کد خبر 28442
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۵

دفتر اکتشافات ملي آمريکا، ماهواره جاسوسي جديدي را براي آزمايش روش‌هاي جديد جمع آوري اطلاعات به فضا پرتاب کرد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، پايگاه اينترنتي spaceاعلام کرد: اين پروژه که به نام پروژه ان رول – 66 ( NROL-66) ثبت شده است محموله برنامه راهياب سريع (RPP) را به فضا منتقل مي‌کند.

رابرت برودوفسکي، رئيس بخش دانش و فن آوري دفتر اکتشافات ملي آمريکا در اين باره گفت: اين عمليات نمونه‌اي از توانايي‌هاي ما براي ساخت و پرتاب سريع سازه‌هاي فضايي کوچک با قابليت مدار پيمايي است که ارزش زيادي براي آينده ملت ما خواهد داشت.

يکي از سخنگويان دفتر اکتشافات ملي آمريکا پيش از پرتاب اين ماهواره گفت که اين محموله روش‌هاي بهتري را براي جمع آوري اطلاعات توسط ماهواره‌هاي جاسوسي به کار مي‌گيرد.

ريک آبورن، سخنگوي اين دفتر گفت: اين محموله ويژه حاوي بعضي از کارهايي است که ما در زمينه تکنيک‌ها و روش‌هاي بهبود جمع آوري اطلاعات انجام داده‌ايم همه تلاش ما براي بالا بردن ارزش اطلاعات جمع آوري شده بوده است.

آژانس ماهواره‌هاي جاسوسي آمريکا اعلام نکرد که در اين محموله چه تکنيک‌ها و حسگر‌هايي آزمايش خواهند شد. هزينه‌ها، پيمانکار و اندازه اين محموله نيز محرمانه است.

به نظر مي‌رسد اين محموله، يک محموله کوچک و سبک باشد به اين دليل که دفتر اکتشافات ملي مريکا از موشک ماينوتور (Minotaur1) که کوچکترين پرتاب کننده فضايي استفاده شده توسط اين دفتر است براي انتقال اين محموله بهره گرفته است.

کلاهک موشک ماينوتور‌ 1 به اندازه‌اي است که يک محموله فضايي به اندازه يک يخچال آشپزخانه در آن جا مي‌گيرد و اين موشک چهار مرحله‌اي قادر است 1000 پوند را تا مدارهاي فضايي ارتفاع پايين حمل کند.

روز يکشنبه يک منبع خبري در دفتر اکتشافات ملي از موفقيت آميز بودن پرتاب اين محموله خبر داد.

تحليلگران معتقدند که موشک ماينوتور موتور‌هاي موشکي خود را در اقيانوس آرام رها مي‌کند و محموله‌ خود را در مداري گردان حول محور قطب‌هاي زمين قرار مي‌دهد.

اين محموله فضايي مي‌تواند در مداري عمود بر خط استوا حول قطب‌هاي زمين گردش کند و يا ممکن است هدف موشک ماينوتور‌ يک مدار همزمان خورشيدي که توسط ماهواره‌هاي رصد زميني به طور معمول استفاده مي‌شود، بوده باشد.

اين براي نخستين بار است که دفتر اکتشافات ملي آمريکا از موشک ماينوتور بهره مي‌گيرد. پيش از اين محموله‌هاي فضايي اين دفتر توسط موشک‌هاي بزرگتر اطلس و دلتا به فضا پرتاب مي‌شد. پروژه‌هاي فضايي دفتر اکتشافات ملي آمريکا شامل ماموريت‌هاي اکتشافي راداري و بصري، فضاپيماهاي ارتباطي و استراق سمع و ماهواره‌هاي رصد اقيانوس است.

قرار است ماه مه آينده در جزيره والوپس يک ماهواره ديگر متعلق به برنامه تجهيزات فضايي پاسخگر عملياتي پنتاگون (ORS1) از طريق يک موشک ماينوتور 1 به فضا پرتاب شود. اين فضاپيما قرار است يک حسگر بصري الکترونيکي و مادون قرمز را به منظور ارايه اطلاعات ميدان جنگ به فرماندهي مرکزي آمريکا حمل کند.