشورها در رتبه‌هاي ?? و ?? جدول قرار داشته‌اند. همچنين کشورهاي امريکاي لاتين هم ??/?درصد از سهم هرزنامه‌ها را در اختيار دارند.
همانگونه که در گزارش‌هاي قبلي نيز پيش‌بيني شده بود، هرزنامه‌نويسان در پي استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي و سرگرمي به منظور گسترش هرزنامه‌هاي خود هستند و ديگر آنکه فيس بوک با 6.03 درصد و گوگل با 4.82 درصد به همراه PayPal و eBay و HSBC هدف‌هاي اصلي هرزنامه نويسان مي‌باشند.